Hekkensluiter Ventura systems knap langs kampioenskandidaat maar heeft er vrij weinig aan

Na een week geen zaalvoetbal te hebben gehad was het afgelopen vrijdagavond dan toch weer raak. De batterijen waren opgeladen en dus maken we ons op voor de laatste drie speelrondes van dit seizoen. Ook vanavond viel er weer genoeg te genieten en vielen er weer veel doelpunten te noteren. Waar de eerste kampioen na vanavond al bekend is daar is het in andere poules nog spannend zat. Weten of jou favoriet goede zaken heeft gedaan? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Zijlstra Beroepskleding – Royal Steensma 3-3

Met zeven vs. vier punten bungelen beide ploegen aan de onderkant van de competitie. En dus moesten beide ploegen winnen wilde het zich veilig zien te spelen. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gold dat ook vanavond op het veld. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op vallen. Uiteindelijk was het Pieter van der Breejen die de bal terug vond voor zijn voeten en hij wist deze simpel binnen te tikken 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie was al gauw een feit. Het was Johannes v/d Veen die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de bovenhoek 1-1. En dus moesten beide ploegen weer van voor af aan beginnen. Maar dan is het Cornelis Zijlstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek en dus werd het 2-1. Nu moest de hekkensluiter weer komen met een reactie en dus werden de mouwen verder op gestroopt. Dat gebeurde ook en uiteindelijk ook met resultaat want de bal kwam terecht bij Jacob van Althuis en deze wist de bal door de benen van de keeper heen te schuiven en daardoor werd het 2-2. En zodoende bleef het spannend tot aan de laatste minuten van de wedstrijd. Helemaal omdat Pieter van der Breejen even later de bal strak in de korte hoek wist te schieten en daarmee werd het 2-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist te wezen maar niets was minder waar want Johannes v/d Veen kwam niet veel later aan de bal en zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-3.

Bogt fen gune – ZM Beweegcentrum 2-3

Met de nummers vijf tegen drie was dit een duel waarbij weinig op het spel stond voor de gasten. De derde plek lijkt namelijk al binnen te wezen en dus konden zij vrij spelen. De thuisploeg moest wel vol aan de bak want zij staan nog dicht bij de degradatiezone. En dus beloofde het een interessant potje te gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan dit duel wel maar de eerste geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de ban werd gebroken. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Siard Bloemsma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het twee minuten voor tijd ook nog een tweede treffer tegen kreeg. Na een goede pass kwam de bal terecht bij Frank de Vries en deze schoot de bal hard door het midden binnen 2-0. En daarmee ging de thuisploeg rusten met een gemoedelijke tussenstand. Maar ondanks dat gaven de gasten niet op en dat resulteerde al snel tot de aansluitingstreffer van Sofian Azehad die de bal in de verre hoek wist te schieten 2-1. De spanning was weer terug en de druk werd groter en groter. Uiteindelijk was het Jesse Jaasma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de verre hoek en daarmee werd het 2-2. Alles was weer gelijk en dus beloofde het een spannende slotfase te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen kregen kansen op meer maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zou er in dit uel nog eenmaal gescoord worden en wel door een eigen doelpunt en daardoor eindigde dit duel in een 2-3 eindstand en daarmee behaalde de gasten drie knappe punten.

Sportcafé de Trije – Welgeschikt 3-2

Met vijftien vs. zestien punten was dit een ware kraker in de hoofdklasse. Het waren namelijk de nummers één en twee die elkaar vandaag troffen. Beide ploegen waren dus gebaard bij een overwinning en dus beloofde het een spannende pot te gaan worden.  Spannend werd het zeker want beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Uiteindelijk was het Rob Postma die de ban wist te breken want middels een intikker wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Hiermee was de ban gebroken en dus kon het schouwspel verder gespeeld worden. En dan is daar Jens de Ruyter die de bal ontving en middels een strak schot in de korte hoek werd het 1-1. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en dat leidde er toe dat er genoeg kansen vielen te noteren. Uiteindelijk vond Gert Jan Zagema de bal terug voor zijn voeten en hij wist de bal simpel binnen te tikken 2-1. Wederom moest de koploper in de achtervolging gaan en leidde uiteindelijk zelfs tot de verdiende gelijkmaker. Het was Jelmer Nawijn die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de winnende treffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Na een goede actie kwam de bal terecht bij Karst Hannema en deze schoot de bal strak in de verre hoek 3-2. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg een gouden overwinning want zij nemen hiermee de eerste plek over van de gasten.

