Horeca de Trije kukelt uit derde klasse na elf klapper tegen Sportcentrum Het Noord

20181012 AWA1460

Waar de meeste ploegen afgelopen vrijdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen speelde daar mag de andere nog eenmaal in actie komen. In de meeste poules zijn de beslissingen gevallen en dus is de meeste spanning weg. Zo werd het team van Skearmessen kampioen en degradeerde het team van Horeca de Trije. Maar waar de grootste spanning verdwenen is daar is de spanning in de eerste en derde klasse nog om te snijden. Wil jij weten hoe spannend het hierin nog is of binnen de andere groepen? Hieronder lees je het en dan weet je gauw meer.


Hoofdklasse

Autobedrijf Haitsma – Freedom Energy  7-3
Met de nummer vier tegen zes was het een wedstrijd waarin niks meer op het spel stond. Waar de ene op negen punten staat daar heeft de andere nog maar nul punten en dat betekent uiteindelijk degradatie. Vooraf was dus de voorspelling dat het een simpele overwinning zou worden voor de thuisploeg. Vanaf de eerste minuut kon je merken dat Autobedrijf Haitsma de bovenliggende partij was. Dit leverde uiteindelijk ook snel de voorsprong voor hen op. Een actie door de midden eiindigde in de rechtheronderzoek 1-0. De voorsprong was er dus en deze werd even later ook verder uitgebreid. Een actie over de linkerkant werd knap in de korte hoek geschoten 2-0. Maar ondanks deze achterstand probeerde de gasten het wel en dat leverde uiteindelijk ook de aansluitingstreffer op. Het was een goede actie door het hart van het veld waarna de bal hard in het midden van het doel binnen viel 2-1. Toch moest Freedom Energy wat meer naar achteren voetballen dan het hen lief was. Uiteindelijk leidde dit vlak voor rust nog tot een tegentreffer. Na een goede actie werd de bal zuiver in de linkerhoek binnen geschoten 3-1. Na rust moest het dus gebeuren voor de gasten maar de vraag was wel of dit ook ging gebeuren. De tweede helft begon en het spelbeeld veranderde niet heel erg vergeleken met dat van de eerste helft. Na een goede actie over de zijkant kwam de bal voor waarna de spits de bal achter het standbeen in het doel wist te krijgen 4-1. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen en helemaal toen even later ook nog de 5-1 viel. Een schot werd van richting veranderd en daardoor vloog de bal in het eigen doel 5-1. Uiteindelijk probeerde de gasten het wel maar het ging erg lastig en dus leek een doelpunt uit te blijven. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal door de benen van de tegenstander geschoten waarna deze tegen de touwen eindigde 6-1. Het bleef hierna snel gaan want kort na dit doelpunt was het opnieuw raak. Een actie door de midden werd goed in de linkerhoek geschoten en daarmee werd het 7-1. Gaat het dan nog erger worden voor de hekkensluiter? Nee was het antwoord want de gasten kwamen er in de slotfase nog enkele keren uit en dit leverde uiteindelijk nog een treffer op. Een goede actie over de linkerkant werd hard in de verre hoek geschoten 7-2. Het slotakkoord was er uiteindelijk ook voor de gasten. Een hard schot ging over de keeper heen waarna deze strak tegen de touwen eindigde 7-3. Hier bleef het uiteindelijk bij en dus was de eindstand 7-3.

Bogt fen Gune – Moto Delicato  3-3
Met de nummer drie tegen vier is dit een duel waar het vooral zal gaan om het bereiken en behalen van de derde plek. Op voorhand was het verschil maar één punt in het voordeel van de thuisploeg. Het beloofde dus een leuke pot te worden met als inzet plek drie. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden vanaf het begin van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Het spel golfde over en weer en wanneer de tegenstander de bal had dan zakte het in. En dan is daar een actie over de rechterkant waarna het schot in de verre hoek beland 1-0. Nu was de wedstrijd open en dus moesten de gasten wel komen. Uiteindelijk gebeurde dit ook want een toegekende vrije trap werd hard tegen de touwen aan geschoten 1-1. Mogelijkheden waren er zeker maar men was nog niet scherp in de afronding en dus bleef de spanning aanwezig. Uiteindelijk werd er toch weer met scherp geschoten want een actie door de midden werd vervolgens in de linkerhoek binnen geschoten 2-1. Maar zoals al eerder vermeld kon het alle kanten op gaan en dus was de wedstrijd nog niet gespeeld. Dit bleek ook niet het geval te wezen want na een goede actie over de linkerkant werd de bal strak in de verre hoek binnen geschoten 2-2. Deze wedstrijd had dus alles en dat maakte het leuk om te zien. Waar de Bogt fen Gune steeds op voorsprong kwam daar veranderde dat nu. Na een goede actie over links eindigde de bal opnieuw in de verre hoek en daarmee werd de stand op 2-3 gebracht. Het was dus de eerste voorsprong voor Moto Delicato in deze wedstrijd en dus wou men alles doen om dit zo te houden. Maar uiteindelijk zou dit niet gebeuren en dat was gezien de wedstrijd niet verassend. Na een goede actie ging de bal er via de binnenkant paal in 3-3. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus werd het een gelijkspel.

