Gemakkelijke zege Leo Reitsma.

Tot heden stond de teller wat winstpartijen betreft voor Leo Reitsma pas op twee, maar daar werd afgelopen vrijdagavond weer een aan toegevoegd. Nu werkte tegenstander V.V.O.E. hier ook wel aan mee, want het kwam met slechts vier spelers binnen de lijnen. H. Westra 2x, J. Rodenhuis 2x, T. Siersema en F. Vijver met een tegentreffer van D.v.d.Veen betekende een afgetekende 1-6. In de hoofdklasse leek Plus van Zuuk het lootje te leggen tegen Panbakker. Het stond zelfs met 4-1 en 5-2 achter, maar het werd in een chaotische slotfase zelfs nog 7-5 voor de koploper. Panbakker had deze nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten. Het liep door onnodige overtredingen tegen gele kaarten op en dit was beslissend. Er waren treffers van o.a.Huub Visser 3x en O. Elsinga 2x en aan de andere kant van de uitblinkende K. Pols 3x. In de derde klasse is Bouwbedrijf Bruinsma uitgespeeld en verzekerd van promotie. Het moet nu voor de titel afwachten wat Gekroonde Leeuw in de resterende wedstrijden gaat doen. Het team uit Arum won deze maal met enige moeite van Big Boss.

 

Snackhouse – Grauwe Paard 2 – 8

Snackhouse kon na de verrassende overwinning op Postbank niet opnieuw voor een stunt zorgen. Grauwe Paard was sterker en had in B.v.d.Baan weer de beste speler. Hij scoorde deze maal drie maal en S. Noorman zorgde voor de Snackhouse treffers.

 

Meijer Plaatbewerking – Tapperij ‘t Noord 1 – 5

Bergsma 0-1, K. Breidenbach 0-2, G. de Boer 0-3 en 0-4, A. Venema 0-5, S.v.d.Zwaag 1-5. Tapperij kwam al heel snel op een 4-0 voorsprong en controleerde het verdere verloop van het duel. Meijer kreeg nog wel kansen, maar kon niet overtuigen.

 

Bogt fen Gune – Autowas Dijkstra 0 – 2

L. Visser 0-1, E.v.d.Geest 0-2. Het Bogt team kreeg meer mogelijkheden, maar faalde in de afwerking. Dijkstra speelde sober, maar effectief.

 

Expert Franeker – Bar Yn ‘e Stal 3 – 2

J. Broersma 1-0 en 2-0, H. Voordewind 2-1, M. Baggelaar 3-1, R. Talsma 3-2. Yn ‘e Stal kwam uit twee vrije trappen goed terug zonder verder echt gevaarlijk te worden. Expert maakte het zichzelf moeilijk door de kansen niet te benutten.

 

Cafe De Kleine Beurs – Postbank Call Center 5 – 4

R. Hoenderdaal 1-0, H. Reitsma 1-1, R. Hoenderdaal 2-1, H. Reitsma 2-2, R. Reitsma 3-2, Y.Reitsma 3-3, R. Hoenderdaal 4-3, R. Reitsma 5-3, H. Reitsma 5-4. Een verrassende, maar verdiende Kleine Beurs zege. Postbank is de laatste tijd wel heel erg van slag en ook deze maal was het wel meer in de aanval, maar het speelde met weinig overtuiging.

 

Haarsma & de Bruin – Steensma 4 – 2

A. Sytsma 1-0, D. Reijmer 2-0 en 3-0, A. Russchen 4-0, R. Oosterbaan 4-1 en 4-2. Het krachtsverschil was minimaal, maar Steensma keek steeds tegen een achterstand aan en moest wel aanvallen. De ruimte die Haarsma hierdoor kreeg werd optimaal benut.

 

Eco Protecta – Cafe Zalen ‘t Holt 2 – 6

D. Volbeda 1-0, H. Hallema 1-1, P. Hellinga 1-2, A.v.d.Bosch e.d. 1-3, H. Hallema 1-4 en 1-5, E.v.d.Land 2-5, P. Hellinga 2-6. Het duel ging lang gelijk op, maar na een eigen doelpunt vielen er binnen twee minuten 3 ‘t Holt treffers en was het duel beslist.

 

W.I.K. – Martens Vis 5 – 11

WIK was op voorhand kansloos tegen de snelle Martens Vis jongens, maar het knokte zich wel naar 5 treffers via P.v.Dijk 2x, S. Osinga 2x en J. Boot. R. Pijpker 5x was aan de andere kant flink op schot.

 

Braak Financiele Diensten – Lageweg 1 – 1

Lageweg liet in de promotiestrijd dure punten liggen. C. Boot opende en J. Lageweg maakte gelijk

 

Sportcentrum Shape – Keizer Autoschade 6 – 1.

Shape was veel sterker en had in A.v.d.Veer 4x de beste speler.

 

Sportcentrum van Hurck – Regina’s Bruidskamer 7 – 5

Een boeiend duel met een verrassende ontknoping. Regina kwam uit verloren positie prima terug en toen het langszij dreigde te komen sloeg van Hurck alsnog toe. Doelpuntenmakers H. Timmermans 4x, R. Reversma 3x met tegentreffers van F. Feenstra 3x en D. Reversma 2x.

 

Warmtetechniek – Bouwbedrijf Bruinsma 1 – 5

R. Reversma 3x, R. Vlieger 2x met een tegentreffer van A. Koning. Warmtetechniek was technisch sterker maar moest het fysiek afleggen. Er was weinig krachtsverschil.

 

Frankena Winsum – Anytyme ‘t Park 1 – 10

Ook toen de score opliep bleef ‘t Park geconcentreerd spelen. Frankena kon het tempo in de tweede periode niet meer volgen. P. Hibma scoorde vijf maal.

 

Big Boss – Gekroonde Leeuw 3 – 4

P. Vijver 1-0, N. Bruinsma 1-1 en 1-2, J. Reinsma 1-3, F. Poorte 2-3, N. Bruinsma 2-4, F. Poorte 3-4. Big Boss had wel een punt verdiend, maar N. Bruinsma 3x gaf de doorslag.

 

De Posthoorn – Regts Yzerwaren 11 – 0

T. Kemper 3x, K. Roersma 3x, T. Adolfs 2x, H. Schreuder en J.v.d.Velde scoorden in deze eenzijdige wedstrijd.

 

Offinga Kappers – Autorijschool v.d.Harst 2 – 6

Een enkel puntje is v.d.Harst nog verwijderd van de titel na deze overtuigend gewonnen wedstrijd. De eerste periode had het team het nog moeilijk, 2-3. Doelpuntenmakers C. de Vries 2x, F. de Beer, R. Geertsma, D. Weistra en P. Visser met tegentreffers van W. Mariman 2x.

 

H & B Miedema – Autobedrijf Strikwerda 1 – 2

A.P. Strikwerda 0-1, D.v.Baarsen 1-1, B. Strikwerda 1-2. Twee hardwerkende teams zorgden al in de eerste periode voor het eindresultaat. Strikwerda won verdiend, al was het krachtsverschil gering.

 

Tijsma Install./nr. 1 Hyp. – Selekt Meat Produkt 2 – 2

R.v.Santen 0-1, R. Zondervan 1-1, J. Haarsma 1-2, J. Bootsma 2-2. Geen hoogstaand duel, maar wel spannend met wisselende kansen met een terecht eindresultaat als gevolg. Voor standen en nieuwe programma zie rubriek uitslagen.