Eerste klasse

Huhtamaki – Koopmans schilders 3-1

Waar de ene ploeg nog mee draait om plek twee daar strijd de andere ploeg tegen degradatie. En dus waren de belangen voor beide ploegen zeer groot. Het begin was erg leuk want beide ploegen zochten gelijk de aanval waar kon. Uiteindelijk duurde het zes minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Oscar Elsinga die in de fout ging waarna hij de bal ook nog in het eigen doel wist te werken 1-0. Een duur foutje dus en dus moest zijn ploeg nu in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en wel met resultaat want het was Albert Beuker die de bal ontving na een mooie pass waarna hij de bal in de twaalfde minuut in het dak van het doel wist te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen weer gaan zoeken naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook in de zeventiende minuut van de wedstrijd. Arjan Veltman zette een goede actie in over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. En dus beloofde het een spannende tweede helft te worden want beide ploegen bleven jagen op meer doelpunten. Mogelijkheden ontstonden er wel maar deze werden niet omgezet in gouden doelpunten. En dus leek de thuisploeg te gaan winnen met een minimaal verschil. Maar dan zitten we een minuut voor tijd als er een goede diepte pass word gegeven op Mathieu van der Veen en deze haalde de trekker hard over waarna het 3-1 werd. Dit bleek ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Keizer Autoschade – Vynx Records 2-5

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Het verschil was op voorhand eenentwintig punten in het voordeel van de gasten. Maar ondanks het verschil deden beide ploegen in de beginfase van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er voor beide ploegen maar gescoord werd er maar niet. Uiteindelijk duurde het zestien minuten voordat de score werd geopend. Toine Muizer probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde strak in de kruising 0-1. Hiermee was de ban gebroken maar toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut voor de pauze kwam de bal terecht bij Teunis van der Boon en deze wist de bal heerlijk binnen te werken 1-1. En dus kende we een verassende maar niet onverdiende ruststand. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren voor de koploper en dus werd de spanning verder opgevoerd. Na vier minuten spelen kwam de bal tegen een hand van de thuisploeg terecht waarna de toegekende penalty werd binnen geschoten door Tjitte Sijbesma en daarmee tekende hij voor de 1-2. De voorsprong was er weer maar nou moest men dit wel vast zien te houden. Vier minuten na deze treffer was het wederom raak. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Rimar Uijthof en deze wist de bal keurig in het netje te leggen 1-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen, ook omdat het twee minuten later wederom raak was. Het was Toine Muizer die de bal ontving en zijn harde schot eindigde strak in de linkerhoek 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Maar dan is daar de aftrap en komt de bal mooi terecht bij Teunis van der Boon en deze wist daar wel raad mee en schoof de bal netjes binnen 2-4. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want met nog drie minuten op de klok werd de bal goed diep gegeven waarna Jarno Hoogerhuis de trekker wist over te halen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Skearmessen – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 4-6