Keizer Autoschade – Restaurant de Grillerije  4-1
Een heuse topper tussen de nummer twee en één van de competitie. Het verschil vooraf was vier punten in het voordeel van Restaurant de Grillerije . Bij een overwinning of gelijkspel waren zij dus kampioen geweest. Keizer Autoschade moest dus winnen om de spanning terug te brengen in de competitie en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden.  Vanaf minuut één bleek dit ook te wezen want de spanning was hoog en beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Toch was het eerste doelpunt van de wedstrijd voor de nummer twee van de competitie. Een aanval door het midden werd strak in de rechterhoek geschoten 1-0. Maar ondanks dit doelpunt bleef het spelbeeld gelijk aan dat van het begin en dat leverde ook zeker mogelijkheden op voor beide teams. Maar ondanks de mogelijkheden zou het tweede doelpunt zeker vallen.  De aanvaller kwam één op één met de keeper waarna hij de bal over de keeper weet heen te liften 2-0. Nu moest de koploper wel komen wilde het vandaag nog kampioen worden. En komen deed men ook maar tot doelpunten leidde dit nog niet en dus bleef de voorsprong van twee doelpunten een feit. Uiteindelijk werd de marge nog groter want de bal werd naar het midden toe gespeeld waarna de speler de bal over zijn standbeen in de verre hoek wist te schieten 3-0. Hiermee leek de aansluiting op plek één gevonden te wezen en dat leverde veel vertrouwen op bij de thuisploeg. Maar van onderschatting mag geen sprake zijn en dus is er nog van alles mogelijk. Helemaal als Rick Beimers een actie inzet over de rechterkant en de bal weet binnen te werken in de korte hoek 3-1. Was hiermee de spanning terug gekeerd in de wedstrijd? Nee was het antwoord want het laatste feit kwam op naam van Keizer. Een afstandschot viel prachtig over de keeper heen waarna het netje keurig bolde 4-1. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus is de spanning voor de laatste speelronde / het kampioenschap helemaal terug.

Eerste klasse

Zandstra en vd Meer – Foto Techniek Service  5-2
Een duel tussen de nummer vier en drie van de competitie. Het verschil met de koploper bedroeg op voorhand vier en drie punten. De winnaar kon dus goede zaken doen voor een eventuele titel en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. In de eerste helft kon je merken dat de spanning hoog was. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en dus moest men zuinig om springen met de kansen. Toch zou de score naar zes minuten geopend worden. Een afstandschot van Thomas Werkhoven werd niet goed ingeschat door de keeper waarna de bal zo binnen vloog 1-0. In de rest van de eerste helft gebeurde er niet veel meer en dus was de ruststand 1-0. Waar het de eerste helft rustig vooruit ging daar was het vanaf het begin van de tweede helft spektakel. Binnen een minuut was het Hidde de Vries die de bal ontving en een goede actie in huis had, vervolgens besloot hij te schieten met de punt van de schoen en deze viel prima binnen 2-0. Nu moesten de gasten dus wel komen en het antwoord werd ook al snel gegeven. Na een handsbal ging de bal op de stip en deze werd feilloos binnen geschoten door Tjitte Sijbesma 2-1. De wedstrijd leefde dus meer en meer en dus kon het nog alle kanten op gaan. Na 28 minuten werd de score verder uitgebreid. Het was Thomas Werkhoven die op doel schoot en zijn schot ging via de onderkant van de lat in het doel 3-1. Maar ondanks dit doelpunt was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld.  Dit bleek ook wel twee minuten voor tijd dat Tim Bijlsma een goede actie over rechts in huis had waarna hij de bal goed binnen wist te schieten 3-2. De spanning was dus weer terug en dus zouden de gasten alle risico moeten nemen om nog een resultaat te behalen. Dit deed men dan ook maar dit werd men ook gelijk fataal. Het is keeper Jesse Jaasma die de bal ontving en zijn uitrap ging over iedereen heen in het doel 4-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en helemaal toen Jesse Terpstra vanaf eigen helft één op één kwam met de keeper en hij wist de bal rustig binnen te schuiven 5-2.

