Horeca de Trije recht de rug en wint de middenmoot kraker van VDV- Techniek

Met een weekje vrij in het vooruitzicht en dus even een rustmoment voor de benen was dit nog wel de avond van alles of niets. Zo in de slotfase van de competitie worden de prijzen verdeeld en wil je daar nog om mee doen dan moet er dus gewonnen worden. Nog eenmaal moest de gashendel nog open gedraaid worden en dus was de vraag wie zou dat vandaag het beste doen? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Bogt fen gune  2-2

Een duel tussen twee voetballende teams en dus beloofde het op voorhand een leuke aantrekkelijke wedstrijd te worden. Beide ploegen stonden vanaf minuut één goed en dus was het voor beide lastig om er doorheen te komen. Mogelijkheden kwamen er zeker wel maar omzetten in doelpunten gebeurde niet en dus was de ruststand uiteindelijk 0-0. Waar de doelpunten in het eerste bedrijf uit bleven daar veranderde dat in het tweede bedrijf. Een voorzet vanaf de zijkant ging via een eigen speler het doel in waarna de stand op 1-0 werd gebracht. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel met resultaat. Na een mooie tiki takki aanval kwam de bal terecht bij Frank de Vries en deze schoot de bal in de rechter onderhoek 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het alle kanten nog op gaan. Nadat enkele mogelijkheden gemist waren was het vervolgens wel raak. Een toegekende vrije trap werd door Willem van Duijn hard binnen geschoten via de binnenkant van de paal en daarmee werd het 1-2. Maar hiermee was het duel nog niet gespeeld want de thuisploeg bleef in de achtervolging gaan en daarin wist het ook enkele kansen te creëren. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er ook en wel door Gert Jan Zagema die een slim en snel genomen vrije trap wist binnen te schieten en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten eerlijk verdiend.

Royal Steensma – Foto Techniek Service 3-4

Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat want dat zou betekenen dat ze weer de blik naar boven konden richten. Dit beeld leidde er uiteindelijk toe dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder zo bleek al gauw. Dat er gescoord zou gaan worden was dan ook wel een zekerheid maar door wie als eerste was nog maar de vraag. Uiteindelijk kwam het antwoord er snel want het was Toine Muizer met een actie naar binnen toe waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 0-1. Een prima opening van de gasten maar de thuisploeg kwam al gauw met het antwoord. Rinnert Tolsma kwam één op één met de doelman waarna hij ijzig kalm bleef en de bal wist binnen te werken 1-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker en beide ploegen gingen opzoek naar de winst. Het volgende doelpunt duurde dan ook niet heel lang voor die kwam. Thijs Haak had een mooie actie in huis waarna zijn schot hard en fel binnen viel 1-2. Maar lang duurde het niet voordat het antwoord een feit was. Na een mooie één tweetje kwam de bal terecht bij Rinnert Tolsma en deze schoof de bal beheerst langs de doelman 2-2. Het bleef een leuk en interessant potje om te volgen want beide ploegen bleven voor elke meter strijden. Uiteindelijk werd dat ook beloond met nog meer doelpunten. Waar eerst een voorzet werd binnen gewerkt door Rinnert Tolsma 3-2, daar wist Thijs Haak een rebound hard binnen te werken en daarmee werd de stand weer in evenwicht gebracht 3-3. Beide ploegen gingen nog opzoek naar meer en dat kwam er uiteindelijk ook voor de gasten. Toine Muizer had een hard en strak schot in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-4.  

