Gouden punten voor de Bogt fen Gune houdt hoofdklasse droom in stand

De slotfase van het seizoen nadert en dus gaan de eerste beslissingen vallen. Hierdoor was de spanning hoog bij de spelers en supporters maar werd het desondanks een mooie avond. Met veel doelpunten en goed spel bestreden de ploegen elkaar vol en dus kon het op de ranglijst alle kanten op gaan.

Hoofdklasse

Welgeschikt – Bogt fen Gune 1-3

Waar de ene nog vol meedoet om het kampioenschap daar moet de andere er nog voor waken dat het niet degradeert. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Hierdoor ontstond er gelijk een leuke en open wedstrijd waarin beide ploegen veelvuldig de aanval probeerde te zoeken. Waar de eerste mogelijkheden onbenut waren gebleven daar was het na negen minuten en vijfenveertig seconden spelen wel raak. Jay de Vries versnelde langs zijn tegenstander waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 1-0. En dus moest de ploeg in het nauw in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met nog één minuut en vijfendertig seconden op de klok kwam daar de beloning.  Een toegekende penalty werd binnen geschoten door Sytze Jorrit Jorritsma en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-1. De tweede helft was amper onderweg of de volgende treffer was al een feit. Wederom was het Sytze Jorrit Jorritsma die de bal ontving en ditmaal schoot hij de bal via het been van de keeper in het doel 1-2. En dus moest de nummer twee van de ranglijst nu in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het vijf minuten en drieëntwintig seconden later wederom raak was en wederom was het Sytze Jorrit Jorritsma die de trekker mocht overhalen en daarmee tilde hij de stand naar 1-3. Het gaatje was geslagen alleen was de vraag nu bleek dit genoeg te wezen? Beide ploegen kregen nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en daarmee eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Royal Steensma – Sportcafé de Trije 1-11

Waar de thuisploeg mee draait in de middenmoot daar konden de gasten bij winst vanavond kampioen worden. Dit bleek voer te wezen voor een leuke pot voetbal en dus werd er vanaf minuut één gestreden voor elke meter. Het doelpuntenfestijn werd na vier minuten en drieëntwintig seconden geopend door Marco de Groot die de bal na een dribbel in de linkerhoek wist te leggen 0-1. Maar lang stond de voorsprong niet op het bord want drie minuten later was het Pieter van der Breejen die de bal in de rechterhoek wist te leggen en daardoor werd het 1-1. Toch stond deze stand amper op het scorebord of Marco de Groot wist wederom binnen te prikken en daarmee werd het 1-2. In de fase hierna vielen er twee gele kaarten te noteren maar optimaal van geprofiteerd werd hier niet. Maar toch zouden de gasten in het eerste bedrijf nog tweemaal scoren en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was het kampioenschap haast wel binnen.  In de tweede helft veranderde er vrij weinig,behalve hetgeen dat de gasten binnen acht minuten viermaal wisten te scoren middels twee doelpunten van Gert Jan Zagema en tweemaal Gerlof Dijkstra en daarmee brachten zij de stand op 1-8. Het was hiermee wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? In de laatste zeven minuten wisten de gasten nog driemaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 1-11.

ZM Beweegcentrum – Zijlstra Beroepskleding 2-2

Met de nummers drie tegen vier leek dit op voorhand een spannend potje te gaan worden.  Waar de thuisploeg nog kans maakte op de titel daar eindigen de gasten in de middenmoot. Maar ondanks het verschil in punten deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er voor beide ploegen maar deze werden niet afgemaakt en hierdoor bleef de brilstand op het scorebord staan. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus konden we ons gaan opmaken voor een boeiende tweede helft. Boeiend werd het zeker want waar er in het eerste bedrijf niet gescoord werd daar was het in het tweede bedrijf al gauw raak. Mateusz Roman Ijpe zette een dribbel in waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. De ban was hiermee gebroken maar de tegen reactie was binnen een minuut al een feit. De bal kwam terecht bij Johannes v/d Veen en deze wist de bal strak in de rechterhoek te werken 1-1. Zodoende kende we binnen enkele minuten al twee doelpunten en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten. Maar dan met nog zes minuten en zes seconden op de klok is het Lennard Feenstra die een sprint inzet waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-1. De voorsprong was er weer maar ook nu duurde het maar één minuut en tien seconden voordat de tegen reactie een feit was. De bal kwam terecht bij Kelvin Born en deze wist de bal strak tegen de touwen te schieten en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer maar dit kwam er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 2-2 eindstand.

