Frankena Loonbedrijf wint bloedstollend degradatieduel en vindt de aansluiting terug

20190426 DSC 2295


Waar het coronavirus inmiddels Nederland is binnen gedrongen daar is er tot op heden geen schade bij het zaalvoetbalseizoen van ZVF. Of het moet zijn dat sommige ploegen dure punten verspelen en daarmee hun plaats op de ranglijst ten grabbel zetten. De andere is weer topfit en laat dat weer zien met sprankelend voetbal en weergaloze acties en uitslagen. Genoeg te beleven dus weer in het zaaltje waar alles nog prima in orde is! Wil jij weten in welke categorie jou favoriet te vinden is? Lees het hieronder en dan weet je veel meer.

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Bogt fen Gune 2-2
In deze klasse zijn de verschillen inmiddels zo klein dat een winst partij ervoor kan zorgen dat je zomaar enkele plekken stijgt of daalt. Winst is daarom van belang en dus beloofde het een interessant potje te worden. Toch merkte je in deze wedstrijd dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide stonden goed wanneer de tegenstander de bal had en viel aan wanneer dit mogelijk was. Uiteindelijk was het dan ook niet verassend dat er gescoord zou worden en dit gebeurde uiteindelijk dan ook. Tjitte Sijbesma kwam aan de bal en met een harde punter eindigde zijn bal in de bovenhoek 1-0. Nu moest de hekkensluiter in de achtervolging en dat deed het dan ook. Uiteindelijk leidde dat ook in de gelijkmaker van Wilfred van der Zee die aan de bal kwam na een mooi één tweetje en zijn schot ging goed binnen 1-1. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus was het afwachten hoe het tweede bedrijf zou gaan verlopen.  In de beginfase van de tweede helft ging het spel over en weer en dat leidde voor kansen voor beide ploegen. Echter gingen de drie schoten van Foto Techniek Service naast en ging het schot van de Bogt fen Gune op de benen van de keeper. Maar dan is het de 26ste minuut als er een aanval door het midden van het veld is en er een slap schot gelost wordt, echter werd dit schot van richting veranderd door Frank de Wit waarna deze bal in de rechter onder hoek rolde 1-2. Na dit doelpunt zou de thuisploeg moeten komen maar deze lieten de hekkensluiter de bal hebben waardoor het kon loeren op de counter. Toch bleef het tempo hoog en was daar een levensgrote kans op de gelijkmaker maar de bal werd gemist waarna de kans verloren ging. Maar dan met nog acht minuten op de klok werd er achterin rustig opgebouwd door de Bogt waarna een bal door de midden werd onderschept door Toine Muizer en deze ronde de bal kiezelhard af 2-2. Uiteindelijk zouden beide ploegen nog enkele goede kansen krijgen maar men was in de afronding niet scherp genoeg of men speelde de aanvallen slordig uit waardoor de kansen om zeep werden geholpen en daardoor eindigde dit interessante duel in een 2-2 remise.

