Herberg de Bogt verrast. SDV Projectbuilding en Auto Strikwerda stellen teleur

Er viel met de winst op Maxstuc eindelijk weer iets te vieren voor Herberg de Bogt. Het team van J. Bosma staat nog onderaan, maar de reddingsboei is met dit resultaat uitgeworpen. In deze eerste klasse lieten Zijlstra Beroepskleding en Oosterlaar/Verhoeven met royale zeges zien wat het verschil is met de rest. In de hoofdklasse kwam koploper Keizer Autoschade tegen De Bogt fen Gune met de hakken over de sloot en pakte Steensma belangrijke punten tegen Bouwbedrijf Scharringa. In de tweede klasse won Sijperda Verhuur de topper tegen Koopmans Schilders waardoor de titelstrijd weer helemaal open is. Autobedrijf Strikwerda stelde met een kansloze 3-6 tegen De Korenaar hevig teleur. In de derde klasse vielen de grootste verrassingen. TGJ communicatie bracht De Struners de eerste nederlaag toe. Het werd na een uitermate spannend duel 3-4. Betterfit profiteerde hier wel van, al was de winst op Expert Franeker zeer moeizaam, 3-2. De tweede verrassing in deze klasse was de zege van Zuidema Scheepsbouw. SDV Projectbuilding werd met 5-6 verslagen. In de vierde klasse won koploper Yn ‘e Stal met dubbele cijfers van Fitnesscentrum CCM en was Leo Reitsma /Huhtamaki volgens verwachting te sterk voor Vijver Rietdekkers. Het pikante duel tussen de gebroeders Bootsma, namelijk Sportcafe de Trije tegen De Stadsherberg ging na een grillig scoreverloop met 7-4 naar de jonkies van de Trije. Interessante duels voor vrijdag a.s.; 19.30 uur De Tap – Verno Verhuur, het gevecht om de onderste plaatsten in de tweede klasse en om 20.10 Autobedrijf Haitsma – v.Dellen bellen in de spannende strijd om de titel in de hoofdklasse.

Bouwbedrijf Scharringa – Steensma F.I. 0-3

Gezien de stand op de ranglijst kon Steensma dit succes best gebruiken. Het zat het team in dit duel ook duidelijk mee. In een periode dat Scharringa steeds dreigender werd opende J. Hijlkema aan de andere kant de score. Verder was doelman F. Boersma goed op dreef. Twee niet te slimme overtredingen van J.P. Walda betekende dat Scharringa met een man minder verder moest en dit leverde treffers op van A. Venema en F. Oosterbaan.

 

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune 2 – 1

Beide teams kwamen in de eerste periode niet tot scoren. Het was pas halverwege de tweede periode dat C. Terpstra het duel open brak. Door een mislukte wissel bij Keizer kon W.v.Duyn gemakkelijk intikken en dat leek ook de eindstand te worden. Het was in de laatste minuut W.v.d.Meer die met een fraai doelpunt Keizer alsnog naar de zege schoot. Keizer had gezien het spelbeeld ook het meeste recht op de zege.

 

Warmtetechniek – Pluimvee Smeding 6 – 1

S. Kuiper 1-0, C. Braak 2-0 en 3-0, A. Koning 4-0, S. Kuiper 5-0, M. Diertens 5-1, A. Jukema 6-1.

Het duel kwam laat op gang, maar na de openingstreffer van S. Kuiper trok Warmtetechniek het duel steeds meer naar zich toe en werd het nog een gemakkelijke zege. Pluimvee is de laatste tijd niet op dreef.

 

Maxstuc – Bogt fen Gune 5 – 6

J. Bosma 0-1 en 0-2, L. Looijenga 0-3, H. Huisman 1-3, L. Looijenga 1-4, M. Kruize 2-4, R.v.Hoenderdaal 3-4, L. Looijenga 3-5 en 3-6, R.v.Hoenderdaal 4-6, H. Huisman 5-6.

Al vroeg in het duel nam De Bogt een 0-3 voorsprong en dat was meteen de basis voor de zege. Maxstuc kwam wel twee maal goed terug, maar kon het verschil niet overbruggen. L. Looijenga bij De Bogt en R. Hoenderdaal bij Maxstuc waren de uitblinkers in dit open duel.

