Haarsma en Bruinsma op dreef – Eerste winst Shape en WIK.

Ondanks het voetbalfestijn op het Sjukelan was er een bijna volledig programma van de Z.V.F./Visual Reklame competitie in Sporthal de Trije. Zo vond er in de 2de klasse een interessant treffen plaats tussen het nog ongeslagen Haarsma & de Bruin en nieuwkomer Pannendekkers R.S. Haarsma won en bleef ongeslagen, maar Pannendekkers kreeg te weinig. Toch had het team van Pannendekkers de nederlaag aan zichzelf te wijten Tot 4 minuten voor het einde stond het team met 4-2 voor. D.Reijmer zorgde met 4-3 voor enige onrust en de 4-4 van W. Kuvel kwam onverwachts. Vervolgens liet Pannendekkers speler H. Bruinsma zich verbaal gelden wat 2 minuten staf opleverde en hier maakte S. Amels dankbaar gebruik van. In deze klasse kwamen Shape en WIK tot de eerste zege. Shape verraste Braak Financiele Diensten. Het werd een volkomen gelijkopgaand duel wat op een puntendeling leek uit te lopen. Het was echter A.v.d.Veer die in de laatste minuut zijn team aan de volle drie punten hielp. WIK speelde tegen Eco Protecta haar bekende spelletje. Het liet het initiatief volledig aan de Sexbierumers, vertrouwde op de weer uitstekende doelman G. Hof en counterde via P.v.Dijk 2x, G. Wolbers en S. Osinga naar een verdiende 4-2 zege. In de 3de klasse won Bruinsma voor de vierde maal. Debutant Sportcentrum van Hurck kon het tempo van de Achlummers niet volgen J.v.Althuis en R. Reinsma met ieder 3 treffers waren hier de meest opvallende spelers.

Grauwe Paard – Bar Yn ‘e Stal 2 – 5.
Een aardig duel tussen twee aanvallend ingestelde teams. Het duel ging lang gelijk op, het verschil zat in de daadkracht van H. Voordewind die maar liefst vier maal scoorde.

Bijlsma Meubelen – Keukenland 2 – 4
P. Vriesema 0-1, J. de Vries 1-1, E. Beerda 1-2, J. de Graaff 1-3, E. Westra 2-3, J. de Graaff 2-4 Bijlsma was sterker en kreeg ook de meeste kansen, maar paal en lat stonden op belangrijke momenten een voorsprong in de weg. Keukenland sprong zorgvuldiger met de kansen om.

Saab Wassenaar/Black Horse – Aldenkamp Reklame 3 – 7.
Pas halverwege de tweede periode had een sterker Aldenkamp de wedstrijd onder controle. Het Saab/Black Horse team bood met leuk combinatie voetbal goed tegenstand. R. Zijlstra scoorde voor Aldenkamp maar liefst vijf maal.

Lageweg – Cafe Zalen ‘t Holt 1 – 5.
T. Fokkema 1-0, D. Visser 1-1, H.G.Hallema 1-2, P. Hellinga 1-3 en 1-4, B. Okkema 1-5. Lageweg beschikte niet over wisselspelers. Tot halverwege leverde dit nog geen problemen op, maar toen Hallema de stand naar 1-2 bracht was het duel in feite beslist.

Regina’s Bruidskamer – Cafe De Posthoorn 2 – 0
Het Dronrijper team was zwaar teleurgesteld en dit was ook wel te begrijpen. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd, maar waar Regina via H. de Groot en na een verdedigende blunder J.v.d.Zee wel scoorden lukte het De Posthoorn uit identieke situaties niet.

Regts Yzerwaren – Anytyme ‘t Park 5 – 10
Wanneer ‘ t Park binnen de lijnen verschijnt vallen de doelpunten vaak als rijpe appelen van de boom. Ook nu werd weer volledig voor de aanval gekozen. Het verschil met eerdere duels was dat ‘t Park deze maal aan de goede kant van de scoren bleef. De treffers kwamen van W. Wybenga 3x, J. Broersma 3x, P. Hibma 3x, W. Breemen Scheider met tegentreffers van A. Tjoelker 2x, F. Veneman 2x en K. de Haan.

Gekroonde Leeuw – Frankena Winsum 10 – 3
Het gepromoveerde Gekroonde Leeuw had met debutant Frankena weinig problemen. Het team uit Winsum hervond zich bij 6-0 enigszins en scoorde prompt tegen via J. Broersma 2x en G. Terpstra. Voor de nog ongeslagen Arumers kwamen de treffers van N. Bruinsma 7x, E. Sjollema 2x en M. Reinsma.

Tijsma Instal./ nr.1 Hypotheek – Autobedrijf Strikwerda 4 – 3
S. Broersma 1-0, J. Dijkstra 1-1 en 1-2, D. Sommer 2-2, B. Strikwerda 2-3, J. Haarsma 3-3, S. Broersma 4-3. Een spannend en prima duel waarin de gelukkigste won. Strikwerda combineerde beter, maar Tijsma had duidelijk minder moeite om tot treffers te komen.

Leo Reitsma – Autorijschool v.d.Harst 2 – 7
J. Heijn opende verrassend, maar uit een mooi afstandschot maakte S. Haijma gelijk. In deze fase was v.d.Harst al duidelijk sterker, maar dit mondde vlak voor de wisseling pas uit in twee snelle treffers van C. de Vries. Het Rijschoolteam ging door. F. de Beer 2x en D. Weistra tilden de stand naar 1-6, J. Heijn deed nog iets terug waarna R. Geertsma het duel besloot.

H.& B. Miedema – Selekt Meat Product 4 – 1
Misschien een verrassende, maar zeker verdiende Miedema zege. B. Miedema opende uit een counter de score, K. Buwalda maakte met een schot uit de draai gelijk en D.v. Baarsen zorgde nog voor de wisseling voor 2-1. Met een gelukje besliste E.v.Alphen in feite het duel en R. Miedema bepaalde met een schuiver de eindstand.

V.V.O.E. – Offinga Kappers 6 – 1
D.v.d.Veen 1-0 en 2-0, S. de Boer 3-0, D.v.d.Veen 4-0, R. Harstra 4-1, D.v.d.Veen 5-1, S. de Boer 6-1. Een knappe prestatie van V.V.O.E. ook al omdat het team niet over wisselspelers kon beschikken. De zege was overigens wel iets geflatteerd. Offinga bood zeker goed tegenstand, maar het ontbrak het team volledig aan stootkracht.