Herberg de Bogt pakt eerste winst. SDV Projectbuilding verrast.

En daar was in de eerste klasse dan het eerste succes voor Herberg de Bogt. Het werd 3-2 tegen medeconcurrent Pars Graanhandel. In deze klasse was er een overtuigende zege voor koploper Sijperda Verhuur en kende De Skearmessen weinig problemen met Preton Nederland. In de hoofdklasse waren alle ogen gericht op de topper tussen Steensma F.I. en Keizer Autoschade. Het werd een geweldige afstraffing voor de titelverdediger, namelijk 7-1. Steensma blijft met dit resultaat aan de leiding en dat is zeker een grote verrassing. Op deze vrijdagavond werd ook duidelijk dat Bowling Bloemketerp nu al is uitgerangeerd. Het verloor van het dit seizoen ook al niet geweldig presterende Van Dellen Bellen. Debutant Oosterlaar/Verhoeven blijft in de sub-top door winst op Regina’s Lingerie en Autobedrijf Haitsma kon zich Zijlstra Beroepskleding ternauwernood van het lijf houden. In de tweede klasse deed Betterfit/Combistralen goede zaken door De Tap op afstand te houden en hier wacht Schroevenkopen.nl nog op de eerste winst. In de derde klasse had koploper Phone House een uitstekende vrijdagavond. Het had zelf zoals verwacht weinig moeite met Vijver Rietdekkers terwijl S.D.V. Projectbuilding het team van Verno Verhuur verraste. Daarbij kwam nog dat Bar Yn ‘e Stal niet voorbij Leo Reitsma/Huhtamaki kwam. In de vierde klasse won Sportcafe de Trije met speels gemak van Bouwbedrijf Scharringa. Hier werd afgesloten op 6-1. Er was tevens winst voor de nieuwkomers Rin-tec en Praxis. Voor vrijdag a.s. staan de volgende toppers op het programma; in de eerste klasse Sijperda Verhuur – A.B. Texel, aanvang 21.45 uur en in de derde klasse The Phone House – Bar Yn ‘e Stal, aanvang 21.30 uur.

 dsc2817

 

 

Hoofdklasse

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 7-1

De vraag is, waar stopt dit bij Steensma. Het team is in een ongekende topvorm. Voor Keizer telt het tegenovergestelde. De titelverdediger zit in een mindere periode. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. T. Hoekstra en C. Terpstra hielden gelijke tred, 1-1. Twee defensieve fouten bij Keizer waren al vroegtijdig beslissend. De sterk spelende T. Hoekstra en J. Hylkema profiteerden. In de tweede periode werd verwacht dat Keizer druk zou zetten, maar het was Steensma die het duel dicteerde en nog scoorde via E.P. Tolsma, E. Tolsma, T. Hoekstra en A. Venema.

Bowling Bloemketerp – van Dellen Bellen 3-5

Een gelijk opgaand duel dat pas in de slotfase werd beslist. Beide teams stonden vaak als toppers tegenover elkaar, maar door de wisselvallige seizoenstart was dit een strijd tussen middenmoters. Van Dellen kwam prima uit de startblokken en scoorde binnen enkele minuten via K. Pols en D. Drent. S. de Vries herstelde het evenwicht met een intikker en een pegel van afstand. Door een vloeiende aanval beheerst af te ronden werd het door K. Kuiken 2-3. S. de Vries liet het hier niet bij zitten. Hij zorgde met zijn derde treffer er voor dat de teams met gelijke kansen aan de slotfase konden beginnen. Het waren tenslotte R. Jelgersma en H. Awad die van Dellen de punten bezorgden.

Regina’s Lingerie – Oosterlaar/Verhoeven 2-5

D.v.d.Pol 0-1, M. Helfferich 0-2, F. Veenstra 1-2, D.v.d.Pol 1-3, A. Schaap 1-4, J.v.d.Zee 2-4, M. Helfferich 2-4.

Een juiste uitslag van een aantrekkelijk duel. Oosterlaar/Verhoeven heeft al aangetoond dat het een aanwinst is voor de hoofdklasse en Regina is een wilskrachtig team wat de laatste tijd net iets te kort komt.  

