G.Pars Graanhandel bedwingt Strikwerda. Elektrokoopjes.nl. moeizaam naar winst.

Nu het einde nadert van de Visual Reklame competitie zijn er teams die naar het einde verlangen. Een goed voorbeeld hiervan was het duel in de tweede klasse tussen Elektrokoopjes.nl en Sportcafe de Trije. Elektrokoopjes kwam tot een moeizame 4-3. Voor het puntloze Sportcafe de Trije was dit geen onverdienstelijk resultaat. In de hoofdklasse bleef het verschil bovenin gelijk. Lovis Design won overigens met veel moeite van Cafe De Harmonie en Bowling Bloemketerp behoud de beste papieren na een 2-5 zege op Autowascentrum Dijkstra. Onderin gaat de strijd om degradatie tussen v.Dellen Bellen, Herberg de Bogt en Cafe De Harmonie. In de eerste klasse maakte Sportcentrum Shape geen fout door Bouwbedrijf v.Marrum te verslaan, 0-4. Ook hier onderin volop spanning. Voor degradatie komen nog in aanmerking Rijschool v.d.Harst, het verrassend winnende The Dance Factory, Bouwbedrijf v.Marrum en Expert Franeker. In de tweede klasse werd de spanning ook opgevoerd. De nieuwe koploper is Ulenburgh Adviseurs. Het team is aan een geweldige opmars bezig en heeft de beste kansen op de titel. De overige teams die nog in aanmerking komen voor de prijzen zijn Regina’s Lingerie, Hanzedruk Bolsward dat opnieuw punten verspeelde en Bouwbedrijf Scharringa. In de derde klasse zorgde Pars Graanhandel voor een verrassing door het de laatste tijd goed spelende Autobedrijf Strikwerda te bedwingen, 2-2.

Steensma F.I. – v.Dellen Bellen 6 – 3 E. Tolsma 1-0, T. Hoekstra 2-0 en 3-0, E. Tolsma 4-0, M. de Boer 4-1, J. Prins 4-2 en 4-3, R. Oosterbaan 5-3, T. Hoekstra 6-3. Steensma was met T. Hoekstra in een hoofdrol duidelijk beter dan het zonder wisselspelers opererende v.Dellen Bellen. Het team van Dirk van Dellen moet nog oppassen dat het niet degradeert. Steensma kwam met prima voetbal op een snelle 4-0, liet de teugels even vieren wat v.Dellen in staat stelde om terug te komen tot 4-3 om vervolgens het duel te beslissen.

Herberg de Bogt – Martens Vis 3 – 3 M. Guertin 1-0, C.v.Dijk 1-1, M. Guertin 2-1, H. Awad 2-2, G. Hoekstra 3-2, S. Amels 3-3. Herberg de Bogt presteerde goed en kwam ook steeds op voorsprong. Martens Vis had het antwoord klaar wat een terecht gelijk spel opleverde in een spannend en goed gespeeld duel. Herberg de Bogt heeft na dit resultaat nog een kleine kans om aan degradatie te ontkomen.

Tapperij ‘t Noord – Bouwbedrijf Bruinsma 1 – 10 Y. Dijkstra 6x, R. Vlieger 2x, J. de Snoo en M. Reinsma met een tegentreffer van G. de Boer. Het team van Sjoerd Burggraaf werd op snelheid geklopt. Tapperij kwam al snel op een 0-2 achterstand en probeerde toen te forceren. De counters van Bruinsma waren echter dodelijk. Y. Dijkstra was bij Bruinsma de grote uitblinker.

Lovis Design – Cafe De Harmonie 2 – 1 Lovis had met De Harmonie meer moeite dan vooraf werd verwacht. Het nam via twee treffers van E. Hiemstra wel een 2-0 voorsprong en kreeg in deze fase nog mogelijkheden via J. de Haan net naast en over, H. Bartouhtouh met een lob over het doel en Henk Visser met een misser vanaf de penaltystip. De Harmonie moet hebben gedacht, als Lovis niet wil dan moeten wij maar want het trok in de slotfase het spel naar zich toe. J. Faber punterde naar 2-1 en dezelfde speler zag een gevaarlijke inzet slechts ternauwernood gestopt door doelman Visser. De Harmonie bleef in de slotfase druk uitoefenen, het leverde geen treffers meer op waardoor gezien het totale spelbeeld de punten terecht naar Lovis Design gingen.