Moto Delicato – Sportcafé de Trije 4-4
Na de misstap van Autobedrijf Haitsma vorige week konden de heren van Sportcafé de Trije bij winst plek één overnemen. Wilde Moto Delicato nog enigszins hopen op een wonder dan gold alleen winst voor hen. De druk stond er bij beide teams dus goed op en dat leidde er toe dat het soms wat slordig was. Mogelijkheden ontstonden er genoeg maar de trekker werd maar niet over gehaald. Lang leek de ruststand dan ook zero – zero te worden maar daar dacht Marco de Groot blijkbaar anders over. Met nog ruim vijf minuten op de klok ontving hij de bal waarna hij deze hard wist binnen te schieten in de linkerhoek 0-1. Met deze stand werd er uiteindelijk gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Er gebeurde genoeg daarin en dus kon het alle kanten op gaan. Toch duurde het vijf minuten en veertig seconden voordat de volgende treffer een feit was. Daan Bootsma dribbelde goed door waarna hij het netje keurig liet bollen 0-2. Het gaatje was dus geslagen al duurde dit maar twee minuten want toen was het Sander Hoekstra met een goede actie waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-2. Nu ging het snel met de doelpunten want één minuut en tien seconden later was daar een lang en strak schot van Rob Postma in het hoekje en daarmee bracht hij de tussenstand op 1-3. Maar wederom duurde het niet lang want één minuut en één seconden later was het Stijn van der Geest met een bekeken schot en deze eindigde knap in het hoekje 2-3. Toch werd het gaatje alweer snel naar twee gebracht en wel door Marco de Groot die de bal simpel kon binnen tikken 2-4. Hiermee leek het gespeeld te wezen want inmiddels werden de geboden kansen niet afgemaakt en hierdoor bleef de marge hangen op twee. Maar dan met nog veertig seconden op de klok is daar een goede individuele actie van Stijn van der Geest die de bal kiezelhard wist binnen te werken 3-4. Waar de thuisploeg al alles of niet speelde daar bleef het de hoop houden in de laatste secondes van de wedstrijd. En dan met nog acht seconden op de klok is daar een klasse actie van Sander Hoekstra waarna hij de bal strak in het hoekje wist te prikken en daarmee zorgde hij dat deze wedstrijd eindigde in een 4-4 eindstand.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Skearmessen 9-3
Met de koploper tegen de hekkensluiter leek dit een duel te worden waarin de spanning verdwenen was. Natuurlijk waren beide teams gebrand want beide wilde men de punten binnen halen. Maar toch was de openingstreffer al gauw een feit. De bal kwam aan de linkerkant van de cirkel terecht bij Jelmer Nawijn en deze schoof de bal onder de keeper door 1-0. Maar ondanks de snelle treffer kwam het antwoord er ook al snel. Het was de liggende Roel Frijling die de bal ontving maar toch wist hij de bal langs de keeper te krijgen 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit maar voor even zijn want even later kreeg Sven Flikkema de bal waarna hij deze in de rechter bovenhoek wist te rammen 2-1. Nu was het weer de beurt aan Skearmessen en deze kwamen dan ook maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 3-1 en dus was de marge halverwege twee. In de tweede helft draaide de motor op volle toeren bij Man of the World Lwd. En dat leidde al snel tot een vergroting van de score. Douwe Joostema maakte zich knap vrij waarna zijn schot hard door de midden binnen viel 4-1. Hiermee leek de ban gebroken te wezen en helemaal toen het even later ook nog 5-1 werd. Jay de Vries zette een actie in over de rechterkant waarna zijn schot hard onder de keeper door ging. Diezelfde Jay de Vries was even later wederom trefzeker en daarmee bracht hij de stand op 6-1. Kon Skearmessen dan helemaal niets in deze wedstrijd? Jawel was het antwoord want de kansen werden zeker gecreëerd alleen het scoren ging lastiger. Maar toch was de tweede treffer al gauw een feit. De bal kwam voor de voeten van Roel Frijling terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken met de punt van zijn schoen 6-2. Toch mocht dit doelpunt niet baten want even later was het Jelmer Nawijn met een keurige actie waardoor hij zijn tegenstander liet staan en de bal simpel kon binnen werken 7-2. Toch bleven de gasten weerstand bieden en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Kort na de vorige treffer was het Hans Dijkstra met een formidabel lobje waarna de bal zo tegen het netje aan plofte 7-3. Toch bleek dit doelpunt niet voldoende te wezen voor een resultaat want het waren Tim Bergsma en Jay de Vries die de stand op 9-3 brachten en daarmee zorgde zij dat de koploper bovenaan bleef staan.

Zandstra en vd Meer – Sportcentrum Het Noord 3-2
Waar de ene met twaalf punten bovenin de competitie mee draait daar vinden we de andere ploeg terug in de onderste regionen. Maar ondanks deze verschillen lieten beide ploegen zien dat het graag wil voetballen. Dit leidde na anderhalve minuut spelen al in de openingstreffer. Jesse Terpstra ontving de bal dichtbij het doel waarna hij deze strak tegen de touwen wist te leggen 1-0. Maar ondanks deze treffer bleef het spel aardig gelijkwaardig. Het tempo was hoog en de druk op de tegenstander zat er gelijk op. Het was dan ook niet vreemd dat er nog treffers zouden gaan vallen in dit duel, al was het de vraag wanneer deze zouden gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dit na zeven minuten en vijftig seconden gespeeld te hebben. Na een goede aanval kwam de bal terecht voor de voeten van Rimar Uijthof en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar iets extra’s want drie minuten later was het wederom raak. Nahimro Lacroes zette een snelle aanval op over de linkerkant waarna hij de bal links langs de uitkomende keeper wist te schieten 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen zochten de aanval waar kon en dat leidde tot aardig wat ruimte op het speelveld. Uiteindelijk werd hier van geprofiteerd en wel vier minuten en vierenvijftig seconden na de pauze. Na een goede actie over de linkerkant wist Jort Haarsma de bal van dichtbij in de linkerhoek te leggen en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 2-2. In de fase hierna bleven beide ploegen loeren op de mogelijkheden en daaruit ontstonden ook wel kansen maar de pogingen werden niet afgemaakt en zo bleef de stand gelijk. Lang leek het er ook op dat het hierbij zou blijven maar daar dacht Lennard Feenstra blijkbaar anders over. Met nog één minuut en twaalf seconden op de klok zette hij een actie in over de rechterkant waarna hij de bal tegendraads wist in te schieten in de linkerhoek 3-2. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde Zandstra en vd Meer een knappe en belangrijke overwinning!

