Geen winnaar topper De Bogt-Keizer Autoschade. Huhtamaki/Leo Reitsma doet weer mee.

dsc 3328

In de hoofdklasse van de Zijlstra Beroepskleding competitie kwamen de toppers Bogt fen Gune en Keizer Autoschade onderling niet tot een winnaar. Het werd na een spannend duel 3-3. Autobedrijf Haitsma verspeelde hier in de laatste minuten belangrijke punten aan Steensma F.I. terwijl Oosterlaar/Verhoeven niet mocht klagen dat het een punt over hield aan het treffen tegen Zijlstra Beroepskleding. In de eerste klasse sprong de 5-1 winst van Cafe De Posthoorn op Sportcentrum Shape er het meest uit. Verder was de manier waarop Cafe ‘t Wap won van F.C. De Strûners opmerkelijk. Het team uit Leeuwarden had in de eerste periode weinig in te brengen, 1-5. Toch stond er op het einde een verrassende 7-6 op het scorebord. In de tweede klasse won de ongeslagen koploper Phone House moeizaam van Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin, 3-4 en deed Horeca de Trije goede zaken tegen Bar Yn ‘e Stal, 3-6. In de derde klasse leed het ongeslagen Schapie Multiservice een gevoelige nederlaag tegen een herboren Huhtamaki/Leo Reitsma. Het team van coach Harry de Bruin doet weer volledig mee in de strijd om de bovenste plaatsen. In de vierde klasse bleef de topper tussen Bouwbedrijf Scharringa en Rintec na een grillig scoreverloop onbeslist. 

Autocentrum Harlingen – Mr. On & Offshore Service 9 – 8

Erwin de Boer 0-1, Klaas Kuiken 1-1, Eelco Tanghe 1-2, Justin Attema 2-2, Edwin Westra 3-2, Erwin de Boer 3-3, Edwin Westra 4-3, Ilhan Yildiz 5-3, Ventinho Vemba 6-3, Ilhan Yildiz 7-3, Steven de Bruin 7-4, Erwin de Boer 7-5, Ventinho Vemba 8-5, Eelco Tanghe 8-6, Ilhan Yildiz 9-6, Erwin de Boer 9-7 en 9-8.

De eerste periode ging de strijd volkomen gelijk op en werd afgesloten op 4-3. Vervolgens nam het Autocentrum enige afstand waarna het Offshore in de slotfase nog dicht bij kwam.

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 3 – 3

Van krachtsverschil was geen sprake, maar De Bogt stond wel steeds op voordeel en leek er ook met de winst vandoor te gaan. De veerkracht in de tweede periode leverde Keizer alsnog een verdiend punt op. Frank v.d.Zee met een intikker en Kevin Tankink door de benen van doelman Remco Reversma leverde 2-0 op waarna Sander Hoekstra nog in de eerste periode tegen scoorde. In een man minder situatie zorgde Frank v.d.Zee in de counter voor een schijnbaar veilige 3-1. Het waren Wiebe v.d.Meer en Keimpe Pols die in het Keizer overwicht voor de eindstand zorgden.

Autobedrijf Haitsma – Steensma F.I. 2 – 2

Jelte Hijlkema opende waarna Oscar Elsinga en Jan de Haan het duel deed kantelen. Nadat Steensma enkele malen het aluminium had getest was het Evert Pieter Tolsma die vanaf de stip gelijk maakte.

Zijlstra Beroepskleding – Oosterlaar/Verhoeven 6 – 6

Yoonis Shire 1-0, Robin Boersma 2-0, Quinten Zondervan 2-1, Dylan Drent 2-2, Quinten Zondervan 2-3, Gerrit Nieuwenhuis 3-3, Andre Alberts 3-4, Robin Boermsma 4-4, Pieter Hoekstra 5-4, Steven Beuker 5-5, Jens de Haan 6-5, Quinten Zondervan 6-6.