Met negen vs. twaalf punten vonden we beide ploegen terug in de middenmoot van de competitie. Beide ploegen konden dus vrij spelen en hierdoor kon het een leuke wedstrijd worden. Beide ploegen begonnen dan ook fel en hierdoor ontstonden er al snel mogelijkheden om te gaan scoren maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk kwamen deze er wel en welgeteld na acht minuten spelen. Het was Wilke Hoogterp die de bal ontving en middels een mooie actie wist hij de bal binnen te werken 1-0. De gasten moesten dus met een reactie komen en deze kwam er uiteindelijk ook en wel een minuut voor de rust. Het was Simon Houtsma die de bal knap wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor een 1-1 ruststand. Waar het in de eerste helft moeizaam ging qua doelpunten maken daar was het in de tweede helft al snel raak. Na drie minuten spelen is het namelijk Roel Frijling die de bal ontving en deze wist hij hard binnen te werken 2-1. De voorsprong was er weer maar de tegen reactie kwam al binnen vier minuten. Want in een tijdsbestek van twee minuten wist Johannes Bonnema de bal tweemaal binnen te werken en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong 2-3.  Het ging in deze fase van de wedstrijd snel want wederom twee minuten later was het alweer raak. Ditmaal was het Simon Houtsma die de bal hard wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-4. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar niets was minder waar. Het was namelijk Roel Frijling die drie minuten later goed wist los te komen van zijn tegenstander waarna hij de bal hard wist binnen te werken 3-4. De spanning was weer terug en deze werd nog groter toen Rein Jan van de Witte vier minuten voor tijd wist binnen te werken en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 4-4. Beide ploegen bleven hierna strijden voor meer en uiteindelijk kwam dat er ook. Met nog een minuut op de klok is het Jelle Pieter v/d Wal die aan de bal komt en middels een goed geplaatst schot bracht hij zijn team op een 4-5 voorsprong. De thuisploeg probeerde het nog wel maar met nog tweeëntwintig seconden op de klok is het wederom Jelle Pieter v/d Wal die knap weet raak te schieten en daarmee tekende hij voor de 4-6 eindstand.

Tweede klasse

Frankena Loonbedrijf – SDV Keukens en meer 2  5-5

Waar de ene ploeg vol strijd tegen degradatie daar droomde de andere er enigszins nog van om kampioen te mogen worden. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Toch kwam de hekkensluiter fel uit de kleedkamers want na twee minuten en drie seconden gespeeld te hebben was het al raak. Robert Grovestein kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-0  En hiermee was de wedstrijd gelijk los. Het ging gelijk snel want tweeënvijftig seconden later was het wederom raak. De bal kwam terecht bij Theunis Regeling en deze schoot de bal via de lat binnen en daarmee werd het 2-0. De voorsprong was er en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en met nog acht minuten en zesenvijftig seconden op de klok kwam Sander Prins in balbezit waarna hij de bal in de rechterhoek wist te leggen 2-1. De spanning was weer terug en dus kon het beide kanten op vallen. En ook ditmaal viel de volgende treffer snel want ditmaal duurde het maar achtenveertig seconden voordat de volgende treffer een feit was. Het was Cas Bankert die een goede sprint in huis had waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-2. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus gingen we rusten met een gelijk stand. Waar er in het eerste bedrijf snel gescoord werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na één minuut en tweeënvijftig seconden gespeeld te hebben kwam Wouter Hylkema aan de bal en deze wist de bal in de linkerhoek te schieten 3-2. De voorsprong was er weer en deze werd nog groter want iets meer dan een minuut verder was het Theunis Regeling die de bal wist af te pakken waarna zijn schot eindigde in de hoek 4-2. Het gaatje was er weer en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. En dan met nog dertien minuten te spelen is het Theunis Regeling die zijn tegenstander eruit weet te sprinten waarna hij de bal overtuigend weet binnen te werken 5-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar niets bleek minder waar te wezen. Drie minuten en vier seconden na de vorige treffer was het namelijk Sander Prins die de bal langs zijn man speelde om deze vervolgens hard binnen te werken 5-3. De spanning was weer enigszins terug en deze werd twee minuten later nog groter toen Cas Bankert de bal via de tweede paal wist binnen te werken 5-4. Alles was weer mogelijk en dus zouden de gasten meer en meer alles of niets gaan spelen. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor de thuisploeg maar daarvan wisten zij niet van te profiteren. En dan met nog één minuut en twee seconden op de klok is het Stijn Cevat met een goede dribbel waarna hij de bal in de linker kruising weet te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-5.

