HDJ Bouw glipt langs Bouwbedrijf Haarsma. SDV Projectbuilding zet koploper vijfde klasse aan de kant.

 AWA6270

Met de slotfase in zicht wordt het met de week spannender. Alleen in de tweede klasse lijkt de koppositie van Bosma Timmerwerken onbedreigd. Deze maal werd concurrent BijOnsLuktHetWel met duidelijke cijfers verslagen. In de hoofdklasse houdt De Bogt fen Gune de race om de titel met het niet spelende Keizer Autoschade nog steeds vol. Zijlstra Beroepskleding werd deze maal het slachtoffer. Onderin heeft De Strûners het moeilijk. Het team begon met zes punten in mindering en heeft hier nog slechts drie van goedgemaakt. Het wordt dan ook een hele klus om van deze onderste plaats af te komen omdat de concurrentie wel punten bijeen sprokkelt. In de eerste klasse is voor alle teams nog van alles mogelijk zowel boven als onderin. Koploper Moto Delicato had geen problemen met Syperda Verhuur, maar de concurrentie zat ook niet stil. R.E.S. en Was ‘n Go haalden de volle buit binnen. In de derde klasse raak Sytsma Noord steeds verder achterop. Het was deze maal niet opgewassen tegen Cafe De Posthoorn. HDJ Bouw deed hier goede zaken. Het glipte met de oneven goal behoedzaam langs concurrent Haarsma & de Bruin. In de vierde klasse was er winst voor koploper Zandstra & v.d.Meer, maar dat was tegen het lager geplaatste Bouwbedrijf Scharringa niet erg overtuigend. In de vijfde klasse viel de grootste verrassing. Schroevenkopen.nl struikende over het onberekenbare SDV Projectbuilding en moet de koppositie nu delen met Sannes & Voorintholt.

Freedom Energy – Royal Steensma 3-4
Beide teams konden wel een overwinning gebruiken en dat was in het duel ook te merken. Het was Steensma dat steeds op voorsprong kwam en waarin Cornelis Zijlstra gelijk maakte. Steensma trok tenslotte aan het langste eind na een treffer van Wiebe Anema in de laatste minuut. Hiervoor scoorden de Steensma spelers Bauke Tjalle Anema, Durk Tichelaar en Anno Venema.

Zijlstra Beroepskleding – Bogt fen Gune 2-5
De Bogt zege kwam niet gemakkelijk tot stand. Aanvankelijk lag het initiatief bij Zijlstra. Het opende via Zeya Korel, Wilfred v.d.Zee maakte gelijk en Pedro Lopez zorgde voor 2-1. Er werd met gelijke kansen gewisseld na een inzet van Willem van Duyn. In de tweede periode stelde het betere De Bogt de zege veilig met treffers van Feite de Haan, Wilfred v.d.Zee en Willem van Duyn.

De Strûners F.C. – Autobedrijf Haitsma 2-6
Haitsma herstelde zich goed van de missers van de afgelopen weken. Het team uit Berlikum kwam aangetreden zonder wisselspelers en dat maakte het krachtsverschil. Het werd al snel 1-4 en De Strûners hadden niet het vermogen om hier iets tegen in te brengen. Doelpuntenmakers Hassan Bartouhtouh 2x, Peter Visser, Marcellino Saamangun, Mart Zwier en Christiaan de Haan. Tegen scoorden Ruben van Dokkumbutg en Roar van Dellen.

Moto Delicato – Syperda Verhuur 9-5
Sander Hoekstra 1-0, Tseard Boorsma 2-0 en 3-0, Lars Koster 4-0, Alper Bolat 5-0, Justin v.Abbema 5-1, Lars Koster 6-1, Rene Cnossen 6-2, Rowan de Vries 7-2, Justin v.Abbema 7-3, Tseard Boorsma 8-3, Rowan de Vries 9-3, Justin v.Abbema 9-4, Dave Sommer 9-5.
Het verschil was vrij verrassend groot. De koploper had al in de eerste periode de buit binnen, 5-1. Pas bij 9-3 kon Syperda het eindresultaat wat draaglijker maken. Een sterk optreden van het Moto Delicato team dat de hoofdklasse steeds dichter bij ziet komen.

Sportcafe de Trije – R.E.S. 1-5
De strijd ging lang gelijk op. De Trije nam zelfs de leiding door Joshua Cuperus en Jesper Landskroon maakte gelijk. Twee snel opeenvolgende treffers van de gemakkelijk scorende Frits Schreefel waren beslissend. Het Sportcafe team was hierna duidelijk aangeslagen en moest nog treffers incasseren van Henk Koster en Colin Kruishaar.

Salarisburosport – Coop Tolsma Winsum 2-4
Salarisburosport was duidelijk de mindere, al duurde het lang voordat Coop afstand nam. Vlak voor het afsluiten van de eerste periode was het Ynte v.d.Veen die raak schoot. Hierna bouwden Jeffrey Draaisma en Jelmer Zijlstra de voorsprong verder uit. Roel Frijling had vervolgens succes aan de overkant. Jelte Dijkstra en opnieuw Roel Frijling brachten de eindstand op het scorebord.

Horeca de Trije – Huhtamaki/LR 4-4
Het Horeca team toonde in de slotfase veerkracht. Huhtamaki domineerde, kwam twee maal aan de leiding via Chris Outhuyse en Mike Spanjersbergh, maar Michel v.d.Veen 2x bracht de teams weer naast elkaar. Mark de Vries en Siemen de Vries leken het duel te beslissen, echter in de laatste twee minuten sleepten Patrick Poelstra en Michel v.d.Veen er nog een gelijk spel uit.

