Futsal t Hoekje Ferwert na winst in kraker als enigste nog ongeslagen

20190426 DSC 2131

De meeste ploegen hebben er inmiddels al vijf wedstrijden opzitten en dat betekent dat men al aardig op weg is in de verschillende competities. De eerste gaten zijn geslagen en dus zijn de komende weken bepalend voor de eindklasseringen in de verschillende poules. Veel strijd, passie en inzet wordt er dus verwacht en wel te beginnen heden avond. 


Hoofdklasse

Royal Steensma – Moto Delicato 2-2
Met drie en vier punten waren beide ploegen terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Het gat naar beneden is krap maar ook het gat naar boven wat te overzien. Gewonnen moest er dan wel worden want dan kon de stap naar boven gemaakt worden. Een boeiend duel dus tussen twee ploegen die graag wilde maar het nog wel moesten doen. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden dat was wel te merken want het spel ging over en weer en beide teams hadden de mogelijkheden om de score te openen. Toch duurde het zeven minuten en drie seconden voordat de score geopend werd. De bal werd verassend gespeeld op Lammert Wagenaar en dat had de keeper niet verwacht waarna Wagenaar de bal hard kon binnen werken 1-0. Nu moesten de gasten in de achtervolging gaan en dat deed het ook wel maar gescoord werd er niet. Toch zou er voor rust nog eenmaal gescoord worden. Jorrit Tolsma zette de keeper met een schijnbeweging op het verkeerde been waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0. Het gaatje was geslagen maar deze werd vier minuten en tweeëntwintig seconden later alweer verkleind. Het was Stijn van der Geest met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde strak in de linker onderhoek 2-1. Daarmee was de aansluiting een feit en nu moest er worden door gepakt. Nadat Royal Steensma een goede kans op 3-1 liet liggen daar was het aan de andere kant van het veld wel raak. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Stef Gale en deze wist de bal simpel in het hoekje te leggen 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was het afwachten of er nog een derde doelpunt zou gaan vallen. Beide ploegen bleven geconcentreerd ten strijde trekken en dat leverde ook wel enkele goede kansen op maar gescoord werd er niet. Doordat er niet meer gescoord zou worden bleef het duel steken op een 2-2 eindstand en daarmee hielden beide ploegen een verdiend punt over.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 1-1
Dit duels was een duel waarin twee teams te vinden waren die beide goed kunnen voetballen. De onderlinge confrontaties zijn altijd spannend en het levert vaak veel doelpunten op. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen en dus beloofde het een mooie pot te worden. Deze verwachting kwam ook wel uit want beide ploegen deden niks voor elkaar onder en beide stonden verdedigend goed. Toch werd de score pas geopend na zes minuten spelen. Een strakke voorzet vanaf de zijkant kwam terecht bij Mart Zwier en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden om te scoren met wellicht de grootste kans voor Marcellino Saamangun maar zijn schot eindigde op de paal en daarmee was de ruststand 1-0. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Hoe meer de tijd verstreek hoe fanatieker en feller beide teams werden. Hierdoor kwam er nog meer leven in het duel en dat zorgde voor een spannende slotfase. Met nog vijf minuten op de klok is daar een goede aanval waarna de bal terecht kwam bij Frank de Vries en deze haalde keihard de trekker over 1-1. Hierdoor was alles weer in evenwicht en gezien de wedstrijd was dat ook wel verdiend. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en hierdoor werden de punten verdeeld.

Sportcafé de Trije – Foto Techniek Service 3-2
Met de nummer twee tegen één was dit een ware kraker in de hoogste speelklasse van de ZVF zaalcompetitie. Het verschil op voorhand was één punt in het voordeel van de gasten en dus zou je verwachten dat beide ploegen niks voor elkaar onder zouden gaan doen. Er stond dus genoeg op het spel en dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Vol overgave gingen beide teams de duels met elkaar aan en dus werd er al snel duidelijk dat er zeker gescoord zou gaan worden. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel na vier minuten spelen. Na een mooie uitgespelde aanval kwam de bal terecht bij Jarno Hoogerhuis en deze wist de bal strak binnen te werken 0-1. Maar lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was het alweer gelijk. Het was Gerlof Dijkstra die de keeper goed omspeelde waarna hij de bal simpel kon binnen werken 1-1. Beide ploegen bleven de aanval zoeken maar dit leverde nog geen doelpunten op. Nog niet want met nog vijf minuten op de klok kreeg Tim Bijlsma een gele kaart en van deze man meer situatie  werd optimaal van geprofiteerd. Het was Marco de Groot met een knappe solo waarna hij de bal hard tegen de touwen wist te leggen 2-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog tien seconden op de klok was daar een snelle counter waarna Tjitte Sijbesma het laatste tikje mocht geven 2-2. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus was het wachten op het volgende doelpunt. Lang gebeurde er niks bijzonders maar na tien minuten spelen pakte Gertjan Zagema een gele kaart en hierdoor was er opnieuw een man meer situatie. Hier werd wederom van geprofiteerd want de toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Marco de Groot en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong 3-2. Nu moest Foto Techniek Service meer komen en dat deed het uiteindelijk ook maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de thuisploeg. Daarmee wisselde beide teams van positie in de competitie en dus kon er gesproken worden van een turbulente avond. 