Auto Strikwerda – Royal Steensma   0-6
Met de nummer laatst tegen de nummer twee leek dit op voorhand een simpele overwinning te worden voor Royal Steensma. Maar voor Auto Strikwerda was er de laatste kans om degradatie te ontlopen en dus wilde beide teams graag winnen. Helemaal omdat de gasten de koppositie weer konden overnemen van Sportcafé de Trije. Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat en dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon maar stonden compact als de tegenstander de bal had. Het duurde dan ook even voordat het eerste doelpunt een feit was. Het is de negende minuut als de bal terecht komt bij Jorrit Tolsma en deze weet de bal simpel binnen te tikken 0-1. Maar ondanks deze voorsprong bleef de thuisploeg goed weerstand bieden en dus leek de ruststand 0-1 te worden. Leek inderdaad want met nog twee minuten te spelen is het Anno Venema die de bal krijgt en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-2. Nu moest de thuisploeg komen en dat zou meer ruimte opleveren voor de gasten. Mogelijkheden kwamen er zeker in de beginfase maar tot doelpunten leidde dit nog steeds niet. Het duurde uiteindelijk tot de 28ste minuut voordat de wedstrijd in het slot gegooid werd. Het was Durk Tichelaar die een goede actie inzette waarna hij de bal in de linkerhoek wist binnen te schieten 0-3. Hiermee was het wel gespeeld en helemaal toen Jorrit Tolsma twee minuten later de stand op 0-4 wist te schieten 0-4. Het verzet was hiermee gebroken en dat leidde in de 33ste minuut tot de volgende treffer voor de nummer twee van de ranglijst. Een actie over de zijkant kwam terecht bij Lammert Wagenaar en deze tikte de bal simpel binnen 0-5. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam er drie minuten voor tijd. Het was Durk Tichelaar die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de linkerhoek 0-6. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en dat betekende dat Auto Strikwerda gedegradeerd is en Royal Steensma de koppositie over neemt. 

Leo Reitsma Huhtamaki – Sportcafé de Trije   6-2
Een duel tussen twee ploegen waar nog alles voor op het spel staat. De ene strijd nog tegen degradatie en de andere is koploper en wil kampioen worden. Er staat dus weer genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. In de beginfase bleek dit ook wel het geval te wezen. Beide ploegen wilde aanvallen waar kon maar ook verdedigend moest men op hun teller passen. Uiteindelijk viel na zes minuten spelen het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een actie van Jort Hogendorp eindigde strak in de linkerhoek 1-0. Hiermee was de wedstrijd geopend en nu moest de koploper wel komen. Helemaal omdat het twee minuten later alweer raak was! Vanaf de zijkant kwam er een voorzet voor het doel en deze kon simpel binnen getikt worden door Arjan Veltman 2-0. Dit leek grote krachten op te werken bij Leo Reitsma Huhtamaki want de heren gingen als de brandweer over het veld en dat werd twee minuten later alweer beloond in de vorm van een treffer. Het is Chris Outhuyse met een goede actie waarna zijn schot keurig in de rechterhoek eindigde 3-0. In de fase hierna zakte de thuisploeg geduldig in en kwam het eruit wanneer mogelijk. Uiteindelijk konden de heren van Sportcafé de Trije weinig meer uitrichten en zodoende was de ruststand 3-0. Je zou nu vuur verwachten in de tweede helft en dit kwam er uiteindelijk ook. Na twee minuten spelen leek de spanning in het duel terug te keren nadat Joshua Cuperus de bal hard tegen de touwen wist aan te schieten 3-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de daarop volgende aanval ging de bal er via een tegenstander in en hierdoor werd het 4-1. De spanning leek hierdoor weer uit de wedstrijd te zijn maar niets was minder waar. Een minuut later is het namelijk Marco de Groot die de bal ontving en met een soepele voetbeweging wist hij de bal simpel binnen te tikken 4-2. Was de spanning hiermee volledig terug? Nee bleek het antwoord te zijn want met nog vier minuten te spelen werd het verschil weer terug gebracht naar drie. Het was Biliam Herrema met een goede actie waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 5-2. De gasten probeerde het nog wel maar de laatste treffer van de wedstrijd zou vallen voor de thuisploeg. Het was Arjan Veltman die de bal voor zijn voeten terug vond en zijn inzet eindigde achter de keeper 6-2.