VV R.E.S. Bolsward – Offinga Kappers 4-3

Beide ploegen strijden nog vol voor de punten want de ene kan nog kampioen worden en de andere nog degraderen. En dus konden we een leuke en interessante pot verwachten. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en de eerste mogelijkheden waren al snel een feit. Toch duurde het vijf minuten en tweeëndertig seconden voordat de trekker werd over gehaald. Het was Willem Nieuwhof die de bal ontving en van een aardig afstandje wist hij de bal in de linkerhoek te schieten 0-1. Een mooie start voor de gasten en dat werd alleen nog maar mooier toen Timo Tuinenga de bal terug kreeg na een mooie één tweetje waarna hij de bal in de linkerhoek wist te leggen 0-2. Het gaatje was geslagen maar toch gaf de thuisploeg niet op en dat werd uiteindelijk ook beloond met een treffer. Het was Niels Altenburg die langs de uitkomende keeper ging waarna hij de bal in het lege mandje wist te leggen 1-2. Met deze stand werd er ook gerust en dus was er nog van alles mogelijk in de tweede helft. Deze tweede helft was iets meer dan acht minuten onderweg toen Leonardo Wassenaar zijn tegenstander eruit sprintte waarna zijn schot heerlijk binnen viel 1-3. Het gaatje was weer twee maar niet voor lang want tweeëndertig seconden later was het Ferdi Zijlstra die de bal afpakte van zijn tegenstander om deze vervolgens hard binnen te werken 2-3. De aansluiting was er weer en dus bleef de spanning aanwezig. Helemaal omdat het één minuut en elf seconden later alweer gelijk werd. Niels Altenburg kreeg de bal aangespeeld waarna hij deze netjes in het hoekje wist te leggen 3-3. Diezelfde Niels Altenburg tekende twee minuten en vierentwintig seconden later zelfs voor de voorsprong. Hij kreeg de bal aangespeeld waarna hij niet nadacht en de bal hard in de rechter bovenhoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 4-3. Nu moesten de mannen van Offinga komen en dus beloofde het een spannende slotfase te gaan worden. Spannend werd het zeker maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de mannen van R.E.S drie hele belangrijke punten.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Rijschool Posseth  0-8

Met de nummer vier tegen de huidige koploper was dit een duel waarin voor de gasten het meeste op het spel stond. Men wil kampioen worden en dus moest er wel gewonnen worden. Dit leidde gelijk tot een fel begin van de wedstrijd en na drie minuten en zeven seconden spelen was het al raak. Jasper Hoekstra had een goede sprint in huis waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. De ban was gebroken en dus beloofde het een open pot te worden. Leuk werd het zeker maar dan alleen voor de gasten want Alwin Bierema ging zijn tegenstander voorbij waarna hij de bal in de rechterhoek wist te leggen 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Toch was het hiermee nog niet gedaan want met nog tweeënveertig seconden op de klok word Alwin Bierema opnieuw aangespeeld en ditmaal wist hij de bal in de linkerhoek te schieten 0-3. Maar toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog zeventien seconden op de klok is het wederom Alwin Bierema die zijn tegenstander te snel af is waarna hij de bal in de rechterhoek schoot 0-4. De mannen van Haarsma moesten iets bedenken wilde het nog terug keren in de wedstrijd. In het tweede bedrijf kwam het ook wel beter voor de dag maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk duurde het elf minuten en vijfentwintig seconden voordat er weer gescoord werd. Het was Sander Hoekstra die zijn tegenstanders voorbij sprintte om de bal vervolgens in het hoekje te leggen 0-5. Hiermee was het wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Drie minuten na de 0-5 werd de score verder uitgebreid. Het was Alwin Bierema die wederom wist raak te schieten en daarmee tilde hij de stand naar 0-6. Nu ging het snel want één minuut en achtenveertig seconden na deze treffer was het wederom raak. Ditmaal kreeg Axel Knip de bal aangespeeld waarna hij niet nadacht en de bal in de linkerhoek wist te leggen 0-7. Het slotakkoord van deze wedstrijd was er uiteindelijk voor Rick Beimers die de bal in de rechterhoek legde waarna hij de eindstand bepaalde op 0-8.

