Foto Techniek Service stoot Sportcentrum Het Noord van de troon en is zelf de nieuwe koning

20190308 AWA5128

De competitie loopt haast al op de helft en dus kunnen de eerste balansen goed opgemaakt worden. In de meeste competities is de spanning om te snijden. Zowel bovenin al onderin word er gestreden voor elke meter en punt. Niemand is meer ongeslagen en dat laat zien dat iedereen van elkaar kan winnen. Wil jij weten of jou team / favoriet één van die winnaars is? Lees het hieronder en kom er snel genoeg achter!

 

Hoofdklasse

Royal Steensma – Sportcafé de Trije  1-0
De nummer vijf tegen de nummer één. Het verschil vooraf was maar liefst zeven punten en dus zou je een simpele overwinning verwachten van de koploper. Maar niets was minder waar want de spanning was hoog en dus kon het alle kanten opgaan.. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor was het een wedstrijd waarin de meest effectiefste ploeg zou winnen. Mogelijkheden waren er zeker voor beide maar gescoord werd er niet en dus was de ruststand 0-0. In de tweede helft bleef het spelbeeld aardig ongewijzigd. Beide ploegen wouden voetballen en stonden verdedigend goed en hierdoor was het lastig voor beide ploegen om er door heen te komen. Zou het dan een duel worden waarin de brilstand op het scorebord zou blijven staan? Nee was het antwoord want er zou eenmaal gescoord worden. Met nog vijf minuten op de klok is het Jorrit Tolsma die aan de bal komt en hij wist de bal door de benen van de keeper heen te schuiven 1-0. Uiteindelijk bleek dit het enige doelpunt te wezen en daarmee werd de spanning in de competitie weer een ander leven in geblazen.

Autobedrijf Haitsma – Technea Duurzaam  7-1
Met een verschil van maar vier punten gingen beide ploegen het duel met elkaar aan. Wilde Technea Duurzaam aanhaken dan moest er gewonnen worden. Wanneer Autobedrijf Haitsma zou winnen dan kon het aansluiting vinden met de koploper. Genoeg dus op het spel en dus beloofde het een interessante kraker te worden. Al snel in de wedstrijd was daar de eerste treffer want na twee minuten spelen was er een mooie combinatie die terecht kwam bij Edwin Hiemstra en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Hiermee was het ijs gebroken en dit brak meer toen het drie minuten later opnieuw raak was. Na een diepe bal wist opnieuw Edwin Hiemstra aan de bal te komen en zijn schot ging keihard tegen de touwen 2-0. Was hiermee de wedstrijd al beslist? Ja leek het antwoord te worden want ondanks mogelijkheden van de hekkensluiter was het de nummer twee die de meeste mogelijkheden kreeg. Dit werd uiteindelijk in minuut dertien ook omgezet in een derde treffer. Het was Mart Zwier met een goede actie en met een hard schot over de grond wist hij de keeper kansloos te laten 3-0. Hiermee was de ruststand bereikt en dus moesten de gasten in de tweede helft aanzetten wanneer het nog een resultaat wilde behalen. In het eerste bedrijf van de tweede helft deden ploegen niet heel veel noemenswaardig en dus werden de geboden kansen niet benut. Uiteindelijk duurde het tot de negenentwintigste minuut voordat de score verder werd uitgebreid. Het was Henk Vonk die vanuit achteruit wist op te stomen waarna hij met een hard schot in de linkerhoek wist te scoren 4-0. Na dit doelpunt ging het snel want drie minuten later was de stand al verdubbeld met twee extra doelpunten. Eerst was het Marcellino Saamangun die vanuit een mooie combinatie wist te scoren 5-0, waarna Mart Zwier aan het einde stond van een drie tegen één situatie 6-0. Hiermee was het gespeeld maar toch zou er nog een eretreffer komen. Na een goede combinatie was het Leeroy Jellema die wist binnen te schieten en daarmee de eer wist te redden 6-1. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Edwin Hiemstra die met een schitterend schot door het midden de eindstand bepaalde op 7-1. 

