Herberg de Bogt knokt zich langs Cafe De Posthoorn. Fitnesscentrum C.C.M. nog steeds zonder succes.

Dat het Fitnesscentrum C.C.M. gaat lukken om er in het slot van de competitie nog punten uit te halen lijkt onwaarschijnlijk. Wel heeft het team van R. Bruinsma er de laatste wedstrijden dicht bij gezeten. Afgelopen vrijdag was het echter kansloos tegen de routiniers van De Stadsherberg catering. In de strijd om de titel gaat het in deze laagste klasse tussen Leo Reitsma en Bar Yn ‘e Stal. Deze teams ontmoeten elkaar in de laatste competitieronde. Er is altijd wel een competitieavond dat er flinke tikken worden uitgedeeld en dat was deze maal het geval. De teams raken op het einde van een lang seizoen minder gemotiveerd en dan vooral als er nog maar weinig op het spel staat. De bank van de wisselspelers was deze avond minder goed of helemaal niet bezet. In de hoofdklasse leed een bijeengeschraapt team van Tapperij ‘t Noord een enorme nederlaag tegen Martens Vis. Het werd maar liefst 13-4. Ook de 3-10 van Steensma op Bouwbedrijf Scharringa was een verrassing. In de eerste klasse knokte Herberg de Bogt zich zonder wisselspelers langs Cafe De Posthoorn en kan aan degradatie nog ontkomen. Interessant is daarom het degradatiegevecht vrijdag a.s. tussen Sans Souci en Herberg de Bogt, aanvang 19.30 uur. In de tweede klasse gaat het in de titelstrijd al een hele tijd tussen Sijperda Verhuur en Koopmans Schilders waarbij eerstgenoemd team de beste papieren heeft. In de derde klasse verloor Expert nipt van SDV Projectbuilding en krijgt het moeilijk om zich te handhaven.

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 5 – 2

E. Boonstra 1-0, W.v.Duyn 1-1, L. Visser 2-1, O. Elsinga 3-1, J. Stecking 3-2, L. Visser 4-2 en 5-2.

Beide teams wilden er wel voor gaan, al stond er nog maar weinig op het spel. Het initiatief lag vanaf de opening bij De Bogt, maar de openingstreffer viel aan de andere kant. R. Veltman tastte mis en E. Boonstra kon intikken. De verdiende gelijkmaker kwam van W.v. Duyn, al had hij er wel de medewerking van doelman R. Foss bij nodig. Haitsma ging in de tweede periode beter spelen. L. Visser schudde op de hem bekende manier een Bogt verdediger van zich af, 2-1 en O. Elsinga zorgde met een vrije trap voor 3-1. Met een mooie actie binnen kant paal bracht J. Stecking de spanning terug. De Bogt zette nu aan voor een slotoffensief, maar uit de ruimte die hierdoor aan de andere kant ontstond wist L. Visser nog twee maal te scoren.

 

Steensma F.I. – Bouwbedrijf Scharringa 10 – 3

D. Tichelaar 1-0 en 2-0, T. Hoekstra 3-0, A. Venema 4-0, P.Y. Walda 4-1, T. Hoekstra 5-1, D. Tichelaar 6-1, S. Zijlstra 6-2, T. Hoekstra 7-2, E. Tolsma 8-2, T. Hoekstra 9-2, T. Bussink 9-3, A. Venema 10-3.

Scharringa kwam verzwakt en zonder wisselspelers binnen de lijnen en was vanaf het begin kansloos tegen een gemotiveerd Steensma. T. Hoekstra was met drie treffers weer eens ouderwets aanwezig.

 

Martens Vis – Tapperij ‘t Noord 13 – 4

K. Tankink 3x, R. Pijpker 4x, E. Boiten 3x, P.v.Dijk 2x, C.v.Dijk met tegentreffers van W. Blaauw 2x, R. Post en G. de Boer.

Het heeft coach S. Burggraaff veel moeite gekost om een team binnen de lijnen te krijgen en dat is hem gelukt. Halverwege waren er nog geen signalen dat Tapperij in zou storten. Het werd zelfs nog 3-4 via W. Blaauw. Na de 5-4 door een eigen inzet was de tank bij Tapperij helemaal leeg en kon Martens Vis haar gang gaan.

