Freedom Energy houdt De Bogt fen Gune er onder. Moto Delicato bewijst klasse.

DSC 5585

De bedrijvigheid voor wat betreft het competitiegebeuren was afgelopen vrijdagavond gehalveerd. Hiervoor waren twee redenen. Ten eerste waren niet alle locaties beschikbaar en er vielen ook nog eens twee wedstrijden uit. In de hoofdklasse was de winst van het sterk debuterende Freedom Energy op De Bogt hoogst opmerkelijk. Jammer was het dat de topper tussen Autobedrijf Haitsma en Keizer Autoschade niet door ging omdat Keizer andere verplichtingen had. Haitsma ging er dus met de onbevredigende winst vandoor. In de eerste klasse kon Rijschool Posseth geen team binnen de lijnen krijgen waardoor Zijlstra Beroepskleding de punten in de schoot kreeg geworpen. Subtopper Salarisburosport kon zich hier Bosma Timmerwerken maar ternauwernood van het lijf houden. In de tweede klasse bewees Moto Delicato dat het niet toevallig de koploper is. Het sterke Apenmeeuw werd met duidelijke cijfers terug gewezen. Ook opvallend in deze klasse is het herstel van Sportcentrum Shape. In een spannend duel werd Bouwbedrijf Haarsma Franeker met 3-2 verslagen. Voor de derde klasse stond de topper tussen Zandstra & v.d.Meer en Sytsma Noord op het programma. Het werd een enerverend duel tussen twee teams die in deze klasse er boven uit steken. De ervaring was in dit duel doorslaggevend en wel in het voordeel van Sytsma Noord.

Grand Cafe De Doelen – Royal Steensma b.v. 2-3
Het duel ging aanvankelijk gelijk op met zelfs iets meer initiatief van de kant van De Doelen. De openingstreffer van Wesley Jousma kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Het antwoord via Durk Tichelaar kwam vrij snel, maar verder kwam Steensma ook niet. In de slotfase waren het Arno Venema en Jildert de Vries die er 1-3 van maakten en het verdienstelijke tegenspel van De Doelen leverde nog een tegentreffer op van Roy Hoekstra.

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 5-0 reglementair.

Bogt fen Gune – Freedom Energy 4-5
Een verdiende zege van het ambitieuze Freedom Energy op een weinig overtuigend De Bogt. De strijd ging wel lang gelijk op met wisselende kansen. De uitblinkende Pieter Zijlstra opende, Frank de Wit maakte gelijk, Jordi Stecking bracht De Bogt voor het eerste en ook voor het laatst op voorsprong waarna Cornelis Zijlstra gelijk maakte. Uit een afgemeten voorzet van Cornelis Zijlstra kon Pieter Zijlstra de 2-3 binnen tikken en nu maakte Feite de Haan gelijk na een perfect uitgevoerde combinatie. Dat was meteen het einde van het latijn voor wat betreft De Bogt. Pieter en Cornelis Zijlstra brachten vervolgens de 3-5 op het scorebord en Jordi Stecking bepaalde de eindstand.

Sportcafe de Trije – De Strûners F.C. 3-4
Een spannend duel waarbij de gelukkigste won. De Trije moest wel steeds een achterstand wegwerken. Roar van Dellen was de eerste die de goede richting vond waarna Marco de Groot beheerst in de verre hoek gelijk maakte. Nog in de eerste periode schoot Hendrik v.d.Baan van dicht bij raak en nu kwam het antwoord van Erin van Duyneveldt op fraai aangeven van Marco de Groot. Van afstand bracht Roar van Dellen zijn team weer op voorsprong en de treffer van gevaarlijkste speler bij De Trije Marco de Groot leek goed voor de eindstand. In de laatste minuut was het Hendrik v.d.Baan die zich matchwinnaar mocht noemen.

Salarisburosport – Bosma Timmerwerken 5-4
Een duel met een grillig scoreverloop. Bosma timmerde er in de openingsfase flink op los en de Rypsters hadden hier geen antwoord op. Het leverde treffers op van Pieter Beuker 2x en Reinier v.d.Stap. Salarisburosport kwam terug in de wedstrijd door fraaie acties van Roel Frijling. Hij stelde zowel Harke Hilboezen als Hepke de Boer in staat het af te maken, 2-3. Bosma nauwelijks van de schrik bekomen moest zelfs toezien hoe Roel Frijling 2x zijn team naar de leiding schoot. Beslissend was de 3-5 van Tjibbe Krottje, al maakte Jarco Kingma het nog even spannend. Een verdiende maar zeker niet gemakkelijke Salarisburosport zege.