Derde klasse

North Line – Dikland installatie techniek  6-1

Met twaalf vs. vijftien punten vinden we beide ploegen terug op plek drie en vijf van de competitie. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen wouden winnen merkte gelijk vanaf de aftrap want beide zochten gelijk de aanval waar kon. Dat leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer van Jilles Groen die de bal netjes in het hoekje wist te leggen 1-0. Een vroege voorsprong is altijd lekker en daardoor kwam de wedstrijd gelijk op volle toeren te staan. Mogelijkheden kwamen er genoeg maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Maar dan met nog twee minuten te spelen in de eerste helft komt de bal terecht bij Wesley Dijkstra en deze schoot keurig raak 1-1. Dit zou ook de ruststand worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Beide ploegen bleven in de openingsfase van het tweede bedrijf gelijkwaardig aan elkaar. Het was dus afwachten wie het volgende doelpunt zou gaan maken. Deze kwam er uiteindelijk na elf minuten spelen. Jurre Scheenstra had een goede actie in huis waarna zijn schot mooi binnen viel 2-1. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Het was Thijs Haak die aan de bal kwam en met een goed hard schot liet hij de keeper kansloos achter 3-1. Het gaatje was geslagen en dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Ook omdat Rients van Sluis twee minuten later goed raak schoot en daardoor werd het 4-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later wist ook Wieger Broersma raak te prikken en daardoor werd het 5-1. Het slotakkoord was er vervolgens voor Jilles Groen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1.

Braak financiële diensten – Lahaise schoonm & glasbew 2-3

Waar de ene nog zicht heeft op plek twee daar moet de andere er voor waken dat het niet degradeert. Genoeg stond er dus op het spel vandaag en dus beloofde het een interessant potje te gaan worden. Leuk werd het zeker want al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Mogelijkheden kwamen er dan ook voor beide ploegen maar in de afwerking was men nog niet scherp genoeg. Hierdoor gingen we ook rusten met een 0-0 ruststand. In het tweede bedrijf moest het dus anders en dus gingen beide ploegen getergd beginnen aan het tweede bedrijf. Dit hielp want na vijf minuten spelen werd dan eindelijk de score geopend. Het was Rutmer de Vries met een goede actie waarna zijn schot hard eindigde tegen de touwen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en je merkte dat dit een bevrijding was want hierna liep het allemaal wat makkelijker. Vier minuten na de eerste treffer was het wederom raak.  Jens Jellema wist zich knap vrij te spelen waarna zijn schot lekker binnen viel 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Braak met een reactie gaan komen. Die tegen reactie kwam er ook en wel drie minuten na de vorige treffer. Het was Erik Mulder die de bal mooi wist binnen te leggen en daarmee werd het 1-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar dat leek er uiteindelijk niet meer te gaan komen. Maar dan met nog zevenenvijftig seconden op de klok komt de bal terecht bij Dirk-Pieter Weistra en deze schiet de bal hard tegen de touwen 2-2. En dus leek het erop dat de punten verdeeld zouden gaan worden. Maar inderdaad leek want met nog veertien seconden op de klok kwam de bal terecht bij Jeffrey Beeksma en deze dacht niet na en schoot keihard binnen 2-3. Daarmee pakte de gasten drie hele belangrijke punten en kunnen ze iets meer omhoog gaan kijken.

Vierde klasse

Visual Reklame – Beumako  3-4

Beide ploegen vinden we terug in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen dicht bij elkaar staan op de ranglijst kkon je ook wel merken in de wedstrijd zelf. Het spel golfde over en weer en mogelijkheden ontstonden er genoeg. Uiteindelijk duurde het veertien minuten voordat de trekker werd over gehaald. Het was Jort Scherer die de trekker mocht overhalen en daarmee tekende hij voor de 0-1. Dit doelpunt gaf vleugels want twee minuten later was het wederom raak. Wederom Jort Scherer was het die aan het einde stond van de aanval en daarmee tekende hij voor de 0-2 ruststand. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg iets verzinnen wilde het terug keren in de wedstrijd. Maar ondanks mogelijkheden werd er niet gescoord en dan ken je de regel wanneer je hem zelf niet maakt doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde dan ook na elf minuten spelen. Jochem Wielenga had een goede actie in huis waarna zijn schot strak in de hoek eindigde 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar niets was minder waar want in een tijdsbestek van drie minuten wist Sem Andoh driemaal raak te schieten en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. En zodoende leken de punten verdeeld te gaan worden. Maar niets bleek minder waar want met nog twee minuten op de klok kwam de bal terecht bij Nick Tiebesl en deze dacht niet na en schoot raak 3-4. De mannen van Visual Reklame zochten nog de aanval waar kon maar gescoord werd er niet meer en dus pakte de mannen van Beumako drie hele belangrijke punten.