 

De Skearmessen – Oosterlaar / Verhoeven 3 – 6

Oosterlaar/Verhoeven was voor De Skearmessen een trapje te hoog. Na een eigen doelpunt en twee treffers van P. Amels leek het duel vroegtijdig beslist. Nog in de eerste periode repareerden T. Krottje, H. de Boer en R. Frijling de schade. Een gele kaart voor H. Dijkstra werd beslissend. M. Visser scoorde in deze man meer situatie, dezelfde speler vergrootte de voorsprong en A. Schaap zorgde voor de eindstand.

 

Sans Souci – Warmtetechniek 2 – 5

F. Hoekstra 0-1, L. Hoekstra 1-1, F. Hoekstra 1-2 en 1-3, C. Braak 1-4, J.v.d.Meij 2-4, A. Jukema 2-5.

Sans Souci had al vrij snel de pech dat R. Steensma met een blessure moest uitvallen. Het team uit Berlikum moest verder zonder wisselspelers en was in het verdere verloop kansloos.

 

G.Pars Graanhandel – Zijlstra Beroepskleding 4 – 11

S. de Bruin 4x, Y. Shire 3x, T. Grond 3x, J. Dijkstra met tegentreffers van J. Kingma 3x en S. Wijnstok.

Pars is aan een uitstekend seizoen bezig en staat als debutant in de middenmoot van de ranglijst. Het was echter kansloos tegen het snelle combinatievoetbal van de kampioen die nog steeds een gretige indruk maakt.

 

Maxstuc – Pluimveeservice Smeding 11 – 0

R. Reitsma 6x, M. Schapelhouman 3x, J. Hof en R.v.Hoenderdaal.

Voorheen was deze krachtmeting altijd spannend, maar het Pluimveeteam maakt de laatste tijd een lusteloze indruk waarbij de overtuiging volledig ontbreekt. Ook nu weer waren er enkele dragende spelers afwezig. R. Reitsma kon zich met zes treffers dan ook flink uitleven.

 

Cafe De Posthoorn – Herberg de Bogt 3 – 4

L. Looijenga 0-1, J. Hoogterp 1-1, P. Scholten 1-2, P.v.Rootselaar 2-2, T. Adolfs 3-2, D. Scholten 3-3, L. Looijenga 3-4.

Deze overwinning werd door De Bogt op wilskracht behaald. Het was een levendige wedstrijd met genoeg mogelijkheden waarbij De Bogt als gelukkigste uit de strijd te voorschijn kwam.

 

Devicamp – Sportcentrum Shape 0 – 11

S. Offenga 5x, H. Timmermans 4x, A. Pool 2x.

Bij beide teams was de bank met wisselspelers onbemand. Shape ging hier veel beter mee om. De eerste periode ging vrijwel gelijk op. Ook Devicamp kreeg in deze fase mogelijkheden. Tussenstand 0-3. Naar mate het duel vorderde ging Devicamp steeds meer op de aanval spelen, maar verdedigde niet bij de counter waardoor de score in de slotfase nog flink opliep.

 

De Tap – Koopmans Schilders 1 – 7

J. Guertin 3x, M. Guertin 3x, B. Herrema met een tegentreffer van J. Bootsma

Koopmans was aan haar stand verplicht om dit duel te winnen. Het leverde ook weinig problemen op. De Tap is na een goede competitiestart in een vrije val beland en zal het volgend seizoen een trapje lager moeten doen. Bij 0-6 scoorde J. Bootsma tegen.

 

Autobedrijf Strikwerda – Schroevenkopen.nl 4 – 0

B. Strikwerda 2x, J. Dijkstra en S. Didden.

Strikwerda was vanaf het begin sterker, maar kwam pas een minuut voor de wisseling op 1-0 via S. Didden. Het spelbeeld veranderde in de tweede periode weinig. B. Strikwerda verdubbelde met dank aan de Schroevenkopen doelman de voorsprong, J. Dijkstra met een schot in de verre hoek en B. Strikwerda met een intikker maakten het verschil.

 

Preton Nederland – Verno Verhuur 1 – 6

A.v.d.Bosch 3x, E.v.d.Veen 2x en J. Mosselman.

Weer eens zo’n uitschieter van Verno, al komt deze te laat, het team is namelijk al gedegradeerd. A.v.d.Bosch was de uitblinker en bij 0-5 scoorde Z. Korell tegen. Voor Preton was er in dit duel geen eer meer te behalen.