 

G.Pars Graanhandel – De Skearmessen 1 – 1

Pars domineerde en kwam via K. Kobus verdiend op voorsprong. De Skearmessen kreeg weer kansen toen Pars enige tijd met drie veldspelers verder moest. De Rypsters profiteerden hier matig van met slechts een tegentreffer van R. Vrijling

 

Cafe De Posthoorn – Oosterlaar/Verhoeven 2 – 11

M. Visser 3x, P. Amels 2x, A. Alberts 3x, A. Schaap 2x en Q. Zondervan met tegentreffers van B. Buwalda en W. Hoogterp.

Halverwege stond het al 0-6 voor het veel sterkere Oosterlaar/Verhoeven. De Posthoorn kon niet beschikken over wisselspelers en dan ben je tegen het beweeglijke team uit Harlingen op voorhand al kansloos.

 

Zijlstra Beroepskleding – Sportcentrum Shape 8 – 1

T. Grond 5x, W. Tigchelaar, S. de Bruin en Y. Shire met een tegentreffer van H. Timmermans.

Zijlstra bewees in dit duel opnieuw dat het verschil tussen de top en de middenmoot in de eerste klasse wel erg groot is. Shape werd op snelheid steeds afgetroefd.

 

Devicamp.nl – Sans Souci 7 – 4

M. ter Horst 1-0, M.v.Zwieten 1-1 en 1-2, P. Hibma 2-2, D. Wybenga 3-2, 4-2 en 5-2, K.v.Hofwegen 6-2, M. ter Horst 7-2, L. Hoekstra 7-3, F.v.d.Mei 7-4.

Het duel ging lang gelijk op met genoeg mogelijkheden voor beide teams. Het was D. Wybenga die met een fraaie hattrick het duel besliste.

 

Koopmans Schilders – Sijperda Verhuur 2 – 4

B.v.d.Zee 1-0, A.Veenstra 1-1, B.v.d.Zee 2-1, D. Kleiterp 2-2 en 2-3, L. Meinsma 2-4

Koopmans miste enkele dragende spelers, maar dat doet niets af aan de verrassende Sijperda zege. De teams hielden elkaar lang in evenwicht. Het was tenslotte D. Kleiterp die 10 minuten voor het einde Sijperda op voorsprong zette en dit bleek achteraf beslissend. Na dit resultaat wordt het nog spannend in de strijd om de titel.

 

Primera Haitsma – De Tap 5 – 1

C. Zijlstra 1-0 en 2-0, D.P. Weistra 2-1, L. Dalstra 3-1, F. Poorte 4-1, E. Miedema 5-1.

Een verdiende, maar geflatteerde Primera zege. Bij de 2-1 raakte D.P. Weistra slechts de paal. In de slotfase liep Primera Haitsma nog uit naar 5-1 toen De Tap probeerde de achterstand weg te werken en veel ruime weggaf.

 

Preton Nederland – Alinex Uitzendbureau 3 – 1

Preton had het gehele duel een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Omdat Alinex aanvallend ook niet uitblonk kwamen de treffers pas laat tot stand. Na de openingstreffer van P.v.d.Schoot zette Alinex meer druk en het was J. Zuiderhof die met een knal in de uiterste hoek het evenwicht herstelde. Beide teams kregen hierna nog kansen en Preton was de gelukkigste met twee treffers in de laatste minuten. O. Peska en J.v.d.Veen scoorden.

 

Schroevenkopen.nl – Verno Verhuur 4 – 3

Verno had lang het beste van het spel en dit leverde ook treffers op via D. Volbeda en E.v.d.Veen.. Nog in de eerste periode herstelde Schroevenkopen zich. W.S. Hijlkema en N. Viëtor zorgden voor 2-2. De 3-3 na treffers van W.S. Hijlkema en D. Volbeda leek ook de eindstand. Het was in de laatste seconden J.P. Dijkstra die het team alsnog naar de zege schoot. Verno had zeker een punt verdiend.

 

Autobedrijf Strikwerda – De Korenaar 3 – 6

L. Ghandy 0-1, S. Didden 1-1, T. Bijma 1-2, N. Krikke 1-3, S. Viëtor 2-3, R. Hoekstra 2-4, T. Bijma 2-5, J.V. de Cumptich 2-6, S. Didden 3-6.

Het wilde deze avond bij Strikwerda niet lukken. De Korenaal speelde met veel meer overtuiging en zette Strikwerda steeds onder druk. Een verrassende, maar verdiende Korenaar zege met in haar midden de uitblinkende T. Bijma.

 

Miedema Bouw – De Jager Accountancy 5 – 2,

E. Hoekstra 1-0, H. Brandes 1-1, E. Atsma 2-1 en 3-1, E. Hoekstra 4-1, H. Brandes 4-2, E. Atsma 5-2.

Ook deze uitslag lag niet binnen de lijn der verwachtingen. De Jager kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen en maakte een matte indruk. Er werd in dit duel te weinig strijd geleverd met Miedema als terechte winnaar.

