Herberg de Bogt en Pannendekkers pakken eerste overwinning

De één gedegradeerd, de ander gepromoveerd. Het duurde even maar afgelopen weekend konden beide teams de eerste overwinning van het seizoen noteren. De mannen van Pannendekkers waren veel te sterk voor van Marrum. S. de Bruin 2x, C.Jensma 3x, T.v.d. Kuur en T.Helfrich schoten allen raak, R.Broersma deed dit slechts 2x voor van Marrum 7-2. De Bogt Had meer moeite met Bijlsma Meubelen. In het begin liep de Herberg gemakkelijk uit, maar aan het eind kwam Bijlsma, via E.Westra 3x, nog gevaarlijk terug 4-6.

Café de Kleine Beurs-Bogt fen Gune 2-6 Pas in de 2e helft kon de Bogt afstand nemen van de Kleine Beurs, Voor rust wisselden A.Tuininga en N.Hallovic elkaar 2x af, na rust schoten N.Bruinsma, A.Tuininga, L.Vlaskamp en K.Bijlsma allen raak.

Grauwe Paard-Tapperij ’t Noord 3-7 Beide zonder wissels aantredend, de ene coach was wat zenuwachtiger dan de ander. De Tapperij begon voortvarend. A.Venema was goed op schot (4x) en de weer van stal gehaalde K. Breidenbach wist op miraculeuze wijze weer 2x met links te scoren. Aan de andere kant lukte het men grote kansen te verprutsen (S. de Schiffart). Maar schoten ze toch nog 3x raak, B.v.d. Baan, B.Boonstra en S. de Schiffart.

Café de Harmonie-Meijer Plaatbewerking 7-3 In de eerste helft kon Meijer het tempo nog aardig bijbenen, maar in de tweede helft kon de Harmonie toch nog vrij gemakkelijk afstand nemen. Meijer kwam nog op voorsprong door S. vd. Zwaag en D.Schouten 2x. Na rust schoot J. de Witte 3x en J.Faber en R.Reitsma 2x raak.

Prinsbouw/van Dellen-Autowascentrum Dijkstra 2-6 Dijkstra begon met 3 man, de koffie was te warm, maar al snel voegde zich E.Boonstra zich bij het kwartet. Het was toen al 1-0 door S. de Boer. E.Boonstra maakte gelijk en L.Visser schoot voor rust nog 2x raak, waarvan de 2-3 een schoonheid was. Na rust counterde Dijkstra naar een gemakkelijke overwinning. E.Boonstra 2x en R.Post.

Expert-Bloemketerp 1-2 Heel lang bleef het 1-0 voor Expert door een harde schuiver van HA Sybesma. In de 2e helft kon Bloemketerp profiteren nadat J. Broersma geel had gekregen. S. de Vries schoot raak. Y.Brijker werd matchwinnaar met de toch wel verdiende zege.

Lovis Design-Panbakker 1-2 Hoewel Lovis het beter voetbal speelde toonde Panbakker inzet en karakter. G.Hoekstra schoot Panbakker dan op verdiend op 0-1. O.Elsinga maakt 1-1. In de 2e helft veel kansen over en weer. J.Bosma zorgt voor 1-2. Lovis raakt nog via H.Bartouhtouh de paal, daar bleef het bij.

Haarsma&de Bruin-W.v.d. Lageweg 3-4 Lageweg bleef de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Haarsma kon nog even terug komen tot een 2-2, maar daarna liep Lageweg uit naar een verdiende overwinning. JS Kingma en M.Andreae 2x, R.Jorritsma, D.Reijmer en N.Feenstra 1x.

Zalen ’t Holt-Saab Wassenaar/BlackHorse 0-2 Beide teams waren aan elkaar gewaagd en ontliepen elkaar dan ook niet veel. Door een misser van de verdediging tunnelde S.Visser de keeper 0-1. Ver in de 2e helft schoot P. v. d. Veen 0-2 binnen.

Sportcafé de Trije-Kr8werk/Publikar 3-3 Voor de rust kon de Trije nog voor blijven met 2-1 door R.Hooghiemstra, D.Molenaar en R.Zijlstra. Na de rust werd er in de laatste 10 minuten nog 3x gescoord en kwam de 3-3 op het score bord. D.Molenaar, R.Zijlstra en H.Luimstra.

Phone House-Eco Protecta 7-0 Een simpele overwinning van Phone House, voor de rust 4-0, na de rust werd het karwei afgemaakt. D.Sommer 2x, P.Dijkstra, W.Mariman, DP Westra, M.Zwier en G.Nieuwenhuis 1x.

Elektrokoopjes.nl-Selekt Meat 5-1 Een gemakkelijke zege voor een technisch superieur Elektrokoopjes. Er werd volop gecombineerd en Selekt Meat liep achter de feiten aan. S.Kuiper, T.Siersma, J.Nijeholt en W.Hew-A-Kew 2x. K. á Nijeholt scoorde tegen.

W.I.K.-Tijsma/Nr1Hypotheken 2-5 Wik deed zijn best maar tegen dit geweld was zelfs Geert Hof niet bestand. R.Reversma maakte 2 schitterende doelpunten, R.Zondervan, S.Boersma en W.van Duynen schoten ook raak. H. Blaauw en S. Osinga scoorden tegen.

Keizer Autoschade-Warmtetechniek 2-1 Ook deze week probeerde Keizer weer naar de overwinning te counteren. Dit leek aardig te lukken toen T.Looge wonderschoon wist af te ronden 1-0. Daarna bleef Keizer wat achterin hangen. C.Braak maakte 1-1, maar S.Roorda meteen daarop 2-1. Dit was tevens de eindstand.

Pars Graanhandel-Zuidema 1-4 In de ze zeer spannende wedstrijd leek het er in het begin niet op dat Zuidema zo ruim ging winnen 0-1 voor de rust door N.Rusticus. K. de Haan 0-2. GJ Marre maakte 1-2. Y Zuidema na een mooie actie 1-3. N.Rusticus naar een keepersfout 1-4.

H.B.M.-Offinga Kappers 2-4 Pas bij 0-4 werd HBM wakker. Helaas was het toen reeds te laat. Dankzij de keepers bleef het lang 0-1 door E.Thange. E.Nauta 2x en G.Nietopiel zorgden voor de andere treffers. R.Miedema en A.Vogel scoorden tegen.

Leo Reitsma-Auto Strikwerda 1-3 In deze attractieve wedstrijd had er meer gescoord moeten worden. Alleen S.Vitor, R.Dijkstra en J. van Abbema deden dit voor Leo Reitsma. J.Rodenhuis redde de spreekwoordelijke eer.

V.V.O.E.-Frankena 2-4 Onze vrienden kon het niet redden tegen de koploper. Ze boden tot de 2-2 goed tegenstand. Voor V.V.O.E. E.Goodijk en S.Grotenboer. Voor Frankena WS Hylkema, J.Boersma en J.Tijmersma 2x