 

Sijperda Verhuur – Primera Haitsma 9 – 1

F. Hoekstra 2x, D. Kleiterp 2x, W. Slager 2x, K. Meinsma 2x, J. Elting en tegen scoorde P. Prosee

Het leek voor de koploper een moeilijke klus, maar het werd vanaf het begin een makkie. Bij het wisselen van speelhelft stond het al 5-0. Vrijdag a.s. zal het voor Sijperda tegen het steeds beter spelende Alinex Uitzendbureau niet zo gemakkelijk gaan.

 

Alinex Uitzendbureau – Horeca de Trije 9 – 6

O.el Yousfi 1-0, C.v.d.Ploeg 1-1, S. Gümrükuïoglij 2-1, M.v.d.Veen 2-2 en 2-3, R.v.Santen 2-4, W. Goeman 3-4, S. Gümrükuïoglij 4-4, R.v.Santen 4-5, J. Zuiderhof 5-5 en 6-5, I. Yildiz 7-5, S. Gümrükuïoglij 8-5, I. Yildiz 9-5, M.v.d.Veen 9-6.

Een open duel met wisselende kansen. Bij 2-4 leek Horeca de Trije de controle over de wedstrijd te hebben. Twee snelle tegengoals deed de wedstrijd kantelen waarbij het Horeca team steeds meer ruimte weggaf. Opvallend was verder het gemak waarmee Alinex tot scoren kwam. Doelman P. Quarre van De Trije had een moeilijke avond.

 

Betterfit – TGJ communicatie 1 – 1

Door een gele kaart voor N.v.Gils wist G. Rijpstra de score te openen. Het was dezelfde v.Gils die geheel vrijstaand de bal hoog kon inschieten en zo het volkomen gelijk opgaande duel een terecht eindresultaat gaf.

 

Expert Franeker – SDV Projectbuilding 1 – 2

Een gelijk opgaand duel waarbij W. Sloterdijk al meteen een inzet via enkele Expert verdedigers in het doel zag verdwijnen. Ook het tweede doelpunt van SDV kwam enigszins gelukkig tot stand. F. de Beer kreeg in een scrimmage de bal voor de tweede maal voor de voeten en toen was het wel raak. Het team van S. de Vries kon nu rustig achterover leunen en Expert wist geen gaten te vinden in de gesloten verdediging. Vlak voor de wisseling was het dan toch raak toen E. Lodewijk gebruik maakte van een weifeling in de SDV afweer. Verder kregen beide teams nog even veel kansen, maar de uitblinkende sluitposten M. Feitsma en O. de Bruin bleven overeind.

 

Sportcafe de Trije – Leo Reitsma/Huhtamaki 2 – 8

C. Outhuyse 3x, M. Teerstra 3x, E. Boonstra 2x met tegentreffers van J. Cuperus 2x.

Leo Reitsma kwam al snel op 0-3. Toch leek het spannend te worden na twee snelle treffers van J. Cuperus. Hier bleef het echter bij en kon een veel sterker Leo Reitsma de voorspong moeiteloos uitbouwen. Man van de wedstrijd M. Teerstra.

 

The Phone House – W.I.K. 7 – 2

T. Osinga 2x, M. Koning 2x, A. Hoekstra 2x, M. Post met tegentreffers van E. Bruinsma en R. Boonstra

Bij een duel tussen jong en oud en ook nog zoon tegen vader behoort de jeugd te zegevieren en dat gebeurde ook ruimschoots. WIK had van het begin moeite met het tempo. Het werd dan ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. T. Osinga scoorde twee maal, pa S. Osinga stelde hier niets tegen over.

 

H. Vijver Rietdekkers – Bar Yn ‘e Stal 2 – 4

K.J. Hendriks 0-1, W. Moreira 1-1, N. Rusticus 1-2, J. Outhuyse 2-2, N. Rusticus 2-3 en 2-4.

Yn ‘e Stal had meer moeite met Vijver dan vooraf werd verwacht. Puntverlies had fataal geweest in de race om de titel. Het was na een moeizame 2-2 tussenstand N. Rusticus die het duel met twee treffers besliste.

 

Fitnesscentrum CCM – Stadsherberg catering 2 – 8

W. Beimers 5x, P. Bootsma, E. Bootsma, R. Herrema met tegentreffers van R. Bruinsma en W. Breemen-Schneider.

W. Beimers was met vijf treffers goed op dreef. CCM was de laatste tijd dicht bij een succesje, maar was deze maal kansloos. J. Krijnen werd duidelijk gemist