Horeca de Trije blijft verbazen. Grand Cafe De Doelen raakt op stoom.

 AXL5640

Leek Horeca de Trije team het in de nieuwe competitieopzet moeilijk te gaan krijgen, niets is minder waar. Deze maal versloeg het De Skearmessen met 2-4 en dit betekent in deze eerste klasse een verrassende derde plaats op de ranglijst. Na een matige start doet ook Grand Cafe De Doelen goed mee. Het momenteel iets tegenvallende Phone House was met 3-6 de mindere. Koploper Haarsma & de Bruin moest een gelijk spel toestaan aan het altijd lastige Sportcentrum Shape. In de hoofdklasse bevestigde Oosterlaar/Verhoeven dat het voor de toppers een moeilijke tegenstander is. Na het reeds eerder behaalde gelijke spel tegen Keizer Autoschade was het nu De Bogt fen Gune dat met 3-3 genoegen moest nemen. In de tweede klasse leed koploper Zijlstra Beroepskleding een gevoelige nederlaag tegen concurrent Leo Reitsma/Huhtamaki. De onderlinge verschillen aan de kop van de ranglijst zijn hier uitermate klein. Onderin deden het winnende Verno Verhuur en Schapie Multiservice goede zaken. In de derde klasse was er royale winst voor de toppers Apenmeeuw en Rintec, was er het eerste verlies voor SDV Projectbuilding en de eerste winst voor Sannes & Voorintholt.

Bogt fen Gune – Oosterlaar/Verhoeven 3-3

De Bogt mocht met dit resultaat het meest tevreden zijn. Wel nam de koploper de leiding na een snoeihard binnengeschoten vrije trap van Willem van Duyn, maar nog voor het wisselen van speelhelft maakte Ane Schaap gelijk. Het initiatief ging hierna naar Oosterlaar en dit leverde succes op voor Frank Pietersma en Ane Schaap. De Bogt zette nu flink aan en kwam langszij via Ymke Brijker en Willem Duyn. De spannende slotfase leverde enkel tijdstraffen op voor Frank de Wit en Andre Alberts.

Mr. On & Offshore – Keizer Autoschade 1-11

Het Offshore team opende verrassend via Tim Grond, maar dat was ook meteen het laatste wapenfeit. Keizer was superieur en scoorde veelal na prima combinaties. De schutters waren Cees Terpstra 4x, Mart Kuperus 3x, Keimpe Pols 2x, Remco Reversma en Sander Hoekstra.

Van Dellen Bellen – Steensma F.I. 0-2

Een boeiend gevecht en een terechte winnaar. Evert Tolsma opende en Tjeerd Hoekstra besliste het duel vanaf de stip na een overtreding van Ronald Post.

Cafe ‘t Wap – De Strûners F.C. 4-4

Cafe ‘t Wap was wel steeds de bovenliggende partij, maar moest in de laatste minuut het team uit Berlikum nog naast zich dulden. De eerste periode werd afgesloten op 3-1 via Mark Kleefstra 2x, Dennis Hoekstra met een tegentreffer van Roar van Dellen. De Strûners kwamen sterk terug met treffers van Ruben van Dokkumburg en Tjitte Dijkstra. Vervolgens leek Mark Kleefstra het duel te beslissen, maar hier stak Tjitte Dijkstra een stokje voor.

G. Pars Graanhandel – Autobedrijf Haitsma 2-4

Ook nu weer moest Pars in de slotfase het onderspit delven. De eerste periode was opnieuw sterk voor de mannen uit St. Jacob. Robert Machiela en George Jelte Marra tilden de stand naar 2-0. Binnen de minuut in de tweede periode trokken Peter Visser en Jelmer Broersma de stand recht. Het waren tenslotte Yoonis Shire en Jelmer Broersma die de winst voor Haitsma binnen haalden.

De Skearmessen – Horeca de Trije 2-4

Het duel kwam laat op gang. Lang had De Skearmessen het duel onder controle en de 1-0 van Hepke de Boer leek hierbij voldoende voor de winst. In de slotfase kantelde de wedstrijd. Patrick Poelstra, Pieter Quarre en Ronald van Santen scoorden, 1-3. Hepke de Boer gaf zich nog niet gewonnen, maar Patrick van Dijk herstelde het verschil.

The Phone House – Grand Cafe De Doelen 3-6

De krachtsverhouding was opvallend groot. Pas na 1-6 konden Tristan Osinga en Jort Beimers het verschil iets verkleinen. Roy Hoekstra 2x, Robbin de Klerk 2x , Jordi de Cumptich en Robin Zandberg tilden De Doelen naar deze verrassend hoge score. Bij 0-2 bracht Martijn Werkhoven de spanning even terug.

Coop Tolsma Winsum – Syperda Verhuur 3-3

Een levendig duel met een spectaculair slot en een terecht eindresultaat. De eerste periode verliep nog geruisloos. Alleen Jelmer Elting trof doel. In de slotfase brandde de strijd pas goed los. Kees Jan Hendriks kegelde de bal uit een vrije trap in de uiterste hoek, nog in dezelfde minuut zorgde Dirk Pieter Weistra voor 2-1 waarna Kees Jan Hendriks vlak voor het einde gelijk maakte. Sander de Vries leek Syperda bij de eerstvolgende actie naar de winst te schieten, maar Kees Jan Hendriks dacht daar vanaf de aftrap met een vloeiende beweging duidelijk anders over.