Auto Haitsma – Jansma wonen – Moto Delicato 4-2

Met de nummer één tegen twee was dit op voorhand een interessant duel. Het verschil in punten bedroeg vijf in het voordeel van de thuisploeg en dus moesten de gasten winnen wilde het nog enigszins kans maken op de titel. En dus zou je een leuke wedstrijd verwachten en uiteindelijk kwam deze er ook.  Nadat enkele mogelijkheden niet binnen vielen was het vervolgens wel raak. Stijn v/d Geest omspeelde de keeper waarna hij de bal in het lege doel wist binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest Haitsma in de achtervolging. Maar dit kunnen ze dit seizoen goed wanneer dat nodig was, zo ook nu. Na een mooie aanval kwam de voorzet terecht bij Henk Vonk en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dit toch niet de ruststand gaan worden. Wiebe van de Meer had namelijk een goede actie naar buiten toe waarna zijn schot hard in de lange hoek eindigde 2-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het zeker, helemaal toen Wiebe van de Meer naar buiten trok en de bal met een zacht schot in de lange hoek zag eindigen 3-1. Hiermee was het gaatje geslagen en dus moesten de mannen van Moto Delicato in de achtervolging en meer risico nemen. Dit gebeurde ook zeer zeker maar dat leidde er wel toe dat de thuisploeg meer ruimte kreeg om er uit te komen. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de 4-1 van Steven Bootsma die de voorzet rustig wist binnen te werken 4-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want het gaatje was drie en de mannen van Auto Haitsma – Jansma wonen waren inmiddels iets sterker dan de tegenstander. Maar dan is daar een mooie aanname van Stijn v/d Geest waarna hij de bal netjes langs de doelman wist te schuiven in het lege doel 4-2. Uiteindelijk probeerde beide ploegen hierna nog wel te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten en daarmee lijken zij ook de kampioen van de hoofdklasse te gaan worden.

Eerste klasse

Zijlstra Beroepskleding – Killtrition 6-2

Waar de ene ploeg nog in de achtervolging is op de koploper daar is de andere ploeg de ene laatste van de competitie. Op voorhand zou je dus een makkelijk duel verwachten voor de thuisploeg maar na de winst van vorige week waren de gasten gebrand op meer. Al snel bleek dat de mannen van Zijlstra beter in de wedstrijd zaten en dat leidde al snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Johannes v/d Veen en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken en al snel werd het gaatje verder vergroot. Wederom was het Johannes v/d Veen met een goed schot en ditmaal eindigde de bal in de linker bovenhoek 2-0. Het gaatjes was er en dus moesten de gasten iets verzinnen. Uiteindelijk wisten  zij ook iets te bedenken waardoor ze voor rust ook nog terug kwamen in de wedstrijd. Na een goed één tweetje kwam de bal terug bij Thom Posthumus en deze wist de bal leep binnen te tikken 2-1. Kon het dan toch nog spannend worden in het tweede bedrijf? Je zou denken van wel maar niets bleek minder waar te wezen want Johannes v/d Veen had het op de heupen en met een mooi schot in de linker bovenhoek tekende hij voor zijn derde van de avond 3-1. Maar hier zou het niet bij blijven want de heer v/d Veen was scherp deze avond en dat bewees hij even later nogmaals. Na een mooie aanval dor het midden van het veld kreeg hij de bal terug om deze vervolgens simpel langs de keeper te schuiven 4-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar daar dacht Thom Posthumus blijkbaar anders over. Na een mooie aanval kreeg hij de bal terug om deze vervolgens in de linker bovenhoek te deponeren 4-2. Het gaatje was weer verkleind naar twee maar lang zou het daar niet bij blijven. Een voorzet kwam voor de voeten terecht van Johannes v/d Veen en deze schoot de bal verwoestend hard in de bovenhoek 5-2. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus kon Zijlstra de drie punten wel bijschrijven. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord en wel na een voorzet vanaf de zijkant waarna deze hard werd ingeschoten door Mathieu v/d Veen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-2.

MC Donalds Harlingen – ZM Beweegcentrum 0-3

Beide ploegen weten inmiddels goed hoe het voelt om de drie punten binnen te halen. En dus kon je een leuke wedstrijd verwachten waarin beide ploegen gemotiveerd aan de aftrap zouden verschijnen. In het eerste bedrijf gebeurde er voldoende voor beide doelen maar de trekker werd maar steeds niet over gehaald en daardoor bleef de brilstand op het bord staan. In de tweede helft moest er dus iets gebeuren wilde beide ploegen de punten gaan binnen halen. Uiteindelijk werd de ban redelijk snel gebroken. Sofian Azehaf probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel lekker binnen 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging maar dat betekende wel dat er meer ruimte zou gaan komen voor de gasten. De gasten wachtte geduldig en liet de thuisploeg vooral de bal. Na een goede onderschepping kwam er een snelle counter voor de gasten die vervolgens werd afgemaakt door Mart Beuker en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen maar de mannen van de MC Donalds gaven niet op en bleven het proberen maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk werd er een twee tegen één situatie goed uitgespeeld door de gasten waarna Jort Haarsma de bal simpel kon binnen werken 0-3. Dit doelpunt bleek tevens de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee pakte de gasten drie belangrijke punten.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Huhtamaki 2-2

Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar weinig en is het verschil maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg. Willen beide ploegen nog iets maken van het seizoen dan moet er gewonnen worden. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot enkele mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Maar uiteindelijk zou er wel gescoord worden en wel als eerste door de gasten. Het was Dhymond Richardson die een goede solo in huis had waarna hij de bal prima tegen de touwen wist te krijgen 0-1. De ban was gebroken maar de thuisploeg bleef strijden voor elke meter en bal.  Uiteindelijk leidde dat zelf tot de gelijkmaker. Mohammed Djelloulsmir probeerde het maar eens van afstand en zijn schot ging hard tegen de touwen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opnieuw zoeken naar de voorsprong. Uiteindelijk kwam deze er ook en wel voor de thuisploeg. Marcel Amels probeerde het ook maar eens van afstand en zijn schot viel ook lekker binnen 2-1. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging en dus bleef het een interessante wedstrijd om te zien.  Uiteindelijk kwam daar toch de verdiende gelijkmaker. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Dhymond Richardson en deze wist de bal beheerst binnen te werken 2-2. Beide ploegen zochten hierna nog wel de aanval maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het duel in een gelijkwaardige puntenverdeling.

Tweede klasse

SDV Keukens en Meer – Braak Financiële Dienstverlening 3-3

Met een verschil van vijf punten was het van groot belang dat de gasten zouden gaan winnen wilde het aansluiting vinden bij de nummers vier en vijf. En dus beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te worden. En leuk werd het want vanaf minuut één streden beide teams in vol tempo voor de overwinning. Het spel kon alle kanten op gaan en dat maakte het juist zo leuk om te zien. Uiteindelijk werd het 1-0 via Eric Reversma die goed wist weg te draaien bij zijn tegenstander  waarna zijn schot in de verre hoek binnen vloog.  Maar lang duurde het niet voor de tegen reactie er was. Niels Krikke kwam aan de bal waarna zijn knal in de rechter bovenhoek binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht maar of dat ook zo zou blijven was nog maar de vraag. Uiteindelijk bleek het antwoord nee te wezen want na een mooie snelle tikkie takka aanvalwist Coliin Braak de bal binnen te werken 1-2.. De voorsprong was er dus maar nu was het zaak om dit vast te houden. SDV keukens en weer bleef er in geloven ondanks het feit dat ze ook nog met 1-3 achter kwamen te staan door een schot in de korte hoek van Stijn Beerends. Maar de thuisploeg bleef geloven dat er nog iets mogelijk was en helemaal toen een snelle counter werd binnen gewerkt door Ronald Steenstra 2-3. Alles was weer mogelijk en dat leidde er toe dat het een spannende wedstrijd bleef. En dan is daar Mark Kerkhof met een prima actie tussendoor waarna zijn schot hard in de verre hoek eindigde 3-3. Beide ploegen bleven na deze treffer zoeken naar meer maar meer kwam er niet en dus eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.

Offinga kappers – Dikland Installatie techniek 4-1

Met beide vijf punten uit de eerste wedstrijden vinden we deze twee ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. De winnaar kon dus een goede stap zetten en hopen op een nog iets hogere klassering. Een leuke wedstrijd werd er dus verwacht en dat ontstond er ook snel. Het kon beide kanten op gaan alleen in de eindfase moest het wat scherper in de afronding. Maar dan is daar een goede uitgespeelde aanval waarna Haye Rombout simpel wist binnen te werken 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging gaan en dat deed het ook gelijk. Uiteindelijk resulteerde dat zelfs in de gelijkmaker via Feike Nieuwhof die een solo beheerst wist af te ronden 1-1. De thuisploeg nam het heft hierna wat meer in eigen handen en middels twee afstandschoten van Jelte Meijer werd het gat vergroot naar twee verschil 4-1. Nu moesten de mannen van Dikland wat meer komen maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zou er dit duel nog eenmaal gescoord worden en dit doelpunt kwam op naam van Leonardo Wassenaar die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 4-1 eindstand.

