G.Pars Graanhandel pakt dure punten. Preton Nederland flink op schot.

 AXL3854

Het nieuwe jaar is voor Pars Graanhandel goed begonnen. Er werd opnieuw gewonnen en nu was Oosterlaar/Verhoeven het haasje. Door het wegvallen van Autocentrum Harlingen is de spanning onderin flink toegenomen. Oosterlaar moet oppassen niet in het degradatie gevecht terecht te komen. In deze hoofdklasse kwamen de koplopers Keizer Autoschade en Bogt fen Gune met royale overwinningen uit de bus. In de eerste klasse had Sportcafe de Trije vrijaf en zag tot haar genoegen dat bijna alle achtervolgers puntverlies leden. Het betekende meteen dat de staartteams zich roerden. Zo haalde Autobedrijf Strikwerda het team van Sportcentrum Shape onderuit en was Horeca de Trije te sterk voor Phone House. In de tweede klasse blijven Zijlstra Beroepskleding en R.E.S. de toon zetten en maakten Huhtamaki/L.R. en Rijschool Posseth in de achtervolging geen fout. Onderin scharrelde Schroevenkopen.nl een punt bijeen tegen Huis & Hypotheek. Preton Nederland haalde flink uit tegen Verno Verhuur. In de derde klasse was Apenmeeuw weer superieur en ging de strijd om de tweede plaats tussen Maxstuc en Rintec na veel spanning naar Maxstuc, 6-5.

Oosterlaar/Verhoeven – G.Pars Graanhandel  2 – 4

Pars kwam met een gelukje aan de leiding toen Herwin Bontes in eigen doel schoot. Nadat Syb Wijnstok de voorsprong verdubbelde stond er voor Oosterlaar niets anders op dan volledig voor de aanval te kiezen. De aansluitingstreffer van Ane Schaap werd meteen teniet gedaan door Menno van Zwieten en ook de 2-3 van Andre Alberts bereikte niet het gewenste resultaat. Mattin Visser schoot Pars definitief naar de winst.

Mr. On & Offshore Service  9 – 6

Tim Grond 1-0, Steven de Bruin 2-0, Dennis Hoekema 2-1, Erwin de Boer 3-1, Tim Grond 4-1, Kerst Hofman 4-2 en 4-3, Tim Grond 5-3, Rik de Graaf 6-3, Tim Grond 7-3, Mark Kleefstra 7-4, Kerst Hofman 7-5 en 7-6, Erwin de Boer 8-6, Cor Grond 9-6

Het Offshore team maakt een goed seizoen door. Het heeft in Tim Grond 4x natuurlijk ook een sterke troef in handen. In dit duel maakte Kerst Hofman twee maal een grote achterstand bijna ongedaan, maar meer zat er voor de Leeuwarders in de open duel niet in.

Van Dellen bellen – Bogt fen Gune  2 – 6

Kevin Tankink 0-1, Willem van Duijn 0-2, Klaas Jan Bijlsma 0-3, Wietse Blaauw 1-3, Willem van Duijn 1-4, Klaas Jan Bijlsma 1-5, Elmer Boonstra 2-5, Frank de Vries 2-6.

De Bogt nam vrij snel een 0-3 voorsprong en was het duel meteen beslist omdat Van Dellen niet de middelen had om hier iets tegen in te brengen.

De Strûners F.C. – Keizer Autoschade  1 – 7

Remco Reversma 0-1, Wiebe v.d.Meer 0-2, Cees Terpstra 0-3 en 0-4, Mart Kuperus 0-5, Keimpe Pols 0-6, Edwin Hiemstra 0-7, Jelte Harm Kooistra 1-7.

Een regelmatige zege voor de veel sterkere koploper. Het team uit Berlikum werd  vanaf de aftrap niet de mogelijkheid geboden om het de tegenstander moeilijk te maken.

