Foto Techniek Service en van Dellen blijven zonder puntverlies.

 AWA3872

Het nieuwe team van Foto Techniek Service is in de vierde klasse goed begonnen. Het is de gespeelde drie wedstrijden schade vrij doorgekomen. Vrijdagavond werd Taxi Sybe met 1-4 verslagen. Van Dellen moest na de nieuwe indeling een stapje terug doen, maar bloeit in de derde klasse volledig op. De topper tegen Rijschool Posseth leverde een 5-4 overwinning op en meteen de koppositie zonder puntverlies. In deze klasse was Horeca de Trije al content met het eerste punt tegen Bouwbedrijf Haarsma. In de hoofdklasse bleef Restaurant De Grillerije ongeslagen door het lastige Moto Delicato voor te blijven en bleef de kraker tussen De Bogt Fen Gune en Keizer Autoschade op 1-1 steken. In de eerste klasse heeft Autobedrijf Haitsma de weg naar boven gevonden, drukte Coop Tolsma tegenstander Freedom Energy verder in de problemen en lijkt Salarisburosport een abonnement te hebben op gelijke spelen. Het kwam deze keer niet voorbij Zandstra & v.d.Meer. In de tweede klasse was er herstel voor Syperda Verhuur en won R.E.S. na veel spanning van BijOnsLuktHetWel.

 

Autobedrijf Strikwerd – Royal Steensma 4-3
De gelukkigste won in dit volkomen gelijk opgaande duel. Na een stiftje van Klaas Meinsma in het dak van het doel was een eigen goal die Steensma dankbaar in ontvangst nam. Met een schot in de kruising kwam Strikwerda opnieuw via Klaas meinsma op voorsprong, maar nog voor het afsluiten van de eerste periode kwam er evenwicht na een fraaie actie van Mourad Arzarzar. Nu was het de beurt aan een Steensma speler om zijn eigen keeper te passeren en was het Anno Venema die gelijk maakte. Beide teams gingen vervolgens voor de winst waarbij Jurrit Dijkstra in de laatste minuut matchwinnaar werd.

Moto Delicato  – Restaurant de Grillerije  2-4
Een verdiende Grillerije zege, al kwam deze niet gemakkelijk tot stand. Jort Beimers opende na een mooie actie om de doelman. Van afstand hoog in de hoek maakte Sander Hoekstra voor Moto Delicato gelijk. Het was Rick Beimers die de wisselstand op 1-2 bracht. Via Jesse Hogendorp, die zijn tegenstander poorte en Sander Hoekstra van Grillerije van afstand zorgden voor een ruime 1-4. Moto Delicato drong hierna veelvuldig aan, kwam door Sander Hoekstra van Moto dichter bij, maar meer zat er niet in.

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade  1-1
Keizer moest winnen om de opgelopen achterstand op de ranglijst enigszins goed te maken en De Bogt was het zaak om niet te verliezen. Het werd een duel in een hoog tempo waarbij de verdedigingen vrijwel gesloten bleven.. In de eerste periode was Bogt speler Willen van Duyn het dichtst bij succes, maar zijn hard ingeschoten bal ging via de binnenkant paal het veld weer in. De beslissing leek te vallan na een fraaie actie door de Bogt verdediging van Jan van Duyn vier minuten voor het einde. De Bogt trok vervolgens met alle spelers ten aanval, inclusief doelman Desmond Jack Louwerens . Keizer het hier geen antwoord op en de vrijstaande doelman schoot een minuut voor het einde bij de korte hoek snoeihard de gelijkmaker binnen.

Autobedrijf Haitsma – Cafe De Porthoorn Dronrijp  4-1
Door treffers van Melvis Hempenius en Marcellino Saamangun had Haitsma al snel een veilige voorsprong opgebouwd. Even leek De Posthoorn terug in de wedstrijdna na de aansluiting via Jacob Tiemersma, maar Jan de Haan en Henk Vonk zorgden er voor dat het betere spel van Haitsma ook werd beloond.

Coop Tolsma Winsum – Freedom Energy 6-4
Beide teams, terug uit de hoofdklasse presteren nog ondermaats. De strijd ging lang gelijk op met een wisselstand van 1-1 door treffers van Cornelis Zijlstra en Remco Jorritsma. Na de 2-1 van Joost v.d.Meulen was het Jeffrey Jellema die gelijk maakte. Coop Tolsma bleef wel steeds het eerste aan zet. Nu was het Evert Pieter Tolsma die scoorde en Cornelis Zijlstra die het evenwicht herstelde. Nog eenmaal werd de procedure gevolgd via Wytze Greidanus en Mark Kuipers waarna Joost v.d.Meulen en Wytze Greidanus de code verbraken en Coop naar de winst schoten.