Eerste klasse

Huhtamaki – Zandstra en vd Meer  2-2
Waar beide ploegen vorige week vrij warren daar kon het zich opmaken voor dit duel. Toch was het een aardige kraker want beide ploegen stonden vooraf op respectievelijke plek drie en vier. Op voorhand zou je dus zeggen dat het een leuk duel zou worden en de winnaar kon goede zaken doen. Vanaf het begin kon je merken dat de spanning er echt op stond. Beide ploegen kwamen wanneer konden en hierdoor moesten de mogelijkheden worden omgezet in doelpunten. Dit eerste doelpunt kwam er ook al snel want na drie minuten en vijfenveertig seconden was het al raak. Het was Frits Hoekstra met een actie over de linkerkant waarna hij de bal links langs de keeper wist te schieten 1-0. Maar ondanks deze achterstand bleef Zandstra en vd Meer komen wanneer mogelijk en dat leverde enkele minuten na de eerste treffer al de gelijkmaker op. Het was Koen Wartena met een actie over de rechterkant waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 1-1. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Waar de eerste treffer pas viel na ruim acht minuten in de eerste helft daar was dat ook het geval in de tweede helft. De keeper van de gasten was uit het doel warna Frits Hoekstra de bal simpel door het midden in het doel wist te schuiven 2-1. Was het hiermee dan gespeeld of konden de gasten nog wat terug doen?  Nee gespeeld was het nog niet en dus konden de toeschouwers nog genoeg verwachten. En dat bleek ook wel want toen enkele kansen niet benut werden daar was het met nog zes minuten en vijfenveertig seconden op de klok wel raak. Vanuit de linkerhoek wist Lennard Feenstra de bal goed mee te nemen waarna hij deze wist te deponeren in de rechterhoek 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer te wezen en dus eindigde deze treffer in een gelijke stand en hierdoor blijven beide ploegen in de top meedraaien!

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Man of the World Lwd.  4-8
Met respectievelijk drie en vier punten uit de eerste wedstrijden waren beide teams terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Wie zou er vandaag een slag slaan en verder omhoog kunnen kijken? Beide ploegen deden niks voor elkaar onder in de openingsfase en het spel ging als een ware over en weer. Dit leverde enkele goede mogelijkheden op maar gescoord werd er niet. Maar dit zou veranderen vanaf minuut dertien want vanaf toen zou er haast elke minuut gescoord worden. Eerst is het Jay de Vries die de bal van dichtbij weet binnen te schieten 0-1 waarna een twee tegen één situatie eindigde op de keeper maar de rebound kon worden binnen gewerkt door Simon Bonnema 1-1. De stand was dus weer in evenwicht maar dit bleek maar voor korte duur te wezen want een minuut later was het Steyn Potma die de bal simpel wist binnen te werken 1-2. Maar niet veel later was het Simon Bonnema die de stand weer gelijk wist te trekken door van dichtbij binnen te werken 2-2. Maar dit zou de ruststand niet worden want even later was daar een snelle counter waarna Rutger van der Pol het maar eens van afstand probeerde en zijn schot sloeg hard binnen 2-3. Waar het einde van de eerste helft spectaculair was daar was het begin van de tweede helft net zo boeiend. De aftrap werd genomen waarna de bal voor de voeten van Rutger van der Pol komt en deze weet de bal simpel binnen te werken 2-4. Dit gaf blijkbaar vleugels want amper een minuut later werd de bal goed afgepakt door Dirk de Vries en zijn afstandschot vloog ook binnen 2-5. Hiermee was het gaatje geslagen maar deze werd twee minuten later enigszins weer gedicht. Het is Johan Westerhof die de bal voor zijn voeten weet terug te vinden waarna hij deze met een simpele beweging kan binnen tikken 3-5. Na deze goal bleef het enkele minuten rustig qua doelpunten maar hierna ging het feestje gewoon door. Met nog tien minuten op de klok is daar een geweldige aanval over verschillende schijven waarna Steyn Potma de bal vanaf de rechterpaal weet binnen te werken 3-6. Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum probeerde het hierna nog wel maar de aansluitingstreffer kwam pas veel te laat. Met nog twee minuten op de klok is daar een schot door de verdediging heen waarna de bal simpel kan worden binnen getikt door Ramon Hoogerhuis 4-6. Maar zoals gezegd zou dit niks baten want in de laatste minuut zou er nog tweemaal gescoord worden door Man of the World Lwd. Eerst is het Steyn Potma met een simpele intikker 4-7 waarna Jay de Vries één op één komt met de keeper en deze weet uit te spelen om de bal vervolgens simpel binnen te kunnen tikken 4-8. En daarmee werd het schouwstuk afgesloten en konden beide teams terug zien op een interessante ontmoeting.