Eerste klasse

Koopmans schilders – Keizer Autoschade 2-4

Met respectievelijk drie en nul punten was dit een duel tussen de onderste twee ploegen van de competitie. Voor beide stond dus genoeg op het spel want de thuisploeg kon na deze avond veilig zijn en de gasten moesten dus winnen wilde het niet gedegradeerd zijn. Een spannende pot werd er dus verwacht en deze kwam er uiteindelijk ook. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kwam er een open wedstrijd. De gasten kregen enkele goede kansen maar de scherpte was niet aanwezig om deze om te zetten in doelpunten. Toch zouden er in dit duel wel doelpunten gaan vallen en wel na twaalf minuten spelen. Het was Marcel Koning met een knappe actie en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Maar toch zouden we niet gaan rusten met deze tussenstand want een minuut voor de rust kwam de bal terecht bij Teunis van der Boon en middels een goede actie en een strak schot tekende hij voor de 0-2. Het gaatje was geslagen en dus was de hekkensluiter goed op weg richting een resultaat. Dit deed blijkbaar iets met de gasten want we waren in de tweede helft maar vier minuten onderweg of het was wederom raak. Weer was het Teunis van der Boon die uiterst scherp was voor het doel en daarmee tekende hij voor de 0-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want in een tijdsbestek van drie minuten wist Oscar Elsinga het net tweemaal te vinden en daarmee bracht hij de stand op 2-3. Alles was dus weer mogelijk en dus kwam er een waar slotoffensief van de thuisploeg. Door dit offensief kregen de mannen van Keizer steeds meer ruimte om te voetballen en daarvan wisten zij met nog eenenveertig seconden te spelen van te profiteren. Het was Yuri Riemersma die de trekker wist over te halen en daarmee tekende hij voor de 2-4 eindstand.  En dus beloofd het voor beide ploegen een spannende laatste speelronde te gaan worden.

Vynx Records – Skearmessen  10-0

De koploper speelde vandaag tegen de nummer vier. De thuisploeg had genoeg aan een puntje om het kampioenschap binnen te halen en dus gingen zij gebrand de wedstrijd in. Toch deden beide ploegen in de openingsfase niet heel veel voor elkaar onder. Beide ploegen kregen kansen om te scoren maar in de eindfase was men nog niet scherp genoeg. Maar dan schrijven we de tiende minuut als Toine Muizer er doorheen komt en zijn schot eindigt hard tegen de touwen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en het gaatje werd een minuut later verder geslagen. Ditmaal was het Sem de Vicq die aan het einde stond van een aanval en hij tekende voor de 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Drie minuten na de vorige goal was het wederom Sem de Vicq die er langs ging en wederom wist hij het netje te laten trillen 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar bij de rust waren we nog niet want met nog een minuut op de klok is het Stijn van der Geest die er langs gaat en zijn harde schot eindigde in de hoek 4-0. Uiteindelijk bepaalde Sem de Vicq de ruststand op 5-0 want hij wist de bal nog een keer goed te raken en daarmee leek hij de wedstrijd wel te beslissen. Maar ondanks deze achterstand bleven de mannen van Skearmessen strijden voor elke meter en elke bal. Toch kon men niet voorkomen dat het na vier minuten spelen wederom raak was. Ditmaal was het Jordi de Vicq die de bal hard tegen de touwen schoot en daarmee werd het 6-0. In diezelfde minuut trof ook Stijn van der Geest nog doel en daarmee werd het 7-0. In het restant van de wedstrijd bleef de teller maar oplopen en door een doelpunt van Stijn van der Geest en nog twee doelpunten van Jordi de Vicq eindigde deze pot in een 10-0 eindstand.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Huhtamaki 3-3

