Gekroonde Leeuw op karakter langs Bruinsma.

In de tweede klasse moest het hoger geplaatste Bouwbedrijf Bruinsma haar meerdere erkennen in Gekroonde Leeuw. De Arumers legden meer passie in de strijd en wonnen met maar liefst 6-3. In deze klasse was het een goede dag voor de koplopers Steensma en Shape. Beide teams wonnen, al ging dit tegen De Posthoorn en Regina’s Bruidskamer niet zonder slag of stoot en de concurrentie liet punten liggen. In de eerste klasse loste Herberg de Bogt koploper v.Marrum af, ook al omdat Martens Vis niet langs Bijlsma Meubelen kwam, 5-5. In de derde klasse is het uitermate spannend. Hier is het krachtsverschil zo gering dat de onderste wel van de bovenste kan winnen. Elektrokoopjes verloor van Tijsma/ 1 Hyp. en Phone House moest de punten delen met S.M.P. In de vierde klasse tenslotte gingen de punten in de topper tussen Frankena en Autobedrijf Strikwerda na een boeiend gevecht naar het team uit Winsum, 5-3. Het winnende Leo Reitsma profiteerde hiervan.

Prinsbouw/v.Dellen – Meijer Plaatbewerking 5 – 1 J. Prins 1-0, R. Jelgersma 2-0, S. de Boer 3-0, R. Jelgersma 4-0, G.v.d.Boon 4-1, S. de Boer 5-1 Na de 2-0 halverwege de tweede periode kreeg Pr./v.Dellen meer ruimte en werd het nog een ruime zege.

Herberg de Bogt – Lageweg 6 – 1 Bij de wisseling stond Lageweg via J. Salverda zelfs op 0-1 en dat was niet onverdiend. De tweede periode was volledig voor het Herberg team en dit leverde treffers op van T. Piebenga 2x, W. Herrema, H. Roggeveen, E.v.d.Geest en G. Salverda.

Bouwbedrijf v.Marrum – Saab W/Bl.Horse 1 – 1 S. Brander was wel tevreden met het gelijke spel. Saab blijft een lastige tegenstander. Met een pegel in de kruising opende R. Broersma de score en P.v.d.Veen maakte gelijk. Beide teams kregen verder nog goede mogelijkheden.

Bijlsma Meubelen – Martens Vis 5 – 5 Martens Vis was sterker en kwam ook steeds op voorsprong, maar E. Westra had 5 maal het antwoord klaar. Voor Martens Vis kwamen de doelpunten van S. Amels 2x, P.S. Rollingswier 2x en E. Boiten.

Pannendekkers R.S. – Bouwbedrijf Haarsma en de Bruin 6 – 5 J.P. Walda 0-1, S. de Bruin 1-1, H. Struiksma 2-1 en 3-1, A. Russchen 3-2, J.P. Walda 3-3, D. Reijmer 3-4, S. de Bruin 4-4, W.v.d.Meer 4-5, H. Struiksma 5-5 en 6-5. Sneu verlies voor Haarsma in dit open duel met wisselende kansen. In de slotfase kwam Pannendekkers van 4-5 naar 6-5 en in de laatste seconden miste E. Boes voor Haarsma een penalty.

Cafe Zalen ‘t Holt – Sportcafe de Trije 3 – 1 De Trije verloor in de eerste periode de wedstrijd. Het kwam via C.v.d.Ploeg uit een counter op 1-0 en in deze fase raakten C.v.d.Ploeg 2x en B. Molenaar 2x in goede posities de paal. P. Hellinga zorgde voor de gelijkmaker en toen beide teams voor de winst gingen was ‘t Holt met treffers van H. Hallema en opnieuw P. Hellinga de gelukkigste.

Anytyme ‘t Park – Braak Financiele Diensten 3 – 3 Na snelle treffers van P. Hibma en D. Wybenga leek ‘t Park op een gemakkelijke zege af te stevenen. Braak toonde verkracht W. Beimers zorgde voor de aansluiting, D. Wybenga herstelde het verschil, 3-1. R. Herrema en W. Beimers brachten Braak langszij in een fase dat beide teams nog enorme kansen lieten liggen.

De Posthoorn Dronrijp – Steensma 1 – 3 R.v.d.Wagen 1-0, A.Abma 1-1, R. Oosterbaan 1-2, T. Hoekstra 1-3. De koploper had het tegen de Rypsters niet gemakkelijk, al was de zege verdiend. Na de 1-2 trok De Posthoorn steeds meer ten aanval en liep tegen de beslissende counter op van T. Hoekstra.

Regina’s Bruidskamer – Sportcentrum Shape 2 – 3 Een spannend duel met een terechte winnaar. D. Riemersma zette Regina op voorsprong en hierna nam Shape de regie in handen. H. Timmermans, S. Offenga en G. Hoekstra zorgden voor 1-3. Het werd uitermate spannend toen R.v.d.Veer voor de aansluiting zorgde. Regina zette veel druk en kreeg nog enkele mogelijkheden.

