Fraai herstel Saab Wassenaar/Bl.Horse. Onterecht verlies Preton Nederland.

In de Visual Reklame competitie kon Saab W./Black Horse wel weer een succesje gebruiken. Het was na enkele magere resultaten in de onderste regionen van de eerste klasse terecht gekomen. Het team uit Menaldum leek voor een zware klus te staan tegen Bogt fen Gune, maar kreeg verrassend weinig tegenstand, uitslag 6-1. Dit betekent meteen dat het Bogt team heel diep moet gaan wil het nog voor promotie in aanmerking komen. In de hoofdklasse wordt het koploper Lovis Design wel erg gemakkelijk gemaakt. De naaste belagers Bowling Bloemketerp en Tapperij speelden onderling gelijk en raakten verder achterop. Zelf won Lovis vrij eenvoudig van Autowas Dijkstra. In de tweede klasse wordt de spanning met de week groter. Hanzedruk verloor van het in opmars zijnde Regina’s Lingerie en Bouwbedrijf Scharringa kwam niet verder dan een gelijk spel. Hierdoor is Ulenburgh Adviseurs ook weer volledig in de running. In de derde klasse blijft Pluimveeservice Smeding ruim aan de leiding en valt Cafe De Posthoorn ver terug na een verrassende nederlaag tegen Autobedrijf Strikwerda. In de vierde klasse wonnen de twee toppers De Tap en Happy Boys, al mocht laatstgenoemd team met de winst op Preton Nederland niet klagen. Het werd uiteindelijk 6-5 waar Preton minimaal een punt had verdiend.

Bouwbedrijf Bruinsma – Steensma 1 – 2 De teams ontliepen elkaar weinig, alleen had Steensma het geluk dat het bijna het gehele duel aan de goede kant van de score bleef . T. Hoekstra schoot de bal al vrij snel in het dak van het doel en R. Oosterbaan verdubbelde halverwege de tweede periode de voorsprong. Aan de andere kant had Y. Dijkstra pech met een schot op de lat en dezelfde speler bracht in de slotfase de spanning terug.

Lovis Design – Autowas Dijkstra 4 – 0. Voorheen altijd een boeiend gevecht tussen twee toppers, maar dat kwam er deze maal niet van. Zonder dat het spel van Lovis tot grote hoogte rees werd het een gemakkelijke zege. Dat kwam mede omdat Dijkstra niet over wisselspelers beschikte. De eerste periode bleef het bij een inzet van F. Visser van afstand en aan de andere kant enkele acties van L. Visser die niets op leverden. Hierna was het duel snel beslist via treffers van E. Hiemstra, H. Visser en J. de Haan.

Tapperij ‘t Noord – Bowling Bloemketerp 2 – 2 Tapperij kon zich na het eindsignaal beter vinden in het eindresultaat dan Bloemketerp dat weer kostbare punten liet liggen voor de titel. Tapperij liet het initiatief veelal aan Bloemketerp en probeerde het via de counter. A. Venema brak het duel al snel open waarna M. Saamangun vlak voor de wisseling onderkant lat gelijk maakte. Een mooie actie van Y. Brijker betekende 1-2 en T. Sikkema bezorgde Tapperij een punt.

Martens Vis – v.Dellen Bellen 5 – 2 Ook v.Dellen kon de opmars van Martens Vis niet stoppen.R. Jelgersma zette de mannen van Dirk v.Dellen op voorsprong waarna H.Awad het evenwicht herstelde. Binnen 3 minuten halverwege de tweede periode werd het duel beslist. P.S. Rollingswier, P.v.Dijk en C.v. Dijk drukten toen het overwicht in treffers uit. A. Bambach en P.v.Dijk troffen in de laatste minuut elk aan een kant nog doel.

Herberg de Bogt – Cafe De Harmonie 8 – 1 J.v.Duyn 1-0, J. Bosma 2-0 en 3-0, G. Hoekstra 4-0, J.v.d.Wal 4-1, P. Poelstra 5-1, G. Hoekstra 6-1, P. Poelstra 7-1, G. Hoekstra 8-1. De Harmonie is geheel van slag. Het zakt gezien de stand op de ranglijst steeds verder weg. Waren het de laatste tijd vaak het niet beschikbaar zijn van diverse spelers, dat was deze maal niet het geval, want de spelersbank was ruim bezet.Dit alles doet overigens niets af aan de grote zege van Herberg de Bogt. Het team van G. Hoekstra is dit seizoen niet verwend met overwinningen, maar maakte desondanks een gedreven indruk.

Saab Wassenaar/Bl.Horse – Bogt fen Gune 6 – 1 S. Vogel 1-0, S. Visser 2-0, H. Visser 2-1, D. Wassenaar 3-1, P.v.d.Veen 4-1, P. Algra 5-1 en 6-1. Saab kon wel weer wat punten gebruiken en het team van Siebe Vogel was zich daar zichtbaar van doordrongen. Een niet volledig Bogt team was volkomen kansloos

Expert Franeker – The Phone House 0 – 5 Expert kwam niet tot scoren, maar kreeg in de counter wel mogelijkheden. De uitvoering gebeurde in een te laag tempo waardoor Phone House zich gemakkelijk kon herstellen. Verder was Phone House duidelijk sterker waarbij het met snel uitgevoerde acties scoorde via W. Mariman, J. Elting en D.P. Weistra voor de wisseling en W. Mariman en D.P. Weistra hierna.

Bouwbedrijf Scharringa – Warmtetechniek 1 – 1 Warmtetechniek hield aan dit gelijkopgaande duel een verdiend punt over. B. Kuiper opende de score en P.Y. Walda maakte gelijk.

