Gijs Bakker de koning van Anytime fitness Harlingen

De slotfase van de competitie is aangebroken en dus is het tijd voor het verdelen van de prijzen. Welke ploeg kan de druk het beste aan en wie gaat er ten onder? Vanavond was er in ieder geval een minimaal programma maar desondanks viel er genoeg te beleven

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – Autobedrijf Strikwerda 6-2

De hekkensluiter speelde vandaag tegen de koploper en dus zou je een overwinning verwachten voor de gasten. Maar niets was minder waar want de thuisploeg was gebrand op een resultaat. Het was dan ook Johan Westerhof die simpel kon binnentikken bij de eerste paal en dus was de voorsprong een feit. De voorsprong was een feit en die zou ook nog groter worden als Erwin de boer hard weet raak te schieten. De thuisploeg was on fire en hierdoor bleef het een waar spektakel. Voor de gasten wisten Lars Koster ( vrije trap ) en Arjan Veltman te scoren en dus kwamen zij op twee treffers terecht. Maar ondanks deze twee treffers kon het niet voorkomen dat de thuisploeg de betere ploeg was. En dat leidde uiteindelijk ook tot een volgende treffer van Erwin de Boer en dus bleef de voorsprong overeind. Helemaal omdat Jelle Pieter v/d Wal tweemaal simpel wist raak te tikken en dus waren de vierde en vijfde treffer een feit. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Robin Hamer die de keeper met een goede schijnbeweging wist uit te spelen en daardoor eindigde dit duel in een 6-2 eindstand.

Derde klasse

BSH Partyservice – Frankena Loonbedrijf 0-12

Waar de ene de hekkensluiter is daar draait de andere mee in de middenmoot van de competitie. En dus was het afwachten hoe dit duel zich zal gaan afspelen. Het duurde uiteindelijk vier minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Tsjeard Halbersma die de bal in de korte hoek schoot en daardoor werd het 0-1. Dit doelpunt was een startsein voor meer en dat meer kwam er ook want een minuut later was het Jan Pieter Hoekstra die raak wist te tikken 0-2. Het gaatje was geslagen en die werd een minuut later nog groter. De bal kwam voor de voeten terecht van Jelle Jan Rodenhuis en ook hij kon simpel binnen tikken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. De thuisploeg probeerde het wel maar het wilde maar niet lukken in de eindfase. Met nog negen minuten op de klok is het Daniel Rob die simpel wist binnen te tikken 0-4. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 0-5 nadat Jelle Jan Rodenhuis de bal in de verre hoek wist te werken 0-5. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld en dat leidde na drie minuten spelen tot de volgende treffer van dit duel. Daniel Rob wist simpel binnen te tikken en daardoor werd het 0-6. De tien kwam al in beeld en dus werden de duimschroeven verder aangedraaid. Daarvan wist Sjoerd Pieter Jouwsma te profiteren want gelijk na de vorige treffer was het weer raak 0-7. Maar hiermee was het nog niet gedaan want Jan Pieter Hoekstra wist eerst een vrije trap binnen te werken om even later simpel binnen te tikken en daarmee tilde hij de stand naar 0-9. De tiende viel ook nog en wel acht minuten voor tijd want toen wist Ruurd Bouwma raak te prikken 0-10. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want in de laatste minuten wisten de gasten nog tweemaal te scoren en daardoor eindigde dit duel in een 0-12 eindstand.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Braak financiële diensten 2-4