Skearmessen – Welgeschikt  3-0
Een duel tussen twee ploegen die vorige week hun duel verloren met 4-3. Tot op heden draaien beide ploegen nog niet heel stabiel en dus zijn beide terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Het verschil vooraf bedroeg drie punten in het voordeel van Welgeschikt en dus was een overwinning voor Skearmessen een must wilde het de aansluiting niet verliezen. Vanaf het begin bleek dat de spanning aanwezig was bij beide ploegen. Men stond compact en kwam eruit waar mogelijk was. Mogelijkheden ontstonden er dan ook zeker maar de scherpte in de afronding was er nog niet en hierdoor bleef de stand lang als brilstand staan. Toch zou er in het eerste bedrijf nog gescoord worden. Met nog drie minuten en eenendertig seconden op de klok omspeelde Roel Frijling de doelman waarna hij de bal links in het hoekje wist te leggen 1-0. Nu moesten de gasten in de tweede helft wel komen wilde het niet op gelijke hoogte komen met de thuisploeg. Beide ploegen stonden goed wanneer de tegenstander de bal had en hierdoor moest men zorgvuldig omspringen met de mogelijkheden die zouden komen. Maar zorgvuldig genoeg was men niet en hierdoor bleven de doelpunten uit. Met nog vier minuten en veertig seconden op de klok leek het duel definitief beslist te worden. Het was Rein Jan van de Witte met een goede actie over de linkerkant waarna hij de bal in de rechterhoek wist te deponeren 2-0. Dit doelpunt bleek inderdaad de doodsteek te wezen want in plaats van dat de aansluitingstreffer nog gemaakt zou worden was daar de derde van de thuisploeg. Het was Roel Frijling die de bal over de keeper wist heen te schieten waarna de bal in het midden van het doel binnen viel 3-0. Hier zou het uiteindelijk bij blijven en dus staan beide teams met vier punten op gelijke hoogte in de competitie.

Sportcentrum Het Noord – Foto Techniek Service  1-4
Een ware kraker stond er vanavond op het programma in de eerste klasse. Met de nummer één tegen drie en een verschil van maar drie punten was er dus alles mogelijk. Kan de thuisploeg het gat vergroten of wordt het juist terug gebracht naar een gelijk aantal. Dat beide ploegen genoeg voetbal in de gelederen hebben dat is wel duidelijk en was ook terug te zien in het spel. Het tempo was hoog en hierdoor ging het alle kanten op. Het was nu alleen nog maar wachten op doelpunten en deze kwam er met nog negen minuten en negen seconden op de klok. Een aanval over de rechterkant werd strak door het midden binnen gewerkt door Roelf Eemsing 0-1. Nu moest de koploper in de achtervolging en dus beloofde het nog erg spannend te worden. Helemaal toen de stand verder uitgebreid werd met nog een minuut te spelen. Opnieuw was het Roelf Eemsing met een actie en ditmaal eindigde zijn schot in de rechterhoek 0-2. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet heel erg. Sportcentrum Het Noord moest nu meer de aanval kiezen en hierdoor konden de heren van Foto Techniek Service rustig wachten op de omschakeling. Na vijf minuten en eenenvijftig seconden gespeeld te hebben was daar de aansluitingstreffer. Het was Gijs Bergsma die de bal op een meter van het doel ontving en hij schoof de bal langs de keeper in het doel 1-2. Het kon dus weer alle kanten op en dat was ook wel te merken in de fase hierna. Beide ploegen bleven scherp staan en hierdoor leek het erop dat er nog wel gescoord zou worden. En inderdaad gescoord zou er nog worden en wel met nog drie minuten en zevenenveertig seconden op de klok. Het was Roelf Eemsing met een actie over de rechterkant naar binnen toe waarna hij de bal links langs de keeper wist te schieten 1-3. Hiermee leek het duel definitief gespeeld te wezen! Dit bleek ook zo te wezen want met nog iets minder dan een minuut te spelen was het man of the match Roelf Eemsing die vanaf de linkerkant naar binnen trok en de bal in de verre hoek wist te schieten 1-4. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer te wezen en hiermee is de strijd om plek 1 helemaal open. Beide ploegen hebben nu twaalf punten uit vijf wedstrijden en dus bezetten beide ploegen plek één en twee. Wel is het doelsaldo van Sportcentrum Het Noord nu iets minder en daardoor moeten zij de koppositie tijdelijk afstaan!

