Fraai herstel Bouwbedrijf Scharringa. De Tap blijft goed volgen.

In de hoofdklasse viel de 5-2 zege van Scharringa tegen Tapperij ‘t Noord het meest op. Scharringa kende een uitstekende seizoenstart, maar zakte na drie opeenvolgende nederlagen ver terug. Deze zege kwam dan ook op het juiste moment. In deze hoogste klasse won Bloemketerp volgens de verwachting van Steensma en kreeg achtervolger van Dellen bellen de overwinning in de schoot geworpen omdat Bouwbedrijf Bruinsma geen team binnen de lijnen kon krijgen. In de tweede klasse is de spanning volledig terug na de verrassende 2-3 nederlaag die koploper Zijlstra Beroepskleding leed tegen een sterk Pluimveeservice D.S. Onderin hebben het verliezende Autorijschool v.d.Harst en Snackhouse het moeilijk. In de derde klasse had Pars Graanhandel opvallend weinig moeite met De Korenaar. Hetzelfde gold voor achtervolger Oosterlaar/Verhoeven. De Tap blijft hier door opnieuw te winnen goed volgen. Interessant wordt het vrijdag aanstaande als Pars Graanhandel en De Tap de degens kruisen, aanvang 20.10 uur. In de derde klasse veranderde er bovenin weinig na de wist van de drie toonaangevende teams. De Jager Accountants is wel volledig van slag. Na het verlies van de vorige week kon het team het deze maal niet bolwerken tegen het opkomende Fitnesscentrum C.C.M.

Bouwbedrijf Scharringa – Tapperij ‘t Noord 5 – 2

Beide teams konden wel weer eens een succesje gebruiken. Dit leek in eerste instantie Tapperij te lukken, want het startte overtuigend wat resulteerde in de openingstreffer van W. Blaauw. Scharringa schrok wakker, want niet lang daarna zag P.Y. Walda zijn inspanningen beloond. Hier bleef het bij tot halverwege. Pas in de slotfase werd het duel beslist Binnen twee minuten zorgden S. Greidanus en B. Strikwerda voor een beslissende 3-1. A. Bergsma scoorde nog tegen en S. Greidanus bepaalde in de zoemer de eindstand.

 

Bogt fen Gune – Ulenburgh Adviseurs 7 – 4

Het duel kende een groot verschil in daadkracht. De Bogt was namelijk veel doeltreffender. Nadat K.J. Bijlsma al eenmaal gevaarlijk doorkwam schoot even later dezelfde speler van ver af in de kruising. Aan de andere kant had J. Hijlkema pech met een schot op de lat waar W.v.Duyn aan de andere kant na een vloeiende actie wel scoorde. Het liep in deze fase De Bogt ook mee want na slippertjes achterin bij Ulenburgh werd het zelfs 3-0 en 4-0. K.J. Bijlsma en F. de Wit maakten hier gebruik van. Ulenburgh deed nog in de eerste periode iets terug. J.v.Wieren maakte goed gebruik van een man meer situatie. De Bogt ging vervolgens door waar het was gebleven na een fraaie solo van F. de Wit en een harde schuiver van K.J. Bijlsma. Ulenburgh kreeg hierna meer ruimte waarin W. Lanting drie maal scoorde. W.v.Duyn zorgde hier tussen door voor de resterende treffer voor De Bogt.

 

Martens Vis – Autobedrijf Haitsma 4 – 2

Haitsma kwam net iets te kort. Het stond het gehele duel tegen een kleine achterstand aan te kijken, maar het ontbrak aan kracht om de kansen te doen keren. Na twee maal W. Tankink bracht O. Elsinga de spanning terug en ook de 3-1 van H. Veldman werd door O. Elsinga met een van hem bekende vrije trap beantwoord. Nog in dezelfde minuut besliste uitblinker W. Tankink dit leuke duel.

 

Bowling Bloemketerp – Steensma 4 – 1

M. Saamangun 1-0, L. Wagenaar 1-1, M. Saamangun 2-1, Y. Brijker 3-1, E. Hiemstra 4-1.

Steensma hield lang stand, maar moest in het verloop van het duel haar meerdere erkennen in de ongeslagen koploper. Steensma had wel de pech dat het niet kon beschikken over de gevaarlijke T. Hoekstra waardoor het veel aan stootkracht moest inleveren.

 

Van Dellen bellen – Bouwbedrijf Bruinsma 5-0 reglementair.