Eerste klasse

Café de Kleine Beurs – Technea Duurzaam  12-4
Een duel tussen twee ploegen die terug te vinden waren op de ene laatste plek en de laatste. Wie uit deze onderste regionen wilde weg komen die moest winnen. Dit besef leek er het beste te wezen bij de thuisploeg want deze kwamen furieus uit de kleedkamer en dat leidde na twee minuten spelen in het openingsdoelpunt.  Het was Marcel Koning die de bal ontving en met een rolletje liet hij de doelman kansloos 1-0. Nu moesten de gasten komen en helemaal omdat het vier minuten later alweer raak was. Wederom was het Marcel Koning die de bal ontving en ditmaal ging zijn schot in de verre hoek 2-0. Café de Kleine Beurs was de bovenliggende partij en dat werd twee minuten later verder uitgedrukt in de score. Tjitse Hoekstra kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de verre hoek. Konden de heren van Technea Duurzaam dan helemaal niks uitrichten? Jawel was het antwoord want nadat de aftrap was genomen kwam de bal bij Jeffrey Jellema en deze wist de bal hard tegen de touwen te schieten 3-1. De aansluiting was er al gold dit maar voor een korte duur want vier minuten later was het Erik de Groot met een pegel en deze eindigde in de korte hoek 4-1. De thuisploeg was heer en meester en dat liet het dan ook duidelijk merken in de score. Met nog zeven minuten te gaan werd het nog erger want het was Willem Miedema die de 5-1 op het bord bracht en daarmee de schade nog groter maakte. Toch zou de ruststand 6-1 worden want een schot van Tristan Osinga eindigde in de lange hoek. Waar de ban in de eerste helft snel gebroken werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na drie minuten spelen was het Tristan Osinga met een keurige lob over de doelman heen en daarmee zorgde hij voor 7-1. Het spelbeeld bleef gelijkwaardig aan die van de eerste helft en dus bleven de doelpunten als rijpe appelen vallen. Na acht minuten spelen was daar een geweldige aanval met drie ma waarna Yuri Riemersma de bal simpel kon binnen werken 8-1 Maar net als in het eerste bedrijf deden de gasten toch nog iets terug. Een afstandschot van Jeffrey Jellema eindigde in de verre hoek en daarmee bracht hij de stand op 8-2. Hierna bleef het even een paar minuten rustig maar dat veranderde in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Eerst was daar een mooie stift goal van Willem Miedema 9-2, waarna Leeroy Jellema en Martijn Werkhoven de stand terug wisten te brengen naar 9-4. Maar het slotakkoord was er voor de thuisploeg want zij scoorde in de laatste drie minuten nog drie doelpunten en daarmee bepaalde zijn de eindstand op 12-4.