Café De Kleine Beurs – Huhtamaki  2-2
Met zeven en tien punten vinden we beide teams terug in de middenmoot. Op papier deden beide ploegen dus weinig voor elkaar onder maar hoe zou dat wezen in de wedstrijd zelf? Beide ploegen trokken ten strijde met het idee de aanval te zoeken. Hierdoor ontstond er een leuke en open wedstrijd waardoor het alle kanten kon opgaan. Na vier minuten en zestien seconden werd het duel dan eindelijk geopend. Tjitse Hoekstra zette een aanval in over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. Dit doelpunt gaf blijkbaar vleugels want negenendertig seconden later werd de score geopend. Wie Andes dan de man in vorm de laatste weken Yuri Riemersma stoomde op over de rechterkant waarna hij de bal bekeken in de linkerhoek wist te leggen 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. In de tweede helft moest Huhtamaki dus iets doen wilde het terug komen in de wedstrijd. Het antwoord kwam er uiteindelijk na vijf minuten en veertig seconden gespeeld te hebben. Een aanval kwam terecht in de rechterhoek van het speelveld maar Frits Hoekstra had daar geen problemen mee waardoor hij e bal knap in de linkerhoek van het doel wist te krijgen 2-1. De spanning was weer terug en het spel was aardig gelijkwaardig aan elkaar. Hierdoor kon het alle kanten op gaan maar de geboden mogelijkheden werden niet benut en dus bleef het gaatje hangen op één verschil. Lang leek dit ook zo te blijven maar dan komt de bal terecht in het midden van het speelveld bij Frits Hoekstra, deze weet de bal goed vrij te maken om de bal vervolgens hard in de linkerhoek binnen te schieten 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog wel opzoek naar doelpunten maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten verdeeld.

Tweede Klasse

Dikland Installatie Techniek – R.E.S  0-2
Met tien en vijf punten uit zeven wedstrijden vinden we beide ploegen terug onderin de middenmoot. Maar zowel het gat naar boven als naar onderen is minimaal en dus zou je door een overwinning zomaar twee plekken kunnen stijgen. Dat de belangen groot waren kon je merken want de spanning zat er vol op en hierdoor was het soms slordig van beide kanten. Toch deden beide ploegen weinig voor elkaar onder alleen gingen de geboden mogelijkheden niet binnen. Verassend was het dan ook niet dat de ruststand de beginstand was en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Qua spelbeeld veranderde er vrij weinig voor beide ploegen. Zoeken naar mogelijkheden gebeurde er door beide maar de brilstand bleef steeds langer op het scorebord staan. En dan met nog zeven en een halve minuut op de klok is het Jesper Landskroon die word aangespeeld in vrijstaande positie waarna zijn schot hard en strak tegen de touwen eindigde 0-1. De ban was gebroken en dus moesten de heren van Dikland Installatie Techniek in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook wel en hierdoor kwam er meer speelruimte op het speelveld te liggen. Mogelijkheden kwamen er uiteindelijk nog genoeg maar dat zou uiteindelijk nog maar leiden tot één doelpunt.  Met nog één minuut en zeventien seconden op de klok is daar een mooi één tweetje wat terecht komt bij Frits Schreefel en deze werkte de bal hard in het mandje 0-2. Dit was dus het laatste doelpunt van de wedstrijd en daarmee behaalde R.E.S. een zeer belangrijke overwinning.