Een open duel met wisselende kansen waarbij Zijlstra de winst liet glippen. Het was de uitblinkende Quinten Zondervan die in de laatste seconden alsnog gelijk maakte.

Syperda Verhuur – G.Pars Graanhandel 4 – 2

Door een eigen inzet van een Pars speler kwam Syperda gelukkig aan de leiding. Johannes Draayer en Hendrik Schiphof bogen vervolgens de stand om naar 1-2. Het waren in de slotfase Wybren Slager 2x en Justin Abbema die Syperda naar de winst schoten.

Cafe De Posthoorn – Sportcentrum Shape 5 – 1

Shape zonder wisselspelers was volkomen kansloos tegen een op oorlogssterkte aangetreden De Posthoorn. Jitze Landman in de eerste en tweede periode, Thijs Adolfs, Jolle de Wit en Keimpe Oenema scoorden voor de Rypsters. Almer v.d.Voorn deed nog iets terug.

Van Dellen bellen – Warmtetechniek 1 – 0

Het was Jan Geert Dijkstra die profiteerde van balverlies bij Warmtetechniek en hier bleef het bij, al kregen beide teams nog wel enkele mogelijkheden.

Cafe ‘t Wap – F.C. De Strûners 7 – 6

Een duel met twee gezichten. In de eerste periode domineerde F.C. De Strûners en dit leverde een 1-5 voorsprong op. In het tweede bedrijf kwam ‘t Wap onder aanvoering van Hung Pham 3x en Karst Hofman 3x sterk terug en won alsnog. Tjitte Dijkstra was met 4 treffers de uitblinker bij de Berlikumers waar verder scoorden Tunno de Graaf en Roar v.Dellen en voor ‘t Wal was dit Mark Kleefstra.

Betterfit/Combistralen – Schroevenkopen.nl 2 – 2

Schroevenkopen had Sjoerd Pieter Jouwsma weer binnen de gelederen en dit leverde naast twee treffers meteen een gelijk spel op tegen het favoriete Betterfir/Combistralen. Voor Betterfit scoorden Gert Rijpstra en Siemen de Vries die beiden een achterstand weg moesten werken.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – The Phone House 3 – 4

Het leek er aanvankelijk niet op dat The Phone House het nog moeilijk zou krijgen. Kars Zeinstra in de verre hoek, Marcel Koning met een volley, Martijn Werkhoven met een vrije trap en Jort Beimers volkomen vrijgelaten zorgden voor 0-4. Een intikker van Henk Stienstra, een vrije trap langs de muur hoog ingeschoten en John Kid Huong in de rebound zorgden nog voor een spannende finale.

Autobedrijf Strikwerda – Bowling Bloemketerp 7 – 3

Bloemketerp begon slecht aan het duel door de openingsfase met slechts drie veldspelers te verschijnen. Halverwege de eerste periode kwam en nog wel een speler bij, maar toen was het duel in feite al beslist. Scoreverloop; Klaas Meinsma 1-0, Bouwe Strikwerda 2-0, Klaas Meinsma 3-0, Bouwe Strikwerda 4-0, Ane Piet Strikwerda 5-0, Bouwe Strikwerda 6-0, Remco Bruinsma 6-1, Arne Tichelaar 6-2, Daniël Scholten 6-3, Erwin Hoekstra 7-3.

De Jager Accountancy – Maxstuc 3 – 1

Voordat Tetze Helvrich vlak voor het verstrijken van de eerste periode de stand naar 1-0 tilde had Maxstuc ook al diverse mogelijkheden gehad. Richard v. ‘t Hoenderdaal was echter niet gelukkig met zijn acties. Vervolgens was De Jager beter, kwam verdiend op 2-0, Patrik v. ‘t Hoenderdaal bracht de spanning even terug en Adnane el Marini bepaalde de eindstand.

Bar Yn ‘e Stal – Horeca de Trije 3 – 6

Richard Wu 1-0, Ruurd Pijpker 1-1, Michel v.d.Veen 1-2, Patrick v.Dijk 1-3, Ronald van Santen 1-4, Michel v.d.Veen 1-5, Wytze Jelmer Greidanus 2-5 en 3-5, Ruurd Pijpker 3-6.