Skearmessen – Zandstra en vd Meer  2-3
Met de nummer vijf tegen één en een verschil van vijf punten was dit een op papier makkelijke wedstrijd voor de gasten. Maar de thuisploeg wilde weg uit die onderste regionen en dus was het gebrand op een goed resultaat. Dat was ook wel terug te zien in de wedstrijd want ondanks dat Skearmessen speelde zonder wissels daar bood het goed weerstand. Het duel was spannend en beide ploegen kregen ook mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk duurde het tot de dertiende minuut voordat de score geopend werd. Het was Lennard Feenstra die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn schot in de rechterhoek van het doel eindigde 0-1. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus kon er in het tweede bedrijf nog van alles gebeuren. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat de score werd geopend daar was het in het tweede bedrijf snel raak. Na twee minuten spelen was het Thomas Werkhoven met een actie over links en zijn harde schot scheerde langs een verdediger die op de doellijn stond 0-2. Het gaatje was geslagen maar dit was maar van korte duur want vijf minuten na dit doelpunt was daar al de aansluitingstreffer. Chris Hiemstra stoomde op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 1-2. De spanning was weer terug en hoe meer het duel zich naar het einde begaf hoe meer risico er werd genomen door de thuisploeg. Met nog zes minuten te spelen leek het duel beslist te worden toen Lennard Feenstra het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging strak binnen 1-3. Maar niets was minder waar want met nog twee minuten op de klok was er een snelle counter waarna Harke Hilboezen aan het einde van de aanval stond 2-3. Toch zou het hier bij blijven en dus behield Zandstra en vd Meer de voorsprong en de koppositie.

Sportcentrum Het Noord – Man of the World Lwd. 4-6
Beide ploegen vonden we terug in de bovenste regionen van de competitie en dus beloofde het op voorhand een leuke pot te worden. Dit bleek ook wel want de thuisploeg mocht in de openingsfase de bal hebben en de gasten stonden compact waarna ze er snel probeerde uit te komen. De eerste mogelijkheid was er dan ook voor Sportcentrum Het Noord maar deze ging naast. Uiteindelijk bleven de kansen spaarzaam en dus duurde het tot de negende minuut voordat de score geopend werd. Jay de Vries ontving de bal dichtbij het doel waarna zijn schot binnen vloog 0-1. De thuisploeg behield het meeste balbezit maar nu moest het nog worden omgezet in kansen en doelpunten. Uiteindelijk kwam deze gelijkmaker er ook en wel in de dertiende minuut. Het was Nahimro Lacroes met een actie over de linkerkant en zijn schot ging tegendraads het doel in 1-1. Maar lang kon de ploeg niet genieten van deze gelijkmaker want vanaf de aftrap was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Na een snelle aanval kwam de bal terecht bij Jelmer Nawijn en deze wist de bal goed binnen te schieten 1-2. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten te gaan is het Jay de Vries die de bal ontving en hij schoot de bal langs de verdedigers het doel in 1-3. Het spelbeeld in het tweede bedrijf veranderde niet echt. Man of the World liet de bal aan de tegenstander en kwamen eruit wanneer mogelijk. Uiteindelijk duurde het acht minuten voordat de volgende treffer een feit was. Na een aanval over de rechterkant wist Sofian Azehaf de bal van dichtbij binnen te werken 2-3. De spanning was weer terug maar net als in de eerste helft was dit maar van korte duur want een minuut later werd een twee tegen één situatie goed uitgespeeld waarna Jens de Ruyter de bal simpel kon binnen werken 2-4. Namaten het duel zich verder vorderde hoe meer de druk werd opgevoerd door beide ploegen. Hierdoor ontstond er meer sensatie en dat leverde een leuke slotfase op met maar liefst vier doelpunten. Eerst was het Dirk de Vries die een twee tegen één situatie wist binnen te werken en daarmee leek hij de wedstrijd twee minuten voor tijd te beslissen 2-5. Maar vanaf de aftrap was daar een snelle aanval over de rechterkant waarna Sofian Azehaf de bal hard wist binnen te werken 3-5. Zou het dan toch nog kunnen? Ja leek het antwoord te worden want een minuut later was het Sem De Vicq De Cumptich die de bal van dichtbij wist binnen te werken 4-5. Alles kon dus weer maar na de aftrap kreeg Jay de Vries de bal aangespeeld waarna hij het maar eens probeerde van eigen helft en dit schot vloog hoog en hard binnen 4-6. Dit bleek het laatste doelpunt te wezen en dus eindigde het duel op boeiende wijze.