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra Beroepskleding 7-6

T. Grond 0-1 en 0-2, O. Elsinga 1-2, J. Broersma 2-2, H. Vonk 3-2, C. Baks 3-3, H. Vonk 4-3, E.J. Broersma 5-3, W.v.d.Vaart 6-3 en 7-3, J. Dijkstra 7-4, C. Baks 7-5, J. Dijkstra 7-6

Een spannend en levendig duel met wisselende kansen. Zijlstra startte sterk met twee snelle treffers en halverwege stond het 3-3. Haitsma liep uit naar een schijnbaar veilige 7-3, maar zag Zijlstra in de slotfase bijna nog langszij komen.

Eerste klasse

Tapperij ’t Noord – Maxstuc 2-1

R. Hoenderdaal opende de score met een afstandschot in de kruising en W. Blaauw rondde aan de andere kant een combinatie goed af. De kopbal van E. Boonstra bracht de beslissing. Maxstuc kreeg hierna veel kansen, maar een sublieme Haitsma doelman W.Hempenius voorkwam dat Maxstuc kreeg waar het recht op had.

Herberg de Bogt – G.Pars Graanhandel 3-2

Geen goede wedstrijd, te weinig hoogtepunten, maar de spanning vergoedde veel. M. Wijbenga zorgde van afstand voor 1-0 en K. Waterlander maakte met een van richting veranderd schot gelijk. Weer kwam het Herberg team aan de leiding via D. Scholten die twee maal de kans kreeg om aan te leggen. Uit een hoekschop ontving S. Wynstok de bal op een presenteerblaadje en zo konden de teams met een gelijke stand aan het restant beginnen. J. Bosma werd enkele minuten voor het einde via de punt van zijn schoen matchwinnaar.

De Skearmessen – Preton Nederland 7-3

J.W.v.Beem 1-0, R. Frijling 2-0, T. Krottje 3-0. W.v.d.Kooi 3-1, T. Krottje 4-1, R. Frijling 5-1, W. Miedema 5-2, J. Scharringa 5-3, J.W.v.Beem 6-3, E. Dijkstra 7-3.

Vooral fysiek was De Skearmessen een maatje te groot voor Preton. Ondanks de snel opgelopen achterstand bleven de blauw witten knokken voor een goed resultaat en werd het een open sportief duel.

Sijperda Verhuur – Cafe de Posthoorn 10-0

M. Zwier en K. Meinsma elk met 4 treffers waren de grote uitblinkers in deze ongelijke strijd. Bij de Rypsters ontbraken te veel bepalende spelers om er een echt duel van te maken. Verder scoorden W. Slager en A. Veenstra.

Tweede klasse

Betterfit/Combistralen – De Tap 4-1

Een terecht eindresultaat in een duel waarin Betterfit/C domineerde. D. Groen 2x en S. de Vries zorgden voor 3-0, K. a Nijholt scoorde tegen en opnieuw S. de Vries bepaalde de eindstand.

Primera Haitsma – T.G.J. communicatie 7-4

R.v.d.Kooi 0-1, C. Zijlstra 1-1 en 2-1, W. Ypma 2-2 en 2-3, C. Zijlstra 3-3, R.v.d.Kooi 3-4, L. Dalstra 4-4, C. Zijlstra 5-4, J. Verheij 6-4 en 7-4

Aanvankelijk had T.G.J. het beste van het spel. Halverwege de tweede periode kantelde de wedstrijd en werd het een onverwacht ruime Haitsma zege.

Schroevenkopen.nl – De Jager Accountancy 3-5

R.v.Windt 1-0, G.Dijkstra 1-1, W.Hylkema 1-2, R.v.Windt 2-2, J.Boersma 2-3, R.v.Windt 3-3, H. Brandes 3-4 en 3-5.

Het zit Schroevenkopen in deze fase niet mee. Ook in dit duel was er van krachtsverschil geen sprake en stond het team lang aan de goede kant van de score. Het was in de laatste 5 minuten H. Brandes die met twee treffers de Harlingers naar de winst schoot. De Jager doet het overigens uitstekend als debutant in de tweede klasse.