Rijschool Posseth – Was ‘n Go 4-8
De vier treffers die Marcel Amels voor zijn team scoorde waren lang niet genoeg voor de zege. Na de openingstreffer van Marcel Amels waste Was ‘n Go het varkentje met treffers van Marcel Koning 3x, Tristan Osinga, Jort Beimers 2x en Dennis Sijbesma, 1-7. De resterende Was ‘n Go treffer kwam ook van Marcel Koning.

BijOnsLuktHetWel – Bosma Timmerwerken 1-5
In de eerste periode kon BOLHW nog goed volgen, 1-2 via Jarco Kingma, Oscar Elsinga en Pieter Beuker. Vervolgens toonde Bosma aan waarom het koploper is in de tweede klasse wat resulteerde in succes voor Steven Beuker 2x en Pieter Beuker.

Rintec – Widia Boys 4-2
In dit sportieve duel nam Widia Boys een 0-2 voorsprong. Dani van Eyck soleerde langs drie tegenstanders en opende de score en Justin Reitsma had succes met een harde inzet van dicht bij. Met een beheerste actie langs de doelman bracht Jeffrey Jellema de spanning terug en Jan Lyckle Bijlsma maakte zelfs gelijk. Het kon nu in deze gelijk opgaande strijd alle kanten op. Uit een prima pass van Rick Beimers kwam Rintec via Jan Lyckle Bijlsma aan de leiding en Frank v.d.Zee besliste het duel definitief met een inzet in de verre hoek.

Sytsma Noord – Cafe De Porthoorn Dronrijp 0-3
Jacob Tiemersma opende via de Sytsma doelman en Cornelis Saakstra verdubbelde de voorsprong. In de laatste minuut bepaalde Jacob Tiemersma de eindstand.

Bouwbedrijf Haarsmqa Franeker – HDJ Bouw 0-1
HDJ Bouw was de gelukkigste in dit gelijkopgaande duel. Lars Bijlsma werd matchwinnaar en aan de andere kant had Henk Stienstra enkele goede mogelijkheden. Beide teams brachten aanvallend te weinig.

Bouwbedrijf Scharringa – Zandstra & v.d.Meer 3-4
Stijn v.d.Geest opende na een onderschepping en Danick Sikkema maakte gelijk. Op aangeven van Stijn v.d.Geest bracht Jort Haarsma team Zandstra opnieuw op voorsprong en na een vloeiende actie werd het via Joël de Rooij 1-3. Scharringa gaf het niet op en vond via Danick Sikkema binnenkant paal de aansluiting. Met een schot in de kruising besliste Joël de Rooij het duel, al scoorde Willem Miedema in de laatste seconden nog tegen.

Lybo – Miedema Bouw 6-4
Lennard Feenstra 1-0, Erwin Atsma 1-1, Tom Cats 2-1 en 3-1, Rene Baarda 4-1, Bernert Beeksma 4-2, Tom Cats 5-2, Erwin Atsma 5-3, Dirk Jan Posthumus 5-4, Lennard Feenstra 6-4.
Lybo was sterker en kwam op een ruime voorsprong. Miedema heeft echter meermalen bewezen dat het een team met veerkracht is. Ook deze maal kwam het nog verrassend dicht bij.

A.M.Transport – Stadsherberg catering 2-6
Stadsherberg miste te veel kansen en hierdoor kon A.M.Transport het lang spannend houden. In de slotfase werd het alsnog een ruime Stadsherberg zege. Wietse Blaauw 0-1, Iwan Hibma 1-1, Evert Jan Broersma 1-2, Friso van Eyck 1-3, Iwan Hibma 2-3, Gerard Vaas 2-4, Evert Jan Broersma 2-5, Friso van Eyck 2-6.

Zwart Machines – Sannes & Voorintholt 7-8
Deze topper bleef boeien tot de laatste minuut en werd beslist via een penalty. Simon Houtsma opende en Joran Gerbranda maakte gelijk. De doelpunten volgden elkaar snel op,. Simon Houtsma zorgde voor 2-1, Tom Voorintholt herstelde het evenwicht en Noah Redda tekende voor 2-3. Het bleek stuivertje wisselen, Henk Feenstra 3-3, Rick Langerak 3-4, Gersyd Regales 4-4 en Patrick Hoekstra 4-5. En toen werd er gewisseld. Het speelbeeld bleef onveranderd. Na de 5-5 van Gersyd leek er tekening in de strijd te komen toen Noah Redda en Brian v.d.Bosch de stand naar 5-7 tilden en Jelle Pieter v.d. Bosch van Zwart Machines voor twee minuten naar de kant moest. Het was echter Jelle Pieter v.d.Walt die met twee treffers de teams met gelijke kansen de slotfase in stuurde, 7-7. Jammer was het dat een dergelijke spannende wedstrijd via een strafschop moest worden beslist. Noah Redda voltrok het vonnis.

Schroevenkopen.nl – SDV Projectbuilding 1-3
Het bleef aanvallend lang rustig. In de eerste periode was alleen Elmer Boonstra doelgericht en in het begin van de tweede periode maakte Johannes Boersma gelijk. Het laatste woord was aan SDV dat in de slotfase nog raak schoot via Richard v..d.Veer en Elmer Boonstra.

Verno Verhuur – Bowling Bloemketerp 3-3
En als zo vaak kwam Verno ook nu weer op een 2-0 achterstand. Gerard Hoekstra was twee maal doeltreffend. Verno kwam langszij via Alex v.d.Bosch en Dirk Jan Volbeda. Gerard Hoekstra bleef met zijn derde doelpunt een lastige tegenstander en Hein Frietema bracht de terechte 3-3 op het scorebord.