Autowascentrum Dijkstra – Bowling Bloemketerp 2 – 5 Vanaf het begin lag het initiatief bij Bloemketerp. K. Hoogteyling opende uit een voorzet de score en D. Kingma verdubbelde deze na een behendige actie langs de Dijkstra afweer. L. Visser zorgde voor de aansluiting, maar nog in dezelfde minuut herstelde M. Saamangun het verschil. Een minuut later en nog voor de wisseling bracht L. Visser van korte afstand de spanning terug. De tweede periode was Bloemketerp duidelijk sterker en zorgden M. Saamangun in een man meer situatie en K. Hoogteijling met een inzet in de kruising dat Bloemketerp de beste kansen behoudt op de titel.

Bouwbedrijf v.Marrum – Sportcentrun Shape 0 – 4 In de vorige editie liet Shape zich door v.Marrum verrassen. Het zat er deze maal voor de mannen van S. Brander niet in. Shape speelde vanaf de aftrap geconcentreerd en stond v.Marrum weinig ruimte toe. Al vroeg in de wedstrijd opende A.v.d.Veer de score en kwam Shape gelukkig aan 0-2 toen doelman T. Delgrosso de bal tegen G. Hoekstra aan schoot. Met de 0-3 uit een counter van M. Hoekstra was het duel beslist. De tweede periode was van matig gehalte met als enigste hoogtepunt de treffer van A. Pool.

Pannendekkers R.S. – The Dance Factory 5 – 6 S. de Bruin 1-0, M. Roersma 1-1 en 1-2, R. Hiemstra 2-2, G. Smits 3-2 en 4-2, T.v.d.Graaf 4-3, T. Dijkstra 4-4, 4-5 en 4-6, G. Smits 5-6. Een merkwaardig duel met wisselende kansen en verdedigend van een matig niveau. Beide teams hadden genoeg kansen om de dubbele cijfers te halen. Na de snelle openingstreffer voor Pannendekkers kwam TDF vrij snel op voorsprong. Hierna liep Pannendekkers uit naar 4-2, maar binnen korte tijd stond er 4-6 op het scorebord. Pannendekkers wilde hierna forceren, maar kreeg in de slotfase weinig ruimte om er nog iets van te maken. Een verdiende TDF zege dat minder fouten maakte dan Pannendekkers.

MaxStuc – Saab W/ Black Horse 1 – 4 C. Zijlstra opende de score en S. Vogel maakte gelijk. Daar bleef het lang bij al was Saab duidelijk sterker. Pas halverwege de tweede periode drukten C. Terpstra, S. Visser en D. Wassenaar het overwicht in treffers uit.

Bogt fen Gune – Expert Franeker 5 – 1 Bogt fen Gune had het gehele duel een overwicht en won verdiend. De eerste periode werd afgesloten op 1-1 na treffers van K.J. Bijlsma en E. Boes waarna K.J. Bijlsma en W.v.d.Vaart de zege veilig stelden. In de laatste minuten maakte R. Robijn 2x er nog een ruime zege van.

Ulenburgh Adviseurs – Anytyme ‘t Park 13 – 1 R. Geilenkirchen 5x, F.v.Eyck 5x, J. Vos, B. Geilenkirchen, A. Veltman met een tegentreffer van D. Wybenga. ‘t Park werd vooral in de tweede periode weggespeeld door de nieuwe koploper uit de tweede klasse. In deze vorm kan het team uit Dronrijp de titel bijna niet ontlopen.

Regina’s Lingerie – Offinga Kappers 5 – 3 R.v.Santen 0-1, F. Feenstra 1-1, H. Wassenaar 2-1, G. Glazema 3-1, F.J. Pander 3-2, F.Feenstra 4-2, G.J.v.Dijk 5-2, P. Vriesema 5-3. Regina speelde meer tegen zich zelf dan tegen de tegenstander. De zege kwam dan ook moeizaam tot stand. Halverwege het duel stond het slechts 1-1 en in het verdere verloop was Regina wel sterker, maar de overtuiging van enkele weken geleden is verdwenen.. Offinga kon daarom goed volgen waardoor het lang spannend bleef.

Elektrokoopjes – Sportcafe de Trije 4 – 3 P. Bootsma 0-1, A. Liban 1-1 en 2-1, N. Boiten 3-1, A. Liban 4-1, G. Kuiken 4-2, D. Bosma 4-3. Voor Sportcafe de Trije zit het seizoen er op zonder dat er een zege werd behaald. Toch was deze laatste wedstrijd de beste. Elektrokoopjes loopt ook op haar laatste benen. Het team kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen en had de grootste moeite om de punten binnen te halen.