Beide ploegen doen op de ranglijst weinig voor elkaar onder en dus werd er een spannende wedstrijd verwacht. Spannend werd het zeker want beide ploegen deden op het veld ook weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden waren er genoeg maar de trekker werd maar niet over gehaald. Toch kon je merken dat er wel doelpunten zouden gaan vallen en dus was het gewoon afwachten. Uiteindelijk duurde het veertien minuten voordat de ban werd gebroken. Na een drie tegen één situatie kwam de bal terecht bij Jelle Pieter v/d Wal en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. De ban was gebroken al liet de tegen reactie niet lang op zich wachten. Een minuut na de vorige treffer was het Chris Outhuyse die er knap langs ging en met een mooie volley bracht hij de stand op 1-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten later was daar een mooie pass op Biliam Herrema en deze wist hard binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 1-2 ruststand. In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en ze bestreden elkaar met volle druk. Uiteindelijk kwam de bal na goed samenspel terecht bij Mike Spanjersbergh en deze dacht niet na en hij schoot de 1-3 binnen. Hiermee was het gaatje geslagen al was dat maar van korte duur want niet veel later kwam er een diepe bal op Jelle Pieter v/d Wal en deze nam de bal goed mee waarna hij hard wist raak te schieten 2-3. De spanning was weer volledig terug en dus kon het nog alle kanten op gaan. Uiteindelijk zou de verdiende gelijkmaker ook nog vallen want Jelle Pieter v/d Wal probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel heerlijk binnen en daarmee was alles weer in evenwicht 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer maar doelpunten vielen er niet meer en dus eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Tweede klasse

Rijschool Posseth – v.v. R.E.S. Bolsward 3-3

Een ware kraker in de tweede klasse stond vanavond op het programma want de nummer één speelde tegen de nummer twee. Het verschil op voorhand was één punt in het voordeel van de thuisploeg en dus kon er vandaag van alles gaan gebeuren. Komt er een kampioenschap? Of komt er een wisseling van positie? Alles was mogelijk en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gold dat vandaag ook op het veld. Er werd leuk gevoetbald en mogelijkheden ontstonden er voor beide ploegen. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Sander Hoekstra die op kwam over de rechterkant van het veld om de bal vervolgens in de verre kruising te schieten 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus konden we ons op maken voor nog meer positieve geweld. Uiteindelijk was het Rick Beimers die de score wist te verdubbelen want na een actie over rechts wist hij de bal in de korte hoek te schieten 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het nog kans maken op de titel. Die tegen reactie kwam er ook al gauw want Leonardo Pardo Perez stoomde op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de vere hoek 2-1. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren. En dan is daar weer Rick Beimers met een snelle actie over de rechterkant van het veld  waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-1. Was het hiermee dan beslist? Nee bleek het antwoord te wezen want wederom was het Leonardo Pardo Perez met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-2. De spanning was volledig terug en de wedstrijd had nog wel enkele minuten te gaan. En dan is daar een penalty voor de gasten en deze werd uiteindelijk binnen geschoten door Niels Altenburg en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog vol voor de winst maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een gelijkspel en daarmee is de spanning nog volop aanwezig.

SDV Keukens en meer 2 – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 4-2

Met de nummer drie tegen vier was dit een duel waar alleen voor de thuisploeg nog wat op het spel stond. Door het gelijkspel van de nummers één en twee konden de mannen van SDV dichterbij komen en nog hopen op een stunt. Winst was dan wel noodzakelijk maar ook de gasten waren gebrand op een goed resultaat want bij winst maken zij nog kans op plek drie. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het aftasten wie er het eerst raak zou gaan prikken. Uiteindelijk duurde ht tien minuten voordat de score werd geopend. Het was Sander Prins die een actie over links inzette waarna zijn schot hard tegen de touwen vloog 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus konden we ons gaan opmaken voor meer treffers. Deze kwamen er ook want twee minuten voor rust was het Mats Verhagen die een goede actie inzette over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot netjes binnen viel 1-1. Maar ondanks deze gelijkmaker zou dit niet de ruststand gaan worden want een minuut later was het Sander Prins die de bal ontving na een goede combinatie en deze wist hij netjes binnen te werken 2-1. Waar beide ploegen in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Beide ploegen bleven goed voetballen in een hoog tempo en daardoor werd het een interessant schouwspel. Ook nu duurde het weer vrij lang voordat een volgende treffer een feit was. We schrijven minuut twaalf als Sander Prins op komt over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten komen met een tegen reactie wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Maar dit leek niet te gaan gebeuren want een minuut na de treffer kreeg Leeroy Jellema een rode kaart en daardoor zou het een lastig verhaal worden voor zijn team. Luca Rombout wist daar optimaal van te profiteren want met nog vijf minuten op de klok ontving hij de bal na goed samenspel en deze wist hij netjes binnen te werken 4-1. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld maar qua doelpunten waren we nog niet klaar. Het is namelijk minuut zeventien als er een mooie pass komt op Mats Verhagen en deze wist de bal netjes te controleren waarna hij deze hard wist binnen te werken 4-2. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee eindigde dit ware schouwspel in een overwinning voor de thuisploeg en daarmee deden zij uitstekende zaken.