Frankena Loonbedrijf – Braak Financiële Diensten  4-3

Een duel tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onder doen. Zowel op het veld als op de ranglijst. Het eerste duel was een prooi voor de gasten want zij wonnen toen met 6-3 en dus waren de heren van Frankena gebrand op een goed resultaat en revanche. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek ook wel in de openingsfase. Beide ploegen probeerde het spel te maken om zo tot kansen te komen. Uiteindelijk duurde het zes minuten voordat de score geopend werd. Daniel Rob wist zich goed vrij te spelen waarna hij de bal keurig in het hoekje wist te leggen 1-0. De hekkensluiter had de voorsprong te pakken en dus moest de nummer voorlaatst reageren. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel na veertien minuten gespeeld te hebben. Wessel Roorda probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel goed binnen waardoor de stand weer in evenwicht kwam 1-1. Maar toch duurde deze gelijke stand maar even want een minuut later was het wederom raak. Ruurd Bouwma kreeg de bal goed aangespeeld waarna hij snel handelde en de bal keurig in het hoekje legde 2-1. Maar waar de gelijkmaker maar kort duurde daar gold hetzelfde voor deze voorsprong want twee minuten later was het Arjen Koning die achter een toegekende vrije trap ging staan waarna hij de bal strak wist binnen te werken 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde nauwelijks. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en stonden verdedigend hun mannetje waarna nodig was. Lang bleef de stand dan ook in evenwicht maar dat veranderde met nog vijf minuten op de klok. Na een snelle uitbraak kwam de bal terecht bij Wessel Roorda en deze wist daar wel raad mee waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-3. Maar zoals het de hele wedstrijd er al aan toe ging daar was de reactie er na een doelpunt weer snel. Zo ook deze keer toen een voorzet met de hak werd binnen gewerkt door Berthil Gruppen 3-3. Beide ploegen bleven hierna zoeken naar het winnende doelpunt en deze zou er uiteindelijk ook nog komen. Na een snelle uitbraak speelde Ruurd Bouwma de bal op Tsjeard Halbersma en deze gaf de bal terug aan eerst genoemde, deze wist de bal goed mee te nemen waarna zijn schot in het hoekje eindigde 4-3. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde Frankena Loonbedrijf drie erg belangrijke punten.

MC Donalds Harlingen – Zijlstra Beroepskleding   6-4
Beide ploegen zijn terug te vinden in de bovenste laag van de competitie en dus beloofde het een interessante pot te worden. De winnaar zou namelijk aanhaken richting de top twee en de verliezer moest voorlopig afhaken. Beide ploegen begonnen voortvarend en dat had binnen een minuut al moeten leiden tot de openingstreffer voor de gasten maar het schot van Justin ging via de onderkant van de lat weer het veld in waarna de volgende twee rebounds niet werden benut. Waar Zijlstra Beroepskleding de eerste minuten de bovenliggende ploeg was daar wachtte de heren van MC Donalds Harlingen rustig af op de omschakeling. Na zeven minuten werd het spel van de gasten beloond via een prima treffer. Na een snelle aanval over links kwam de bal terecht aan de rechterkant waarna de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam waarna Johannes vd Veen de rebound wist binnen te werken 0-1. Een verdiende voorsprong op dat moment en dus zou je verwachten dat de thuisploeg een zware avond zou krijgen. Ondanks dat de thuisploeg het moeilijk had kwamen zij in de dertiende minuut toch langszij. Een snelle omschakeling over de rechterkant werd door Mateusz Roman Ijpe tegendraads ingeschoten 1-1. Deze treffer leek vleugels te geven want twee minuten later was daar het volgende doelpunt. Na goed rond tikken achterin werd de bal verplaatst naar de linkerkant waarna er een scherpe voorzet kwam naar de rechterkant, waar Gerben Nauta klaar stond en de bal tegendraads wist binnen te werken 2-1. In de fase hierna kregen beide ploegen genoeg kansen maar de ruststand was toch 2-1 en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Waar de eerste helft voortvarend begon daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na een minuut spelen was daar een corner die hard genomen werd, waarna de bal goed werd terug gelegd op Gerben Nauta en deze schoot de bal hard binnen 3-1. Vanaf de aftrap zocht Zijlstra gelijk de aanval en een doelpunt leek een feit te worden maar keeper Sido wist de bal te onderscheppen waarna hij de bal snel uit gooide richting Lee-Roy John Earle Purvis en zijn schot ging er via een verdediger in 4-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen en helemaal omdat de MC de druk op de bal opvoerde en de gasten te gehaast te werken gingen. Met nog veertien minuten te spelen werd het gat nog iets groter. Na een flitsende aanval kwam de bal over rechts bij Gerben terecht en deze wist de bal goed terug te leggen waarna Mateusz Roman Ijpe de bal hard wist binnen te werken 5-1. Na dit doelpunt gingen de gasten meer risico nemen door de keeper mee naar voren te sturen en dit leverde via Johannes vd Veen de aansluitingstreffer op en daarmee werd het 5-2. Zou het dan toch nog kunnen? Nee leek het antwoord te wezen want een minuut later werd Rudolf Bruinsma weg gestuurd en zijn schot ging door de benen van de keeper heen 6-2. Maar gelijk vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Arjan Outhuijse en deze wist de bal hard binnen te werken 6-3. Het verschil was dus weer drie al veranderde dit vier minuten voor tijd. Waar Zijlstra eerst teveel kansen miste daar ging de bal nu erin via een speler van de MC Donalds Harlingen en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-4.