Tweede klasse

Café de Kleine Beurs – Verno Verhuur  6-2
Waar de ene ploeg vorige week ruim won daar verloor de andere maar nipt. Desondanks was het verschil vooraf acht punten in het voordeel van Café de Kleine Beurs en dus moest de hekkensluiter alles op alles zetten om de eerste punten binnen te halen. In het begin kon je merken dat er wel een lichte overhand was voor de thuisploeg. In de zesde minuut werd dit uiteindelijk omgezet in een eerste doelpunt. Het is Willem Miedema die dicht bij het doel stond waarna hij de bal ontving en deze simpel wist binnen te tikken 1-0. Maar ondanks deze tegentreffer bleven de heren van Verno Verhuur de aanval zoeken waar kon en dat leidde in minuut negen tot de gelijkmaker. Een aanval door de verdediging heen kwam voor de voeten van Tjibbe Haitsma terecht en deze wist de bal rustig binnen te schuiven 1-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want in de dertiende minuut was het opnieuw Willem Miedema die de bal ontving en zijn schot vanaf de linkerkant ging strak binnen 2-1. Nu moest de hekkensluiter weer in de achtervolging gaan en deze opdracht werd nog lastiger toen men in de 22ste minuut het duel in het slot leek te gooien. Het was Tjitse Hoekstra die de bal ontving en vanaf een korte afstand wist hij feilloos binnen te schieten 3-1. Na deze goal werd er steeds meer risico genomen en dat leidde drie minuten later in het volgende doelpunt. Het was Marcel Koning die één op één kwam met de keeper en in deze situatie bleef hij rustig waarna hij de 4-1 tegen de touwen wist te schieten. In de fase hierna kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus was het wachten op het eindsignaal. Met nog twee minuten op de klok is het Willem Miedema die één op één komt met de keeper en de bal goed binnen weet te werken 5-1. Maar in dezelfde minuut deden de gasten toch iets terug via Tjibbe Haitsma die een snelle uitgevoerde counter wist binnen te werken 5-2. Uiteindelijk zou er in de laatste seconden nog eenmaal gescoord worden door de koploper. Het was Yuri Riemersma die de bal goed meenam waarna zijn schot onthoudbaar in de kruising verdween 6-2. Dit was tevens de uitslag en hierdoor staat Café de Kleine Beurs na deze speelronde bovenaan in de tweede klasse.

SDV Keukens en meer – Bouwbedrijf van Marrum  2-0
Na vier duels gespeeld te hebben bungelden beide teams onder in de competitie mee. Het wist beide nog maar drie punten te behalen en dat zijn we toch niet gewend van deze twee ploegen. Wie zou er vandaag goede zaken doen en daardoor weer omhoog kunnen kijken op de ranglijst? In de eerste helft bleek de spanning hoog te wezen aan beide teams. Maar ondanks de spanning deden beide teams niks voor elkaar onder. Wanneer de tegenstander de bal had dan stond het compact en wanneer men zelf in balbezit kwam wilde het geconcentreerd de aanval zoeken. Mogelijkheden ontstonden er zeker voor beide teams maar gescoord zou er niet worden en hierdoor was de ruststand logischerwijs 0-0. Het moest dan gebeuren in het tweede bedrijf en dat besefte beide ploegen maar al te goed. Waar in de eerste helft geen doelpunten vielen daar was het in de tweede helft wel al gauw raak. Na één minuut en vierenvijftig seconden is het Jelle Jan Rodenhuis met een goede actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in het linkerhoekje 1-0. De ban was gebroken en nu moesten de heren van Bouwbedrijf van Marrum meer risico nemen. Dit gebeurde ook en hierdoor ontstonden er ook enkele goede kansen maar in de afwerking was men niet scherp genoeg en hierdoor werd er niet gescoord. Waar men aan de ene kant niet wist te scoren daar gebeurde het uiteindelijk wel aan de andere zijde van het veld. Met nog acht minuten en negenenveertig seconden op de klok is het wederom Jelle Jan Rodenhuis die vanaf de linkerkant wist op te stomen waarna zijn schot door het midden van het doel binnen viel 2-0. De wedstrijd leek hiermee in het slot al was de slotfase nog wel enerverend. Maar ondanks dat het spannend was werd er niet meer gescoord en zo wonnen de heren van SDV Keukens en meer met 2-0 en deed het goede zaken met het zicht op de ranglijst. 