Tweede klasse

MC Donalds Harlingen – Braak Financiële Diensten  2-1
Een duel tussen twee ploegen die het redelijk goed doen in de competitie. Spanning werd er hierdoor verwacht en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Het duel begon ook voortvarend en dat leidde binnen een minuut tot de eerste grote mogelijkheid van de thuisploeg maar het schot ging naast. Dit leek het begin te wezen van een leuke wedstrijd maar niets was minder waar want het tempo lag erg laag en de mogelijkheden waren schaars. Uiteindelijk duurde het tot de twaalfde minuut voordat het bal werd geopend. Een goede uitgespeelde aanval kwam voor de voeten van Wessel Roorda terecht en deze schoot de bal goed binnen 0-1. Toch bleef het spelbeeld onveranderd want beide ploegen bleven weinig voor elkaar onder doen maar de mogelijkheden bleven schaars. Maar dan is daar toch nog de gelijkmaker in het eerste bedrijf. De bal kwam terecht bij Mateusz Roman Ijpe en vanuit de klutst wist hij de bal in het mandje te leggen 1-1. Het spelbeeld bleef in de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. Beide ploegen stonden goed en het tempo bleef zo laag dat beide ploegen er nauwelijks doorheen kwamen. Toch waren de grootste kansen er voor Braak Financiële Diensten maar deze gingen er niet in en dus bleef de stand in evenwicht. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is daar een snelle counter waarna een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en werd binnen gewerkt door Lee-Roy John Earle Purvis 2-1. Deze treffer bleek uiteindelijk de laatste te wezen en hierdoor won MC Donalds Harlingen met een minimaal verschil.

Welgeschikt – Frankena Loonbedrijf 4-0
Met de koploper tegen de hekkensluiter en een verschil van tien punten leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. Vanaf het begin was Welgeschikt ook wel de betere partij en dat leidde na vier minuten spelen tot het eerste doelpunt. Een breedtepass van Oscar Elsinga kwam terecht bij Kevin A Nijeholt en deze wist daar wel raad mee 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus was het afwachten hoe het verder zou gaan verlopen. Drie minuten na het vorige doelpunt werd de marge verder uitgebreid. Een steekpass vanaf de middenlijn kwam terecht bij Sietse Sijtema en deze maakte de kans keurig af 2-0. Frankena Loonbedrijf probeerde het wel maar tot doelpunten leidde dit niet en dan is het lastig om de aansluiting te vinden. Met nog acht minuten te spelen werd het gat nog groter gemaakt. Oscar Elsinga krijgt de bal aangespeeld waarna hij goed weet weg te draaien en de bal over de doelman weet heen te stiften 3-0. Dit zou uiteindelijk ook de ruststand wezen en dus moest de hekkensluiter iets bedenken wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders dan in het eerste bedrijf. Verrassend was het dan ook niet dat het volgende doelpunt van de wedstrijd voor de thuisploeg was. Het was Oscar Elsinga die het maar eens van afstand probeerde en zijn geplaatste schot ging goed binnen 4-0. Hierna kregen beide ploegen nog wel mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus eindigde dit duel in een simpele 4-0 eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – R.E.S.  4-1