Derde klasse

Leo Reitsma/H. – Bar Yn ‘e Stal 2-2

Het draaide de laatste tijd stroef bij Leo Reitsma en daarom was dit gelijke spel een geweldige opsteker. Het initiatief lag grotendeels bij het favoriete Yn ‘e Stal dat op voorsprong kwam via I. Roersma, goed aangespeeld door N. Rusticus. C. Outhuyse maakte in de rebound gelijk en hiermee werd er ook gewisseld. Met een hard schot door de midden kwam het Rypster team opnieuw aan de leiding, doelpuntenmaker N.Rusticus. Dit leek ook de eindstand, maar in de laatste minuut was het E. Boonstra die van dichtbij gelijk maakte.

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur 4-3

De basis voor deze verrassende SDV zege werd gelegd in de eerste speelperiode. M. Kerkhof opende met een frommelgoal en W. Sloterdijk van afstand betekende al snel 2-0. D.J. Volbeda scoorde met een beheerst schot in de hoek tegen, maar W. Sloterdijk, weer met een harde inzet, maakte het verschil ongedaan. Verno ging op zoek naar een beter resultaat en kwam langszij nadat D.J. Volbeda teamgenoot S. Visbeek perfect aanspeelde en T. Haitsma een prima actie goed afwerkte. Het was tenslotte man van de wedstrijd W. Sloterdijk die het duel besliste.

H.Vijver Rietdekkers – The Phone House 0-9

Vijver zonder wisselspelers was kansloos tegen de oppermachtige koploper uit de derde klasse. Halverwege stond er 0-4 op het scorebord en de doelpunten kwamen van M. Koning 4x, A. Hoekstra 3x, M. Werkhoven en D. Sijbesma.

De Korenaar – Expert Franeker 3-5

De eerste goede aanval van De Korenaar was meteen raak. M. Deinum kreeg te veel ruimte en schoot de bal in de kruising. Expert was meteen wakker en creëerde veel kansen waaruit Y. de Jong 2x en de overal aanwezige F.v.Eyck scoorden. Omdat Expert verzuimde van de vele mogelijkheden gebruik te maken en De Korenaar had aan enkele kansen genoeg om het zelfs nog spannend te maken. J.V.Cumptich en S. Haijma zorgden voor de aansluiting. Het was F.v.Eyck die Y. de Jong in staat stelde het duel definitief te beslissen.

Vierde klasse

Stadsherberg catering – Rin-tec 2-10

Een pikant treffen omdat dit een duel was tussen vader en zijn debuterende zoon, namelijk Stadsherberg speler W. Beimers en Rin-Tec speler R. Beimers. Het leek er in het begin niet op dat Rin-tec zo gemakkelijk zou gaan winnen. P. Bootsma en W. Beimers openden de score, 2-0. Onder aanvoering van Rin-tec speler L. Steensma werd de achtervolging ingezet. Toen de Stadsherberg door het wisselen even op adem kon komen stond er al 2-4 op de teller. Mede doordat De Stadsherberg in het verdere verloop niet over wisselspelers kon beschikken werd het nog een hoge score. Voor Rin-tec scoorden L. Steensma 5x, R. Beimers 2x, S. Souicat, L. Jellema en I. Hibma.

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf Scharringa 6-1

Dat de Trije deze topper met zo veel overmacht zou gaan winnen lag niet in de lijn der verwachtingen. M. de Groot, R. Postma en W. Ypma stelden Scharringa al in de eerste periode voor onoplosbare problemen. Dit veranderde in het vervolg ook niet. De Trije was aanvallend veel gevaarlijker en combineerde beter terwijl het tempo hoog bleef. J. Krijnen scoorde tegen en de resterende De Trije treffers kwamen van J. Cuperus, J. Meijer en opnieuw W. Ypma.

Praxis – Zuidema Scheepsbouw 5-3

Het lijkt er op dat Zuidema steeds dichter bij het eerste succes komt. In dit duel maakte het echte de fout om R. Zandberg te veel vrijheid te geven. Hij scoorde 5 maal. Het waren G. Vriesema 2x en W. Buurstra die tegen scoorden.

Miedema Bouwbedrijf – W.I.K. 2-6

H. Tegelaar 0-1 en 0-2, R. Boonstra 0-3, G. Wolbers 0-4, R. Miedema 1-4, B. Okkema 2-4, R. Boonstra 2-5, S. Osinga 2-6

Miedema beschikte niet over wisselspelers en het altijd slimme W.I.K. wist hier wel raad mee. Het had verder nieuwkomer H. Tegelaar om de wedstrijd open te breken. Een terechte overwinning voor de golden oldies.