Dikland Installatie Techniek – Mc Donalds Harlingen  3-3
Een ware kraker deze speelronde in de tweede klasse. We hebben namelijk het duel tussen de nummer twee en één. Het verschil vooraf was maar één punt in het voordeel van Mc Donalds Harlingen en dus waren de heren van Dikland Installatie Techniek gebrand op de overwinning zodat de het de koppositie kon overnemen. Dat het een kraker was kon je wel merken in het veld. Beide ploegen vochten hard voor elke meter en elke bal en daarmee was het een boeiend schouwspel. Waar de eerste kansjes nog om zeep werden geholpen daar was het na elf minuten spelen toch raak. Het was Lee-Roy John Earle Purvis die de bal goed meenam en met een goed schot liet hij de keeper kansloos 0-1. Het bal was definitief geopend en nu was het zaak voor de gasten om deze lijn door te trekken. Dit deed men uiteindelijk ook want in de zeventiende minuut was het wederom raak. Na een goede actie kwam Gerben Nauta aan de bal en deze wist de bal in de verre hoek te schieten net buiten het bereik van de keeper 0-2. Dit was tevens de ruststand en dus was het afwachten wat de nummer twee kon klaarspelen in de tweede helft. Dit voelde men blijkbaar aan want binnen drie minuten was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Fabian Donkerwinkel met een goede actie over de linkerkant waarna hij de bal strak en tegendraads wist binnen te schieten 1-2. De spanning was weer terug en nu moest de thuisploeg doordrukken. Maar doordat er ruimte zou komen kon de koploper hier ook van profiteren. Zo gezegd, zo gedaan want het is minuut negenentwintig als de stand verder wordt uitgebreid.  Lee-Roy John Earle Purvis had een prima actie in huis waarna hij het netje goed wist te laten bollen 1-3. Was hiermee de wedstrijd dan definitief gespeeld? Nee was het antwoord want Dikland bleef goed meevoetballen en kregen ook nog mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het tot zes minuten voor tijd voordat het volgende doelpunt een feit was. Een man meer situatie werd goed uitgespeeld waarna Haye Rombout de spanning volledig wist terug te schieten op het bord 2-3. Dit doelpunt gaf blijkbaar extra kracht want twee minuten later was daar een geweldige gelijkmaker. Het is Fabian Donderwinkel die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hard en strak in de kruising 3-3. Hierna probeerde beide ploegen het nog wel maar gescoord werd er niet meer en hierdoor hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op de ranglijst verliezen beide ploegen één positie en dus moeten beide zich volgende week weer herpakken.

Frankena Loonbedrijf – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  3-1
Met respectievelijk zeven en zes punten begonnen beide ploegen aan dit duel. Het verschil naar boven was voor beide klein maar ook naar onder is de marge maar minimaal. De winnaar kon dus goede zaken doen en dat betekende dat er veel druk op de ketel zou staan. De eerste helft begon en de spanning was gelijk aanwezig. Toch waren de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker in de eerste tien minuten de bovenliggende partij maar dit werd nog niet omgezet in doelpunten. Hierna mengde de heren van Frankena Loonbedrijf zich steeds meer in het duel waardoor het een meer evenwichtigere wedstrijd werd. Waar er niet gescoord leek te worden voor de rust daar was het na achttien minuten toch raak. Na een snelle counter kwam de bal bij Wessel Hilverda terecht en deze wist de bal keurig in de hoek te plaatsen 1-0. Maar ondanks dit doelpunt was het een leuke en enerverende eerste helft. De tweede helft begon weer en hopelijk konden we weer een leuke helft meemaken. In het begin leek dit ook te gebeuren maar dan is daar de vijfentwintigste minuut als de score verder wordt uitgebreid. Vanuit een goede loopactie kwam de bal terecht bij Tsjeard Halbersma en deze wist de bal vanuit een moeilijke hoek langs de keeper te krijgen 2-0. In de Fase hierna speelde het spel zich steeds vaker af op de helft van de thuisploeg maar deze stonden goed compact waardoor het lastig voor de gasten was om er doorheen te komen. Lange tijd leek het er dan ook op dat er niet meer gescoord zou worden maar niets was minder waar. Met nog twee minuten op de klok is daar een goed 1 tweetje waarna Ruurd Bouwma de bal strak tegen de touwen wist te leggen 3-0. Waar de wedstrijd gespeeld was daar mocht Haarsma toch nog een strafschop nemen en deze werd feilloos binnen geschoten door Henk Stienstra 3-1. Verder dan dit kwamen beide ploegen niet meer en zo eindigde een interessante pot voetbal in een minimale uitslag.