Een duel tussen twee ploegen die voldoende voetballende kwaliteiten in de selectie hebben. Het beloofde dus een boeiend schouwspel te worden met hopelijk veel doelpunten. In de openingsfase merkte je dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide teams stonden goed compact en beide ploegen schoven goed mee met de tegenstander. Uiteindelijk was het eerste schot van de wedstrijd er na vijf minuten spelen maar dit schot van R.E.S eindigde op de benen van de keeper. De eerste kans voor Zijlstra Beroepskleding kwam er na zeven minuten en deze ging er ook gelijk in. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Kelvin Born en deze wist de bal goed binnen te werken 1-0. Na dit doelpunt zette de thuisploeg de gasten snel weer onder druk en dat leidde binnen twee minuten in het volgende doelpunt van de wedstrijd. Na dom balverlies kwam de bal voor de voeten van Johannes vd Veen terecht en deze bleef koel waarna hij de bal strak wist binnen te werken 2-0. De gasten wilde wel en kwamen er ook wel uit maar toch waren de betere kansen er voor de thuisploeg. Maar ondanks dat was het vlak voor rust toch raak voor de ploeg uit Bolsward. Na een goede actie van Niels Sanchez-Infante wist hij de bal in het hoekje te leggen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. De tweede helft begon en beide ploegen zochten de aanval waar kon. Toch waren de gasten slordig in het uitspelen van de kansen en hierdoor bleven de grote kansen ook uit. Toch was R.E.S. in deze fase van de wedstrijd de iets bovenliggende partij maar het gaat uiteindelijk om doelpunten maken en dat gebeurde nog niet. Met nog zeven minuten op de klok werd de marge verder vergroot. Na een goede uitgespeelde aanval kwam de bal voor de voeten van Johannes vd Veen terecht en deze wist de bal goed binnen te werken 3-1. Hiermee leek het duel enigszins gespeeld te wezen en helemaal toen het twee minuten later wederom raak was. Mathieu van der Veen vond de bal terug voor zijn voeten waarna hij deze simpel kon binnen tikken 4-1. Beide ploegen kregen hierna nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer en dus won de thuisploeg op prima wijze.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Dikland Installatie Techniek 5-2
Beide ploegen hadden tot op heden zes punten behaald en dus vonden we beide teams terug in de middenmoot. Wie kan de weg naar boven inslaan en wie moet er even afhaken? Beide teams deden in de openingsfase weinig voor elkaar onder en dus was het een leuke wedstrijd om te zien. Toch duurde het nog negen minuten voordat de score geopend werd. Een toegekende penalty werd feilloos binnen geschoten door Erdogan Yildiz en daarmee bracht hij de stand op 1-0. Nu de score geopend was konden we ons opmaken voor een boeiende slotfase van het eerste bedrijf. Drie minuten na de openingstreffer werd de score verdubbeld. De bal kwam voor de voeten van Ilhan Yildiz en met een fraaie voetbeweging leidde hij de bal naar de linker kruising 2-0. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog drie minuten te gaan kreeg Siefko Jager de bal dichtbij het doel en zijn schot ging van dichtbij binnen 2-1. Het gaatje was dus weer verkleind al was dit maar van korte duur want twee minuten na de rust was het alweer raak. De bal kwam voor de voeten van Ayhan Yildiz terecht en met een harde punter liet hij de keeper kansloos 3-1. Het gaatje was dus weer twee en dat werd vijf minuten later naar drie getild. Ilhan Yildiz had een knappe actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 4-1. Nu moest Dikland Installatie Techniek iets bedenken wilde het nog terug komen in de wedstrijd. Dit gebeurde ook want drie minuten later hadden zij al het antwoord. Opnieuw was het Siefko Jager met een goed schot en daarmee liet hij de keeper kansloos 4-2. Maar verder dan dit zouden de gasten niet meer komen en hierdoor werd het duel drie minuten voor tijd helemaal in het slot gegooid. Een toegekende vrije trap werd kiezel hard binnen gewerkt door Wesley Schaap en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.

Derde klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Offinga Kappers  4-3
Met respectievelijk vijf en zeven punten deden beide teams weinig voor elkaar onder op de ranglijst. Een leuke wedstrijd leek het zeker te worden. Zo gezegd, zo gedaan want Offinga begon ijzersterk maar de eerste twee schoten eindigde op de keeper. Nadat het tweede schot gekeerd werd was daar de snelle counter van de thuisploeg waarna de bal door Johan Westerhof werd binnen geschoten 1-0. Het tempo lag in deze fase van de wedstrijd hoog en beide teams kregen enkele goede mogelijkheden. Nadat de gasten het aluminium geraakt hadden daar kwam Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum op stomen over de rechterkant via Eelco Tanghe en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-0. Beide ploegen maakte de ruimtes groot en hierdoor was het lekker voetballen voor beide. Na acht minuten spelen was er een scrimmage voor het doel van de thuisploeg waarna Klaas Offenga de bal simpel kon binnen werken 2-1. De aansluiting was er weer maar deze was maar van korte duur want drie minuten later was daar een snelle counter waarna Rick de Graaf alleen op de doelman af mocht gaan en de bal strak binnen wist te schieten 3-1. De vreugde was enorm en deze werd nog groter toen een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld, waarna Simon Bonnema de bal in de linkerhoek kon leggen 4-1. Maar toch kwam het antwoord alweer snel want met nog vijf minuten op de klok komt de bal voor de voeten van Leonardo Wassenaar en deze kon de bal simpel binnen tikken 4-2. Hierna daalde het tempo wat er vielen er geen doelpunten meer en daardoor was de ruststand 4-2. In de tweede helft wijzigde het spelbeeld eigenlijk niet. Beide ploegen wilde in een hoog tempo ten aanval trekken en hierdoor werd het een open helft met kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en wel elf minuten voor het einde. Een twee tegen één situatie werd goed afgemaakt door Feike Nieuwhof en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Van Mossel Autolease – SDV Projectbuilding 3-3
Met de nummer twee tegen zeven was dit zeker een belangrijke pot voor beide. De thuisploeg wou aan blijven haken bij de eerste plek en de gasten wilden klimmen richting de middenmoot. Er stond dus genoeg op het spel en dat was ook wel terug te zien in het spel. De bal ging niet in een al te hoog tempo rond en de geboden kansen werden nog niet benut. Nog niet inderdaad want dit zou wel gebeuren. Na negen minuten en vierendertig seconden gespeeld te hebben is het Rick Minnesma die de bal goed wist mee te nemen waarna hij deze prikte in de rechterhoek 1-0. De toon was hiermee gezet en dat werd drie minuten later verder uitbreiden. Opnieuw was het Ricck Minnesma die geheel vrij stond en met een mooie voetbeweging schoot hij de bal in het netje 2-0. Nu moest SDV Projectbuilding komen en dat wilde de ploeg ook wel maar in de afronding was men nog niet scherp genoeg. Met nog één minuut en vierenveertig seconden op de klok is het Mark Minnesma die de bal ontving waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te spelen 3-0. Een gelopen koers zou je denken of konden de gasten iets bedenken waardoor ze weer in de wedstrijd kwamen. Het plannetje was bedacht en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Na een mooie en goede aanval kwam de bal voor de voeten van Dilet Brahne terecht en deze legde de bal keurig in het mandje 3-1. De spanning was weer enigszins terug al werd deze groter toen Stefan van Duijneveldt profiteerde van het los laten van de keeper en de bal wist binnen te tikken 3-2. Hierna bleven beide ploegen zoeken naar de aanval en doelpunten en dus bleef het een aantrekkelijke pot om te zien. En dan met nog zes minuten en tien seconden op de klok weet Doeke Hofstra zich knap vrij te spelen in de hoek van het veld waarna zijn schot hoog en hard in het dak van het doel binnen viel. 3-3. De ommekeer was dus een feit en nu was het de vraag komt er nog een winnaar? Nee bleek het antwoord te wezen want doelpunten vielen er niet meer en hierdoor moesten beide teams de punten delen.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – SDV Keukens en meer  2-3
Een wedstrijd tussen twee teams die verschillend draaien in de competitie. Waar de ene is terug te vinden in de onderste regionen daar is de andere de huidige koploper van de derde klasse. Maar toch zeiden deze cijfers niks en dat bleek ook wel in dit duel. Beide ploegen begonnen fanatiek en dat leidde al vrij snel tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een snelle aanval kwam de bal voor de voeten van Richard vd Veer en deze schoot de bal van dichtbij hard binnen 0-1. Maar het antwoord kwam al snel want twee minuten later was de stand alweer in evenwicht. Sjouke Stienstra ontving de bal dicht bij het doel waarna zijn schot net niet gekeerd kon worden door de keeper en de bal in het midden van het doel eindigde 1-1. De wedstrijd ging hierna over en weer en dus kon het alle kanten op gaan. In de elfde minuut kregen de gasten een vrije trap toegewezen en deze werd vanuit de rebound binnen gewerkt door Elmer Boonstra 1-2 Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus was er nog van alles mogelijk in de tweede helft. Het spelbeeld bleef aardig gelijkwaardig aan die van de eerste helft en dat leidde na vijf minuten spelen tot het volgende doelpunten van de wedstrijd. Een toegekende vrije trap werd als een streep binnen geschoten door Sjouke Stienstra en daarmee bracht hij zijn team op gelijke hoogte 2-2. Maar zoals al eerder aangegeven het kon alle kanten op gaan en dus was de verwachting er dat we nog genoeg kansen te zien zouden krijgen. Dit gebeurde ook en uiteindelijk leidde dat nog tot een doelpunt. Met nog elf minuten op de klok werd er een fout gemaakt in de verdediging van de thuisclub waarna Jonathan Meeuwis de bal van afstand wist binnen te werken 2-3. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de koploper een minimale maar o zo belangrijke overwinning!