Offinga kappers – Frankena Loonbedrijf  2-3

Met zes vs. vijf punten was dit een ware clash tussen de onderste twee ploegen. Degradatie zou vandaag kunnen voor de gasten maar bij winst zouden ze het stokje over dragen aan de thuisploeg. Genoeg op het spel dus en dus konden we een spannende pot voetbal verwachten. En leuk werd het zeker want beide ploegen begonnen erg fel aan dit duel. Dit leidde na twee minuten spelen zelfs tot de openingstreffer van dit duel. Het was Feike Nieuwhof die een mooie actie over links inzette waarna zijn schot keurig binnen viel 1-0. Een mooie start dus voor de thuisploeg. Maar ondanks deze achterstand kwam de tegen reactie al binnen een minuut. Renze Pieter Hiemstra kwam aan de bal en hij schoot de bal van afstand in de linkerhoek binnen en daarmee werd het 1-1. Beide ploegen gingen hierna verder opzoek naar de voorsprong. Uiteindelijk kwam er ook een voorsprong en wel in de zesde minuut. Het was Willem Nieuwhof die aan de bal kwam en hij draaide de bal mooi in de rechter onderhoek 2-1. De voorsprong was er weer en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en uiteindelijk ook met resultaat want in de elfde minuut was er een snelle counter die vervolgens werd afgemaakt door Renze Pieter Hiemstra en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen kregen in de laatste minuten nog mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand in evenwicht. Ook in het tweede bedrijf bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Het stond beter aan beide kanten en dus was er doorheen komen lastiger. Uiteindelijk viel er toch nog een treffer te noteren en wel in de dertiende minuut. Wederom was er een goede counter en ditmaal kwam de bal aan de linkerzijde van het veld terecht bij Renze Pieter Hiemstra en deze wist de bal hard binnen te werken 2-3. De thuisploeg moest nu komen maar dat zou lastiger worden want twee minuten na de goal pakt Feike Nieuwhof een gele kaart en dus stond zijn team twee minuten met een mannetje meer. Maar gescoord zou er uiteindelijk niet meer worden en dus behaalde de mannen van Frankena drie belangrijke punten en daarmee wisselen beide ploegen van plek op de ranglijst.

Derde klasse

Dikland installatie techniek – SDV Keukens en meer 1-4

Met vijftien en zeventien punten was dit een duel tussen de nummer drie en twee van de ranglijst. Beide ploegen maken nog kans op de titel maar dan moest er wel gewonnen worden. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan dit duel en dat zorgde voor een levendige eerste helft. Waar de eerste mogelijkheden niet benut werden daar was het na veertien minuten spelen wel raak. Het was Henk Vonk die een goede actie in huis had waarna hij de score naar 0-1 wist te tillen. Met deze stand zou er ook gerust gaan worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Ook in dit bedrijf bleef het spannend en uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de volgende treffer een feit was. Het was Djurre Seerden die aan de bal kwam en met een fantastische actie bracht hij het netje aan het bollen 1-1. Alles was weer in evenwicht maar er moest een winnaar komen en dus zochten beide ploegen veelvuldig de aanval. En dan met nog vijf minuten op de klok is het Elmer Boonstra die aan de bal komt en deze wist hij knap binnen te werken 1-2. Deze treffer deed goed want een minuut later was het wederom raak. Het was Jonathan Meeuwis die een goede actie in huis had waarna hij de bal strak wist binnen te schieten 1-3. De gasten moesten nog meer alles of niets gaan spelen en dus zou er genoeg ruimte komen voor de gasten. Hiervan wisten zij uiteindelijk nog eenmaal van te profiteren. Het was Henk Vonk die aan de bal kwam en met een hard schot liet hij de keeper kansloos achter en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Killtrition – Lahaise schoonm & glasbew  4-4

