Haarsma & de Bruin stunt tegen Phone House. Betterfit/Combistralen neemt koppositie over.

DSC 7002

Onze fotgraaf heeft vrijdag 20 februari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

In de tweede klasse haalde Haarsma & de Bruin de stunt uit om een 3-0 achterstand tegen Phone House om te buigen in een 4-6 overwinning. Dit betekende meteen dat Phone House praktisch is uitgeschakeld voor de titel. Bovenin in deze klasse kwam Betterfit/Combistralen voor het eerst dit seizoen aan de leiding na 1-3 winst op Schroevenkopen.nl. In de hoofdklasse bleef koploper Keizer Autoschade overeind tegen Oosterlaar/Verhoeven, 3-3, maar zag het winnende Bogt fen Gune iets dichter bij komen. Onderin was er een verdienstelijke 11-6 zege van Zijlstra Kleding op het teleurstellende A.B.Texel. In de eerste klasse blijft Cafe ‘t Wap koploper van Dellen bellen goed volgen. De rest staat op ruime achterstand en is geen bedreiging voor wat betreft een promotieplaats. In de derde klasse sneed Grand Cafe De Doelen in eigen vlees door verlies tegen Schapie Multiservice. Omdat het duel voortijdig werd beëindigd volgden er ook nog 3 extra verliespunten. Concurrent Sportcafe De Trije had vrijaf, maar wel een lucratieve avond. In de vierde klasse won koploper Bouwbedrijf Scharringa ruim van Rintec en gaat de strijd om de tweede plaats tussen Miedema Bouw en Preton Nederland. Beide teams hadden weinig moeite met het binnenhalen van de winst.

 

Keizer Autoschade – Oosterlaar/Verhoeven 3-3

De concurrentie maakt voorlopig geen gebruik van het feit dat Keizer de laatste tijd punten verspeelt, maar de strijd om de titel is zeker nog niet beslist. Overigens had Keizer dit duel moeten winnen. Het stond steeds aan de goede kant van de score. Het liet zich in het laatst echter nog verrassen door een schot van afstand van de mee opgekomen doelman Marcel Visser.

Scoreverloop; Keimpe Pols 1-0, Mart Kuperus 2-0, Steven Beuker 2-1, Jan van Duyn 3-1, Andre Alberts 3-2, Marcel Visser 3-3.

Bogt fen Gune – Steensma F.I. 8-2

Volgens routinier Evert Tolsma had zijn team een volledige offday. Onder de impulsen van Frank de Wit werd Steensma het gehele duel onder druk gehouden waarbij het duel binnen 10 minuten in feite al was beslist, 3-0. De treffers kwamen van Willem van Duyn 3x, Frank de Wit 2x, Jesper Deelstra 2x en Frank de Vries terwijl Evert Pieter Tolsma en Jelte Hijlkema tegen scoorden.

Mr. On & Offshore Service – Autobedrijf Haitsma 8-4

1-0 Erwin de Boer na voorbereidend werk van Steven de Bruin, 1-1 Henk Vonk maakt goed gebruik van een foute pass van Steven de Bruin, 2-1 Steven de Bruin op aangeven van Cor Grond, 3-1 Tim Grond na balletje breed van Cor Grond, 4-1 intikker Tim Grond na assist Erwin de Boer, 4-2 Hassan Bartouhtouh in de kluts, 5-2 Steven de Bruin op aangeven van Tim Grond, 6-2 intikker Erwin de Boer, 7-2 individuele actie Tim Grond, 8-2 opnieuw Tim Grond met inzet in de verre hoek, 8-3 Henk Vonk goed vrij gespeeld, 8-4 Hassan Bartouhtouh op aangeven van Henk Vonk.

Het Offshore team is aan een sterke reeks bezig. Haitsma is een team dat weinig kansen weggeeft, maar kwam er deze maal niet aan te pas.

Zijlstra Kleding – A.B.Texel 11-6

Robin Boersma 1-0, Gerrit Nieuwenhuis 2-0, Loya Ghandy 3-0, Clint Baks 4-0, Jeffrey Guertin 4-1, Matthew Guertin 4-2, Jeffrey
Guertin 4-3, Clint Baks 5-3, Robin Boersma 6-3, Loya Ghandy 7-3, 8-3 en 9-3, Matthew Guertin 9-4, Jeffrey Guertin 9-5 en 9-6, Clint Baks 10-6, Loya Ghandy 11-6.