Tweede klasse

Verno Verhuur – Skearmessen   2-5
Met de nummer vijf tegen de nummer één was dit een wedstrijd waar voor de ene niet meer veel op het spel stond en voor de andere juist iets meer. Bij wist was de koploper namelijk kampioen en dus beloofde het een waar feestje te worden.  Maar ondanks dat was de thuisploeg niet van plan om het cadeau te gaan doen. Zo bleek ook wel in de openingsfase toen Verno Verhuur veel weerstand gaf en goed mee wist te voetballen. Maar toch was daar naar zes minuten spelen de openingstreffer. Het was Roel Frijling die aan de bal kwam en zijn schot eindige in de linker onderhoek 0-1. Hiermee was de toon gezet maar een minuut later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld. Dirk Jan Volbeda kreeg de bal voor zijn voeten terecht en middels een simpele voetbeweging wist hij de keeper kansloos te laten 1-1. De strijdlust van de thuisploeg werd twee minuten later helemaal beloond.  Het was Marcel Amels met een goede actie en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Maar natuurlijk liet Skearmessen het hier niet bij zitten. Het is Roel Frijling die twee minuten later de bal voor zijn voeten vind en deze simpel weet binnen te schuiven 2-2. De spanning was weer volledig terug en dus kon het alle kanten op gaan. Met nog vijf minuten in het eerste bedrijf te gaan werd het volgende doelpunt alweer gemaakt. Het was Rein Jan van de Witte die zich goed wist vrij te spelen waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 2-3.  Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus moest het in de tweede helft gebeuren. Deze tweede helft begon rustig met een lichte overhand voor de koploper. Uiteindelijk werd de score in de 27ste minuut verder uitgebreid. Het was Harmen Schuitemaker die de bal ontving en met een simpele voetbeweging wist hij de bal binnen te tikken 2-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen want het grote aantal 100% kansen viel wel mee. Maar dan is daar toch de 33ste minuut als Roel Frijling de bal goed mee weet te nemen om deze vervolgens strak in de linkerhoek binnen te schieten 2-5. Dit bleek uiteindelijk de doodsteek te wezen die de thuisploeg niet meer te boven kwam en daarmee eindigde het ook in een 2-5 eindstand. Hiermee is Skearmessen de kampioen van de tweede klasse en kon het feestje gevierd worden.

Welgeschikt – Bouwbedrijf Haarsma Franeker   4-3
Met de nummer vier tegen zeven en een verschil van tien punten was het een wedstrijd waar voor de ene niet meer veel op het spel stond en de andere juist wel. Waar de ene alleen speelt om de eer daar speelt de andere nog om degradatie. Wilde Bouwbedrijf Haarsma Franeker degradatie nog ontlopen dan moest er dus gewonnen worden. Dit leek ook wel binnen te komen bij de gasten want in de eerste helft werd er vol gas gegeven. Beide teams deden in deze fase weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten opgaan. Mogelijkheden ontstonden er wel maar gescoord werd er niet en dus bleef het lang nul – nul. Maar uiteindelijk zou de ban vier minuten voor rust toch gebroken worden. Het is Willem Ypma die de bal diep gespeeld krijgt en de bal over de keeper weet heen te liften 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus hadden de gasten hun gewenste resultaat. Nu moest men het wel doorzetten in de tweede helft. Maar Welgeschikt is Welgeschikt niet als het niet de aanval zou zoeken en dit werd binnen een minuut beloond met een doelpunt. Een hoge bal werd door Gert Rijpstra in het doel gekopt en daarmee bracht hij de stand op 1-1. Maar lang kon men niet genieten van deze gelijke stand want vanaf de aftrap werd er een snelle aanval opgezet waarna deze werd binnen geschoven door Sjouke Stienstra 1-2. Maar ook nu kon men nauwelijks genieten van de voorsprong want ook nu werd er alweer snel gescoord. Het was Oscar Elsinga die de diepte werd ingestuurd en de keeper knap omspeelde waarna hij de bal simpel wist binnen te schuiven 2-2. Het was dus een levendige wedstrijd en dat kwam het spelbeeld alleen maar ten goede. Dat er meer gescoord zou worden kon dus niet uitblijven. En zo gezegd , zo gedaan. Het is de 27ste minuut als er een goede bal voor wordt gespeeld op Henk Stienstra, deze weet de bal nog een zetje mee te geven waarna deze achter de keeper beland 2-3.  Maar ondanks deze score zou het nog niet gespeeld wezen want de thuisploeg nam weer iets meer het heft het in handen en dat leidde gelijk tot een goede mogelijkheid maar helaas voor hen ging deze langs de verkeerde kant van de paal langs. Maar dan staan er nog zeven minuten op de klok als Oscar Elsinga achter een toegekende vrije trap gaat staan en deze vervolgens op geweldige wijze in de kruising weet te schieten 3-3. Nu moesten de gasten meer risico gaan nemen en dat bleek hen uiteindelijk fataal te worden. Het is namelijk Joost Soolsma die over de rechterkant de aanval weet op te zetten om vervolgens één op één met de keeper rustig te blijven en de bal simpel weet binnen te schuiven 4-3. De gasten probeerde het hierna nog wel maar het mocht niet meer baten en dus was degradatie een feit.