De onderste twee ploegen troffen elkaar vandaag in een restreeks duel. Het verschil tussen beide ploegen was vijf punten in het nadeel van de thuisploeg en dus moesten zij winnen wilde het vanavond niet degraderen. Deze boodschap leek goed aan te komen want het werd gelijk een ware strijd. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren en uiteindelijk gebeurde dat dan ook. Het was Gijs Bakker die aan de bal kwam en met een goede actie liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De voorsprong was er maar nu was het een kwestie van volhouden. De gasten gingen in de achtervolging maar scoren gebeurde maar niet en dus bleef de nul op het scorebord staan. En dan met nog twee minuten te spelen komt de bal wederom bij Gijs Bakker terecht en deze wist de bal netjes binnen te werken en daarmee tekende hij voor een 2-0 ruststand. Het gaatje was geslagen en deze werd drie minuten na rust nog iets groter. Het was Stan Sleeuw die een goede actie in huis had waarna zijn schot tegen de touwen uit een spatte 3-0. Was de wedstrijd hiermee dan definitief gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want twee minuten na deze treffer was het Jens Jellema die doel wist te treffen en daarmee werd het 3-1. De leuke fase van de wedstrijd was aangebroken want wederom twee minuten later was het alweer raak. Ditmaal was het Stan Sleeuw die wist raak te schieten en daarmee bracht hij de stand op 4-1. Maar de gasten gaven niet op en dat werd uiteindelijk ook beloond want met nog tien minuten te spelen is het Randy Rispens die een mooie actie in huis had waarna hij de bal in de hoek wist te schieten 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Meindert Jan Feenstra die aan de bal kwam en met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos achter 4-3. De spanning was weer volledig terug en dus beloofde het een spannende slotfase te gaan worden. In deze slotfase werden de ruimtes steeds groter voor de thuisploeg en dus kon het toe slaan op het juiste moment. Maar dan met nog drie minuten te spelen komt de bal terecht bij Rutmer de Vries en hij weet de bal zo weg te leggen dat de keeper kansloos achter bleef 4-4. Beide ploegen en voornamelijk de thuisploeg ging nog vol opzoek naar die o zo belangrijke winnende treffer maar deze werd niet meer gevonden en dus eindigde deze wedstrijd in een 4-4 gelijke stand.

WR Unit – Braak financiële diensten  7-1

De koploper speelde tegen een ploeg uit de middenmoot en dus zou je denken dat de koploper wel moest gaan winnen. Maar de gasten waren gebrand om de koploper pootje te lichten en daardoor leek het een leuke wedstrijd te gaan worden. Het bal werd na vijf minuten en negentien seconden dan eindelijk geopend. Tieme van Marrum sprintte zijn tegenstander eruit waarna zijn schot hard binnen viel 1-0. Hiermee was de score geopend en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker wel en uiteindelijk ook met resultaat. Dirk Pieter Weistra had een goede versnelling waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Dit leek uiteindelijk ook de ruststand te gaan worden maar inderdaad leek want met nog twee minuten en zesentwintig seconden op de klok is het Tieme van Marrum die word aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. Het eerste gedeelte van de tweede helft liep aardig gelijkwaardig maar doelpunten vielen er nog niet. Toch kon je verwachten dat deze er nog wel zouden gaan komen. Uiteindelijk gebeurde dat ook en wel met nog tien minuten en zesendertig seconden op de klok. Darren Jesper Sieswerda speelde zichzelf en de bal langs twee tegenstanders waarna hij de bal in de linkerhoek wist te leggen 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Braak in de achtervolging gaan. De thuisploeg was gretig opzoek naar meer doelpunten en deze kwamen er uiteindelijk ook nog. In een tijdsbestek van twee minuten was het tweemaal Tieme van Marrum die de bal kreeg aangespeeld en tweemaal wist hij de bal in de linkerhoek te leggen en daarmee werd het 5-1. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en was de vraag alleen nog hoe hoog gaat de score uit vallen. Anderhalve minuut na de vorige goal kwam de bal terecht bij Sander Rodenburg en deze wist de bal in de rechterhoek te schieten 6-1. Uiteindelijk bepaalde Harry van der Veen de uitslag op 7-1 nadat hij een minuut voor tijd de bal hard door het midden van het doel wist te schieten.

Vierde klasse

CK Corporation – Beumako  0-2

Waar de ene strijd om plek twee daar strijd de andere nog om plek vijf en zes. Voldoende op het spel dus voor beide ploegen en dus beloofde het een interessant potje te worden. Vanaf het begin merkte je dat beide ploegen de aanval zochten waar kon. Mogelijkheden om te scoren kregen beide ploegen wel maar de trekker wilde maar niet over gehaald worden. Maar dan is daar een goede pass naar Monem Hanzabek en deze wist de bal in een halve omhaal binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus was het hopen op meer spektakel. In het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord en dus gingen we rusten met een minimale stand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven zoeken naar doelpunten maar net als in de eerste helft vielen deze nauwelijks. Maar dan komt de bal terecht bij Koen Beuker en zijn schot ging via het been van de keeper binnen en daarmee werd het 0-2. De thuisploeg moest meer en meer risico’s nemen maar dat leidde niet tot de gewenste doelpunten. Uiteindelijk zou er in dit duel niet meer gescoord worden en dus behaalde de gasten drie hele belangrijke punten.

