Horeca de Trije en Grand Cafe De Doelen raken achterop.

 

DSC 9694

In de tweede klasse wil het bij Horeca de Trije en De Doelen maar niet lukken. Beide teams wachten na drie wedstrijden nog op de eerste punten. Horeca de Trije moest aantreden tegen Bosma Timmerwerken en kon tot halverwege gelijke tred houden. Hierna waren de Harlingers duidelijk sterker. Grand Cafe De Doelen was kansloos tegen het nog ongeslagen Huhtamaki/Leo Reitsma. Hier leed BijOnsLuktHetWel haar eerste nederlaag. In de hoofdklasse had Autobedrijf Haitsma verrassend weinig moeite met Royal Steensma en is het wachten op de onderlinge duels tussen de toppers. In de eerste klasse maakt Coop Tolsma Winsum een sterke indruk. Concurrent R.E.S. uit Bolsward was met 0-3 kansloos. In de derde klasse maken Cafe De Posthoorn en Apenmeeuw voorlopig de dienst uit. De Rypsters ontnamen Rintec veel illusies, 0-5, en hetzelfde gold voor Apenmeeuw ten opzichte van Widia Boys. In de vierde klasse gaat Zandstra & v.d.Meer na een ruime zege op A.M. Transport royaal aan de leiding en in de vijfde klasse blijft Schroevenkopen.nl ongeslagen.

Royal Steensma – Autobedrijf Haitsma  1-4
D
e strijd bleef lang gelijk op gaan. Haitsma kwam gelukkig aan de leiding toen doelman Willem Beimers een voorzet van Hassan Bartouhtouh in eigen doel werkte. Hierna kreeg Haitsma de overhand. Mathew Guertin en Hassan Bartouhtouh verhoogden de score, Jacob Althuis spartelde nog tegen en Mathew Guertin bepaalde de eindstand.

Zijlstra Kleding – Keizer Autoschade  2-10
Pedro Lopez opende de score en Tjibbe Haitsma besloot de ongelijke strijd  en hier tussen in was het volledig Keizer dat domineerde. Het scoorde via Wiebe v.d.Meer 4x, Edwin Hiemstra 3x, Jan van Duyn 2x en Sander Hoekstra.

Freedom Energy – Bogt fen Gune  0-4
De Bogt had met het Energy team meer moeite dan het eindresultaat doet vermoeden. Pas na 25 minuten viel het eerste doelpunt en in de slotfase kwamen de resterende treffers. Doelpuntenmakers Willem Duyn 2x, Jesper Deelstra en Feite de Haan.

Sportcafe de Trije – Syperda Verhuur  1-1
Het eerste puntje voor Syperda was verdiend. Beide teams waren gelijkwaardig. Rob Postma besloot een mooie actie met de openingstreffer en Dave Sommer bekroonde een perfecte pass van Justin van Abbema met de gelijkmaker.

R.E.S. – Coop Tolsma Winsum  0-3
De beslissing viel in de tweede periode. Ynte van der Veen brak in de rebound het duel open en in een snelle omschakeling zorgde Jelte Dijkstra voor de beslissing. Coop werd vervolgens steeds sterker waarbij Jelmer Zijlstra de eindstand binnen kon tikken.

Moto Delicato – Autobedrijf Strikwerda  1-2
Het duel begon hoopvol. Al meteen opende Rowan de Vries de score en al snel was het gelijk toen Klaas Meinsma in een onoverzichtelijke situatie de bal achter de Moto doelman hakte. Dezelfde Meinsma zorgde even later ook voor de beslissende 1-2 omdat beide teams in het verdere verloop aanvallend nog weinig uitrichten.

Grand Cafe De Doelen – Huhtamaki/L.R.  1-6
Een fraaie hattrick van Chris Outhuyse was al snel beslissend. De Doelen speelde matig en had een eigen inzet nodig voor de tegentreffer. Verder succes was er voor Cor Boonstra 2x en Arno Postma.

Rijschool Posseth – BijOnsLuktHetWel  5-4
Een levendig duel met een grillig scoreverloop. Na het laatste fluitsignaal kwam Posseth als gelukkigste uit de strijd. Nieuwkomer Oscar Elsinga brak het duel open en het initiatief bleef ook lang bij BOLHW. Via een eigen inzet werd het zelfs 0-2 waarna Fabian Donderwinkel op aangeven van Marcel Amels de aansluiting vond. Na een individuele actie werd het verschil door Kevin á Nijeholt hersteld en bepaalde Marcel Amels met een keiharde pegel de wisselstand, 2-3. Het bleef en duel met wisselende kansen. Fabian Donderwinkel maakte gelijk en met een puntertje van Oscar Elsinga werd het 3-4. Het laatste woord was echter aan Posseth. Na een aanname op de borst nam Fabian Donderwinkel de bal meteen op zijn slof en in de laatste minuut werd Vincent v.d.Kooi matchwinnaar.