Van Dellen Bellen – R.E.S.   2-5
Waar de ene ploeg nog moest oppassen voor degradatie daar wilde de andere ploeg plek twee over nemen. De verschillen vooraf leken dus groot te wezen maar hoe zou dit in de wedstrijd verlopen? Eigenlijk ging het zoals verwacht, R.E.S was erg gebrand en een stukje scherper dan van Dellen Bellen. De thuisploeg wilde wel en probeerde het ook wel maar tot hele grote kansen leidde dit niet. De grootste mogelijkheden waren er namelijk voor de gasten en daarvan ging er al snel één in. Het was een afstandsschot die de keeper kansloos liet en daarmee werd de stand op 0-1 gezet. Hierna ging het aardig snel met de score. Na twee goede acties over de linkerkant werd de bal eerst in de verre hoek geschoten waarna de volgende in de korte hoek eindigde. Daarmee werd de stand van 0-1 naar 0-3 getild. Kon de thuisploeg dan helemaal niets uitvoeren? Jazeker wel en men kreeg ook wel kansjes maar de grootste waren er toch voor de nummer drie van de ranglijst. Uiteindelijk werd het ook nog 0-4 nadat een actie over rechts in de korte hoek werd geschoten. Maar ondanks dat zou de nummer ene laatst toch iets terug doen en de spanning enigszins terug brengen in de wedstrijd.  De bal kwam vanaf de zijkant waarna deze doorgespeeld werd met de hak naar de midden, de speler van de thuisploeg dacht niet na en schoot de bal hard binnen 1-4. Maar hier zou het niet bij blijven want kort erna werd de stand nog meer verkleint. Er was een actie door het midden van het veld waarna de bal hard werd binnen gepunterd 2-4. Maar dichterbij dan deze twee doelpunten zou het niet meer komen. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor de gasten. Een aanval over de rechterkant werd verplaatst naar het midden waarna de bal snoeihard in de hoek werd geschoten 2-5. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en dus werd het een simpele overwinning voor R.E.S. Door het resultaat van Bouwbedrijf Haarsma Franeker kon van Dellen Bellen opgelucht adem halen want hierdoor kan men niet meer laatste worden.

Derde klasse

Café de Kleine Beurs – SDV Projectbuilding   2-3
Waar de ene ploeg nog kans maakt om te promoveren daar speelt de andere alleen maar om de eer. Voor de thuisploeg stond er dus genoeg op het spel want alleen winst telde wilde het nog zicht houden op promotie. De gasten daarentegen zullen eindigen in de middenmoot en dus konden zij frank en vrij spelen. De belangen waren er dus zeker en dat was ook wel terug te zien in de eerste helft. Beide ploegen wilde ten aanval trekken waar mogelijk en wanneer de tegenstander de bal had dan zakte het compact in. Mogelijkheden waren er wel voor beide maar dit leidde uiteindelijk maar tot één doelpunt in het eerste bedrijf. Een actie over de linkerkant werd goed naar de midden verlegt waarna het schot hard in de hoek eindigde 0-1. Maar hierbij zouden de heren van Café de Kleine Beurs het niet bij laten zitten. Men zou de volle achtervolging inzetten en dat leidde al vrij vlot tot de gelijkmaker. Het was Corniek Post die opstoomde door de midden waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-1. Nu was het een kwestie van doordrukken maar daarbij moest men wel oppassen dat het niet tegen een counter / tegen doelpunt zou aanlopen. Uiteindelijk gebeurde dit nog niet want na een actie over rechts kapte Corniek Post naar binnen toe en deze weet de bal in de rechterhoek te deponeren 2-1. Nu was het een zaak van door duwen want de heren van SDV Projectbuilding bleven in de buurt en dus was een tegentreffer zo gemaakt. Uiteindelijk kwam deze tegentreffer er ook. Vanaf de linkerkant werd de bal naar het midden gespeeld om vervolgens de bal hard door de midden binnen te werken 2-2. Hierna kon het beide kanten op gaan en dus was het afwachten of de winnende treffer er nog zou komen. Lang leek het er niet op maar kort voor tijd was het alsnog raak. Een aanval over de linkerkant werd in de korte hoek binnen geschoten en daarmee werd de stand naar 2-3 gebracht. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt te wezen en dus wonnen de gasten en is het kampioenschap voor de thuisploeg voorbij.