Het Horeca team hoefde niet tot het uiterste te gaan om het Yn ‘e Stal team op de knieën te krijgen. Toen het duel al was beslist vielen er nog enkele tegentreffer. Voor het Horeca team belangrijke punten.

Expert Franeker – Sportcafe de Trije 3 – 11

Vanaf het begin kregen beide teams mogelijkheden, maar het scoren leverde het jonge de Trije team aanmerkelijk minder problemen op. Na de 3-6 halverwege was zelfs de reserve tank bij Expert leeg. De Trije had verder heel weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Doelpuntenmakers Joshua Cuperus 4x, Marco de Groot 5x,
Rick Postma en Rob Postma met tegentreffers van Friso van Eyck 2x en Tjipko Vellinga.

Schapie Multiservice – Huhtamaki/Leo Reitsma 1 – 6

Het krachtverschil was kleiner dan het eindresultaat doet vermoeden. Huhtamaki kwam al snel op voorsprong en maakte vervolgens goed gebruik van de ruimte die ontstond omdat Schapie steeds meer moest aanvallen. Gescoord werd er door Mathijs Teerstra 3x, Arjan Veltman 2x, Gerard Hof met een tegentreffer van Tjerk Amels.

Huis & Hypotheek – Grand Cafe De Doelen 5 – 5

Met 4 treffers van Robbin de Klerk, Roy Hoekstra en een tegentreffer van Dirk Pieter Weistra leek De Doelen halverwege op rozen te zitten, 1-5. Uiteindelijk kwam het Hypotheek team via Dirk Pieter Weistra 2x en Jorge Lopez 2x alsnog langszij.

Verno Verhuur – Rijschool Posseth 4 – 9

Verno kwam verzwakt binnen de lijnen en dat werd door Posseth flink afgestraft. Sallaheddine Souicat, Kris v.Hofwegen, Marcel Amels en Pedro Lopez zorgden er in de openingsfase al voor dat er voor Verno deze avond weinig te halen viel. Steven Visbeek scoorde wel tegen, maar bij de wisseling stond het al 1-6 via Marcel Amels en Pedro Lopez. Vervolgens zorgden Stevan Visbeek 2x en aan de andere kant Pedro Lopez 2x voor 3-8 en waren de laatste successen voor Luuk Steensma en Alex v.d.Bosch.

Bouwbedrijf Scharringa – Rintec 4 – 4

De topper uit de vierde klasse had twee gezichten en een terecht eindresultaat. Na de 1-3 via Jurjen Vriesinga 2x en Iwam Hibma met een tegentreffer van Erik de Groot was het de beurt aan Scharringa. Erik de Groot 2x en Wessel Elting bogen de stand om naar 4-3. Het was Jeffrey Jellema die de terechte 4-4 op het scorebord zette.

Sannes en Voorintholt – W.I.K.   2 – 3

S & V was sneller en W.I.K. slimmer en dat was vooraf al bekend. Hans Tegelaar opende en Thom Voorintholt en Souryan Souicat zorgde voor 2-1. De jonkies leken de buit binnen te hebben, maar daar dachten Hans Tegelaar en Germ Wolbers in de slotminuten anders over.

Preton Nederland – Stadsherberg catering 11 – 2

Dat Preton na een moeilijke openingsfase het juiste ritme heeft gevonden werd afgelopen vrijdagavond duidelijk. Nu laat Stadsherberg zich met haar routine niet gemakkelijk wegspelen, maar het was deze maal volkomen kansloos. Uiteraard was het Willem Beimers die twee maal tegen scoorde terwijl voor Preton kwamen van Anne Jent Visser 2x, Tom v.Dijk 3x, Ewoud Walda 2x, Jelle Scharringa 2x, Bauke Sieswerda en Gerrit Scharringa.