Rijschool v.d.Harst – Keukenland 2 – 3 Twee spelers waren verantwoordelijk voor de doelpunten, namelijk S. Haijma 2x en E. Beerda 3x. Toen het Rijschool team bij een 2-2 stand voor de winst ging was het E. Beerda die in de laatste minuut uit een counter zijn team naar de zege schoot. Het was een volkomen gelijkopgaand duel.

Bouwbedrijf Bruinsma – Gekroonde Leeuw 3 – 6 J. de Snoo 1-0, J.v.Ys 1-1, N. Bruinsma 1-2 en 1-3, J. Reinsma 1-4, J.v.Althuis 2-4, J. Reinsma 2-5, J. de Snoo 3-5, N. Bruinsma 3-6. Bruinsma was gezien de stand op de ranglijst favoriet in deze derby tussen Arum en Achlum. Het liep in dit duel volkomen anders omdat Gekroonde Leeuw meer inzet toonde. Bruinsma stelde hier te weinig tegenover.

The Dance Factory – Primera Haitsma 6 – 2 T.D.F. nam vanaf het begin het initiatief en kwam snel op voorsprong. Pas bij 4-0 scoorden D. Vijver en F.J. Pander tegen. Voor het team uit Berlikum scoorden J. v.d.Graaf 2x, T.v.d.Graaf, T. Dijkstra, M. Roersma en H.v.d.Baan.

W.I.K. – Warmtetechniek Franeker 1 – 1 De teams ontliepen elkaar weinig. Toch kreeg Warmtetechniek in de laatste minuut nog een uitstekende mogelijkheid, maar doelman G. Hof redde uitstekend. C. Boonstra opende de score en P. v Dijk maakte gelijk.

Tijsma Installatie/1 Hyp. – Elektrokoopjes 3 – 1 Bij Elektrokoopjes gingen de kopjes bij een achterstand te snel omlaag. Na treffers van R. Reversma en W.v.Duin bracht S. Kuiper de spanning nog terug waarna R. Reversma nogmaals scoorde. Elektrokoopjes kreeg nog uitstekende mogelijkheden, maar de overtuiging ontbrak. Hier had het wilskrachtige Tijsma geen last van en won verrassend, maar verdiend.

Keizer Autoschade – Eco Protecta 1 – 4 E.v.d.Veen was bij het team uit Sexbierum de grote man met 3 treffers. De openingstreffer kwam van E. Scheffer en bij 0-2 scoorde T. Looge tegen.

Selekt Meat Product – Phone House 1 – 1 Er was weinig te merken van het feit dat hier de onderste tegen de bovenste uit de derde klasse betrof. J. Bootsma zorgde voor 1-0 en in de tweede periode maakte W. Mariman gelijk.

Autobedrijf Strikwerda – Frankena Winsum 3 – 5 W. Hylkema 0-1, J. Dijkstra 1-1, W. Hylkema 1-2, R. Dijkstra 2-2, J. Dijkstra 3-2, W. Hylkema 3-3, J. Tijmersma 3-4 en 3-5. Van krachtsverschil was in deze topper uit de vierde klasse geen sprake. Het scoreverloop was wel in het voordeel van Frankena waardoor Strikwerda veelal achter de feiten aanliep. In de boeiende slotfase scoorde J. Tijmersma vanaf de stip na een overtreding van J.v.Abbema 3-4, miste aan de andere kant J. Dijkstra enkele goede mogelijkheden en besliste J. Tijmersma het duel na een fraaie solo.

Zuidema Scheepsbouw – Leo Reitsma 1 – 3 Dit was een duel wat pas laat op gang kwam. Na de openingstreffer van J.v.Duyn gebeurde er weinig. G. Plat verdubbelde in de slotfase de voorsprong en toen K. Hendriks tegen scoorde werd het nog even spannend. J.v.Duyn besliste het duel definitief.

H.B.M. – G.Pars Graanhandel 2 – 3 Nadat de HBM afweer volledig was uitgespeeld opende G. Pars de score. Met een inzet in de verste hoek herstelde D.v.Baarsen het evenwicht. Direct hierna joeg G. Pars de bal in de kruising en dezelfde speler zorgde ook voor 3-1. Dit was nog vroeg in de wedstrijd, maar het duurde tot ver in de tweede periode voordat HBM via R. Miedema de spanning nog even terug kon brengen.

Offinga Kappers – V.V.O.E. 4 – 3 E. Goodijk 0-1 en 0-2, J. Offinga 1-2, Y. Tange 2-2, E. Nauta 3-2 en 4-2, E. Goodijk 4-3. Een rommelig duel met een terecht eindresultaat. V.V.O.E. begon sterk, maar kon dit niet vasthouden.