 

Snackhouse – Maxstuc 1 – 4

A.Breidenbach 0-1, M. Kruize 0-2, P.v.Hoenderdaal 0-3, L. Hogenes 1-3, M. Kruize 1-4.

Het duurde lang voordat Maxstuc de veldmeerderheid in de score tot uitdrukking bracht, maar toen was het ook snel met Snackhouse gedaan. A. Breidenbach opende de score met een achterwaartse kopbal en M. Kruize verdubbelde de voorsprong. Na de 0-3 via een beauty van P. Hoenderdaal was het duel beslist. L. Hogenes scoorde in de slotfase tegen en M. Kruize zorgde voor het eindresultaat.

 

Autobedrijf Strikwerda – Sans Souci 2 – 7

J. Strikwerda 0-1, S. Vietor 1-1, R. de Zeeuw 1-2, L. Hoekstra 1-3, M. Feenstra 1-4, J. Faas 1-5, M. Feenstra 1-6, S. Vietor 2-6, R. de Zeeuw 2-7.

Strikwerda staat er om bekend dat het verdedigend weinig steken laat vallen, maar dat was in dit duel niet het geval. J. Strikwerda opende na een fout van doelman J.v.Abbema en R. de Zeeuw was dicht bij 0-2, maar raakte slechts de paal. Uit een counter zocht S. Vietor de verre hoek en dat betekende 1-1. Vanaf de aftrap stond Sans Souci weer op voorsprong, want nu was het via R. de Zeeuw wel raak. Nog voor de wisseling zorgde L. Hoekstra op aangeven van M. Feenstra voor 1-3 en zat het team uit Berlikum op rozen.

 

Zijlstra Beroepskleding -Pluimveeservice Smeding 2 – 3

Het Pluimveeteam maakt het in de tweede klasse weer spannend door Zijlstra na een boeiend duel te verslaan. Nadat C. Baks op aangeven van S. de Bruin over schoot was het aan de andere kant raak. D. Smeding scoorde uit de draai. Even later was het S. de Bruin die met een subtiel hakje gelijk maakte. De gevaarlijkste man van Pluimvee, J. de Wit bleef voor de Zijlstra verdediging vaak ongrijpbaar en hij was het ook die R. Kuiken na een snelle counter in staat stelde zijn team weer aan de goede kant van de score te brengen. Met een harde vrije trap was het D. Smeding die de Rypsters zelfs op 1-3 zette. Pluimvee maakte nu de fout te veel in te zakken waardoor Zijlstra de gelegenheid kreeg om gevaarlijk te worden. T. Grond schoot van dicht bij hoog over, J. de Wit blokkeerde een gevaarlijke actie van S. de Bruin en op aangeven van E. Tanghe stifte T. Grond de bal subtiel achter doelman J. Boorsma. Een spannend slot volgde waarin niet meer werd gescoord, al raakte Y.P.v.d.Meulen uit een counter nog de paal.

 

Autorijschool v.d.Harst – Cafe De Posthoorn 2 – 10

S. Anema 1-0, W. Kingma 1-1 en 1-2, F. de Beer 2-2, S. Hoogterp 2-3, W. Kingma 2-4, J.v.dWal 2-5, H. Schaap 2-6, J.v.d.Wal 2-7, W. Kingma 2-8, T. Adolfs 2-9, J.v.d.Wal 2-10.

In de openingsfase was het nog een echte wedstrijd, maar in het verdere verloop was De Posthoorn veel te sterk. Bij v.d.Harst moest het te veel komen van dezelfde spelers en De Posthoorn had W. Kingma en J.v.d.Wal als uitblinker.

 

Devicamp.nl – Warmtetechniek Franeker 3 – 9

Y. de Jong 1-0, F. Hoekstra 1-1 en 1-2, A.J.Jukema 1-3, P. Hibma 2-3, C. Braak 2-4, P. Hibma 3-4, C. Boonstra 3-5, A.J. Jukema 3-6, A. Koning 3-7, A.J. Jukema 3-8, C. Braak 3-9.

Een nieuwe opsteker voor het team van T. Wensemius dat een moeizame seizoenstart kende. Devicamp begon als favoriet en kwam ook vroeg op voorsprong door de weer van stal gehaalde Y. de Jong. Vervolgens nam Warmtetechiek het initiatief en moest Devicamp steeds in de achtervolging. Na de 3-5 werd deze gestaakt en werd het een ruime, maar verdiende Warmtetechniek zege.