 

Betterfit – Expert Franeker 3 – 2

Betterfit was beter, won verdiend maar had een luckey doelpunt nodig om aan de winst te komen. Expert kreeg minder kansen, maar maakte hier wel optimaal gebruik van. Na een prima actie van O. Born vanaf de zijkant werd het 0-1 en R. de Klerk zorgde van afstand met een snoeiharde pegel voor evenwicht. Uit een goede combinatie van S. de Vries werd het 2-1 en opnieuw O. Born tikte een corner beheerst binnen. In de slotfase verdween een hoge bal ongelukkig via het hoofd van Expert speler E. Menks en de schouder van S. de Vries achter de doellijn en zo ging Betterfit er moeizaam met de winst vandoor.

 

SDV Projectbuilding – Zuidema Scheepsbouw 5 – 6

K. Groothoff 1-0, W. Sloterdijk 2-0, M. Wijbenga 2-1 en 2-2, A. Zuidema 2-3, M. Wijbenga 2-4, W. Sloterwijk 3-4 en 4-4, T.v.Faassen 4-5, M. Wijbenga 4-6, J. Meeuwis 5-6.

SDV dacht dit varkentje gemakkelijk te zullen wassen. Dit leek er aanvankelijk ook op want al vrij snel stond er 2-0 op het scorebord. Onder aanvoering van de goed spelende M. Wybenga kwam Zuidema verrassend langszij, SDV ging steeds slechter spelen en Zuidema drukte door en kwam zelfs op 2-4. De enige SDV speler die een voldoende haalde, namelijk W. Sloterdijk tilde zijn team over het dode punt heen, 4-4. Twee uitbraken via T.v.Faassen en M. Wybenga brachten de beslissing. Dit betekende de eerste Zuidema zege en deze was zeker verdiend.

 

De Struners – TGJ communicatie 3 – 4

H.J. Sikma 0-1, R.v.d.Kooi 0-2, R. de Vries 1-2, R.v.d.Kooi 1-3, H.v.d.Baan 2-3, H. Brouwer 2-4, R. de Vries 3-4.

TGJ had de goede tactiek tegen de ongeslagen koploper. De Struners mochten het spel bepalen en TGJ bediende zich van de counter. Dit pakte uitstekend uit. TGJ kwam in de eerste periode op 0-2 en er had gezien de kansen wel meer ingezeten. In de slotfase kwam de koploper na een treffer van R. de Vries nog dicht bij, maar de beste kansen bleven uit de counter voor TGJ dat echter verzuimde te scoren. De eerste nederlaag voor De Struners was een feit en dit was terecht.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Vijver Rietdekkers 5 – 2

M. Spanjersbergh 1-0, P. Vijver 1-1, C. Outhuyse 2-1, N. Vonk 2-2, M. Spanjersbergh 3-2, C. Outhuyse 4-2 en 5-2.

Tot 13 minuten voor het einde bleef de stand in evenwicht, 2-2 en dat was al verrassend. Het was niet verrassend dat C. Outhuyse zoals wel vaker zijn team naar de overwinning loodste.

 

Bar Yn ‘e Stal – Fitnesscentrum CCM 15 – 0

J. Zijlstra 6x, K.J. Hendriks 5x, R. Jorritsma 2x, N. Rusticus 2x.

Een duel om niet lang bij stil te staan. CCM kwam zonder wisselspelers in het veld en was geen partij voor het de laatste tijd op volle toeren draaiende Bar Yn ‘e Stal. De wisselstand van 5-0 viel nog mee.

 

Stadsherberg catering – Sportcafe de Trije 4 – 7

R. Herrema 1-0, S. Vellinga 2-0, J. Cuperus 2-1, P. Bootsma 3-1, J. Meijer 3-2 en 3-3, P. Bootsma 4-3, J. Cuperus 4-4 en 4-5, J. Meijer 4-6 en 4-7.

Een duel met twee gezichten. Stadsherberg begon sterk waarbij het twee kansen nodig had om even zo vele malen te scoren. De Trije was wel meer in de aanval, maar kwam niet verder dan enkele krachteloze acties. Het werd vervolgens een duel met wisselende kansen tot de 4-3 van P. Bootsma. De actie radius van de Stadsherberg werd steeds minder terwijl de jonkies van de Trije er nog een schepje boven op gooiden. Dit leverde nog vier De Trije treffers op en een prima overwinning.