Derde klasse

Lukkes Arum – SDV Projectbuilding  4-4
Waar Lukkes Arum vorige week vrij was daar behaalde SDV Projectbuilding een minimale 2-1 overwinning. Waar de thuisploeg in de middenmoot is terug te vinden daar vinden we de gasten terug in de top van de competitie. Op voorhand zou je dus zeggen dat het een overwinning zou moeten worden voor SDV Projectbuilding. Maar de bal is rond en dus kan er van alles gebeuren. Het zijn namelijk wel twee jongerenteams tegen elkaar en dus hoeft men niks voor elkaar onder te doen. Toch bleek de thuisploeg in de eerste helft de bovenliggende partij te wezen en hadden de gasten het lastig. Dit leidde al snel tot de 1-0 van Tjitse Oegema die de bal goed in de hoek wist te leggen. Hiermee was het bal dus geopend en zoals het de dansers betaamt zal er genoten worden van de avond. Genoten werd er zeker maar dan wel door Klaas Auke Dijkstra die met een tegendraads schot de score wist te verdubbelen 2-0. Maar lang duurde deze stand niet want enkele minuten later was daar alweer de aansluitingstreffer van Sander Deinum en daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd 2-1. Konden de heren van SDV nu doordrukken? Ja zou je denken want door een gele kaart van de thuisploeg had men een man meer in het veld staan en dus zou je denken dat scoren simpel is. Maar niets bleek minder waar en gescoord werd er dus niet aan die kant. Waar men aan de ene kant niet weet te scoren daar was het aan de andere kant wel raak. Het was Klaas Auke Dijkstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak achter de doelman 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-1 nadat Tjitse Oegema een goede actie in huis had en het netje liet bollen. De wedstrijd leek gespeeld te wezen want de score was hoog en het verschil was aanwezig. Maar in het tweede bedrijf startte de hoogst geplaatste ploeg sterk en dat leidde na vijf minuten spelen in de 4-2 van Luca Rombout. Het verschil was weer minimaal en dit werd met nog tien minuten op de klok verder terug gedrongen. Het was Nathan Visser die de bal goed meenam en zijn tegenstander omspeelde waarna hij de bal tegendraads wist binnen te werken 4-3. Gaat het dan toch gebeuren en wordt de ommekeer een feit? Beide ploegen hadden de mogelijkheid om te scoren maar dit gebeurde niet en dus leken de Arummers de overwinning over de streep te trekken. Maar dan met nog drie minuten op de klok is daar Mathieu v/d Veen die aan de bal komt en zijn schot scheert hard tegen de touwen aan 4-4. Hiermee was de ommekeer een feit en dus was het afwachten wat er nog meer zou gaan gebeuren. Uiteindelijk zou het hier bij blijven en daarmee werd een enerverende wedstrijd op een prima wijze afgesloten.

Van Mossel Autolease – Futsal ’t Hoekje Ferwert  3-5
Beide ploegen waren vorige week vrij en dus kon het zich opladen voor het duel voor vanavond. Met respectievelijk zeven punten uit drie duels en zes punten uit vier duels doen beide ploegen weinig voor elkaar onder op de ranglijst. Welke ploeg kan er aanhaken bij de bovenste ploegen en welke ploeg blijft nog even hangen in de middenmoot? In de openingsfase bleek wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide voetbalde om te winnen en dus waren er genoeg kansen te noteren. Na zeven minuten en zesenvijftig seconden gespeeld te hebben was daar dan de eerste goal. De bal kwam terecht bij Kewin Koers en hij wist de bal tussen de benen en de handen van de keeper door te schieten 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want ruimt 2,5 minuten later was daar alweer de gelijkmaker. Het was Stijn Cevat met een aanval over de linkerkant en zijn schot eindigde in de linkerbovenhoek 1-1. Het spel bleef over en weer gaan en dus was het een levendige wedstrijd om te zien. Met nog vier minuten en tweeënveertig seconden op de klok was daar een vrije trap voor de thuisploeg, Jorn Lars van Beem ging achter de bal staan en deze schoot hij strak en hard binnen 2-1. Maar lang kon men niet genieten van deze treffer want vanaf de aftrap was daar een actie over de rechterkant waarna Arjan Dijkstra de bal hard in de linkerbovenhoek wist te schieten 2-2. Toch zouden we niet met deze stand gaan rusten want met nog een halve minuut op de klok is het Cornelis Bolding die de bal in het midden van het veld meeneemt en deze over de keeper weet heen te schieten 2-3. En zo eindigde een leuke eerste helft in een nipte voorsprong voor  Futsal ’t Hoekje Ferwert en dus moesten de heren van , Van Mossel Autolease in de achtervolging. De tweede helft begon weer en opnieuw deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De ene wachtte wat meer en de andere reageerde snel wanneer dit mogelijk was. Mogelijkheden op doelpunten warren er zeker maar toch duurde het dik tien minuten voordat er weer gescoord werd. Het was Arjen Dijkstra met een aanval over links en zijn schot ging hoog door de midden tegen de touwen 2-4. Hiermee werd er een licht gaatje geslagen en dus moest de thuisploeg alles op alles zetten wilde het nog tot een punt komen. Ruimtes zouden er ontstaan voor de gasten maar ook mogelijkheden voor de thuisploeg. Dit werd uiteindelijk beloont met de aansluitingstreffer Het was Stijn Cevat met een aanval over rechts waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 3-4 De spanning was volledig terug en dus beloofde het een boeiende slotfase te worden. Het bleef inderdaad lang spannend maar met nog een halve minuut op de klok werd de wedstrijd in het slot gegooid. Tjerk van der Meij kwam één op één met de keeper waarna hij deze wist te omspelen en de bal simpel wist binnen te tikken 3-5. En zo werd een levendige wedstrijd op een waardige manier afgesloten.