TRES.nl – Taxi Sybe  2-2
Waar de ene ploeg op een voorlaatste plek staat daar bezet de andere plek één en kan men het kampioenschap ruiken. Beide ploegen willen dus winnen want de drie punten kunnen wel eens van groot belang zijn. Vanaf het begin werd al duidelijk dat beide ploegen vol voor deze punten wouden gaan. Het deed vrij weinig voor elkaar onder en men bestreed elkaar op een tactische goede manier. Dat er doelpunten zouden vallen dat kon men wel zien maar het was alleen nog de vraag wie er het eerste doelpunt zou maken. Uiteindelijk kwam dit eerste doelpunt op naam van een speler van TRES.nl. Na een goede actie over de linkerkant wist de speler de bal in de verre hoek te schieten 1-0. Maar ondanks dit doelpunt gaven de heren van Taxi Sybe niet op en dus zochten zij ook de aanval. Nadat er enkele mogelijkheden om zeep geholpen werden was het vervolgens wel raak. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal in de korte hoek binnen geschoten 1-1. Dit bracht alles weer in evenwicht en dus moest men van vooraf aan weer beginnen. Maar al snel er na was daar alweer het volgende doelpunt voor de koploper. Een goed opgezette aanval werd door het midden van de goal binnen gewerkt 1-2. Hiermee leek de titel steeds dichterbij te komen en dus leken de gedachten van de spelers daar al bij aanwezig te wezen. Maar de thuisploeg wilde hier niet in meegaan en nadat de eerste mogelijkheden nog mis gingen daar was het kort voor tijd wel raak. Na een goede actie over rechts ging de bal door een poortje waarna de bal tegen de touwen plofte 2-2. Uiteindelijk wouden beide teams nog wel maar tot doelpunten leidde dit nog niet en dus eindigde dit duel in een 2-2 eindstand. Daarmee is de ene nu veilig en heeft de andere het kampioenschap nog in eigen hand.

