Herberg de Bogt en De Skearmessen doen goede zaken.

Herberg de Bogt en De Skearmessen stonden in de eerste klasse dicht bij de degradatie streep, maar deden afgelopen vrijdag goede zaken. Herberg de Bogt had aan een gehavend Verno Materieelverhuur een gemakkelijke klus, 3-8. Verrassender was de winst van De Skearmessen op runner up Sportcentrum Shape, 4-2. Toch ging in deze klasse de meeste aandacht uit naar de topper tussen The Phone House en Keizer Autoschade. The Phone House kwam in de sterkst mogelijke opstelling binnen de lijnen, maar dit bleek tegen de koploper niet voldoende, 3-5. In de tweede klasse liep Zijlstra Beroepskleding weer verder uit op de concurrentie. Hier volgt ongetwijfeld nog een flink gevecht op de tweede promotieplaats waarbij het opvalt dat Warmtetechniek steeds verder opschuift. Onderin herstelde het winnende Autorijschool v.d.Harst de aansluiting. In de derde klasse had Pars Graanhandel een uitstekende avond omdat het concurrent De Tap zag verliezen van Oosterlaar/Verhoeven. In deze klasse is de strijd nog lang niet gestreden. Dit geldt overigens ook voor de vierde klasse. Schroevenkopen.nl werd de nieuwe koploper door met liefst 7-1 te winnen van concurrent De Struners terwijl koploper Zuidema Scheepsbouw vrij verrassend kopje onder ging tegen Bouwbedrijf Kooistra, 6-3. Het winnende De Jager kwam door dit alles ook weer dichter bij. Voor aanstaande vrijdag staat er in de hoofdklasse de interessante wedstrijd op het programma tussen Ulenburgh Adviseurs en Bowling Bloemketerp, aanvang 21.30 uur.

De Skearmessen – Sportcentrum Shape 4 – 2

Een spanend duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Aanvankelijk lag het initiatief bij Shape en het was dan ook geen verrassing dat

G. Hoekstra de score opende. De gelijkmaker na een behendige actie van H. de Boer kwam dan ook als een verrassing, maar het gaf de Rypsters vertrouwen. Aan de andere kant werd een voorzet van H. Timmermans ternauwernood gemist door P. Poelstra. Een misser van J.v.dMeulen stelde H. de Boer in staat opnieuw te scoren. Shape drong nu volledig aan en dit leverde de gelijkmaker op van J.v.d.Meulen die meteen zijn fout goed maakte. Beide teams gingen voor de winst en het was L. Stockmann die het verschil maakte. Shape kon niets anders doen dan nog meer aanvallen waardoor T. Krottje aan de andere kant de bal in een leeg doel kon schieten.

 

Verno Materieelverhuur – Herberg de Bogt 3 – 8

E. Keijzer 0-1, L. Looijenga 0-2, 0-3 en 0-4, A.v.d.Zee 1-4, L. Looijenga 1-5, G. Hoekstra 1-6, L.Looijenga 1-7, A.v.d.Zee 2-7, J. Duizendstra 2-8, A.v.d.Bosch 3-8.

Herberg de Bogt had weinig moeite met Verno dat niet over wisselspelers kon beschikken. L.Looijenga was met vijf treffers goed op dreef. Verno bleef tot het laatst knokken voor een goed resultaat.

 

Regina’s Lingerie – Saab Wassenaar 11 – 2

H. Wassenaar 1-0, 2-0 en 3-0, D. Riemersma 4-0, B. Zondervan 5-0 en 6-0, S. Visser 6-1, B. Braaksma 6-2, F. Feenstra 7-2 en 8-2, H. Wassenaar 9-2 en 10-2, B. Zondervan 11-2.

Coach B. Talhout kon beschikken over zijn sterkste selectie en dat is dit seizoen te weinig gebeurd. Wat dit betekende ondervond Saab. Het duel was al snel beslist na een fraaie hattrick van H. Wassenaar. Saab speelde hierna zonder enige overtuiging en Regina bleef tot de laatste seconden gretig waardoor de score flink opliep.

 

Koopmans Schilders – The Dance Factory 1 – 7

The Dance Factory was over alle linies beter. Halverwege stond er al 0-3 op het scorebord en was het duel in feite beslist. Pas na 0-7 scoorde M. de Vries tegen en voor T.D.F. kwamen de treffers van T.v.d.Graaf 3, J. Kooistra, J.v.d.Graaf, H. Visser en H.v.d.Baan.

 

The Phone House – Keizer Autoschade 3 – 5

Een echte topper waarin Keizer andermaal bewees de sterkste te zijn in deze eerste klasse. De eerste kans was voor W.v.d.Meer die echter niet goed profiteerde van een fout van E. Westra. Pech had Phone House toen W. Mariman een voorzet van W.v.d.Meer achter zijn eigen doelman werkte. Het tegendoelpunt kwam onverwacht. Een als voorzet bedoelde bal uit een onmogelijke hoek van J. Elting verdween achter de mistastende doelman E. Reversma. Nog voor de wisseling stelde het sterkere Keizer orde op zaken. Een combinatie tussen M. Kuperus en J.v.Duyn betekende 1-2 en even later was een productieve bui van D. Drent 2x beslissend. Hierna speelde Phone House zonder overtuiging. Zo werd er te veel van afstand geschoten en was te passing niet goed verzorgd. Het was aan de andere kant D. Drent die W.v.d.Meer in staat stelde de stand naar 1-5 te brengen. In de slotfase scoorden S. Amels en D. Sommer nog tegen.

 

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Strikwerda 6 – 3

J.v.Abbema 0-1, T. Grond 1-1, C. Baks 2-1, S. de Bruin 3-1, B. Strikwerda 3-2, J. Dijkstra 4-2, T. Grond 5-2, J.v.Abbema 5-3, T. Grond 6-3.