Stadsherberg Catering – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  3-5
Met de nummer tien tegen zes was het een duel waar veel op het spel stond. Vooraf was het verschil maar drie punten in het voordeel van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma en dus moest Stadsherberg Catering winnen om de aansluiting naar de middenmoot te vinden. De wedstrijd begon fel en dat leverde na vier minuten spelen het eerste doelpunt op. Het was Mark Galema die de bal goed mee wist te nemen en deze goed binnen schoot 0-1. Maar ondanks deze achterstand streed de thuisploeg voor elke meter. Kansen leverde dat wel op maar het duurde even voordat er gescoord werd. Het was Mark Ypma met een goede actie waarna hij de bal goed tegendraads wist binnen te werken 1-1. Beide ploegen deden dus weinig voor elkaar onder en dus was het een boeiende eerste helft om te zien. De ruststand was 1-1 en dus moest het in de tweede helft gebeuren. Dit gebeurde ook want we waren niet lang onderweg of het werd alweer 1-2 via Mark Galema. Nu moest de nummer tien weer aanzetten maar de nummer zes dicteerde steeds meer het spel en hierdoor werd het steeds lastiger om te scoren. Dit overwicht wisten de bouwers goed uit te bouwen in nog enkele treffers. Door twee doelpunten van Bart Broeders en Jesse Walbers werd de stand getild naar een 1-5 tussenstand. Hiermee was het duel wel gespeeld maar toch wist de catering ploeg iets terug te doen. Middels een goal van Jelle Rodenhuis en Mark Ypma werd de stand terug gebracht tot 3-5. Maar de tijd was te kort en hierdoor werd deze stand ook de eindstand.