 

Tegelzetbedrijf Miedema – Offinga Kappers 6 – 4

F. Hoekstra 1-0, R. Bruisma 1-1, P. Quarre 1-2, W. Buurstra 1-3, F. Hoekstra 2-3, H.G. Westra 3-3, B. Miedema 4-3, H.G. Westra 5-3, P. Quarre 5-4, F. Hoekstra 6-4.

Een gelijkopgaand duel met wisselende kansen. Ondanks dat Miedema niet over wisselspelers beschikte kwam het na een 1-3 achterstad sterk terug en won verdiend in een matig duel.

 

De Korenaar – G.Pars Graanhandel 1 – 7

J. Kingma 4x, J. Pars, K. Kobus, T. Lodewijks met een tegentreffer van R. Hoekstra.

De Korenaar was in het eerste kwartier gelijkwaardig maar kon tegen de koploper niet over wisselspelers beschikken waardoor er in het verdere verloop een ongelijke strijd ontstond. Pars maakte ook nu weer een sterke indruk

 

Oosterlaar/Verhoeven – Braak Financiele Diensten 12 – 2

M. Visser 1-0, L. Putvis 2-0, P. Amels 3-0, W. Beimers 3-1, Q. Zondervan 4-1, P. Amels 5-1, M. Visser 6-1, L. Purvis 7-1, M. Visser 8-1, S. Torenbeek 9-1, A. Schaap 10-1, W. Beimers 10-2, M. Visser 11-2 en 12-2.

Braak kwam zoals verwacht veel snelheid te kort tegen het veel te sterke jonge team van Oosterlaar/Verhoeven. Overigens waren de mannen van C. Braak in de derde helft wel heer en meester en werd het nog een geslaagde avond.

 

De Tap – Preton Nederland 3 – 1

E.Kuipers 1-0, J. Boomstra 2-0, K a Nijeholt 3-0, R. Bussink 3-1.

Het ging niet gemakkelijk tegen het stugge team van Preton, maar de zege was verdiend en De Tap doet nog volledig mee voor de bovenste plaatsten.

 

S.D.V. Projectbuilding – Primera Haitsma 2 – 5

M.Kerkhof 1-0, P. Zijlstra 1-1, C. Zijlstra 1-2 en 1-3, E. de Groot 1-4, K. Groothoff 2-4, P. Zijlstra 2-5.

SDV had verdedigend geen grip op het snelle aanvalsspel van Primera Haitsma en dan met name de gebroeders Zijlstra. Een verdiende Primera zege.

 

De Struners – W.I.K. 8 – 1

T. Dijkstra 4, M.v.Overbeek 2x, H.v.d.Wal en Y.W.Dijkstra met een tegentreffer van E. Bruinsma.

W.I.K. kon lang treffers voorkomen al speelde het spel zich vanaf het begin hoofdzakelijk af voor het doel van G. Hof. Na de 1-0 van H.v.d. Wal was het verweer van W.I.K. gebroken en werd het een ruime Struners zege.

 

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf Kooistra Kubaard 2 – 6

A.Los 0-1, D. Ansing 1-1, A. Los 1-2, J. de Jong 1-3 en 1-4, P. Bootsma 2-4, G. Sijszeling 2-5, S. Appelboom 2-6.

De Trije is geen moment in de wedstrijd geweest. De overtuiging ontbrak volledig tegen een wilskrachtig Kubaarder team.

 

Fitnesscentrum C.C.M. – De Jager 5 – 3

E.v.Sertime 0-1 en 0-2, T. Bonnema 1-2 en 2-2, J.v.d.Laan 2-3, T. Bonnema 3-3 en 4-3, D. Regts 5-3.

In de eerste periode deelde De Jager de lakens uit waarna de steeds meer opkomende T. Bonnema de wedstrijd deed kantelen Het bleef spannend tot het eindsignaal.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Schroevekopen.nl. 1 – 7

J.P. Dijkstra 5x, J. Boersma 2x met een tegentreffer van A. Postma.

Schroevenkopen blijft mee doen om de bovenste plaatsten Het had totaal geen moeite met Leo Reitsma. Wel was het A. Postma die de score verrassend opende, 1-0. Verder was Schroevenkopen met treffers van J.P. Dijkstra 5x en J. Boersma 2x te sterk.

 

Zuidema Scheepsbouw – Bar Yn ‘e Stal 4 – 1

De teams hielden elkaar in deze derby lang in de gaten. H. Mulder opende de score, W. Kooistra maakte gelijk en R. Frijling zorgde voor 2-1. Pas in de slotfase besliste H. Meijer in feite dit treffen waarna K.J. Hendriks in de laatste minuut de eindstand bepaalde.