De Skearmessen – Syperda Verhuur  5 – 5

De Rypsters zullen zich bij dit eindresultaat wel eens achter de oren krabben. De eerste periode ging gelijk op. Jelmer Elting rondde een voorzet van Dirk Pieter Weistra goed af, Hepke de Boer schoot beheerst in de hoek op aangeven van Hans Dijkstra, Wybren Slager scoorde van dichtbij en Harmen Mulder zorgde meteen voor de gelijkmaker. Op aangeven van Roel Frijling zorgde Harmen Mulder voor 3-2 en na twee maal Hepke de Boer leek de buit voor De Skearmessen binnen. Arjen Veenstra van afstand in de kruising en Jelmer Elting brachten de spanning terug en in de laatste seconden werd het zelfs nog gelijk door een inzet van Rene Cnossen.

Freedom Energy – The Phone House  5 – 0

Een opvallende uitslag omdat de teams op de ranglijst vrijwel gelijk stonden. Phone House had geen wisselspelers, kwam snel op achter en kon de schade niet meer repareren. De Doelpunten kwamen van Cornelis Zijlstra 3x, Pattrick Prosee en Ramon Hoogerhuis.

Grand Cafe De Doelen – Horeca de Trije  4 – 5

Ruurd Pijpker 0-1, Patrick Poelstra 0-2, Roy Hoekstra 1-2, Ruurs Pijpker 1-3, Robin Zandberg 2-3, Ruurd Pijpker 2-4, Cornelis v.d.Ploeg 2-5, Robin Zandberg 3-5, Roy Hoekstra 4-5

De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar De Doelen liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan.

Autobedrijf Strikwerda – Sportcentrum Shape  6 – 4

Eindelijk weer succes voor de mannen uit Tzum en dat was ook broodnodig. Door dit resultaat is de strijd onder in weer volkomen open. De Strikwerda winst was volkomen verdiend. Shape stelde teleur. Redmar Dijkstra en Klaas Meinsma openden, 2-0, waarna Phillip Hibma de wisselstand bepaalde, 2-1. In een sterke periode liep Strikwerda via Ronald Reinsma, Klaas Meinsma en Redmar Dijkstra uit naar 5-2, Alain Pool scoorde tegen, Ane Piet Strikwerda schoot zijn team naar een veilige 6-2 en het laatste woord was aan de Shape spelers Phillip Hibma en Alain Pool.

Coop Tolsma Winsum – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  2 – 1

Beide teams konden de punten goed gebruiken en de gelukkigste was Coop Tolsma. Pas in de tweede periode kwam het duel op gang. Remco Jorritsma opende, Henk Stienstra maakte gelijk en Jelte Pieter Dijkstra werd matchwinnaar.

Schroevenkopen.nl – Huis & Hypotheek  2 – 2

H & H leek een gemakkelijke zege te gaan behalen. Glen Groen scoorde vrij snel twee maal. Schroevenkopen herpakte zich uitstekend, Tsjeard Halbersma scoorde tegen en in de tweede periode maakte Bauke Dijkstra gelijk en dat was zeker niet onverdiend.

R.E.S. – Schapie Multiservice  8 – 0

Schapie kon de sterke reeks niet voortzetten. Het blijft wisselvalligheid troef. Tegen R.E.S. keek het snel tegen een achterstand aan en was de tegenstand gebroken. De treffers voor het team uit Bolsward kwamen van  Jesper Landskroon 4x, Frans van Assen 3x en Remco Wierema.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Zijlstra Beroepskleding  4 – 10

Jitze Landman 1-0, Thom Buwalda 2-0, Johannes v.d.Veen 2-1, Kees v.d.Schoot 2-2, Tom Buwalda 3-2, Tjibbe Haitsma 3-3, Pedro Lopez 3-4, Kees v.d.Schoot 3-5, Hoite Schaap 4-5, Kees v.d.Schoot 4-6, Tjibbe Haitsma 4-7, Kees v.d.Schoot 4-8 en 4-9, Johannes v.d.Veen 4-10

Wel verdiend, maar geflatteerd was de Zijlstra zege. De stand bleef heel lang in evenwicht, maar toen De Posthoorn in de slotfase probeerde de achterstand weg te werken vielen aan de andere kant de doelpunten als rijpe appelen van de boom.