Vierde klasse

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Stadsherbeg Catering  0-1
Met respectievelijk zes en drie punten waren beide teams terug te vinden in de onderste regionen van de competitie en dus was het lastig voorspellen wie dit duel zou gaan winnen. In de openingsfase bleek ook al gauw dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het tempo was laag en dus was het simpel te belopen voor beide teams en dat zorgde tevens voor een saaie wedstrijd. De grootste kans was er na elf minuten spelen voor de thuisploeg maar deze ging naast en dus bleef de stand in evenwicht. Stadsherbeg Catering wou wel maar het lukte niet en hierdoor waren de beste kansen er voor Bouwbedrijf Jelle Bruinsma maar gescoord werd er niet en hierdoor was de ruststand 0-0. De tweede helft begon en het team van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma besloot om wat hoger op te gaan spelen en de druk op te voeren. Maar ondanks dat viel het aantal gecreëerde wel mee en dus leek het uit te monden in een brilstand score. Maar dan met nog tien minuten en tweeënveertig seconden op de klok is het de keeper van de thuisploeg die de bal weg weet te werken maar deze bal schoot hij tegen Wietse Blauw aan en hierdoor eindigde de bal in het mandje 0-1. Nu was de ban gebroken en dus was het afwachten hoe de slotfase zou gaan verlopen. Enkele mogelijkheden kwamen er nog maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de gasten.

Lukkes Arum – Horeca de Trije  5-2
Met zes punten uit vier duels vonden we Lukkes Arum terug in de middenmoot van de competitie. Plek drie lijkt het hoogst haalbare en dus was winst voor hen noodzakelijk. Horeca de Trije behaalde uit de eerste vier duels twee punten en dus wilden zij ook winnen om de aansluiting naar de middenmoot te vinden. Een interessante pot dus waarin we dus veel konden verwachten van beide teams. De wedstrijd was amper begonnen of de bal lag er na twintig seconden spelen al in. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Arne Tigchelaar en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. De toon was dus al vroeg gezet maar hierna werd de wedstrijd aardig gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen speelde open en hierdoor ging het spel over en weer. Met nog vijf minuten en eenentwintig seconden op de klok werd de score verder uitgebouwd. Wederom was het Arne Tigchelaar die de bal net wist in te houden met zijn voet waarna hij toch nog wist te scoren 2-0. Het gaatje was geslagen maar toch zou dit de ruststand niet worden want met nog één minuut en twintig seconden op de klok werd er een penalty toegekend aan Horeca de Trije en deze werd Feilloos binnen gewerkt door Patrick van Dijk 2-1. De spanning was weer back en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Waar de thuisploeg het bal snel wist te openen in het eerste bedrijf daar gold dat in het tweede bedrijf voor de gasten. Na één minuut en vijftien seconden gespeeld te hebben werd Michel van der Veen aangespeeld waarna hij de bal in de rechterhoek wist te leggen 2-2. Alles was weer in evenwicht maar hier liet de ploeg uit Arum het niet bij zitten en dus schroefde zij het tempo meer en meer op. Dit leidde al snel tot de volgende treffer en dus de voorsprong. Een toegekende vrije trap werd door Tjitse Oegema mooi in het linker hoekje gelegd en daarmee zette hij zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Die zelfde Oegema zorgde ervoor dat het gat zevenendertig seconden later nog groter werd. Oegema stond geheel vrij waarna hij de bal hard kon binnen werken 4-2. Nu moesten de gasten meer komen en dus werd de wedstrijd meer opener en dat leidde tot kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk zou er van deze kansen nog maar één benut worden en wel door Arne Tigchelaar en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.

Rijschool Posseth – Engineeringsburo Zuidema 7-2
Waar Rijschool Posseth terug te vinden is in de middenmoot van de competitie daar is Engineeringsburo Zuidema de rode lantaarndrager van de competitie. Op voorhand zou je dus een één invullen op het toto formulier maar wellicht kunnen de gasten toch zorgen voor een stunt. In de openingsfase  was het baltempo erg laag en mochten de gasten vooral de bal hebben. Toch was de eerste mogelijkheid er voor de thuisploeg maar dit schot ging naast. En dan na vier en een halve minuut spelen is er een schot richting het doel dat van richting veranderd werd door Rick Beimers met het hoofd en deze bal viel prompt binnen 1-0. Waar Zuidema de ruimtes bij tijd en wijlen groot maakte daar zakte het in andere situaties weer rustig in. Maar wanneer je de bal niet hebt dan is het lastig om kansen te creëren! Vier minuten na het vorige doelpunt was het wederom raak. De doelman van de gasten kon een schot niet klem pakken waarna Rick Beimers er als de kippen bij was om de bal binnen te werken 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en deze werd één minuut en twaalf seconden later nog grote gemaakt. Een goede terugleg bal kwam voor de voeten terecht van Rick Beimers en met een harde knal tekende hij voor zijn derde van de avond 3-0. Maar uiteindelijk werd er toch wat terug gedaan want na een mooie combinatie was het Willem Buurstra die de bal strak wist binnen te werken 3-1. Zou de ommekeer dan toch nog kunnen? Niks is onmogelijk en in deze fase van de wedstrijd vielen beide teams aan maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Toch was het duel meer in evenwicht maar werd de score wel verder vergroot. Met nog één minuut en negen seconden op de klok is het Jasper Hoekstra die de bal vanuit de vrije trap via de binnenkant van de paal weet binnen te werken 4-1. Waar in de eerste helft de openingstreffer snel viel daar was dit in het tweede bedrijf ook het geval. Wie anders dan Rick Beimers nam de bal geweldig aan vanuit een lobje, waarna hij de bal goed dood legde en hem strak wist binnen te werken 5-1. Het spel ging nu steeds vaker over en weer en dus werden de ruimtes groter en groter. Wanneer beide ploegen slim waren dan konden ze zeker profiteren van deze ruimte. Uiteindelijk gebeurde dat ook en dat leidde er toe dat Leon Wever de 6-1 wist te maken waarna Rick Beimers kort erna de 7-1 op het scorebord wist te brengen. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was de vraag hoeveel doelpunten vallen er nog? Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam op naam van Andries Zuidema en daarmee zorgde hij voor de 7-2 eindstand.

