Grandioze comeback W.I.K. G. Pars Graanhandel vernedert Sans.

In de Hoofdklasse waren geen spetterende affiches. Toch was er veel spektakel op de vrijdagavond. Scharringa leek te stunten tegen Haitsma, maar verloor mede door de individuele klasse van Henk Vonk. Verder boekten Keizer Autoschade en Van Dellen Bellen vrij eenvoudige zeges. Bowling Bloemketerp vond weer de kampioensvorm van afgelopen drie seizoenen. Het won met 8-2 van laagvlieger Martens Vis. In de Eerste Klasse spoelde Zijlstra Beroepskleding de verliezerssmaak van afgelopen periode van zich af. De equipe van Sander Lahaise ging met elf treffers over Pluimvee Smeding heen. Ook G. Pars Graanhandel veroorzaakte veel bombarie. Tegen Sans Souci wonnen de jongens uit St. Jacobi Parochie met 10-1. Er werden in de Tweede Klasse vrijdagavond maar twee duels afgewerkt. Koploper Sijperda Verhuur moest tegen Autobedrijf Strikwerda en Korenaar tegen Schroevenkopen. Sijperda kreeg het aan het einde even benauwd, maar won wel. Ook de overwinning van Korenaar was moeizaam: 2-1. Betterfit kon in de Derde Klasse de competitie nog spannend maken. Daar slaagde het echter totaal niet in. Tegen koploper Struners werd kansloos met 4-0 verloren. De Berlikumers lijken daarom nu wel zo goed als zeker kampioen. Expert Franeker lijkt in dezelfde klasse de weg naar boven te zijn ingeslagen. Ietwat laat alleen. Tegen De Jager Accountancy liet de ploeg in de oranje tricots zien wat het kan. Mede door knappe goals van Friso van Eyck won Expert. De matig spelende Oane Born besliste het duel met een uit de draai geschoten volley: 3-2.  Geen spannende uitslagen in de laagste poule. Daar won zowel Bar Yn ‘e Stal als Leo Reitsma/Huhtamaki. Meer opvallend was de prestatie van W.I.K. De veteranen leken kansloos tegen Fitnesscentrum C.C.M. Toch werd de stand omgebogen van een 0-3 achterstand naar een 4-3 overwinning.

Autobedrijf Haitsma – Bouwbedrijf Scharringa 3-2

G.R. Stremler 0-1, H. Vonk 1-1, P.Y. Walda 1-2, J. Broersma 2-2 en H. Vonk 3-2.

Voor Autobedrijf is het zaak om zo strak mogelijk de kop van de Hoofdklasse te volgen. Het mag daarom geen enkel verliespunt leiden. Toch leek het tegen Scharringa mis te gaan. Mede dankzij Henk Vonk vocht Haitsma zich terug en won het team met 3-2. Met hangen en wurgen, dat wel.

 

van Dellen Bellen – Bogt fen Gune 5-4

F. de Vries 0-1, M. Hartman 1-1, K. Pols 2-1, M. Hartman 3-1, F. de Vries 3-2, D. Drent 4-2, K. Pols 5-2, J. Stecking 5-3 en W. v. Duyn 5-4.

Dit vormde misschien wel het interessantste duel van de vrijdagavond. De Bogt fen Gune is alleen bezig met een vrij matig seizoen. Het mist overduidelijk de klasse van de bijna altijd afwezige Klaas-Jan Bijlsma. Tegen Van Dellen kwam de Bogt brutaal op voorsprong. Dit kon het niet volhouden. Van Dellen won met 5-4.

 

Martens Vis – Bowling Bloemketerp 2-8

W. v/d Zee 0-1, M. Saamangun 0-2, 0-3, S. de Vries 0-4, E. Boiten 1-4, R. Geilenkirchen 2-4, C. Martopawiro 2-5, M. Saamangun 2-6, T. Bonnema 2-7 en S. de Vries 2-8.

Volgens keeper Kasper Hoek was Bloemketerp aan het begin van het seizoen ‘niet gemotiveerd genoeg’ om kampioen te worden. Dit had alles te maken met de vier strafpunten die het had gekregen. Toch is de regerend kampioen aan het opleven. Tegen Martens Vis kwam de echte topvorm weer even terug. De achterstand op de koploper lijkt echter te groot om nog mee te doen om de titel. Daarvoor heeft Bloemketerp het in het begin van het seizoen laten liggen.