Derde klasse

Verno Verhuur – SDV Keukens en Meer  0-1
Met de hekkensluiter tegen de koploper was dit een duel van grote verschillen. Zowel qua punten op de ranglijst als de plekken daarop. Maar waar deze verschillen erg groot waren daar gold dat niet voor dit duel. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een interessant potje. De bal ging rond maar in een dusdanig tempo dat de tegenstander goed kon gaan staan waardoor de tegenstander er maar lastig doorheen kwam. Mogelijkheden op het openen van de score kwamen er zeker maar uiteindelijk duurde het tot twee seconden voor rust voordat de eerste treffer een feit was. Ronald Steenstra zette een goede aanval op over de rechterkant waarna zijn schot tegendraads in de linkerhoek eindigde 0-1. Een verassende tussenstand dus en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Het tweede bedrijf deed weinig over voor die van het eerste bedrijf. Beide ploegen streden voor elke bal en de daarbij horende mogelijkheden. Toch werden de geboden mogelijkheden niet omgezet in doelpunten en daardoor eindigde dit duel in een verassende 0-1 eindstand. Hierdoor pakt de hekkensluiter de eerste punten van de competitie en laat de koploper dure punten  liggen.

Van Mossel Autolease – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum   4-8
Met twaalf en elf punten zijn dit twee teams die weinig voor elkaar onder doen op de ranglijst en daardoor vinden we beide ploegen terug in de top van de competitie. Op voorhand dus een interessant treffen en dus gingen de toeschouwers er maar eens goed voor zitten. Beide ploegen lieten gelijk al blijken dat het graag wilde voetballen en daarbij werd er snel druk gezet. Toch waren de gasten een stuk feller en dat leidde na één minuut en tweeëndertig seconden spelen in de openingstreffer. De bal kwam terecht bij Rick de Graaf en van dichtbij wist hij de bal binnen te werken 0-1. Hiermee was de toon gezet en dat bleek wel want één minuut en acht seconden later was het wederom raak. Ramon Hoogerhuis kwam vanaf de linkerkant op stomen waarna zijn schot hard en hoog in het midden binnen viel 0-2. Van Mossel Autolease wilde wel maar het lukte in deze fase van de wedstrijd gewoon niet. Daarentegen had Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de avond van hun leven en dat leidde met nog elf minuten en tweeëndertig seconden op de klok tot de 0-3 tussenstand. Opnieuw kwam Rick de Graaf aan de bal en dimaal schoof hij de bal in de linkerhoek binnen 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en helemaal toen het zesenveertig seconden na het vorige doelpunt wederom raak was. Opnieuw was het Rick de Graaf die een schot loste en ook ditmaal ging zijn schot binnen al viel deze wel binnen via het hoofd van de keeper 0-4. Hierna bleef het even een tijdje rustig en kon het beide kanten op gaan. Maar dan met nog vijf minuten en vijftig seconden op de klok is het Erwin de Boer die aan de rechterkant voor het doel komt waarna hij de bal simpel weet binnen te werken 0-5. Maar hier zou het niet bij blijven want met nog één minuut en vijftien seconden op de klok probeerde Ramon Hoogerhuis het maar eens van afstand en dit schot ging rechts langs de keeper binnen 0-6. Zou er dan een dikke uitslag volgen of zou de thuisploeg toch nog terug kunnen komen? Dat laatste leek kort het geval te wezen want met nog twee seconden op de klok is het Timo Tuinenga met een actie over de rechterkant waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 1-6. Maar toch bleek deze hoop maar van korte duur te wezen want de tweede helft was amper bezig of de zevende treffer was alweer een feit. De bal kwam voor de voeten van Simon Houtsma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-7. De wedstrijd was wel gespeeld en daar veranderde een eigen doelpunt van de gasten niets in en dus werd de tussenstand 2-7. Waar de eigen treffer werd gemaakt door de gasten daar maakte de thuisploeg enkele minuten later ook een eigen doelpunt en daarmee werd de stand gedragen naar 2-8. Uiteindelijk werd er in de slotfase nog tweemaal gescoord en deze doelpunten kwamen op naam van Rick Minnesma en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-8.