Offinga Kappers – Zijlstra Beroepskleding  6-6
Met vier punten uit vier wedstrijden waren de debutanten van Offinga Kappers terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Het verschil met de middenmoot is klein maar het gat naar onder is net zo groot. Zijlstra Beroepskleding is daarentegen de trotse koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden. De ploeg krijgt weinig tegen en scoort in de meeste gevallen rond de tien doelpunten. Een lastig karwei dus voor de thuisploeg en dus leek de eindstand wel bepaald te wezen. Het duel begon en gelijk merkte je dat de middenmoter de tegenstander wou aanpakken waar kon en dat leidde in de tweede minuut al tot het eerste doelpunt. Het was Feike Nieuwhof die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot ging in het hoekje binnen 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want een minuut later was het wederom raak. Het was Klaas Offenga die twee tegen één kwam op de keeper en deze actie wist hij feilloos binnen te werken 2-0. Een ware verassing dus want wie had dit verwacht. Maar ondanks deze achterstand bleef de koploper voetballen en dat leverde in minuut vier al de aansluitingstreffer op. Het was Johannes vd Veen die volledig vrij stond waarna hij de bal van dichtbij wist binnen te schieten 2-1. Een furieus begin en dus was de vraag waar dit naar toe zou gaan. In de fase hierna bespeelde beide ploegen elkaar goed en dat leverde zelfs enkele goede mogelijkheden op. Het duurde uiteindelijk tot de elfde minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Patrick Vijver met een actie over links en zijn schot ging strak binnen 2-2. De stand was dus weer in evenwicht maar dit zou niet de ruststand wezen want in de vijftiende minuut werd er nog eenmaal gescoord. Een toegekende vrije trap werd hard binnen gewerkt door Sander Prins en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-2. Het was dus een leuke eerste helft waar beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en dus beloofde ook de tweede helft een feest te worden. Dit zou het uiteindelijk ook worden want kansen kwamen er genoeg en dat leidde zelfs tot het volgende doelpunt. Het was Johannes vd Veen die de bal goed meenam en deze met een goed schot wist binnen te leggen 3-3. Nu ging het snel want amper een minuut later was het opnieuw Johannes vd Veen met een actie over de rechterkant en ook dit schot viel kiezelhard binnen 3-4. Nu had Zijlstra voor het eerst de voorsprong maar ook dit was maar van korte duur want ongeveer anderhalve minuut later was de stand alweer in evenwicht. Het was Klaas Offenga met een schot door de verdediging en deze viel goed binnen 4-4. Het kon alle kanten op gaan en zo bleek drie minuten later maar weer. Het was Sander Prins die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel lekker binnen 5-4. Was het duel dan eindelijk gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want een minuut na de vorige goal was het wederom raak. Feike Nieuwhof kreeg dichtbij het doel de bal en wist deze simpel binnen te leggen 6-4. Maar wie dacht dat het hiermee gespeeld was die had het mooi mis want een minuut later was daar alweer de aansluitingstreffer van Maarten vd Vies 6-5. Na deze goal moest de thuisploeg met een man minder verder en dat werd hen dan ook gelijk fataal. De man meer situatie werd goed uitgespeeld waarna Maarten vd Vies de bal hard tegen de touwen wist te schieten 6-6. Hiermee was alles weer gelijk en dus was de vraag komt er nog een winnaar? Nee bleek het antwoord te wezen en dus eindigde dit duel spectaculair en is Offinga Kappers de eerste ploeg die Zijlstra Beroepskleding puntenverlies bezorgt!

WR Unit – Rijschool Posseth  2-6
Met één punt uit vier wedstrijden vs. zes punten uit drie wedstrijden. Dat zijn de verschillen in beide teams. Daarnaast kent de ene een flink negatief doelsaldo en de andere een kleine plus. Op voorhand zou je dus zeggen een simpele overwinning voor de gasten. Dit leken de gasten ook te willen en dat leidde binnen een minuut al tot een eerste doelpunt. Een goede opgezette aanval van het team kwam terecht bij Rick Beimers en deze wist de bal door de verdediging heen te schieten in het doel 0-1. De opening was dus vroeg en dus moest de thuisploeg de aanval zoeken. Dit zoeken werd in de vijfde minuut van de wedstrijd beloond met de gelijkmaker. Het was Mica Swart die knap aan de bal kwam en zijn schot viel strak binnen 1-1. Hierna behielden de gasten een lichte overwicht maar beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren maar dit deed men nog niet. Het is de elfde minuut als Robert Hiemstra een solo actie opzet over de rechterkant waarna hij de keeper met een geplaatst schot kansloos liet 2-1. Maar lang zou deze voorsprong niet duren want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Rick Beimers die knap wist weg te draaien waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 2-2. Dit bleek de ruststand te wezen en dus konden we ons opmaken voor een interessante tweede helft. Interessant werd het zeker want binnen een minuut was daar alweer een treffer. Een snelle aanval van Rick Beimers werd door de benen van de keeper geschoten en daarmee bracht hij de stand op 2-3. Dit gaatje was geslagen maar werd drie minuten later nog groter. Het was Robert Herslinga die de bal op korte afstand van het doel kreeg en deze wist hij simpel binnen te werken 2-4. In de fase hierna bleef het spel golven en hierdoor ontstonden er een paar goede kansen maar deze werden goed onschadelijk gemaakt of niet scherp genoeg ingeschoten. Uiteindelijk werd het duel zes minuten voor tijd in het slot gegooid. Robert Herslinga loste een prima schot en deze viel goed binnen 2-5. Uiteindelijk viel er tien seconden voor tijd nog één treffer en deze kwam op naam van man of the match Rick Beimers 2-6.