Zandstra & v.d.Meer – Salarisburosport  2-2
Zandstra opende sterk. Lennerd Feenstra en Thomas Werkhoven brachten de stand naar 2-0. Het duurde lang voordat de Rypsters van de schrik waren bekomen, Hepke de Boer scoorde tegen. Beide teams kregen hierna prima mogelijkheden en Roel Frijling maakte gelijk.

Syperda Verhuur – Huhtamaki/LR  6-1
Syperda was verrassend veel sterker. Huhtamaki is na een goede start aan een mindere fase bezig. Het was al vrij snel beslist na twee treffers van de gemakkelijk scorende Jurjen Steegstra 2x en Justin Abbema. Het enigste succes voor Huhtamaki kwam van de schoen van Mattew Guertin en  vervolgens waren het opnieuw Jurjen Steegstra 2x en Justin van Abbema die raak schoten.

R.E.S. – BijOnsLuktHetWel  3-2
Jesper Landskroon punterde de stand naar 1-0 en was ook verantwoordelijk voor de volgende treffer. Gert Rijpstra zorgde in de rebound voor de aansluiting en Joost Soolsma counterde naar de gelijkmaker. Jesper Landskroon werd met zijn derde treffer het goudhaantje. Hij deponeerde zijn schot in de kruising.

Bosma Timmerwerken – Apenmeeuw  2-9
Bosma liet zich wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Het team uit Berlikum had gezien de stand op de ranglijst ook wel iets recht te zetten. Bij de wisseling stind er al 0-6 op de teller en gescoord werd er door Yne Wietse Dijkstra 4x, Rudger van Dokkumburg 3x, Hein Joostema en Marnix Hoekstra. Tegen scoorden Wesley Schaap en Marcel Amels.

Horeca de Trije – Bowbedrijf Haarsma Franeker 2-2
Een duel met weinig kansen en een terechte eindstand. Patrick Poelstra opende de score Hilbrand Brouwer maakte gelijk en nog in de eerste periode tekende Patrick van Dijk voor 2-1. Beide teams kregen  kansen en alleen Albert v.d.Weide schoot nog raak.

Van Dellen – Rijschool Posseth  5-4
Jan v.d.Wal  zorgde er met een hattrick voor dat van Dellen met een ruime 3-1 aan de tweede periode kon beginnen. Patrick Hoekstra had de score geopend. Francisco de Boer en weer Jan v.d.Wal voerden de score nog verder op en toen begon de achtervolging van het Rijschool team. Het kwam met treffers van Aristote Lumputu 2x en Luuk Steensma net iets te kort.

HDJ Bouw – De Kleine Beurs 1-2
Sietse Kuiper maakte meteen gebruik van een overtal situatie en Johan Kingma maakte via de paal gelijk. Marcet Koning schoot tenslotte zijn team naar de winst.

Taxi Sybe – Foto Techniek Service  1-4
Taxi Sybe kon lang bogen op de 1-0 van Tsjeard Halbersma totdat Toine Muizer gelijk maakte. Het was verder Gertjan Zagema, Jarno Hoogerhuis en Tjitte Sijbesma die het verschil duidelijk in kaart brachten.

Verno Verhuur – Betterfit  6-4
Een overtuigende Verno zege. Het team presteert boven verwachting. Betterfit gaf redelijk partij zonder dat het mogelijkheden had op een postief resultaat. Scoreverloop; Rick Koning 0-1, Dirk Jan Volbeda 1-1, Jeroen Mosselman 2-1, Dirk Jan Volbeda 3-1, Patrick Kootje 3-2, Egbert v.d.Veen 4-2 en 5-2, Rick Koning 5-3, Alex v.d.Bosch 6-3, Rick Koning 6-4.

Bowling Bloemketerp – SDV Projectbuilding  2-3
Een benauwde SDV zege, maar wel verdiend. Bloemketerp opende de score nadat Gerard Hoekstra goed vrij werd gespeeld. Mark Kerkhof maakte gelijk en bracht zijn team ook op voorsprong. Na een actie van Tjipko Vellinga stond het weer gelijk en het was Wibo Brouwer die zijn team naar de winst schoot.