 

Steensma F.I. – Tapperij t Noord 6-3

W. Blaauw 0-1, E. Tolsma 1-1, J.D.Dijkstra 1-2, R. Post 1-3, eigen goal 2-3, E. Tolsma 3-3, A. Venema 4-3, T. Hoekstra 5-3 en D. Tichelaar 6-3.

Een vrij matig affiche voor Hoofdklasser begrippen. Tapperij nam snel het initiatief in handen en liep uit tot 1-3. Daarna was het echter afgelopen. Steensma ging er na de rust vol overheen. Het liet Tapperij geen een treffer meer maken.

 

Reginas Lingerie – Keizer Autoschade 2-4

S. Hoekstra 0-1, D. Riemersma 1-1, E. Hiemstra 1-2, H. Wassenaar 2-2, E. Hiemstra 2-3 en eigen goal Regina 2-4.

De twee debutanten in de Hoofdklasse tegen elkaar. Keizer is de koploper en Regina staat zesde. Een vrij groot contrast. Dit bleek ook tot uiting te komen in het onderlinge duel. Keizer was toch een klasse beter dan de opponent. De lichtvoetige Sander Hoekstra opende de score. Edwin Hiemstra bleek later beslissend.

 

Pluimvee Smeding – Zijlstra Kleding 0-11

T. Grond 6x, E. Tanghe 2x, M. Tigchelaar, S. de Bruin en J. Dijkstra.

Zijlstra on fire. Pluimvee het slachtoffer. Laatste weken verloor Zijlstra twee keer van Oosterlaar/Verhoeven. Ook het Nachttoernooi was geen succes. Tegen Pluimvee werd die nare smaak hard weggepoetst.

 

Herberg de Bogt – Sportcentrum Shape 0-6

J. v/d Meulen 2x, S. Offenga, H. Timmermans, A. Pool en G. Hoekstra.

Shape is de ’trieste’ nummer drie in een competitie die al lang gespeeld is. Zijlstra en Oosterlaar staan op een en twee. Het verschil met Shape is groot. Alles wat je dan kunt doen, is winnen. Shape deed dat overtuigend.

 

De Skearmessen – Cafe De Posthoorn Dronrijp 2-3

T. Kemper 0-1, J. Landman 0-2, J.W. v. Beem 1-2, J. Landman 1-3 en H. de Boer 2-3.

Skaermessen leek afgelopen week op dreef, maar moest tegen Posthoorn buigen. Het verschil was miniem. Jitze Landman was beslissend. Hepke de Boer maakte het nog even spannend, maar dat kwam te laat.

 

G. Pars Graanhandel – Sans Souci 10-1

J. Kingma 3x, H. Schiphof 3x, S. Wijnstok 3x, G.J. Marra met een tegentreffer van M. Feenstra.

Een vernedering voor Sans Souci. Nu Jarco Kingma er elke week weer bij is bij Pars, is de ploeg voetballend erg op dreef. De smaakmaker van vorig jaar maakte met zijn klasse drie goals. De magische tien werd bereikt. Sans Souci mocht nog wel een eretreffer maken.

 

Warmtetechniek – Max Stuc 1-4

R. Reitsma 4x met een tegentreffer van C. Braak.

De wedstrijd van Ritske Reitsma. Hij was met vier treffers de grote man voor Max Stuc. Colin Braak was de enige andere die nog wist te scoren in veertig minuten.

 

De Korenaar – Schroevenkopen.nl 2-1

M. Zwier 1-0, L. Ghandy 2-0 en G. Dijkstra 2-1.

Dit duel kwam moeilijk op gang. Beide teams wisten na twintig minuten niet te scoren. Mart Zwier opende in de tweede helft de score nadat hij zich goed had vrij gemaakt. Loya Ghandy besliste het duel daarna. Geert Dijkstra scoorde nog tegen.

 

Sijperda Verhuur – Auto Strikwerda 3-2

D. Kleiterp 1-0, 2-0, W. Elting 3-0, R. Dijkstra 3-1 en S. Didden 3-2.

Een wedstrijd waarin koploper Sijperda direct het heft in eigen hand nam. Door goals van Daniel Kleiterp en Wessel Elting werd de voorsprong snel uitgebouwd naar 3-0. Daarna kwam er zand in de motor en kwam Strikwerda knap terug. Die comeback was helaas niet goed voor een of meer punten.