Strikwerda kon het favoriet Zijlstra niet moeilijk maken, al kwam het goed uit de startblokken.

 

Sans Souci – Pluimveeservice Smeding 3 – 0

Het bleef tot de slotfase spannend na een treffer van B.P. de Vries. Het Pluimveeteam moest toen risico’s nemen en Sans Souci profiteerde hier goed van via L. Hoekstra en J. Strikwerda.

 

Maxstuc – Devicamp.nl 1 – 5

Het was een spannende strijd, al geeft het eindresultaat dit niet aan. Na de openingstreffer van D. Wybenga maakte B.v.d.Veen gelijk waarna P. Hibma zijn team op een 1-2 voorsprong zette. Deze stand bleef lang gehandhaafd. In de slotfase voerden O. Hof en P. Hibma de score nog verder op.

Een verdiende Devicamp.nl overwinning

 

Cafe De Posthoorn – Warmtetechniek Franeker 0 – 2

In de eerste periode werd er niet gescoord in dit gelijkopgaande duel. J. Nijkamp brak het duel open en E. Kamstra verdubbelde de voorsprong.

 

Autorijschool v.d.Harst – Snackhouse 3 – 1

Het was vooraf de vraag wie van beide teams de onderste plaats in de tweede klasse kon gaan verlaten. Het werd terecht het Rijschool team. G.J. Dreyer en G. Bosma zorgden voor 2-0, M. Deinum bracht de spanning terug en S. Anema besliste het duel.

 

Preton Nederland – G.Pars Graanhandel 3 – 7

J. Kingma 0-1, J. Pars 0-2, K. Kobus 0-3, T. Lodewijks 0-4, L. Boersma 1-4, J. Kingma 1-5 en 1-6, J. Kingma 1-7, R. Bussink 2-7 en 3-7.

Preton deed er alles aan om het koploper Pars zo lastig mogelijk te maken, maar de latere winnaars waren vooral fysiek sterker.

 

SDV Projectbuilding – Braak Financiele Diesten 10 – 3

C. Boot 0-1 en 0-2, S. de Vries 1-2, W. Sloterdijk 2-2, S. Vellinga 2-3, M. Kerkhof 3-3, J. Meeuwis 4-3, 5-3 en 6-3, W. Sloterdijk 7-3 en 8-3, D. Kuperus 9-3 e.d., K. Groothoff 10-3.

W. Beimers was absent en die moet voor Braak het verschil vaak maken. Het leek er aanvankelijk niet op dat het een dergelijk hoge score zou worden. SDV moest in de eerste periode steeds een achterstand wegwerken en er werd gewisseld bij 3-3. De hierop volgende hattrick van J. Meeuwis was beslissend.

 

De Tap – Oosterlaar/Verhoeven 2 – 4

Na de openingstreffer van A. Aalberts kwam De Tap uitstekend terug. K.á Nijeholt en J. Soolsma zorgden voor 2-1. Oosterlaar/Verhoeven speelde verzorgder, maar verzuimde het af te maken. P. Amels maakte gelijk en het duurde lang voordat het betere spel van Oosterlaar/Verhoeven werd bekroond met treffers van A. Aalberts en P. Amels.

 

Offinga Kappers – Betterfit 3 – 5

W. Buurstra opende de score, maar verder lag het initiatief bij Betterfit die in een korte periode naar een beslissende 1-5 liep via D. Groen 2x, G. Rijpstra 2x en R. Post F.J. Pander scoorde nog wel twee maal tegen, toen was het echter al te laat.

 

Tegelzetbedrijf Miedema – De Korenaar 1 – 3

Het duurde wel lang voordat De Korenaar de winst binnen haalde. F. Hoekstra zorgde voor 1-0 en pas halverwege de tweede periode zorgden L. Ghandy 2x en H. Vonk voor de verdiende 1-3.

 

Bar Yn ‘e Stal – W.I.K. 9 – 0

W.I.K. had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Yn ‘ e Stal. Vooral N. Rusticus 6x was ongrijpbaar. Verder scoorden I. Roersma 2x en W. Kooistra.

 

Bouwbedrijf Kooistra Kubaard – Zuidema Scheepsbouw 6 – 3

J. Brouwer 1-0 en 2-0, R. Frijling 2-1, G. Sijszeling 3-1, J. Brouwer 4-1, J. de Jong 5-1, J. Appelboom 6-1, R. Frijling 6-2 en 6-3.

Een rommelig duel met een duidelijk sterker Kooistra. Vanaf het begin stond Zuidema onder druk en hier kon het moeilijk mee omgaan. Het had deze tegenstand niet verwacht en speelde daardoor te geforceerd. Een verrassende, maar verdiende Kooistra zege.

 

Schroevenkopen.nl – De Struners 7 – 1

S.P. Jouwsma 5x, W.S. Hijlkema, J. Boersma met een tegentreffer van T. Dijkstra.

De voor Schroevenkopen.nl weinig beschikbare S.P. Jouwsma maakte met 5 treffers het verschil. De strijd ging aanvankelijk gelijk op, halverwege stond te teller op 2-1.

 

De Jager Accountancy – Leo Reitsma/Huhtamaki 2 – 1

E.v.Sertima 1-0, C.Outhuyse 1-1, M. Snippe 2-1

De Jager was de gelukkigste in dit volkomen gelijk opgaande duel

 

Fitnesscentrum C.C.M. – Sportcafe de Trije 0 – 4

T. Bosma 2x, T. Oegema 2x.

Beide teams konden niet beschikken over wisselspelers. De Trije kon hier beter mee omgaan. CCM was aanvallend machteloos.