Horeca de Trije – Sportcentrum Het Noord   4-7
Met de nummer laatst tegen de nummer drie was het een duel waar voor beide nog het één en ander op het spel stond. Waar Horeca de Trije moest winnen om degradatie te voorkomen daar moest Sportcentrum Het Noord winnen om in het zicht van de koploper te blijven. Er stonden dus genoeg belangen op het spel en dus zou je een spannende en getergde wedstrijd verwachten. Dit bleek ook wel want binnen een minuut was het eerste doelpunt al een feit. Het was Sofian Azehaf die gelijk één op één kwam met de keeper en deze wist hij feilloos te passeren. Het bal was dus geopend en dus kon het schouwspel verder voorgezet worden. De gasten waren in deze openingsfase iets de bovenliggende partij en dat zorgde ervoor dat de thuisploeg het lastig had. Na acht minuten spelen was daar alweer de volgende treffer. Het was Sofian Azehaf die aan het einde stond van een snel lopende aanval en hij wist de bal dan ook simpel binnen te werken 0-2. Was de wedstrijd hiermee ten einde? Het leek er wel op want vanaf de aftrap werd de bal onderschept waarna een actie over de rechterkant werd binnen geschoten door Brandon Derambure 0-3. Hiermee werd het gat vergroot maar dit bleek nog maar een klein gaatje te wezen. Twee minuten later was het namelijk opnieuw raak. Twee aanvallers van de gasten kwamen op de keeper af waarna Diego Ardjosoediro de bal simpel wist binnen te schieten 0-4. Kon de nummer laatst dan helemaal niets uitrichten. Jawel was het antwoord maar de eerste kansjes gingen er maar niet in en dus was men niet gelukkig. Maar toch zou voor hen het eerste doelpunt vallen in de veertiende minuut. Het was Patrick van Dijk die de bal ontving en zijn schot ging simpel binnen 1-4. Was de spanning hiermee weer terug? Je zou denken van niet maar met nog twee minuten op de klok werd de achterstand verder verkleind. Het was Patrick van Dijk die achter een toegekende vrije trap ging staan en zijn schot ging hard binnen 2-4. Zodoende werd een levendige eerste helft afgesloten en dus konden we ons opmaken voor een spannende tweede helft. In deze tweede helft werd de score al snel weer geopend. We spelen nog maar twee minuten als Sofian Azehaf het maar eens van afstand probeert en zijn schot vanaf de linkerkant eindigde zomaar in de verre hoek 2-5. Maar de thuisploeg bleef strijden en twee minuten later werd het gat alweer verkleind. Nadat de gasten met een man minder op het veld stonden werd de meerderheid situatie goed uitgespeeld waarna Jelmer Rodenhuis de bal hard wist binnen te schieten 3-5. De spanning was weer terug en dus bleven beide teams opzoek gaan naar die ene treffer die het verschil kon maken. Beide ploegen waren er dichtbij maar een schot naast en over gingen er niet in en dus bleef de stand in evenwicht. Maar doordat de thuisploeg steeds meer risico moest nemen kwamen er steeds meer ruimtes voor de gasten. Hier wist Gijs Bergsma elf minuten voor tijd goed van te profiteren, hij kwam één op één met de keeper en wist deze kansloos achter te laten 3-6. Maar ook ditmaal lieten de heren van Horeca de Trije zich niet uit het veld slaan want twee minuten later wisten zij alweer de aansluitingstreffer te maken. Een hoge bal vanuit de eigen cirkel werd op fantastische wijze van afstand binnen gekopt door Ruurd Pijpker 4-6. Door dit doelpunt geloofde men er weer in en dus bleef men vol de aanval zoeken. Toch werd het duel zes minuten voor tijd definitief in het slot gegooid. Het was Rimar Uijthof die een snelle aanval opzette om vervolgens één op één met de keeper rustig te blijven en de bal binnen te schuiven 4-7. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen van een leuke pot voetbal!

Vierde klasse

Rijschool Posseth – Stadsherberg Catering   0-10
Met de nummer zes tegen vijf was dit een duel waar het nergens meer om ging. Het verschil vooraf was twaalf punten en dus konden beide teams elkaar niet meer pijn doen. Er stond dus maar weinig spanning op het duel en dus was het afwachten hoe het zou lopen. Uiteindelijk bleek dat Stadsherberg Catering  de bovenliggende partij was. Men kreeg de meeste en grootste kansen en daarbij opende het al snel de score door een actie over rechts in te zetten en de bal in de verre hoek te schieten 0-1. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Rijschool Possetth. Men wilde de aanval wel zoeken maar dit lukte uiteindelijk lastig. De doelpunten regen bleef uiteindelijk aanhouden en dus was de wedstrijd met rust al gespeeld. Na rust bleef het spelbeeld gelijkwaardig aan die van de eerste helft. De gasten domineerde de wedstrijd en maakte de kansen wel af die het kreeg. De thuisploeg daarentegen had het lastig en de mogelijkheden die het kreeg liet men liggen. Uiteindelijk stond er na veertig minuten spelen er een 0-10 eindstand op het scorebord. Doelpuntenmakers in deze wedstrijd waren:  Friso van Eyck  5x,  Wietse Blauw  2x,  Gerard Vaas  2x, Gerton Oost  1x.