 

T.G.J. communicatie – SDV Projectbuilding 3-2

W. Baarda 1-0, H.J. Sikma 2-0, H. Hiemstra 3-0, K. Groothoff 3-1, W. Sloterdijk 3-2.

Zaak voor T.G.J. om zich te herpakken na het verlies vorige keer tegen Expert. Dat lukte aardig. Al was het met moeite. Regisseur Noa van Gils was weer belangrijk met slimme loopacties en passes. Goals kwamen op naam van Wierd Baarda, Henk Jan Sikma en Hendrik Hiemstra. De tegengoals van SDV waren niet voldoende.

 

Betterfit – De Struners 0-4

R. v. Dellen 2x en R. de Vries 2x.

Betterfit kon in deze wedstrijd nog zorgen voor spanning in de competitie. Daar slaagde het allerminst in. Het werd afgedroogd door Roar van Dellen en Rinke de Vries. Ook topschutter Robbin de Klerk werd niet gevaarlijk. 4-0 was de afgetekende eindstand. 

 

De Jager Accountancy – Expert Franeker 2-3

F. v. Eyck 0-1, 0-2, J. Miedema 1-2, E. v. Sertima 2-2 en O. Born 2-3.

Expert laat de laatste weken aardig tot goed voetbal zien. Het resulteert ook in punten. Ook tegen De Jager. Friso van Eyck was met twee goals belangrijk in de eerste helft. De verdediging van Expert zorgde echter voor de punten. Daar stond het op slot. De Jager kwam vlak voor tijd nog knap terug tot 2-2. Daar bracht Oane Born, die verder matig speelde, verandering in. Hij maakte, mede dankzij een blunderende doelman, de winnende: 3-2.

 

Zuidema Scheepsbouw – Miedema Bouwbedrijf 2-4

E. Atsma 0-1, 0-2, H.G. Westra 0-3, M. Wybenga 1-3, 2-3 en H.G. Westra 2-4.

Vooral in de beginfase was Miedema veel beter dan Zuidema. Het liep snel uit naar 0-3. In de tweede helft nam Zuidema het initiatief volledig over. Onder leiding van Marc Wybenga werd het team heel gevaarlijk. Het leek zelfs nog gelijk te spelen of zelfs te winnen. Daar dacht H.G. Westra anders over. Hij wist uit een counter de 2-4 te maken.

 

H.Vijver Rietdekkersbedrijf – The Phone House 1-2

A. Hoekstra 0-1, 0-2 en W. Moreira 1-2.

Een heel slordig potje voetbal. Misschien handig voor H. Vijver Rietdekkersbedrijf om de handleiding ‘verdedigen’ eens goed door te nemen. Phone House kreeg de gehele wedstrijd kans op kans op kans. Toch wist het maar twee keer te profiteren. Allard Hoekstra was de grote man met twee prima goals.

 

W.I.K. – Fitnesscentrum C.C.M. 4-3

W. Buurstra 0-1, W. Breemen-Schneider 0-2, 0-3, R. Boonstra 1-3, S. Osinga 2-3, R. Boonstra 3-3 en R. Dongelmans 4-3.

Het leek dan eindelijk te gebeuren. Fitnesscentrum was op weg naar de eerste zege van het seizoen. Jeremy Krijnen was veruit het gevaarlijkst en stuurde iedereen weg met knappe passes. W.I.K. speelde erg matig en creeerde helemaal niets. De 1-3 kwam dan ook uit het niets. Daarna waren de rollen compleet omgedraaid. W.I.K. werd feller en ging er tòch met de overwinning vandoor. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld verdiend geweest.

 

Sportcafe de Trije – Bar Yn ‘e Stal 2-6

J. Cuperus 1-0, I. Roersma 1-1, K.J. Hendriks 1-2, N. Rusticus 1-3, I. Roersma 1-4, D. Ansing 2-4, N. Rusticus 2-5, R. Jorritsma 2-6.

Joshua Cuperus opende de score in dit doelpuntenfestijn. Daarna raakte Bar Yn ‘e Stal op dreef. Het overrompelde Sportcafe de Trije met zes treffers. Alleen Dries Ansing maakte daarna nog een treffer voor het verliezende ploegje.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Stadsherberg catering 7-0

K. Egbers 3x, S. Wierda 2x en C. Outhuyse 2x.

Al voorafgaand aan de wedstrijd klonk ‘Tien, Tien, Tien!’ vanaf de tribune. Die opdracht slaagde niet. De kansen waren er wel. Stadsherberg Catering verdedigde niet tot amper. Daarnaast zorgde het ook niet voor aanvallende dreiging. Het was dat Leo Reitsma ook niet heel gretig was. De score bleef daarom steken op 7-0. Fors, al was het dubbele ook mogelijk geweest.