Met veertien versus zeventien punten draaien beide ploegen nog vol mee voor de bovenste plekken. En dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor ontstond er een leuke wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Toch duurde het zestien minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Jos van der Velde die de bal ontving aan de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Toch was deze voorsprong maar van korte duur want een minuut later was het Jan van Duijn met een schot vanaf de rechterkant van het veld en ook zijn schot viel binnen in de verre hoek 1-1. Met deze stand zou er ook gerust gaan worden. En zodoende kon het weer alle kanten opvallen. Toch duurde het nu maar zeven minuten voordat de volgende treffer een feit was. Tjitte Bonnema zette een actie in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-1. Maar ook ditmaal was de voorsprong maar van korte duur want gelijk hierna was het Jan van Duijn met een schot vanaf rechts waarna deze in de korte hoek binnenviel 2-2. Beide ploegen bleven hierna zoeken naar de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk ook. Met nog vijf minuten op de klok is het Erik Kamstra die de bal simpel kan binnentikken en daardoor werd het 2-3. En dus moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook maar men kon niet voorkomen dat het uiteindelijk ook nog 2-4 werd via Jort Snijdelaar die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Lahaise schoonmaak & Glasbewerking – CK Corporation 4-3

Met dertien en negen punten staan beide ploegen niet ver uit elkaar op de ranglijst. Dat was ook wel terug te zien in deze wedstrijd want beide ploegen begonnen sterk aan dit duel. Het duurde dan ok maar negen minuten voordat de eerste treffer een feit was. Jelmer Kuiken kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de hoek 1-0. Maar lang stond deze voorsprong niet op het bord want vijf minuten later was het Menno Hiemstra die de bal in de korte hoek werkte en daardoor werd het 1-1. Toch zou dat niet de ruststand gaan worden want een minuut later was het Meindert Jan Feenstra die de bal strak in de verre hoek wist te leggen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Waar het in de eerste helft even duurde voordat de ban werd gebroken daar gold dat ook voor de tweede helft. Na tien minuten spelen kwam de bal voor de voeten terecht van Mohammad Alraja en deze kon simpel binnentikken 2-2. Lang stond deze gelijke stand niet op het bord want twee minuten na de gelijkmaker was het Wilco Zeemans die raak wist te tikken en daardoor was het alweer 3-2. En dus moesten de gasten weer de achtervolging in gaan zetten. Twee minuten voor het einde leek het duel beslist te worden als Robin Heijn simpel weet binnen te tikken en daardoor werd het 4-2. Maar desondanks kwam er nog een snelle tegentreffer. Het was Junior Lopez die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de korte hoek 4-3. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en dus boekte de thuisploeg een belangrijke overwinning.

Vierde klasse

Visual reklame – Verno verhuur 3-3

Waar de ene meedraait om degradatie daar wil de andere nog meespelen om plek twee. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Een spannende pot volgde waarin het alle kanten op kon gaan. Mogelijkheden kwamen er genoeg en uiteindelijk ook de doelpunten. Waar Elmar Haitsma de bal door het midden wist binnen te werken daar wist Tijmen Lousma de bal voor de thuisploeg in de verre hoek te werken. De andere doelpuntenmaker voor de thuisploeg was Tom de Ruiter die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee bracht hij het totaal van de thuisploeg op drie. Maar daar zette de gasten ook genoeg tegenover want Klaas Auke Dijkstra wist één op één met de doelman rustig te blijven om de bal vervolgens in de rechter onder hoek te schieten. Maar bij deze ene treffer bleef het niet want Jelte Hanenburg en Aldrik Dijkstra wisten ook nog eens raak te tikken en daarmee bepaalde zij hun totaal ook op drie. En dus eindigde dit spanende duel in een 3-3 eindstand.

Anytime fitness Harlingen – Martens fish & chips 6-1

Waar de ene ploeg onderin de competitie mee draait daar doet de andere ploeg nog vol mee voor de titel. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Dat bleek ook wel want beide ploegen kwam fel uit de startblokken en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Dyano Watters wist uiteindelijk snel uit te breken en één op één met de doelman bleef hij rustig waarna hij de bal in de linker onder hoek schoot. Maar ondanks deze treffer kon er niet voorkomen worden dat Gijs Bakker de grote man van deze wedstrijd werd. Al zijn schoten waren scherp afgesteld en daardoor eindigde zijn scorings totaal op zes doelpunten. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in een 6-1 eindstand en deed de thuisploeg goede zaken.