Ventura systems – Horeca de Trije  6-3

De hekkensluiter speelde vanavond tegen de nummer drie van de competitie en dus zou je een overwinning verwachten voor de gasten. Maar de thuisploeg begon scherp en lieten merken dat ze zich niet zomaar naar de slachtbank zouden laten leiden. Dit leidde na twee minuten en veertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Dennis Soepboer zette een goede dribbel in waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Een mooie start voor de hekkensluiter dus en het werd nog mooier want één minuut en tweeënvijftig seconden later was het wederom raak. Sjoerd Lont sprintte langs zijn tegenstander waarna zijn schot links onder in het doel eindigde 2-0. Een ongekende start dus voor de thuisploeg en dus moesten de gasten komen met een tegen reactie. Die kwam er ook want Mathew Guertin versnelde langs zijn man waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-1. De spanning was weer terug en daardoor bleef het een spannende wedstrijd om te zien. En dan is daar een geweldige bal naar de rechterkant van het veld waarna Mathew Guertin de bal ontving schuin achter de doelman waarna hij de bal simpel kon binnen werken 2-2. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus konden we ons op maken voor een spannende tweede helft. Deze was drie minuten en negen seconden onder weg toen Sjoerd Lont een vrije trap mocht nemen, deze nam hij vol overtuiging waarna zijn schot door het midden van het doel binnen sloeg 3-2. De voorsprong was een feit en deze werd een minuut later verder uitgebreid nadat Sam Brouwers een sprint inzette om de bal vervolgens in de linkerhoek te leggen 4-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want één minuut en vierenveertig seconden later was het wederom raak. Sjoerd Lont kwam wederom op snelheid waarna hij niet nadacht en de bal in de linkerhoek wist te schieten 5-2. De wedstrijd leek nu wel gespeeld te wezen al schoot Michel van der Veen nog wel een vrije trap binnen en daarmee tekende hij voor de 5-3. Maar ondanks dat zou er in de slotfase nog eenmaal gescoord worden. Het was Dennis Soepboer die de trekker over haalde en zijn schot eindigde in de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-3.

CK Corporation – Roosma schilders  1-2

Een ware kraker stond er vanavond op het programma. Met negentien vs. vijfentwintig punten was dit een duel tussen de nummers één en twee. De thuisploeg moest winnen wilde het nog kans maken op de titel en bij een overwinning van de gasten zouden zij vandaag het kampioensschap pakken. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gold dat ook op het veld zelf. Mogelijkheden kwamen er genoeg maar het maken van doelpunten ging lastiger. Toch werd de score uiteindelijk geopend en wel door Elmer Feenstra die de bal door de benen van de keeper heen schoof en daarmee tekende hij voor de 0-1. De voorsprong was er en dus moest de nummer twee in achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en ook nog met resultaat. Ogi Austin kwam aan de bal en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. En zo gingen we richting een spannend slot van deze wedstrijd waarin het beide kanten op kon vallen. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Tom Roorda en deze wist de bal in de korte hoek te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-2. De mannen van CK Corporation moesten nu alles of niets gaan spelen en dat gebeurde dan ook maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk wisten de gasten ook niet meer te scoren en dus eindigde dit duel in een 1-2 eindstand. Hierdoor pakte de mannen van Roosma schilders de titel in de vierde klasse.