Rijschool Posseth – Zijlstra Beroepskleding 0-5 reglementair.

Bouwbedrijf Scharringa – Widia Boys 4-6
Het eindresultaat gaf de krachtsverhoudingen goed weer. Scharringa opende sterk met twee treffers van Dannick Sikkema. Het werd echter snel duidelijk dat het sneller handelen van Widia Boys een probleem voor Scharringa zou gaan worden. Jort Norder en Justin Reitsma zorgden voor 2-2, via Dannick Sikkema spartelde Scharringa nog tegen en Ritske Reitsma schoot een snoeihard genomen vrije trap door het muurtje wat betekende dat beide teams met gelijke kansen aan de tweede periode konden beginnen. De Widia treffers volgden zich nu snel op. Justin Reitsma 2x en Dani van Eyck maakten het verschil en het harde werken leverde Scharringa nog een treffer op van Wessel Elting.

Apenmeeuw – Moto Delicato 3-5
Apenmeeuw startte zonder wissels en moest flink aan de bak om een sterk Moto Delicato van het lijf te houden. Dit lukte maar gedeeltelijk. Tsaerd Boorsma en Sander Hoekstra openden voor Moto Delicato terwijl Remco Dijkstra en Ruben Eisinga het antwoord steeds klaar hadden. Hierna kon Apenmeeuw over een wisselspeler beschikken, maar er was zichtbaar te veel energie verspeeld om onder de druk van Moto Delicato uit te komen. De twee treffers van Tsaerd, waarbij een schitterende in de kruising, waren beslissend. Alper Bolat en Remco Dijkstra ieder aan één kant zorgden voor het eindresultaat.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Sportcentrum Shape 2-3
Phillip Hibma zette zijn team na een mooie actie langs de lijn op het goede spoor en Jos v.d.Meulen verdubbelde de verkregen voorsprong. Redmar v.d.Meer kreeg de gelegenheid om uit een strafschop de spanning terug te brengen waarna Peter Bosje met een hard schot in de kruising het duel in feite besliste. Uitermate spannend werd het nog even toen Henk Stienstra tegen scoorde.

Rintec – Lybo K.I. 5-0
Lybo had te weinig mogelijkheden om het een goed spelend Rintec moeilijk te maken. In de eerste periode kwamen de treffers van Jeffrey Jellema en Jan Bijlstra en vervolgens van Arjen Zagema 2x en opnieuw Jeffrey Jellema.

Zandstra & v.d.Meer – Sytsma Noord 2-3
Een echte topper met prima voetbal. Zandstra was wel meer in de aanval, maar de beslissende acties bleven uit. Sytsma was veel directer en fysiek sterker. Het Zweinser team startte sterk waarbij acties van nieuwkomer Harmen Schuitmaker en Erik Terpstra achter de Zandstra doelman belandden. Een verdedigende fout bij Sytsma gaf Joël Rooij de gelegenheid om de spanning terug te brengen. De snelle Bauke Idsardi verstoorde dit en de 2-3 van Joël Rooij kwam te laat om aan de nederlaag te voorkomen.

Engineeringsburo Zuidema – SDV Projectbuilding 0-9
Tot 0-2 blijf Zuidema redelijk in het spoor van SDV. Hierna ging het snel voor wat betreft het scoreverloop. Voor SDV hadden succes Wietse Sloterdijk 2x, Ronald Steenstra 2x, Elmer Boonstra 2x, Karst Groothoff, Richard v.d.Veer en Sammy de Vries.

Verno Verhuur – Stadsherberg catering 1-7
Het Stadsherberg team maakte meteen duidelijk wat het van plan was. Binnen de minuut scoorde Friso van Eyck en even later herhaalde hij dit. Deze stand bleef lang gehandhaafd mede omdat Verno steeds beter tegenstand bood en ook enkele kansen kreeg. Na de 0-3 van Gerard Vaas ging het snel. Wietse Blaauw raakte wel twee maal de paal voordat hij ook de juiste richting vond evenals Egbert v.d.Veen aan de andere kant en Edwin Lodewijk 2x en Sjaak Roorda deden de rest.