Warmtetechniek Franeker – Rijschool Posseth  3 – 7

Marcel Amels 0-1, Sean de Boer 0-2, Luuk Steensma 0-3, Iwan Hibma 0-4, Fabian Donderwinkel 0-5 en 0-6, Peter Zwama 1-6, Sietse Kuiper 2-6, Sean de Boer 2-7, Peter Zwama 3-7.

Posseth was veel sterker en had al een veilige 0-6 opgebouwd voordat  Warmtetechniek aan enig succes toe kwam.

Preton Nederland – Verno Verhuur  13 – 1

Een onvolledig Verno was een schietschijf voor Preton dat de laatste tijd aardig aan haar trekken komt. De schutters in deze ongelijke strijd waren Ewoud Walda 4x, Jelle Scharringa 2x, Anna Jent Visser 2x, Erwin Zijlstra 3x en Ynnick Strobl. De tegentreffer kwam van Alex v.d.|Bosch.

Bouwbedrijf Scharringa – Huhtamaki/ Leo Reitsma  2 – 5

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Ajan Veltman opende en Lieuwe Beuker maakte gelijk. De 1-2 van Siemen de Vries betekende een 1-2 wisselstand. Dezelfde speler zorgde ook voor 1-3. Chris Outhuyse besliste in feite het duel, Danick Sikkema scoorde tegen en Arjan Veldman bepaalde de eindstand.

Maxstuc – Rintec  6-5

Een interessant duel uit de derde klasse met als inzet de twee plaats op de ranglijst. Justin Reitsma brak het duel open waarna Bouke Lokhorst gelijk maakte. Patrik van Hoenderdaal 2x, Justin Reitsma en een tegentreffer betekende een voordelige wisselstand voor Maxstuc, 4-2. Rintec kwam sterk terug. Via Bouke Lokhorst en Rick Beimers gingen de teams met gelijke kansen de slotfase in. Richard van Hoenderdaal en Justin Reitsma tilden de stand naar 6-4 en Bouke Lokhorst bracht de spanning nog terug.

Stadsherberg catering – Apenmeeuw  0 – 9

Het team van Stadsherberg was tevreden met het eindresultaat tegen een dergelijk sterke tegenstander. De dubbele cijfers waren in ieder geval voorkomen. Halverwege stond er 0-3 op het scorebord en gescoord werd er door Jesse Kemper 4x, A.T.Kooistra 2x, Ruben Eijzenga, Andre van Dellen en Marnix Kooistra.

Bowling Bloemketerp – Sannes & Voorintholt  5 – 0

Laurens Looijenga was met drie treffers in de eerste periode goed aanwezig en verder scoorde Jan Bosma twee maal. S & V deed goed mee maar was aanvallend machteloos.

Engineeringsburo Zuidema  – Sytsma Noord  0 – 14

Vooral in de tweede periode was het krachtsverschil groot. Sytsma kon zich heerlijk uitleven en scoorde via Hidde v.d.Wal 6x, Bauke Idsardi 5x en Armando Zwart 3x.

Expert Franeker – SDV Projectbuilding  5 – 8

Marc Wijbenga 0-1 en 0-2, Jeroen de Vries 1-2, Mark Kerkhof 1-3, Marc Wijbenga 1-4, Edwin Lodewijk 2-4, Jonathan Meeuwis 2-5, Jeroen de Vries 3-5, Ronald Steensma 3-6, Richard v.d.Veer 3-7, Sjaak Roorda 4-7, Marc Wijbenga 4-8, Jeroen de Vries 5-8.

Hoogtepunt was in dit duel de solo van doelman Sjaak Roorda die hieruit scoorde. Verder waren de verdedigingen matig op dreef en was SDV beheerster in de afwerking. Vooral  Marc Wijbenga was voor de Expert verdediging een onoplosbaar probleem. Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding.