Herstel Autobedrijf Haitsma en Syperda Verhuur. Rintec sterk in topper.

 AXL5580

In de hoofdklasse lijkt Autobedrijf Haitsma zich hersteld te hebben van een moeizame start. De winst van 7-6 op het taaie Mr.On & Offshore Service team kwam gemakkelijker tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Het Haitsma team kwam pas in de laatste speelminuten enigszins onder druk. De sub topper in deze hoogste klasse   werd een prooi voor Keizer Autoschade. Steensma verloor met 2-1. Koploper Bogt fen Gune had weinig te stellen met Cafe ‘t Wap. In de eerste klasse raakt Syperda Verhuur op toeren met als gevolg een plaats in de top drie. Het moeizaam opererende Autobedrijf Strikwerda ging met 2-4 onderuit. De grootste verrassing was de overwinning van Grand Cafe De Doelen op Sportcentrum Shape. In de tweede klasse ging alle aandacht uit naar de topper tussen Huis & Hypotheek en R.E.S. H & H won na veel spanning en strijd met 3-2. Verder was er het eerste succes voor Warmtetechniek. In de derde klasse ook al een heuse topper, namelijk die tussen de ongeslagen teams van Rintec en Apenmeeuw. Na lang aftasten nam Rintec het initiatief en dat betekende meteen de winst, 5-2. In deze klasse moet er ook gelet worden op SDV Projectbuilding. Het team in nog steeds schade vrij.

Autobedrijf Haitsma – Mr. On & Offshore Service 7-6

Jan de Haan 1-0, Henk Vonk 2-0, Yoonis Shire 3-0, Tim Grond 3-1, Mart Zwier 4-1 en 5-2, Oscar Elsinga 6-2, Tim Grond 6-3 en 6-4, Mart Zwier 7-4, Erwin de Boer 7-5, Tim Grond 7-6.

Autobedrijf stond bijna het gehele duel op een royale voorsprong, maar kwam in de laatste minuten onder aanvoering van de uitblinkende Tim Grond 5x toch nog onnodig in de problemen. Een terechte Haitsma winst.

Cafe ‘t Wap – Bogt fen Gune 1-5

De eerste periode ging het nog niet vloeiend bij de ongeslagen koploper. Dennis Hoekema opende voor de Leeuwarders de score en De Bogt kwam niet verder dan de gelijkmaker van Willem van Duyn. Vervolgens nam De Bogt het heft in handen waarbij het regelmatig tot succes kwam via Jordi Stecking, Frank de Vries, Jesper Deelstra en Willem Duyn.

 

De Struners F.C. – van Dellen bellen 1-3

In het eerste kwartier gebeurde er heel weinig en toen sloeg van Dellen twee maal genadeloos toe. Elmer Boonstra en Wilfred v.d.Zee scoorden binnen de minuut. Jelle Harm Kooistra maakte het met een rollertje in de kluts weer spannend en van Dellen had veel kansen nodig voordat Stevan Bootsma het in de slotfase afmaakte.

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 1-2

Het werd geen overtuigende zege voor de titelverdediger. Wiebe v.d.Meer in de eerste periode en hierna Sander Hoekstra zorgden voor 0-2 en Lammert Wagenaar scoorde tegen zonder dat Steensma recht had op meer.

Autocentrum Harlingen – G.Pars Graanhandel 7-6

Syb Wijnstok 0-1, Sayit Gumrukcooglu 1-1, Justin Attema 2-1, Hendrik Schiphof 2-2, Thijs Lodewijk 2-3, Robert Machiela 2-4, Ilhan Yildiz 3-4, Justin Attema 4-4 en 5-4, Hendrik Schiphof 5-5, Michel v.d.Ploeg 6-5, Syb Wijnstok 6-6, Ilhan Yildiz 7-6.

Hendrik Schiphof had gelijk toen hij na afloop stelde dat zijn team opnieuw en top van een wedstrijd hadden gespeeld maar wat evenals de vorige week geen punten opleverde. Het was een open duel met een grillig scoreverloop waarbij de gelukkigste won.