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf van Marrum  2-2
Met vijf en elf punten vinden we de ene ploeg terug in de onderste regionen van de competitie en de andere aan de bovenkant. Op voorhand leek het dus een makkie te worden voor de gasten maar niets bleek minder waar te wezen. Beide ploegen gaven elkaar goed weerstand en hierdoor werd het een leuke, open en aantrekkelijke wedstrijd. Uiteindelijk duurde het acht minuten en zesendertig seconden voordat de score werd geopend. Cas Bankert kwam goed aan de bal waarna de keeper net te laat in zijn reactie was om de bal nog te kunnen keren 1-0. Nu moest Bouwbedrijf van Marrum komen en dat deed het ook wel maar gescoord werd er nog niet en daardoor was de ruststand 1-0. SDV Projectbuilding had de zaakjes goed op orde en dat leidde na één minuut en zesentwintig seconden spelen in de volgende treffer. Luca Rombout speelde de bal iets voor zich uit waarna hij via een snelle voetbeweging de keeper kansloos liet 2-0. Een gaatje was er inmiddels geslagen maar de gasten gaven niet op en dat zorgde ervoor dat de aansluitingstreffer snel een feit was. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Jelmer Uythof en deze schoot de bal keihard binnen 2-1.De ommekeer was dus een feit en dus kon het weer alle kanten opgaan. Beide ploegen bleven zoeken na het volgende doelpunt en dus kwam er meer ruimte op het veld te liggen. En dan met nog één minuut en drieënvijftig seconden op de klok is het Jelmer Uythof die de bal ontvangt waarna zijn schot mooi in de linker onderhoek eindigde 2-2. Hierna gingen beide ploegen nog op jacht naar meer maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een verdienstelijk gelijkspel.

Offinga Kappers – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  5-1
Met respectievelijk acht en vijf punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gebeurde dat op het veld ook niet. Beide ploegen startte fel en volle druk en hierdoor werd het een levendige openingsfases waarin het alle kanten op ging. Nadat beide ploegen een kans hadden gemist was het in de zevende minuut van de wedstrijd wel raak. Na een actie over de linkerkant werd de bal vanuit de drukte getransporteerd naar de rechterkant waar Feike Nieuwhof geheel vrij stond en deze wist de bal via de rechter binnenkant paal binnen te werken 1-0. Maar ondanks deze goal bleef het spel over en weer gaan en ontstonden er genoeg mogelijkheden maar tot schoten binnen de palen bleef het beperkt. Maar dan met nog zeven minuten op de klok is daar een snelle aanval over de rechterkant waarna de bal terug wordt getrokken naar het midden waar Sander Prins geheel vrij stond en deze wist de bal hard binnen te werken 2-0. Beide ploegen gingen hierna wel opzoek naar meer maar de beste kansen / mogelijkheden waren er toch voor Offinga Kappers. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en dus was de ruststand 2-0. De tweede helft begon en waar het eerste schot er was voor de thuisploeg daar nam Bouwbedrijf Haarsma Franeker het heft steeds meer in handen. Maar ondanks dat het heft in eigen handen werd genomen daar moest het toch weer een treffer incasseren. Na een snelle omschakeling over de linkerkant werd de bal schuin gespeeld naar de rechtsvoor positie waar Leonardo Wassenaar staat en deze wist de bal goed aan te nemen om de bal vervolgens hard binnen te werken 3-0. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen en helemaal toen het een minuut later wederom raak was. Na slordig balverlies in de as van het veld ging Marten Jansen er vandoor waarna hij ijzig koel bleef en de bal goed tegen de touwen wist te schieten 4-0. Het bleef nu doelpunten regenen want een minuut later was daar een twee tegen één actie die goed werd breed gespeeld op Marten Jansen en deze schoot de bal hard in het mandje 5-0.cVanaf de aftrap werd de bal goed getransporteerd naar de rechterkant van het veld waar Wierd Baarda de bal goed mee kon nemen en deze hard in de rechterhoek wist te schieten 5-1. Zou het dan toch nog kunnen? Nee bleek het antwoord te wezen want uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en zo eindigde een enerverende wedstrijd in een duidelijke overwinning voor de thuisploeg.