Een herboren Zijlstra overrompelde A.B. Texel waarbij het al snel 4-0 stond. Even leek A.B. Texel zich te herstellen, 4-3, maar dat was slechts van korte duur.

De Skearmessen – Cafe ‘t Wap 2-4

Het duel kwam laat op gang al was Cafe ‘t Wap het gehele duel sterker. Alleen het scorende vermogen bleef ook nu weer onder de maat. Topschutter Hung Pham opende met twee treffers de score, de Rypsters verzetten zich hevig en kwamen op 1-2 via Hans Dijkstra. Kerst Hofman profiteerde goed van een man meer situatie, maar nog in dezelfde minuut bracht Hepke de Boer de spanning terug. Het was tenslotte Pieter Jelle de Jong die aan alle onzekerheid een einde maakte.

Van Dellen bellen – Cafe De Posthoorn Dronrijp 11-2

Zoals de stand duidelijk aangeeft kwam De Posthoorn er niet aan te pas. Van Dellen gaat voor de titel en voor De Posthoorn is aan degradatie niet meer te ontkomen. De treffers kwamen van Ronald Post 3x, Jan Geert Dijkstra 2x, Wilfred v.d.Zee 2x, Elmer Boonstra, Klaas Bindert Malda, Wietse Blaauw en tegen scoorden Lucien van Zanten en Jolle de Wit.

Sijperda Verhuur – Sportcentrum Shape 3-2

Philip Hibma bracht Shape na een solo op 0-1 en Yke Hoekstra maakte van afstand gelijk. Wybren Slager binnenkant paal en Jelmer Elting ook al met enig geluk zorgden voor 3-1. Een prachtige solo met een perfecte afronding van Philip Hibma was niet genoeg voor een welverdiend puntje.

Warmtetechniek – De Strûners F.C. 6-8

Ruben van Dokkumburg 0-1, Cor Boonstra 1-1, Tjitte Dijkstra 1-2, Michel Oegema 2-2, Tjitte Dijkstra 2-3, Cor Boonstra 3-3, Michel Oegema e.d. 3-4, Tunno v.d.Graaf 3-5, Tjitte Dijkstra 3-6, Jelle Harm Kooistra 3-7, Cor Boonstra 4-7, Michel Oegema 5-7, Cor Boonstra 6-7, Jesse Herrema 6-8.

Warmtetechniek heeft van alles geprobeerd, maar liep veelal achter de feiten aan. Onder aanvoering van de uitblinkende Cor Boonstra werd het na 3-7 zelfs nog 6-7, Jesse Herrema gooide hierna de deur op slot. Een terechte uitslag.

Schroevenkopen.nl – Betterfit/Combistralen 1-3

Ook nu weer werd het voor Betterfit geen overtuigende zege, maar de punten blijven binnen stromen. Het heeft zelfs de koppositie opgeleverd. Scoreverloop Jonathan Meeuwis 0-1 en 0-2, Geert Dijkstra 1-2, Siemen de Vries 1-3.

The Phone House – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 4-6

Een duel met twee verschillende gezichten. The Phone House nam in de eerste periode een 3-0 voorsprong via Allard Hoekstra, Marcel Koning en Kars Zeinstra en er leek voor Phone House weinig aan de hand. Wel had Haarsma in deze periode ook al een technisch overwicht. Na de wisseling kantelde de wedstrijd volledig. Noa van Gils kapte de Phone House verdediging uit en Henk Stienstra counterde naar 3-2. Hierna had Allard Hoekstra pech met een schot tegen de lat. Vervolgens kon het duel alle kanten op. Redmar v.d.Kooi zorgde voor de verrassende gelijkmaker waarna Kars Zeinstra de 4-3 liet aantekenen. Haarsma kwam opnieuw langszij via de handige John Kid Huong waarna beide teams in deze spectaculaire wedstrijd voor de winst gingen. Het was in de laatste minuten dat Redmar v.d.Kooi en Noa van Gils het duel beslisten.

