Gevoelig verlies Zandstra & v.d.Meer en Huhtamaki/L.R.

 AWA1058

Het lukte Huhtamaki weer niet om de broodnodige punten binnen te halen.  Het moest na een duel met te weinig hoogtepunten haar meerdere erkennen in het Dronrijper Salarisburosport. Het kwam hierdoor niet van de onderste plaats af in deze eerste klasse. Het goed presterende Zandstra & v.d. Meer ging onnodig onderuit tegen Syperda Verhuur nadat het lang op voorsprong stond. Ook voor dit team worden de punten duur om een goede uitgangspositie te krijgen bij de nieuwe indeling. In de hoofdklasse hebben de bovenste vijf teams zich praktisch veilig gesteld. Alleen het verliezende Royal Steensma heeft nog enige concurrentie te duchten. Opvallend was de eerste winst voor Bosma Timmerwerken. Het dolende Zijlstra Beroepskleding werd verslagen. In de tweede klasse gaat het om de bovenste plaats tussen Horeca de Trije en Cafe De Posthoorn. Widia Boys haakte na een nieuwe nederlaag definitief af. In de derde klasse is het nog onduidelijk welk team doorgaat en welk team in deze klasse blijft hangen. De onderste vijf zullen in ieder geval de nieuw te vormen vijfde klasse gaan bezetten.

 

Bogt fen Gune – Moto Delicato  2-0
Door de nieuwe nederlaag is Moto Delicato flink gezakt op de ranglijst. De Bogt had zeker de intentie om dit duel serieus aan te pakken, al stond er nog maar weinig op het spel. Een kanonskogel van Kevin Tankink betekende een 1-0 wisselstand en Wilfred v.d.Zee tikte de 2-0 beheerst binnen.

Coop Tolsma Winsum – Freedom Energy  3-6
De teams gaven elkaar lang weinig toe wat resulteerde in een 3-3 halverwege. Gerben Pieter Prins opende de score en vervolgens liep het Freedom team vrij snel uit naar 1-3 via Mark Kuipers 2x en Leeroy Jellema. Ook het antwoord van Coop liet niet lang op zich wachten. Remco Jorritsma en Jelmer Zijlstra trokken het geheel weer recht. De tweede krachtsexplosie van Freedom was te veel voor Coop. Mark Kuipers, Remco de Valk en Cornelis Zijlstra beslisten dit sportieve treffen.

Autobedrijf Strikwerda – Royal Steensma  5-3
Strikwerda is ongetwijfeld de smaakmaker van deze eerste helft van de competitie. Het gerenommeerde Royal Steensma was kansloos Pas bij 3-0 en 5-1 scoorden Jelte Hijlkema, Anno Venema en Lammert Wagenaar tegen. Strikwerda had schutters in Redmar Dijkstra 2x, Klaas Meinsma, Bouwe Strikwerda en Sjoerd Didden.

Zijlstra Beroepskleding – Bosma Timmerwerken  5-7
Eindelijk, maar verdiend was de zege van Bosma. De strijd ging lang gelijk op, maar de tweede periode was volledig voor de Harlingers.
Scoreverloop; Michel Jorna 1-0, Kevin Hoekstra 1-1, Wesley Schaap 1-2, Stijn v.d.Geest 2-2 en 3-2, Robert Visser 3-3, Kevin Hoekstra 3-4, Jarco Kingma 3-5, Michel Jorna 4-5, Kevin Hoekstra 4-6, Wesley Schaap 4-7, Stijn v.d.Geest 5-7. Man van de wedstrijd Kevin Hoekstra.

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade  2-2
Een enerverend duel waarin Haitsma tot het eindsignaal knokte voor de winst. Keimpe Pols opende en Wiebe v.d.Meer verdubbelde de voorsprong. Keizer leek op rozen maar verkeek zich op de veerkracht van Haitsma. Henk Vonk ging als keeper fungeren waarbij hij steeds mee ten aanval trok. Keizer bleef het antwoord hierop schuldig waarbij twee acties van Melvis Hempenius succes hadden. Vooral de tweede treffer van Melvis was van grote klasse.

R.E.S. – Apenmeeuw  4-0
Res herstelde zich van de missers in de drie voorgaande duels en Apenmeeuw leek de opgaande lijn te hebben gevonden, maar faalde. De enkele malen dat Apenmeeuw wel goed door kwam verzuimde men het af te maken en Res haalde de winst binnen via Frits Schreefel 2x, Colin Kruishaar en Niels Sanchez.

Syperda Verhuur – Zandstra & v.d.Meer3-2
Zandstra had veelal het initiatief, kwam door treffers van Thomas Werkhoven en Koen Wartena op voorsprong, maar verzuimde verder afstand te nemen. Syperda kwam krachtig terug met een fraaie hattrick van Jurjen Steegstra.