Vierde klasse

Stadsherberg Catering – Futsal t Hoekje Ferwert  0-17
Waar we de Stadsherberg Catering met zes punten uit zeven wedstrijden terug vinden in de onderste regionen daar is Futsal t Hoekje Ferwert met eenentwintig punten uit zeven wedstrijden nog ongeslagen en de aanstaande kampioen van de vierde klasse. Dat deze ploeg de favoriet was voor deze wedstrijd bleek dan ook al gauw. De thuisploeg zakte rustig in en de gasten zette hoog druk waardoor het de bal snel kon onderscheppen, om zo door de kleine ruimtes heen te voetballen. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. We speelde drie minuten toen er een foute inspeelpass kwam en deze werd onderschept door Hendrik Link en deze schoot de bal strak in de rechterhoek 0-1. In de volgende twee minuten was het wederom tweemaal raak. Tweemaal was het Pieter Hoekstra die aan het einde van de aanval stond en daarmee zette hij zijn ploeg op 3-0. Waar de gasten de bovenliggende partij waren daar kwam de thuisploeg er soms gevaarlijk doorheen maar scoren gebeurde niet en dus bleef de stand op 0-3 staan. Uiteindelijk werd de stand in de laatste negen minuten van het eerste bedrijf verder opgevoerd naar 0-8 en dus leek de dubbele cijfers haalbaar te wezen. Doelpuntenmakers van de 0-4 tot en met de 0-8 waren: Freddy Hoekstra, Pieter Hoekstra 2x, Hendrik Link 2x. In het tweede bedrijf wijzigde het spelbeeld geen zins. De thuisploeg wilde de schade beperkt houden en wachtte rustig op de uitbraak en de koploper wilde de score juist zo hoog mogelijk maken. Uiteindelijk gebeurde het laatste want nadat Freddy Hoekstra de bal vanaf kop cirkel in de kruising wist te jassen 0-9, toen ging het snel en werd de score in rap tempo uitgebreid. Arjan Dijkstra maakte vervolgens de 0-10 waardoor de dubbele cijfers een feit waren. De overige zeven doelpunten die nog gemaakt zouden worden kwamen op naam van Hendrik Link 2x en Pieter Hoekstra 5x en daarmee bepaalde deze heren de eindstand op 0-17.

Engineeringsburo Zuidema – Horeca de Trije  0-10
Met de hekkensluiter tegen de nummer zes was dit een duel waar voor beide op het spel stond. Het verschil op voorhand was vier punten in het voordeel van Horeca de Trije. Wil Engineeringsburo Zuidema nog iets betekenen in deze competitie dan dient er dus gewonnen te worden. Maar vanaf minuut één was duidelijk dat de gasten de betere ploeg waren. Zij bepaalde het tempo en de thuisploeg moest in de achteruit. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. Na een goede actie wist Keimpe Pols de bal goed binnen te werken en daarmee bracht hij zijn team op een 0-1 voorsprong. Dit was het zijn voor meer want de turbo werd hierna verder aangezet en dat leidde al snel tot het tweede doelpunt van Jelmer Rodenhuis en daarmee bracht hij de marge op twee  0-2. De thuisploeg wilde wel en kwam er soms ook wel gevaarlijk uit maar tot doelpunten leidde dit niet en dus weet je dat winnen een lastig verhaal word. Uiteindelijk werd de score verder uitgebreid door Keimpe Pols en daarmee zette hij zijn team op een riante voorsprong 0-3. Uiteindelijk liep de score deze wedstrijd steeds meer en sneller op. Zo kwamen de 0-4 en 0-5 op naam van Pieter Quarre en de 0-6 op naam van Patrick Poelstra. Hiermee was het duel natuurlijk gespeeld en dus was het de vraag hoeveel doelpunten er uiteindelijk nog bij zouden komen. Uiteindelijk werden dit er vier en deze werden gemaakt door Pieter Quarre , 2x Keimpe Pols en eenmaal Michel van der Veen. Daarmee eindigde dit duel in een 0-10 eindstand en dus behaalde Horeca de Trije drie belangrijke punten.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Rijschool Posseth   3-5
Waar we de ene terug vinden in de onderste regionen van de competitie daar speelt de andere ploeg mee om plek drie. Op voorhand zou je dus verwachten dat de gasten favoriet waren. Toch liet het eerste bedrijf zien dat het potje voetbal een spel is van kansen krijgen en die ook pakken. De geboden kansen werden in eerste instantie niet uitgepakt maar na tien minuten spelen werd de strik van het cadeau getrokken. Jorrit Vellinga stoomde op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-1. Een verdiende voorsprong maar toch gaf de thuisploeg goed weerstand en dat leidde met nog drie minuten en vierendertig seconden te spelen in de gelijkmaker. Marc Galema kwam opzetten over de rechterkant waarna zijn schot tegendraads eindigde in de linkerhoek 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog veertig seconden op de klok kreeg Niels Walburg de bal waarna hij droog wist raak te schieten 1-2. De voorsprong was er weer en nu moest deze verder worden uitgebreid in het tweede bedrijf.  Dit bericht leek te zijn binnen gekomen want veertien seconden in het tweede bedrijf was het al raak. Mark Pranger stoomde op over de rechterkant waarna hij de bal tegendraads in de linkerhoek wist te schieten 1-3. Het gaatje was geslagen en dus moest Bouwbedrijf Jelle Bruinsma iets verzinnen waardoor het de wedstrijd kon gaan draaien. Toch lukte dit maar lastig en dat zou nog lastiger worden toen Eelke Anema de bal in zijn voeten gespeeld kreeg en deze keurig in het hoekje wist te prikken 1-4. Maar ondanks het gat van drie doelpunten bleef de thuisploeg strijden en dat leidde een kleine twee minuten later tot de aansluitingstreffer. Marc Gaema kreeg de bal in het midden van het veld aangespeeld waarna zijn schot keihard in de rechterhoek binnen viel 2-4. Zou de ommekeer dan toch nog kunnen? Nee leek het antwoord te worden want twee minuten en negen seconden later lag de bal er aan de andere kant van het veld alweer in. Een afstandschot vanaf de rechterkant werd door Rick Beimers hard binnen gewerkt en daarmee vergrote hij het gat weer naar drie verschil 2-5. In de slotfase waren er nog genoeg kansen om doelpunten te maken maar uiteindelijk zou er nog maar eentje vallen. Met nog zes minuten en achtendertig seconden op de klok is het Marc Galema met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 3-5. Uiteindelijk zou er in dit duel niet meer gescoord worden en dus eindigde dit interessante duel in een 3-5 eindstand.