Keizer Autoschade – Snackhouse 9 – 3 J.v.Assen 0-1, P. Wierema 0-2, M. Kuperus 1-2, E. Lodewijk 1-3, W.v.d.Meer 2-3 en 3-3, M. Kuperus 4-3, R. Reversma 5-3, M. Kuperus 6-3 en 7-3, R. Reversma 8-3, W.v.d.Meer 9-3. Snackhouse in verschillende samenstellingen is een wereld van verschil. Enige weken terug werd met dubbele cijfers verloren, vervolgens werd een kanshebber voor de titel verslagen en deze maal werd kansloos van Keizer verloren. Deze maal ontbraken dragende spelers als N. Altenburg en P. Huisman. Tot halverwege ging het nog goed. Na een periode van kansen aan weerszijden werd er gewisseld bij 4-3 en was er nog van alles mogelijk. Hierna kon Snackhouse niet meer volgen en werd het een ruime Keizer zege.

Hanzedruk Bolsward – Bouwbedrijf Scharringa 3 – 3 Hanzedruk is volledig van slag. In dit duel hervond het zich nadat het al treffers van J.P. Walda en P.Y. Walda had moeten incasseren. Twee maal J.v.Wieren en J. Hylkema leken de kansen te doen keren, 3-2. Het was tenslotte P.Y. Walda die de terechte gelijkmaker produceerde.

Zijlstra Beroepskleding – Bar Yn ‘e Stal 10 – 2 T. Grond 3x, Y. Shire 2x, E. Tanghe 2x, C. Balk, A. Shatif, S. Lahaise met tegentreffers van I.J. Kuurstra 2x. Bar Yn ‘e Stal maakt een uitgebluste indruk. Er is wel inzet, maar geen overtuiging in de acties wat tot veel balverlies leidt. Het altijd gretige Zijlstra wist hier wel raad mee.

Eco Protecta – Pluimveeservice Smeding 6 – 3 Het kampioensteam van Pluimvee opende goed met treffers van D. Smeding en P. Bosma. Het liet Eco Protecta in de wedstrijd komen door een eigen treffers van P. Bosma. Twee treffers van E.v.d.Veen deed de wedstrijd kantelen. J. Mosselman zette het team van Sexbierum op voorsprong en hij tekende ook voor 4-2. Pluimvee deed haar sportieve plicht, vond de aansluiting via J. Smeding, 4-3 en had pech met een schot binnenkant paal van D. Smeding. J. Mosselman besliste het duel en A.v.d.Bosch besloot dit gelijkopgaande duel.

G. Pars Graanhandel – Autobedrijf Strikwerda 2 – 2 G.J. Marra 1-0, A. Dijkstra 1-1, G.J. Marra 2-1, B. Strikwerda 2-2. In de eerste periode was Pars duidelijk sterker, al kwam dit niet in de stand tot uitdrukking. De tweede periode was volledig voor Strikwerda. Het gelijke spel was dan ook volkomen terecht.

Primera Haitsma – Frankena Winsum 4 – 3 R. Grovestein 1-0, W.S. Hylkema 2-0, J. Boersma 3-0, P. Prosee 3-1, A. Arriu 3-2, H. Braams 3-3, L. Dalstra 4-3. Primera Haitsma heeft het dit seizoen moeilijk, maar toonde in dit duel karakter door een 0-3 achterstand weg te werken om in de slotfase zelfs nog te winnen.

Braak Financiele Diensten – Techniservice Tijsma 3 – 2 W. Beimers 1-0, R. Herrema 2-0, J. Jongsma 2-1, J. Hogendorp 2-2, R. Herrema 3-2. Na een 2-0 achterstand kwam Techniservice Tijsma sterk terug. Matchwinnaar werd de goed spelende R. Herrema.. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Preton Nederland 5 – 3 T. Helfferich 0-1 en 0-2, A. Postma 1-2, M.de Vries 2-2, M. Herrema 3-2, G.J. Plat 4-2, T. Helfferich 4-3, M. de Vries 5-3. Drie treffers van een uitblinkende T. Helfferich waren niet genoeg voor een Preton zege. Preton opende sterk, 0-2, maar A. Postma, M. Herrema, G.J. Plat en M. de Vries bogen de stand om naar 4-2. T. Helffrich bracht de spanning terug en M. de Vries besliste het sportieve duel definitief.