WR Unit – Futsal t Hoekje Ferwert 3-6
De absolute kraker in deze klasse ging tussen de nog twee ongeslagen teams van deze competitie. Beide ploegen behaalde twaalf punten uit vier duels en daarmee waren alle punten nog binnen boord gehouden. Het doelsaldo van Futsal t Hoekje Ferwert was echter een stuk beter en daardoor bezette zij de eerste plek. Beide ploegen stonden dus met gezonde spanning op het veld want welke ploeg zou de ongeslagen status vast houden. Het bal werd echter al snel geopend want binnen een minuut was daar al de openingstreffer. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Mica Swart en deze roste de bal hard tegen de touwen 1-0. Het antwoord van de favoriet moest er dus komen maar WR Unit stond aardig goed en hierdoor hield het de gasten lang van zich af. Toch moest het met nog acht minuten op de klok toch buigen. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Pieter Hoekstra en deze wist daar wel raad mee en schoot de bal hard binnen. Dit gaf de ploeg vleugels en dat leidde drie minuten later tot de voorsprong. Het was Thijs van Hijum die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot vloog mooi binnen 1-2. Maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen en lieten zien dat het goede voetballers in huis heeft. Dit leidde zelfs met nog een minuut te gaan tot de gelijkmaker. Na een prima één tweetje kwam de bal terecht bij Stefan de Bruijn en deze schoof de bal keurig binnen 2-2. Daarmee werd een enerverende eerste helft afgesloten en dus beloofde het een waar schouwspel te worden in het tweede bedrijf. Zo gezegd, zo gedaan want het volgende doelpunt was binnen twee minuten een feit. Na een goede solo van Mica Swart liet hij de keeper kansloos en daarmee bracht hij de stand op 3-2. Maar lang was het niet wachten op het antwoord van de gasten want drie minuten later was er een goede uitgespeelde aanval die werd binnen gewerkt door Hendrik Link 3-3. Hiermee bleef alles weer in evenwicht maar toch wist je dat het hiermee nog niet gespeeld was. Dit bleek uiteindelijk ook uit te komen want met nog negen minuten op de klok is daar Hendrik Link met een goede actie, waarna zijn schot eindigde in de hoek 3-4. Nu moest de thuisploeg komen en dat deed het ook wel, maar tot doelpunten leidde dit niet. De koploper besloot daarnaast het gaspedaal verder in te drukken en dat leidde twee minuten na de voorsprong in de volgende treffer. Het is Pieter Hoekstra die goed weet weg te draaien bij zijn tegenstander waarna hij de bal hard wist binnen te werken 3-5. In de slotfase werd er meer risico genomen door WR Unit en dus kwam er meer ruimte voor t Hoekje. Uiteindelijk werd het duel in de laatste minuut definitief beslist. Het was Freddy Hoekstra die het maar eens probeerde vanuit een lastige hoek en zijn schot ging goed en zeker binnen 3-6. Door deze eindstand blijft WR Unit tweede staan en is Futsal t Hoekje Ferwert als enigste team nog ongeslagen in competitieverband!