Maxstuc – Bar Yn ‘e Stal 7-7

Bauke Braaksma 1-0, Richard v.’t Hoenderdaal 1-1, Justin Reitsma 2-1, Patrick Huisma 3-1, Richard v.’t Hoenderdaal 4-1, Justin Reitsma 5-1 en 6-1, Kees Jan Hendriks 6-2, Bauke Braaksma 6-3, Wytze Jelmer Greidanus 6-4, Kees Jan Hendriks 6-5, Remco Jorritsma 6-6, Richard v.’t Hoenderdaal 7-6, Jelmer Zijlstra 7-7.

Een merkwaardig scoreverloop met mooie treffers en een jammerlijk slot, omdat de laatste minuut niet werd uitgespeeld. Maxstuc stond halverwege op 6-1 en kon tegen het tot dan matig presterende Yn ‘e Stal schijnbaar weinig meer gebeuren. Yn ‘e Stal zette een tandje bij en kwam in de slotfase zelfs langszij, 6-6. In hectische laatste minuten schoot Richard v.’t Hoenderdaal zijn team weer op voordeel en vlot hierna zorgde Jelmer Zijlstra voor 7-7.

Schapie Multiservice – Grand Cafe De Doelen 8-5

Robert Visser 1-0, Pieter Beuker 2-0, Tjerk Helfrich 3-0, Robbin de Klerk 3-1, Robert Visser 4-1, Tjerk helfrich 5-1, Wesley Schaap 6-1, Robbin de Klerk 6-2 en 6-3, Johannes Talhout 6-4, Robbin de Klerk 6-5, Tjerk Helfrich 7-5, Wesley Schaap 8-5.

Schapie was duidelijk de boven liggende partij, maar liet De Doelen onder aanvoering van Robbin de Klerk nog dicht bij komen. Een terecht eindresultaat waardoor De Doelen haar koppositie moest prijsgeven.

Rijschool Posseth – Huhtamaki/Leo Reitsma 4-9

Gerard Hof 0-1, Kris van Hofwegen 1-1 en 2-1, Mathijs Teerstra 2-2, Chris Outhuyse 2-3, Marcel Amels 3-3, Mathijs Teerstra 3-4, Chris Outhuyse 3-5 en 3-6, Gerard Hof 3-7, Luuk Steensma 4-7, Chris Outuyse 4-8, Mike Spanjersbergh 4-9

Het duel ging lang volkomen gelijk gelijk. Pas na de 3-4 van |Mathijs Teerstra liet Posseth het verdedigend liggen. Man van de wedstrijd Chris Outhuyse.

SDV Projectbuilding – Huis & Hypotheek 4-5

Richard v.d.Veer 1-0, Ruben Brander 1-1, Jorge Lopez 1-2 en 1-3, Richard v.d.Veer 2-3, Ruben Brander 2-4, Sammy de Vries 3-4, Jorge Lopes 3-5, Richard v.d.Veer 4-5.

Het heeft er zeker ingezeten, de eerste zege voor SDV. De kansen waren er, maar SDV had een probleem. Het kon de excellerende Jorge Lopez niet bedwingen.

Verno Verhuur – Expert Franeker 5-0 reglementair

Preton Nederland – Stadsherberg catering 5-1

De jonkies waren duidelijk te sterk. Alleen Willem Beimers had bij 3-0 enig succes. Ewoud Walda was de meest opvallende speler met drie treffers en het restant kwam van Bauke Sieswerda en Gerrit Scharringa.

Miedema Bouwbedrijf – Zuidema Scheepsbouw 3-0

Een matig spelend Miedema kon in de eerste periode niet tot scoren komen. De beste mogelijkheden waren aan de andere kant voor Lean de Jong, die twee maal na een uitbraak rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. Erwin Atsma 2x en Edwin de Boer maakten tenslotte het verschil.

Bouwbedrijf Scharringa – Rintec 7-4

Rintec begon hoopvol toen Marcio Tap een voorzet van Jeffrey Jellema achter zijn eigen doelman werkte. Scharringa raakte hiervan niet onder de indruk en waar Lieuwe Beuker, Willy v.d.Kooi en Erik de Groot de kansen deden keren. Van afstand bepaalde Leeroy Jellema de wisselstand op 3-2. Scharringa bleef sterker en Wessel Elting en Erik de Groot leken het duel vroegtijdig te beslissen. Toch kwam Rintec nog dicht bij toen Leeroy Jellema en Iwan Hibma het verschil tot een minimum terug bracht, 5-4. Het laatste woord was toch aan Scharringa dat via Oane Born en Erik de Groot terecht won.