Autobedrijf Strikwerda – Sportcafe de Trije 3-5

Joshua Cuperus 0-1, Frits Hoekstra 1-1, Joshua Cuperus 1-2, Redmar Dijkstra 2-2, Maco de Groot 2-3, Frits Hoekstra 3-3, Marco de Groot 3-4 en 3-5.

Het werd geen gemakkelijke zege voor Sportcafe de Trije. Strikwerda hield tot in de slotfase stand , 3-3, en toen was het Marco de Groot die met twee treffers het duel besliste.

Sportcentrum Shape – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2-2

Ook al zo’n duel in de eerste klasse zonder krachtsverschil. Phillip Hibma bepaalde de wisselstand op 1-0, Henk Stienstra en Noa van Gils deden de kansen keren en in de laatste minuut redde Daniël Wijbenga voor Shape een punt.

Bouwbedrijf Scharringa – Huis & Hypotheek 3-6

In de eerste periode kon Scharringa goed volgen. Uit een goede pass van Willy v.d.Kooi opende Dannick Sikkema de score, Kevin á Nijeholt schoot voluit van afstand de gelijkmaker binnen, Oane Born zorgde met een goede actie voot 2-1 en nu maakte Ward Mariman met een vloeiende passeerbeweging gelijk. Vervolgens werd H & H sterker en dit leverde succes op voor Jorge Lopes 2x en Kevin á Nijeholt. Erik de Groot deed nog iets terug en de uitblinkende Jorge Lopez had het laatste woord.

Preton Nederland – Schroevenkopen.nl 1-2

Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om van de onderste plaatsen af te komen. Schroevenkopen was de gelukkigste omdat de teams elkaar weinig ontliepen. Man van de wedstrijd Tsjeard Halbersma tekende voor beide Schroevenkopen doelpunten en Gerrit Scharringa zorgde voor de gelijkmaker.

Cafe De Posthoorn – Schapie Multiservice 2-9

Het kan blijkbaar vriezen of dooien bij het team van Schapie. De Posthoorn had de pech dat het deze maal dooide, want Schapie was oppermachtig. Het was halverwege al 1-5 en gescoord werd er door Wesley Schaap 3x, Tjerk Helfrich 2x, Pieter Beuker 2x, Kevin Hoekstra, Jeroen van Dellen met tegentreffers van Hoite Schaap en Wilke Hoogterp.

Verno Verhuur – Warmtetechniek 3-0

Warmtetechniek had de beste kansen, maar benutte deze niet. Verno had aan enkele kansen genoeg en won daarom verdiend. Doelpuntenmakers Alex v.d.Bosch, Sicco de Vries en Egbert v.d.Veen.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Zijlstra Beroepskleding 4-1

Pieter v.d.Schoot opende voor Zijlstra en Simon de Vries maakte met een stiftballetje gelijk. Beide team kregen verder voldoende mogelijkheden waarbij Mathijs Teerstra met twee treffers het duel besliste. Sebastiaan Wierda bepaalde de eindstand.

Maxstuc – Expert Franeker. 6-3

Maxstuc overrompelde Expert in de openingsfase. De ongrijpbare Justin Reitsma scoorde een fraaie hattrick. Expert kwam vrij snel terug via Friso van Eyck en Tjipko Vellinga. Vlak voor de wisseling waren twee acties van Ritske Reitsma in feite beslissend. Richard Hoenderdaal zorgde fraai in de korte hoek voor 6-2 en vervolgens had Expert veel pech met drie schoten binnenkant paal. Sjaak Roorda vond in deze slotfase wel de juiste richting.

Rintec – Sytsma Noord 7-3

Een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. Jurjen Vriesinga was met vier goals goed op schot. De wisselstand was 3-2 en voor Rintec was er verder nog succes voor Bouke Lokhorst 2x en Jildert Boekema. Tegen scoorden Bauke Idsardi, Jesse Drijver en Sebas van Gils.

Apenmeeuw – Bloemketerp 8-4

Marnix Hoekstra 1-0, Remko Giesing 2-0 en 3-0, Jisse Kemper 4-0, Gerard Hoekstra 4-1, Arne Tichelaar 4-2, Laurens Looijenga 4-3, Remko Giesing 5-3, Jan Bosma 5-4, Jelmer de Vries 6-4 en 7-4, Marnix Hoekstra 8-4.

Aanvankelijk leek Apenmeeuw op een royale zege af te stevenen, maar het geroutineerde Bloemketerp kwam sterk terug. Toen het echt spannend werd herstelde Apenmeeuw zich en werd het alsnog een ruime zege.

Sannes & Voorintholt – Engineeringsburo Zuidema 6-0

Een gehavend Zuidema was voor S & V een gemakkelijke klus. Zelfs Ale Zuidema tussen de palen en good old Haije Meijer moesten op het strijdtoneel verschijnen en deden dit naar beste kunnen. S & V pakte zo de eerste winst met treffers van Frank Wever 2x, Alexander Terluin, Kelvin v.d.Wal, Tom Voorintholt en Tim de Vriend.

Miedema Bouw – SDV Projectbuilding 6-2

Harm Germ Hallema 1-0, Marc Wybenga 1-1, Jonathan Meeuwis 1-2, Erwin Atsma 2-2, Arjan Visser 3-2, Ronald de Vries 4-2, Harm Germ Hallema 5-2, Arjan Visser 6-2

Het was lang een gelijk opgaande strijd. SDV kon echter de rust niet opbrengen om de organisatie gesloten te houden. Het niet mee verdedigen werd goed afgestraft door het slim spelende Miedema.