Coop Tolsma Winsum – The Phone House 2-3

De teams ontliepen elkaar in niets. Tjitse Oegema opende, Ynte v.d.Veen maakte gelijk, Martijn Werkhoven zorgde voor 1-2 en nu was het Jeffrey Draaisma die gelijk maakte. Vlak voor het eindsignaal werd Martijn Werkhoven matchwinnaar.

Autobedrijf Strikwerda – Syperda Verhuur 2-4

Een enerverend duel, tot het laatste signaal spannend en een terechte winnaar. Redmar Dijkstra bracht van afstand Strikwerda op voorsprong waarna Dirk Pieter Weistra 2x en Sander de Vries Syperda naar 1-3 schoten. Met de aansluiting van Ronald Reinsma was de spanning weer volledig terug en haalde Strikwerda alles uit de kast om de nederlaag te ontlopen. De beslissing viel echter aan de andere kant waar Sander de Vries in de slotseconden de 2-4 binnen gleed.

Sportcentrum Shape – Grand Cafe De Doelen. 3-4

De Doelen startte voortvarend. Jordy Wijk en Wesley Joustra scoorden. Sybo Offenga na een verdedigende misser en Kris van Hofwegen snoeihard van korte afstand betekende dat beide teams met gelijke kansen aan de tweede periode konden beginnen. Met een onhoudbare schuiver bracht Niek Tiemersma zijn team opnieuw aan de leiding, schoot Daniël Wijbenga in de kluts de gelijkmaker binnen en werd Jordy Wijk in de laatste seconden matchwinnaar.

Freedom Energy – Horeca de Trije 3-3

Het Horeca team liet zich in de laatste seconden nog lelijk verrassen. Ramon Hoogerhuis kon bij een 2-3 stand vanaf de stip de juiste hoek uitzoeken. Hiervoor was het Horeca team beter, scoorde via Michel v.d.Veen 2x en Pieter Quarre en zag de tegenstander met treffers van Cornelis Zijlstra en Pieter Zijlstra terug komen in de wedstrijd.

Zijlstra Kleding – Verno Verhuur 6-3

Johannes v.d.Veen 1-0 en 2-0, Egbert v.d.Veen 2-1, Tjibbe Haitsma 3-1, Pedro Lopez 4-2, Egbert v.d.Veen 4-3, Tjibbe Haitsma 5-3, Pedro Lopez 6-3.

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Zijlstra domineerde en Verno maakte goed gebruik van de mogelijkheden.

Cafe De Posthoorn – Rijschool Posseth 3-6

Posseth was veel beter en had halverwege de winst al binnen. Fabian Donderwinkel, Luuk Steensma, Joran Hiemstra, Sean de Boer en Marcel Amels waren verantwoordelijk voor de veilige 0-5. Het team uit Dronrijp liet het hierbij niet zitten en scoorde via Hoite Schaap 2x en Wilke Hoogterp tegen. Luuk Steensma bepaalde de eindstand.

Schapie Multiservice – Leo Reitsma/Huhtamaki 4-12

Het was in de tweede periode prijsschieten voor Leo Reitsma. De eerste periode werd zelfs afgesloten op 4-3 in het voordeel van Schapie. Hierna wilde het minder goed vlotten bij de Harlingers, werden er onnodige fouten gemaakt en tijdstraffen geïncasseerd waardoor de score snel opliep. Doelpuntenmakers Siemen de Vries 3x, Chris Outhyuse 2x, Cor Boonstra 2x, Mathijs Teerstra 2x, Erwin Jongsma, Mark de Vries met tegentreffers van Tjerk Helfrich 2x en Wesley Schaap 2x.

Warmtetechniek – Schroevenkopen.nl 6-2

Arjen Koning volkomen vrijstaand, Jacco Nijkamp hard en hoog in het doel en Sietse Kuiper na onderschepping betekende al vrij snel een beslissende 3-0. Schroevenkopen spartelde nog wel tegen wat tegentreffers opleverde van Tsjaerd Halbesma 2x, maar hier tussen door hadden Jasper Hoekstra, Arjen Koning en Sietse Kuiper de score al verder opgevoerd.