Vijfde klasse

Verno verhuur – V/d Woude fietsen 7-2

Waar de ene nog mee strijd om plek twee daar staat de andere onderaan in de competitie. Op voorhand zou je dus denken dat het een simpele overwinning zou worden voor de thuisploeg maar de bal is rond en dus kan het beide kanten op vallen. En zo bleek ook maar weer want na zes minuten spelen werd de score geopend door Menno Limburg en daarmee zette hij zijn team op een 0-1 voorsprong. En dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan en dat leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker van Ane Jan Jukema 1-1. Maar toch zou er niet gerust gaan worden met deze stand want vier minuten voor rust was het Aldrik Dijkstra met een goede actie waarna hij de bal goed binnen wist te schieten 2-1. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus moest het in de tweede helft gaan gebeuren voor de gasten. De tweede helft was twee minuten onderweg toen Klaas Auke Dijkstra er vandoor ging en hij wist de bal koelbloedig binnen te werken 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog iets groter. Ane Jan Jukema had een knappe actie in huis waarna de 4-1 tegen de touwen eindigde. Nu ging het wel heel snel want een minuut later was het Klaas Auke Dijkstra die aan het einde stond van een aanval en daarmee tekende hij voor de 5-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want wederom een minuut later was het raak. Ditmaal was het Aldrik Dijkstra die raak wist te schieten en daarmee bracht hij de stand op 6-1. De wedstrijd was wel gespeeld, al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Maar ondanks de achterstand probeerde de mannen van v/d Woude nog wel iets om in ieder geval nog te scoren. Dat gebeurde uiteindelijk ook en wel zes minuten voor tijd. Het was Hans Grijpma met een mooie actie en daarmee tekende hij voor de 6-2. Het slotakkoord kwam er twee minuten voor tijd toen Aldrik Dijkstra een knappe actie wist binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-2.

Stadsherberg catering – VDV-Techniek  2-3

Met zes en negen punten kennen beide teams een lastige seizoenshelft. Zodoende vinden we beide terug in de onderste regionen van de competitie. Beide waren dus gebrand op een goed resultaat en dus stonden er twee fanatieke ploegen aan de aftrap. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gold dat ook voor vandaag op het veld. Uiteindelijk werd de openingstreffer gemakt door Jan van der Veer die de bal strak in de hoek wist te schieten en daarmee werd het 0-1. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan wilde het drie punten binnen halen. Maar dan moet je doelman niet in de fout gaan en dat gebeurde nu wel en daardoor wist Pieter Schaafsma te scoren en daarmee tekende hij voor de 0-2. Maar ondanks die fout duurde het niet lang voor de tegen reactie een feit was. Paul Dragstra kwam aan de bal en zijn schot ging door de benen van de keeper heen het doel in 1-2. Alles was weer mogelijk en dus werd de verdere achtervolging ingezet. Maar de gasten bleven ook hun ding doen en dat leidde zelfs tot de volgende treffer van dit duel. Wie anders dan Jan van der Veer kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de kruising 1-3. Het gaatje was weer geslagen maar de overwinning was nog lang niet binnen. Dat bleek ook wel want het was Wietse Blauw die de spanning terug bracht in de wedstrijd door de bal in de korte hoek binnen te werken 2-3. In de slotfase werd er nog alles of niets gespeeld en dus kregen de gasten meer ruimte om te voetballen. Maar ondanks die ruimte en het jagen op doelpunten werden deze niet meer gemaakt en zodoende eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Bouwbedrijf van Marrum – Team Aboubakar 0-3

Het verschil tussen beide teams bedraagt vier punten in het voordeel van de thuisploeg. Beide ploegen wilde winnen want de thuisploeg kan nog kampioen worden en de gasten kunnen bij winst aansluiting vinden richting plek twee. Er stond dus genoeg op het spel voor beide en dat kon je ook wel terug zien in de wedstrijd zelf. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval maar de geboden mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten. Hierdoor bleef de spanning hoog en kende we uiteindelijk een ruststand van 0-0. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Hierdoor bleef het evenwichtig en kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het dertien minuten en elf seconden voordat de score geopend werd. Na een goede versnelling wist Oscar Busser de bal in de linkerhoek te schieten en daarmee werd het 0-1. De ban was gebroken en dat was mooi voor de wedstrijd zelf. Het volgende doelpunt liet hierna niet lang op zich wachten. Één minuut en zesendertig seconden na de openingstreffer was het wederom Oscar Busser die het net wist te vinden. Hij ging langs twee verdedigers waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen want er was nog maar weinig tijd over. Uiteindelijk werd de wedstrijd één minuut en vierendertig seconden voor tijd definitief beslist. Kevin Menks kreeg de bal aangespeeld waarna hij deze goed mee nam en in de linkerhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.