Vijfde klasse

Van der Woude fietsen – Ventura systems 12-0

De koploper speelde vandaag tegen de nummer vijf van de competitie en dus zou je denken dit word een overwinning voor de thuisploeg. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat het bal werd geopend. Het was Ken Knoeff die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de rechterhoek 1-0. Diezelfde Ken Knoeff deed dit een minuut later wederom al eindigde de bal ditmaal in de korte hoek 2-0. Het gaatje was hiermee geslagen en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal als Menno Limburg een actie inzet over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de eindstand. In de laatste vijf minuten van de eerste helft wist Ken Knoeff nog driemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de ruststand op 6-0. De tweede helft was drie minuten onderweg als Mark Ypma op komt over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 7-0. En zo ging het scoren gewoon door want drie minuten na deze treffer was het Folmer Osinga die simpel wist raaak te tikken en daarmee tilde hij de stand naar 8-0. Diezelfde Folmer Osinga wist dit nogmaals te doen en wel zes minuten voor tijd en daardoor werd het 9-0. De tien was nabij en deze kwam er uiteindelijk ook want Mark Ypma wist simpel binnen te tikken 10-0. Het slotakkoord kwam op naam van Ken Knoeff want deze wist in de laatste minuten nog tweemaal binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 12-0.

Team Aboubakar – stadsherberg catering 3-5

Een duel tussen twee ploegen die we terug vinden in de middenmoot van de competitie. En dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden. Die gedachten kwamen gelijk uit want beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Toch duurde het even voordat de score werd geopend. Na negen minuten spelen was het Edwin Lodewijk met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Diezelfde Edwin Lodewijk was vier minuten later wederom trefzeker. Een toegekende penalty wist hij hard door ht midden binnen te werken 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten voo de pauze nog wat groter als Wietse Blauw de bal simpel weet binnen te tikken 0-3. Maar een tegen reactie volgde gelijk want meteen hierna was het Kevin Menks met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-3. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 1-4 nadat Patrick Prosee de bal simpel wist binnen te tikken. Ondanks de achterstand kwam de thuisploeg furieus uit de pauze en dat resulteerde na twee minuten spelen tot een volgende treffer. Het was Kevin Menks die het vanuit de as probeerde waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-4. De spanning was weer enigzins terug al was de blijdschap maar van korte duur want drie minuten na de aansluitingstreffer was het Edwin Lodewijk die simpel kon binnen tikken en daardoor werd het 2-5. Maar gelijk na deze treffer kwam de bal terecht bij Kevin Menks en deze wist vanaf rechts de bal hard in de verre hoek te schieten 3-5. En zo werd het nog een spannende slotfase waarin beide ploegen nog kansen kregen om te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

VDV-Techniek – Connexa 2-3

Waar de ene ploeg nog enigzins kans maakte op de titel daar is de andere de hekkensluiter van de competitie. Waar het gat op de ranglijst groot is daar gold dat niet voor dit duel. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en kwamen er enkele malen snel en goed uit. Het duurde uiteindelijk elf minuten voordat de ban gebroken werd. Tygo Beeksma loste een schot op doel waarna de doelman in de fout ging en de bal erin ging 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want drie minuten later was het Auke Heida die aan de bal kwam en zijn schot ging door het midden binnen 1-1. Maar ook deze stand stond maar een minuut op het scorebord want toen was daar Stijn de Vries die een vrije trap wist binnen te werken 1-2. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 1-3 nadat Sem de Graaf de bal in de korte hoek wist te schieten. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het enige wat veranderde was dat er gescoord werd na vier minuten spelen. De bal kwam voor de voeten terecht van Hessel Jansma en deze kon simpel binnentikken 2-3. En volgde een spannende slotfase waarin beide ploegen kans kregen om de score om te buigen maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de gasten drie knappe punten.