BijOnsLuktHetWel – van Dellen  6-5
BOLHW was sterker, stond ook steeds aan de goede kant van de score, maar van Dellen bleef steeds aanklampen waardoor het tot het einde spannend bleef. Scoreverloop; Erwin Bootsma 1-0, Jildert Boekema 1-1, Kevin á Nijeholt 2-1, Jan v.d.Wal 2-2,Kevin á Nijeholt 3-2, Jorge Lopez 4-2, Jesse v.d.Geest 5-2, Randy de Vries 5-3, Jildert Boekema 5-4, Kevin á Nijeholt 6-4, Jildert Boekema 6-5.

Salarisburosport – Huhtamaki/L.R.  2-0
Salarisburosport besliste het duel in de tweede periode. Jelle Zwanenburg en Roel Frijling scoorden in een duel waar te weinig gebeurde.

Restaurant De Grillerije – Sportcafe de Trije  4-4
Beide teams op oorlogssterkte schotelden het publiek een boeiend, spannend en kwalitatief hoogstaand duel voor. In de eerste periode gooide Rick Beimers de knuppel in het hoenderhok met twee prima treffers. Het maakte niet veel indruk op het Soprcafe want de gevaarlijkste man bij De Trije, namelijk Marco de Groot scoorde tegen. Ook de 3-1 van Sander Hoekstra werd beantwoord en hoe….. Marco de Groot 2x maakte gelijk en Wibo Ypma deed zelfs de kansen volledig keren. Het was tenslotte Sander Hoekstra die een nederlaag van de koploper voorkwam.

Horeca de Trije – Taxi Sybe  4-2
Het Horeca team kwam op een ruime 3-0 via Jelmer Rodenhuis en twee maal Kevin Egbers. Taxi Sybe maakte er nog een spannende wedstrijd van door twee tegentreffers van Tsjeard Halbesma. Michel v.d.Veen maakte tenslotte aan alle onzekerheid een einde.

Betterfit – Widia Boys  5-1
Een complete verrassend van een boven zich uitstekend Betterfit tegen een volledig falend Widia Boys. Rene van Eyk scoorde bij 2-0 nog tegen en voor Betterfit was er succes van Rick Koning 2x, Lolke Dijkstra 2x en Gein Glastra van Loon.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Cafe De Kleine Beurs  1-1
Willem Ypma opende en Marcel Koning maakte gelijk. Dit gebeurde allemaal in de eerste periode. Hierna kwamen er nog wel enkele kansen, maar de schutters hadden een misse dag. (avond)

A.M. Transport – Autorijschool v.d.Harst  6-2
A.M.Transport beweegt zich in de sub top van de derde klasse en v.d.Harst moet in dit eerste jaar nog wat lesgeld betalen. De eerste periode ging overigens volkomen gelijk op Joël Rooij en Iwan Hibma met aan de andere kant Sjoerd van Wijk 2x. In de tweede periode kon v.d.Harst niet meer volgen en werd het nog een ruime Transport zege met treffers van Iwan Hibma 2x, Joël Rooij en Jort Draaisma.

Rijschool Posseth – Verno Verhuur  9-2
Een volledige verrassing met als gevolg dat Verno haar eerste nederlaag leed en de koppositie verspeelde. Rijschool was veel beweeglijker, kwam snel op voorsprong waardoor Verno moest aanvallen. Het liet daardoor veel ruimte vrij waar Posseth optimaal gebruik van kon maken. Bij 2-0 en 3-1 kwam er nog reactie van Tjibbe Haitsma en Dirk Jan Volbeda, maar verder was het duel snel beslist. Doelpuntenmakers voor het Rijschool team waren Karst Hannena 3x, Tsjaad Boogaard 2x, Luuk Steensma 2x, Patrick Hoekstra en Ari Stole.

SDV Projectbuilding – Bowling Bloemketerp  4-1
SDV kwam gelukkig aan de openingstreffer toen Wibo Brouwer zijn inzet via de paal en de rug van de keeper achter de doellijn zag belanden. Het duurde lang voordat Tjipko Vellinga gelijk maakte na voorbereidend werk van Gerard Hoekstra. SDV was slagvaardiger en bereikte de finish nog met een ruime voorsprong. Richard v.d.Veer verzilverde een goede pass van Wibo Brouwer, Elmer Boonstra met een intikker en Wibo Brouwer voor open doel waren goed voor een verdiende SDV zege.

Lukkes Arum – Foto Techniek Service  1-6
Het werd zoals verwacht een gemakkelijke FTS zege. Lukkes probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een tegentreffer van Arne Tigchelaar bij een stand van 0-6. De doelpunten voor de koploper uit de derde klasse kwamen van Tim Bijlsma 3x, Alwin Feenstra 2x en Brandon Derambure.