Lukkes Arum – WR Unit  4-5
Met een ploeg die we terug vinden in de middenmoot van de competitie tegen een ploeg uit de top van de competitie kon je spreken van een aardig duel. Beide ploegen hebben zo hun ups en downs en hierdoor spelen beide ploegen niet meer om de hoofdprijs. Toch zit er bij beide ploegen genoeg kwaliteiten in de ploeg en dus zou je verwachten dat het een gelijkwaardig potje kon worden. Dit bleek ook zo te wezen want beide ploegen gaven aardig wat ruimte weg en hiervan werd na drie minuten en eenenvijftig seconden van geprofiteerd. De bal kwam na een goede actie terecht voor de voeten van René de Haan en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Dat deze de Haan de laatste tijd het netje makkelijk weet te vinden dat bleek drie minuten later wel. Na een goede ingezette actie wist hij de bal snoeihard tegen de touwen te werken en daarmee zette hij zijn ploeg op 0-2. Maar waar WR Unit een makkelijk scorende pylon in huis heeft daar geld dat ook voor Lukkes Arum. Nadat de keeper van de gasten niet goed stond gepositioneerd wist Arne Tigchelaar daar wel raad mee waarna hij de bal simpel kon binnen werken 1-2. De spanning was weer terug en het gaatje was weer minimaal. Maar dat minimale gaatje werd al snel weer gelijk getrokken. Drie minuten en zes seconden na het vorige doelpunt was het wederom Arne Tigchelaar met een goede actie en zijn schot ging netjes in de linker onder hoek binnen 2-2. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken wat soms leidde tot frustratie bij de tegenstander want door fouten kon de tegenstander dan een goede kans krijgen. Toch zou er niet meer gescoord worden en dus eindigde dit duel in een 2-2 ruststand. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig en ook nu werd de score weer snel geopend. Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van René de Haan terecht en deze wist de bal netjes binnen te schuiven 2-3. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee en een halve minuut later was het alweer gelijk. Tjitse Oegema kwam sterk aan de bal waarna hij deze hard wist binnen te werken in de linker onder hoek 3-3. Dat het duel hiermee nog niet gespeeld was dat kon je wel merken aan de spelers. Men was gebrand op meer en dus werd de turbo er bij beide teams goed opgezet. Dit leidde met nog tien en een halve minuut te spelen in de volgende treffer van de wedstrijd. Na opnieuw een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Mica Swart en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 3-4. Nu moest de thuisclub weer komen en helemaal toen het gaatje een minuut later wederom werd vergroot. Het was wederom Mica Swart die aan de bal kwam en met een ferme trap wist hij de keeper kansloos te laten 3-5. Het gaatje was dus weer twee maar dat veranderde ook alweer gauw want één minuut en drieënveertig seconden later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld! Wie anders dan Arne Tigchelaar wist zich knap vrij te spelen waarna zijn pegel hard eindigde tegen de touwen en daarmee bracht hij de stand terug naar 4-5. In de slotfase bleven beide ploegen strijden voor elke meter en kans maar gescoord werd er niet meer en dus won WR Unit met een nipt resultaat.