Ulenburgh Adviseurs – Offinga Kappers 6 – 0 M. Haven 2x, F.v.Eyck 2x, R. Geilenkirchen en A. Veltman Het beweeglijke team uit Dronrijp was duidelijk te sterk voor het hard werkende Offinga.

Regina’s Lingerie – Hanzedruk Bolsward 3 – 2 G. Glazema 1-0, F. Tichelman 1-1, D. Riemersma 2-1, J.v.Wieren 2-2, G. Glazema 3-2 Een echte topper tussen twee gelijkwaardige teams. In de eerste periode werd niet gescoord. Het was Regina doelman S. Talhout die Hanzedruk in de slotfase van de winnende treffer afhield waarna G. Glazema zijn team in de laatste minuut de kostbare winst bezorgde.

Elektrokoopjes – Anytyme ‘t Park 2 – 5 Y. de Jong 0-1, D. Wybenga 0-2 en 0-3, O. Hof 0-4, W. Hew-A-Kew 1-4, O. Hof 1-5, W.Hew-A-Kew 2-5 Elektrokoopjes maakte het ‘t Park in de eerste periode wel erg gemakkelijk door met drie veldspelers binnen de lijnen te verschijnen. Toen het team voltallig was stond er al 0-4 op het scorebord en was het duel in feite beslist.

Keizer Autoschade – Sportcafe de Trije 5 – 0 W.v.d.Meer 2x, M. Kuperus, J. Vellinga en J. Torenbeek Keizer kan met deze winst wat ruimer adem halen en voor Sportcafe de Trije viel er geen succes te behalen. Een lichtpunt was dat het team kon beschikken over genoeg wisselspelers.

Zijlstra Beroepskleding – Braak F.D. 1 – 1 Willem Beimers had dit jaar nog niet gescoord en daarom werd de openingstreffer dubbel gevierd. Het was niet genoeg, want E. Tanghe scoorde tegen en dat was gezien de krachtsverhouding terecht.

Autobedrijf Strikwerda – Cafe De Posthoorn 4 – 3 A.P. Strikwerda 1-0, K. Roersma 1-1, H. Schaap 1-2, S. Vietor 2-2, A.P. Strikwerda 3-2, S. Vietor 4-2, J.D. v.d.Wal 4-3. Beide teams gingen er voor in dit boeiende duel. Strikwerda kon de drie punten wel gebruiken gezien de stand op de ranglijst onderin en De Posthoorn wilde de aansluiting met de top niet verliezen. Dit laatste gebeurde wel, want na een duel met wisselende kansen ging de winst verrassend naar het team uit Tzum.

G. Pars Graanhandel – Pluimveeservice Smeding 3 – 7 J. Smeding 0-1, H. Voordewind 0-2, J. Pars 1-2, T. Lodewijks 2-2, R. Marra 2-3, H. Voordewind 2-4 en 2-5, T. Lodewijk 3-5, R. Kuiken 3-6, J. Smeding 3-7. De strijd ging lang gelijk op. Pas na zeven minuten in de tweede periode zette R. Marra zijn team op 2-3 waarna twee snelle treffers van H. Voordewind volgden. Hiermee was het duel beslist.

Frankena Winsum – Bar Yn ‘e Stal 2 – 2 S. Visser 0-1, W.S. Hylkema 1-1, N. Vietor 2-1, D.v.d.Wal 2-2. Uit een voorzet opende S. Visser de score en W.S. Hylkema joeg de bal vanaf 20 meter in de kruising, 1-1. Aan weerskanten kwamen er vervolgens kansen waaruit N. Vietor en D.v.d.Wal ieder aan een kant wisten te scoren. Een terechte uitslag.

Zuidema Scheepsbouw – H.B.M. 4 – 3 K. de Haan 1-0, K. Meinsma 1-1, M.ter Horst 1-2, H. Meijer 2-2, S. de Jong 3-2, Y. Zuidema 4-2, F. Hoekstra 4-3. Een open duel met wisselende kansen. Zuidema toonde zich de sterkste omdat het beter met de kansen wist om te gaan

W.I.K. – Fitnesscentrum CCM 6 – 1 S. Osinga 1-0, J. Boot 2-0, S. Osinga 3-0, E. Bruinsma 4-0 en 5-0, J.H. Koops 5-1, J. Boot 6-1. De ervaring kwam hier goed tot uiting. CCM moest het van hard werken hebben terwijl WIK de mogelijkheden goed benutte waarbij de vrije man steeds werd gevonden. Het verschil betaalde zich uit in zes treffers.

De Reizende Herbergier – De Tap 1 – 5 J. Soolsma 0-1, J. Boomstra 0-2, J. Talhout 1-2, J. Soolsma 1-3 en 1-4, J. Boomstra 1-5. De Tap lijkt gezien de laatste resultaten de grootste kanshebber voor de titel. De Reizende Herbergier bood goed tegenstand, maar kwam fysiek te kort.

Happy Boys – Preton Nederland 6 – 5 J. Krijnen 1-0, D. Rienstra 1-1 en 1-2, E. Reversma 2-2, B. Herrema 3-2, J. Scharringa 3-3, R. Bruinsma 4-3 en 5-3, E. Reversma 6-3, J. Scharringa 6-4 en 6-5. In dit boeiende en spannende duel speelde Preton verzorgder, maar kwam op de beslissende momenten te kort. Happy Boys speelde onsamenhangend waardoor Preton vooral in de slotfase goede mogelijkheden kreeg op een beter resultaat. Het liep voor Happy Boys af zonder puntverlies en daar had het niet over te klagen.