Derde klasse

BSH Partyservice – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 2-0

Waar de ene bovenin de competitie mee draait daar is de andere de hekkensluiter van de competitie. En dus zou je op voorhand wellicht denken dat gaat een makkie worden voor de thuisploeg. Maar heel gemakkelijk werd het uiteindelijk niet. De thuisploeg was wel de betere partij maar de gasten stonden goed en het was lastig om er snel doorheen te komen. Het duurde dan ook even voordat de openingstreffer een feit was. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Tjalling Feenstra terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Hiermee was de opening een feit en dus moest de hekkensluiter in de achtervolging. Dit probeerde ze ook zeker wel maar als er dan een mogelijkheid was dan ging deze niet tegen het netje. En dan is het wederom Tjalling Feenstra die de bal terug vond voor zijn voeten en ook ditmaal wist hij de bal simpel binnen te tikken 2-0. De thuisploeg had wat die wou al ging het hierna nog wel opzoek naar meer maar dat meer kwam er niet meer en dus zou het uiteindelijk bij deze 2-0 blijven.

Horeca de Trije – VDV- Techniek 4-1

Met zes punten vs. zeven punten was dit een duel vanuit de middenmoot van de competitie. Beide ploegen waren gebrand op die drie punten want dat was nog niet heel veel gebeurd dit seizoen. Beide ploegen startte dan ook fanatiek aan het duel en dat leidde al vrij vlot tot de openingstreffer  van dit duel. Een schot kon in eerste instantie nog gekeerd worden maar de rebound kon vervolgens binnen gewerkt worden door Tjerk Kemper 0-1. Een uitstekende start dus voor de gasten al liet de thuisploeg zich niet gek maken en bleef het gewoon de aanval zoeken. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de gelijkmaker in deze wedstrijd.  De uitgespeelde aanval kwam terecht voor de voeten van Keimpe Pols en deze bleef ijzig kalm en schoot de bal goed binnen 1-1. Beide ploegen konden dus weer opzoek naar de volgende treffer en dus kon het alle kanten op gaan. Uiteindelijk werd er voor rust nog eenmaal gescoord en wel door Keimpe Pols die de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 2-1. In het tweede bedrijf moesten de gasten meer komen en dat gebeurde ook maar de scherpte in de laatste fase was er nog niet. En wanneer je het dan zelf niet af maakt dan doet de tegenstander dit wel. Een hoge lange bal kwam terecht bij Patrick Poelstra en deze wist de bal goed te controleren waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te werken 3-1. Het gaatje was hiermee geslagen en dus was het de vraag of de mannen van VDV nog terug konden keren in de wedstrijd. Nee leek het antwoord te worden want wederom kwam daar een lange en hoge bal in de diepte en ditmaal was het Michel v/d Veen die de bal in één keer uit de lucht neemt waarna deze netjes binnen viel 4-1. Na dit doelpunt kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus eindigde dit duel in een 4-1 eindstand.

v/d Woude Fietsen – Rijschool Posseth 3-8

Waar de ene strijd om de onderste plekken daar strijd de andere juist nog mee om het kampioenschap. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel en dus kon het zomaar eens een leuke wedstrijd worden. En leuk werd het zeker want vanaf minuut één kende we een hoog tempo en kon het beide kanten op vallen.  Het was dan ook geen verassing dat het eerste doelpunt al gauw een feit was. Alwin Bierema probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel lekker binnen 0-1. De kurk was van de fles en dus was het afwachten hoe erg de champagne zou gaan vloeien. Rijkelijk bleek want even later was er een goed uitgespeelde aanval en deze werd binnen gewerkt door Mark Ypma 1-1. Zo bleef het een spannend potje en helemaal toen Thijs Span met een goede solo de stand op 2-1 wist te brengen. De nummer twee moest weer in de achtervolging en dat deed het uiteindelijk uitstekend want door twee afstandschoten van Rick Beimers werd de stand om gedraaid naar 2-3. Nu moest de thuisploeg weer gas geven en helemaal toen Alwin Bierema aan het einde van een vlot lopende aanval stond en daarmee het gaatje op twee bracht 2-4. Dit tikje leek zeker even binnen te komen want het tempo werd verder opgevoerd door de gasten en dat leidde uiteindelijk ook nog tot een eigen doelpunt van de thuisploeg 2-5. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen en dus was het afwachten hoe hoog de score zou gaan uitvallen. Dat Alwin Bierema goed kan voetballen liet hij nu ook weer zien want middels een afstandschot en een solo bracht hij de stand op 2-7. Dat de wedstrijd gespeeld was kon je wel vaststellen al deed Jelle Jinse de Jong nog wat terug middels een afstandschot 3-7. Maar verder dan die derde treffer zou v/d Woude niet meer komen. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Alwin Bierema en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-8.