Bouwbedrijf Scharringa – Preton Nederland 2-2

Beide teams konden een succesje wel gebruiken gezien de stand op de ranglijst. De eindstand werd al in de eerste periode bereikt ondanks dat er verder genoeg mogelijkheden waren. Erwin Zijlstra opende, Tjitse Hoekstra maakte gelijk, Ewoud Walda bracht Preton opnieuw aan de leiding en nu was het Oane Born die het evenwicht herstelde.

Huis & Hypotheek – R.E.S. 3-2

De inzet van Niels Altenburg werd meteen beantwoord door een overigens houdbaar schot van Eric Vellinga. H & H bleef gevaarlijker en dit leverde goals op van Jorge Lopez en opnieuw Eric Vellinga. Toch werd het nog spannend toen Niels Altenburg voor 3-2 zorgde en de Bolswarders alles in de strijd gooiden om de schade te repareren.

Rintec – Apenmeeuw 5-2

De eerste periode was het aftasten aan beide kanten en werd er niet gescoord. Jildert Boekema nam het voortouw en schoot meteen twee maal raak. Na de 3-0 van Rick Beimers schudde Apenmeeuw alle schroom van zich af en dit leverde de aansluiting op via Ruben Eijzinga 2x. Rintec zag het gevaar en scoorde meteen hierna via Leeroy Jellema. Het was Rick Beimers die zijn team naar deze mooie zege schoot.

Sytsma Noord – Sannes Voorintholt 11-5

Tom Voorintholt 0-1, Sebas van Gils 1-1, Hidde Berg 2-1, Bauke Idsardi 3-1, Alexander Terluin 3-2, Bauke Idsardi 4-2, Armando Zwart 5-2, Kelvin v.d.Wal 5-3, Sebas van Gils 6-3, Mark Kuipers 6-4, Sebas van Gils 7-4, Kelvin v.d.Wal 7-5, Armando Zwart 8-5, Ype Sytsma 9-5, Bauke Idsardi 10-5 en 11-5.

Er was wel duidelijk krachtsverschil, maar de dubbele cijfers werden pas in de laatste vijf minuten bereikt toen Sytsma nog vier maal wist te scoren.

Expert – Miedema Bouw 4-5

Het leek er aanvankelijk niet op dat Miedema de winst binnen zou halen. Expert had het betere van het spel en scoorde uit de diverse mogelijkheden via Sjaak Roorda en Friso van Eijck. Miedema had echter minder kansen nodig om te scoren en dit gebeurde via Harm Germ Hellema 2x. Na de 3-2 van Tjipko Vellinga kantelde de wedstrijd en liep Expert achter de feiten aan. Arjen Visser en Harm Germ Hellema zorgden voor 3-4, Sjaak Roorda maakte wel gelijk, maar gerommel in de Expert afweer zorgde er voor dat Miedema er met de buit vandoor ging. Arjen Visser werd de matchwinnaar.

De Stadsherberg Catering – Maxstuc 3-15

Maxstuc heeft de smaak te pakken want dit is al de tweede maal dat de dubbele cijfers zijn behaald. De Stadsherberg kon het tempo van Maxstuc niet volgen, de wisselstand was 1-8 en de productie werd verzorgd door Richard Hoenderdaal 6x, Justin Reitsma 4x, Erwin Boiten 3x en Alexander Hettema 2x. De tegentreffers kwamen van Willem Beimers 2x en Jacob Zagema.

Engineeringsbedrijf Zuidema – SDV Projectbuilding 3-10

Zuidema was van het begin af al kansloos omdat het tegen SDV niet over wisselspelers beschikte. Het kostte de winnaars daarom weinig moeite om tot deze hoge score te komen. Man van de wedstrijd was Marc Wijbenga met zeven treffers en verder was er succes voor Jonathan Meeuwis 2x en Richard v.d.Veer . Halverwege stond er al 0-5 op de teller en tegen scoorden Willem Buurstra 2x en Martijn Metselaar.