Roosma schilders – Visual Reklame  2-3

De kampioen speelde vandaag tegen de nummer vijf van de competitie. Op voorhand zou je denken van dit wint de thuisploeg wel, maar de bal is rond en dus kan er van alles gebeuren. Dat bleek ook wel in de wedstrijd zelf want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Toch kwam de thuisploeg wel op voorsprong door Elmer Feenstra die opstoomde over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten goed mee doen en de beloning kwam er uiteindelijk ook. Het was Jesper Groeneveld met een actie over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Een verdiende stand en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer. Dat meer kwam er uiteindelijk ook want het was Tijmen Lousma die een actie opzette door het midden van het veld waarna hij de bal in de linkerhoek schoot 1-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus moest de kampioen toch vol aanzetten in de tweede helft. Ook in de tweede helft bleven beide ploegen goed voetballen en daardoor bleef de spanning hoog. Uiteindelijk werd deze spanning zelfs omgezet in een doelpunt. Elmar Haitsma stoomde op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Het gaatje was geslagen en dus had de thuisploeg een probleem. Maar dan is daar Elmer Feenstra die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn strakke schot eindigde in de verre hoek 2-3. Beide ploegen kregen hierna nog wel kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en daarmee behaalde de gasten een keurige overwinning.

Vijfde klasse

Verno verhuur – Team Aboubakar  3-3

Met de nummers drie tegen vier was dit een duel waar nog wel wat op het spel stond. Beide ploegen maken nog kans op plek twee en dus gingen beide ploegen vol voor de winst. Beide ploegen begonnen fanatiek aan het duel en dat leidde uiteindelijk na acht minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Ane Jan Jukema die een dribbel wist in te zetten waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Maar lang liet de tegen reactie niet op zich wachten want zesentwintig seconden later was het Oscar Busser die de bal aangespeeld kreeg en hij werkte de bal in de rechterhoek 1-1. Maar ook deze stand stond maar kort op het scorebord want weer tweeëndertig seconden later was het Brian Horeman die een dribbel wist in te zetten waarna zijn bal eindigde in de linkerhoek 2-1. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus gingen we rusten met een 2-1 tussenstand. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dus kon het beide kanten op vallen. Na vijf en een halve minuut spelen was het Oscar Busser die een goede sprint inzette waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opzoek gaan naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel via Andreas Tsingros die een sprint won waarna zijn schot eindigde in de linkerzijde van het doel 2-3. En dus moest de thuisploeg ditmaal in de achtervolging gaan. Uiteindelijk duurde het tot twee minuten en drieënveertig seconden voor tijd voordat de volgende treffer een feit was. Rene van der Walt ging twee tegenstanders voorbij waarna hij de bal strak binnen wist te schieten 3-3. In de laatste twee minuten werd er niet meer gescoord en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

v/d Woude fietsen – Bouwbedrijf van Marrum  1-2

Waar de ene onderin staat daar strijd de andere ploeg nog om plek twee. En dus zou je zeggen zoveel staat er niet meer op het spel. Toch wouden beide ploegen vol de strijd aan gaan en de drie punten binnen halen. Beide ploegen begonnen fel aan dit duel en hierdoor werd het een open wedstrijd waarin het beide kanten op kon gaan vallen. Toch duurde het veertien minuten voordat de eerste treffer een feit was. Ken Knoeff had een goed schot in huis en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 1-0. En dus moest de nummer twee in de achtervolging gaan wilde het nog drie punten bij schrijven. In de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Ook daarin bleef het enorm spannend en deden beide ploegen niets voor elkaar onder. We waren drie minuten onderweg toen Mark Hoekstra de bal ontving en middels een mooie actie liet hij de keeper kansloos achter 1-1. In het restant van de tweede helft werd er niet gescoord en dus leken de punten verdeeld te gaan worden. Maar dan met nog  drieënvijftig seconden op de klok is het Laurens Looijenga met een zeer knappe actie en daarmee tekende hij voor een 1-2 eindstand want gescoord werd er uiteindelijk niet meer.