Horeca de Trije – Bosma Timmerwerken  3-7
Het was in de openingsfase flink raak, Pieter Beuker opende en meteen kwam het antwoord via Patrick Poelstra en Erwin Boiten, 2-1. Na de gelijkmaker van Pieter Beuker in het begin van de tweede periode was het snel afgelopen met de weerstand van het Horeca team. Kevin Hoekstra,  Jarco Kingma en Pieter Beuker schoten de Harlingers naar een veilige 2-5, Patrick Poelstra scoorde tegen en het laatste woord was aan Jarco Kingma en de uitblinkende Pieter Beuker.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Sytsma Noord  2-6
Pas halverwege de tweede periode maakte Sytsma het verschil. Evert Telenga opende met een subtiel stiftje en Wierd Baarda maakte met een heerlijk doelpunt achter het standbeen langs gelijk. Een snoeiharde pegel van Jurjen Vriesinga al ver in de tweede periode gaf Haarsma de genadeklap. Warner Herrema, Erik Terpstra, Lourens Boomsma en Jurjen Vriesinga voerden de score verder op en er was nog een tegentreffer van Wilco Kramer.

Rintec – Cafe de Posthoorn Dronrijp  0-5
Een geflatteerde, maar uiteraard verdiende De Posthoorn zege. Rintec kreeg vooral in de eerste periode voldoende mogelijkheden, maar de afronding was ver beneden peil. En dan was er nog de voortreffelijk keepende Bauke Buwalda die alles tegen hield. De Posthoorn wist wel raad met de kansen via Thom Buwalda 2x, Jorrit Hoogterp, Hoite Schaap en Thijs Adolfs.

Apenmeeuw – Widia Boys  5-2
Apenmeeuw hield het onnodig lang spannend, want het was duidelijk sterker. De eerste periode ging overigens gelijk op met succes voor Marnix Reitsma en Ritske Reitsma, 1-1. Na de 2-1 van Ruben Eijzinga gingen door grote missers Apenmeeuw kansen verloren. De beslissing viel dan ook pas laat via Klaas Nieuwhof 2x en Remko Giesing. Justin Reitsma had nog succes aan de andere kant.

Sportcentrum Shape – Lybo  4-2
Philip Hibma 2x, Daniël Wijbenga en Wesley Haarsma maakten Lybo al snel kansloos. Het verweer kwam van Bauke Kamminga 2x, maar verder liet het betere Shape het niet komen.

Miedema Bouwbedrijf – Bouwbedrijf Scharringa  3-3
Bauke Okkema leek Miedema in de slotfase naar de zege te schieten, maar in de laatste seconden sleepte Dannick Sikkema er voor Scharringa nog een gelijk spel uit. Oane Born opende, Bauke Okkema maakte gelijk, Erwin Atsma bracht Miedema aan de leiding en nu was het Dannick Sikkema die dit gelijkopgaande duel in evenwicht hield.

Zandstra & v.d.Meer – A.M. Transport  7-2
De hoge score werd pas laat bereikt. Het bleef lang bij de 1-0 van Jord Haarsma en na de 2-0 van Thomas Werkhoven kwam er meer beweging in de strijd. Arie de Waal scoorde tegen en in de laatste 10 minuten was het wel raak via Joël Rooij 2x, Jord Haarsma 2x en Gertjan Zagema. De eindstand kwam op het bord via Arie de Waal.

Bowling Bloemketerp – Zwart Machines  7-4
Zwart kwam goed uit de startblokken. Simon Houtsma scoorde twee maal.  Na twee maal Gerard Hoekstra kon er met gelijke kansen worden gewisseld. Tjipko Vellinga 2x en Johnny Duizendstra brachten Bloemketerp op een veilige 5-2. Simon Houtsma deed iets terug, maar het sterkere Bloemketerp liet zich niet meer verrassen en scoorde nog via Tjipko Vellinga en Arne Tichelaar. Jurjen Politiek besloot deze open strijd.

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur  3-5
De teams waren lang aan elkaar gewaagd. SDV nam zelfs een 2-0 voorsprong. Richard v.d.Veer en Elmer Boonstra waren de schutters. Dirk Jan Volbeda en Alex v.d.Bosch herstelden het evenwicht. SDV kwam weer op voordeel na een vloeiende actie van Richard v.d.Veer. Het was vervolgens Verno doelman Gooitzen Scheffer die met een lange solo de SDV verdediging verraste en Albert v.d.Zee in staat stelde gelijk te maken. In de slotfase trok Verno verdiend aan het langste eind. Na een combinatie over diverse schijven kon Dirk Jan Volbeda de 3-4 binnen tikken en even later besliste Alex v.d.Bosch het duel definitief.

Engineeringsburo Zuidema – Schroevenkopen.nl  0-9
Zuidema was tegen de koploper bij voorbaat kansloos. Hoewel er 9 treffers moesten worden geïncasseerd ging het verdedigend niet slecht. Ook kwamen er aanvallend kansen, maar het ontbrak verschillende malen aan snelheid bij de uitvoering. Favoriet Schroevenkopen scoorde via Tsjeard Halbersma 3x, Teunis Regeling 3x, Johannes Boersma en Robert Grovestein.