Lukkes Arum – WR Unit   5-9
Met de nummer drie tegen vier was dit een duel vanuit de middenmoot. Beide ploegen strijden alleen nog om het ere plekje op de ranglijst. Men wil natuurlijk zo hoog mogelijk komen als maar kan en dus willen beide zeker winnen.  Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de heren van WR Unit een lichte overhand. Dit leidde ook al gauw tot mogelijkheden en al snel tot een doelpunt. Een actie over de rechterkant werd in de korte hoek binnen geschoten 0-1.  De score werd geopend en de ploeg wou nu ook doorgaan. Na een actie over de linkerkant werd de bal in de verre hoek binnen geschoten 0-2. Lukkes Arum probeerde het wel en men kreeg ook wel kansjes maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Uiteindelijk zouden er in het eerste bedrijf nog twee doelpunten vallen en deze kwamen op naam van de gasten. Na een goed schot ging de bal via de paal binnen 0-3, waarna een aanval via de zijkant naar het midden werd toegespeeld om vervolgens hard binnen geschoten te worden 0-4. De spanning leek hiermee uit de wedstrijd te wezen maar hier leek al snel verandering in te komen. Na een goede actie werd de bal door de benen van de tegenstander geschoten waarna deze in het doel ging 4-1. De marge was weer drie maar dit veranderde al gauw naar twee. De bal vond zijn weg over de linkerzijde van het veld waarna de bal in de verre hoek binnen ging 2-4. Was hiermee de spanning weer helemaal terug? Nee was het antwoord want de gasten namen het heft weer in handen en dat leidde al gauw tot doelpunten. Na een actie over de rechterkant werd de bal goed in de verre hoek geschoten 2-5. Maar hier bleef het niet bij want in een kort tijdsbestek vielen er nog twee doelpunten. Tweemaal was er een actie over de linkerkant waarna de eerste bal door de benen van de tegenstander het doel in vloog en het tweede schot eindigde knap in de verre hoek 2-7. Nu was de wedstrijd wel over of toch nog niet?  Het is de thuisploeg die weer aan ging zetten en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer in de verre hoek 3-7. Kan het dan toch nog zie je een ieder denken? Ja leek het antwoord te worden want een toegekende vrije trap werd hard door de midden binnen geschoten en daarmee was het verschil weer drie 4-7. Maar om nog dichterbij te komen moet je scoren en dat gebeurde dan ook. Na een knappe aanval over de rechterkant eindigde de bal in de korte hoek en daarmee werd de stand op 5-7 gebracht. Maar ondanks deze eindsprint moest Lukkes Arum meer ruimte weg geven en hiervan wist WR Unit nog tweemaal van te profiteren. Tweemaal was er een aanval over de linkerkant en tweemaal eindigde de bal in de verre hoek. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-9. Doelpuntenmakers van Lukkes Arum waren:  Arne Tigchelaar  4x en Tjitse Oegema 1x.  Voor WR Unit scoorde  Mica Swart  3x,  Rene de Haan 2x,  Sandry Hoekstra  2x, Robert Hiemstra  1x en Stefan van Duijnenveld  1x.

Engineeringsburo Zuidema – Mc Donalds Harlingen   4-2
Met de nummer twee tegen de nummer zeven was het een duel waar weinig meer op het spel stond. De thuisploeg speelt om niet laatste te worden en de gasten zijn al zeker van de tweede plek. Gezien de belangen was het dus de vraag hoe de wedstrijd zou gaan verlopen. In de beginfase bleek dat beide teams weinig voor elkaar onder deden en dat is gezien het verschil op de ranglijst knap te noemen. Mogelijkheden ontstonden er wel maar tot doelpunten leed dit nog niet. Een gelijke stand bij rust leek dan ook niet onlogisch te wezen. Maar dit zou uiteindelijk niet gebeuren want het is de zestiende minuut als Theo Ypma de bal goed mee weet te nemen en zijn schot tegen de touwen ziet eindigen 1-0. Dit doelpunt leek vleugels te geven want twee minuten later was het opnieuw raak. Een snelle en goede opgezette aanval door het team werd binnen gewerkt door Jelle de Jong 2-0. Met deze verassende stand werd er gerust maar gezien de eerste helft was het zeker niet onverdiend. Nu moest de nummer twee wel komen in de tweede helft en dus leek het nog een spannende wedstrijd te worden. De beginfase was inderdaad even aftasten en daar kwam Engineeringsburo Zuidema goed doorheen. Hierna kon de thuisploeg gelijk toeslaan. Het is de 25ste minuut als Ysald Zuidema een hoge bal krijgt toegespeeld, deze weet hij goed te controleren waarna hij de bal fantastisch binnen schieten 3-0. Het gat was geslagen maar Mc Donalds Harlingen gaf niet op en dat werd beloond in de 28ste minuut met een doelpunt. Een voorzet vanaf de zijkant komt voor de voeten van Rudolf Bruinsma terecht en deze weet de bal simpel binnen te tikken 3-1. Kan het dan toch nog spannend worden?  Hier werd alles aan gedaan en mogelijkheden kwamen er voor beide maar gescoord werd er nog niet.  Nog niet inderdaad want het is drie minuten voor tijd als Mateusz Roman Ijpe een goed opgezette aanval weet binnen te werken 3-2. Met nog drie minuten op de klok kon er dus nog van alles gebeuren maar daar tegenover stond wel dat het alle risico’s nam en dus ook ruimte weg gaf. Uiteindelijk leidde dit een minuut voor tijd nog in de definitieve nekslag. Het is Freek Tichelman met een goede actie over de linkerkant, om de bal vervolgens in de verre hoek binnen te schieten 4-2.