Horeca de Trije stoot WR Unit van de troon na spannende clash

Koningsdag en nacht is weer achter de rug en dus zijn de eerste feestjes ook weer gevierd. Hoe zijn de ploegen uit deze feestjes gekomen en zijn ze vanavond scherp of niet. In ieder geval was er weer genoeg te beleven in het zaaltje en stonden er weer interessante potjes op het programma. Kijk snel of jou favoriet een goede of slechte avond had en wat dat betekent voor de ranglijst.

Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Auto Haitsma- Jansma Wonen 3-3

Met de hekkensluiter tegen de koploper leek dit op voorhand een zware klus te worden voor de thuisploeg. Maar beide ploegen hadden als doel om te winnen want dan kan de hekkensluiter wellicht de rode lantaarn over geven en bij winst van de gasten waren zij officieel kampioen. Genoeg redenen dus voor een leuke wedstrijd met veel strijd en passie.  En leuk werd het want vanaf minuut één werd het tempo al opgevoerd en hieruit ontstonden al enkele goede mogelijkheden om het bal te openen. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat de score dan echt geopend werd. Tjitte Sijbesma kwam één op één met de doelman waarna hij koeltjes bleef en de bal rustig wist binnen te werken 1-0. Hiermee was het bal geopend al duurde het vijf minuten voordat de stand weer in evenwicht was. De bal kwam voor de voeten van Wiebe v/d Meer terecht en met een simpele intikker legde hij de bal in het lege doel 1-1..Maar toch zou dit niet de ruststand worden want twee minuten voor tijd werd een afstandschot van Rimar Uijthof van richting veranderd waarna deze binnen viel 2-1. Nu moesten de gasten weer komen en dat leidde er toe dat het een open tweede helft werd. Na acht minuten spelen was het wederom raak. Wiebe v/d Meer kwam één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 2-2. Alles was weer in evenwicht al was dit maar voor even want met nog acht minuten op de klok kwam Edwin Hiemstra één op één met de doelman en ook hij bleef rustig en daarmee werd het 2-3. Uiteindelijk leek dit de winnende treffer te worden maar dan met nog een minuut op de klok komt de bal voor de voeten van Brandon Derambure en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-3. Dit werd uiteindelijk ook de uitslag en gezien de wedstrijd was dit ook wel een verdiend punt voor beide.

Sportcafé de Trije – Royal Steensma  4-2

Het verschil op de ranglijst bedroeg maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg al hadden deze wel een wedstrijd minder gespeeld. En dus konden zij bij winst een gat slaan richting de onderste plekken en daarmee was handhaving dan ook een feit. Maar ook de gasten moesten winnen wil het niet nog in de problemen komen met de laatste plaats en dus waren zij ook erg gebrand op een goed resultaat. Vanaf minuut één werd het een leuk duel waarin de thuisploeg wel de iets betere ploeg was. Dit werd na vier minuten spelen ook beloond met de openingstreffer. De bal kwam voor de voeten terecht van Marco de Groot en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was hiermee gebroken en drie minuten later werd het nog mooier voor de Trije. Een afstandschot van Rob Postma was onthoudbaar en daarmee werd het 2-0. Nu moest Steensma dus al vrij vroeg de achtervolging zoeken en dat gebeurde ook maar tot doelpunten leidde dit niet. En dan hebben we minuut twintig als Rob Postma het wederom eens probeert van afstand en ook dit schot viel lekker binnen 3-0. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want met nog dertien minuten op de klok werd er een twee tegen één duel goed uitgespeeld waarna Daan Bootsma simpel wist binnen te werken 4-0. Maar de gasten gaven niet op en met nog tien minuten op de klok werd het 4-1 via een afstandschot van Hylke Talsma.  Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel een minuut voor het einde. De bal kwam voor de voeten van Rinnert Tolsma terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Bogt fen gune – Moto Delicato 2-6

Een ware clash om plek twee stond er vanavond op de planning. Beide ploegen behaalde tot op heden elf punten maar de gasten speelde wel een wedstrijd meer. Dus wilde zij nog tweede worden dan moest er vanavond gewonnen worden want anders was plek twee zo goed als zeker voor de thuisploeg. In de openingsfase bleek al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het was kijken en rustig wachten op een mogelijkheid waarna er toegeslagen moest worden. Uiteindelijk duurde het achttien minuten voordat de score geopend werd. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Karst Hannema en deze wist de bal rustig binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de tweede helft in de achtervolging gaan. Maar de mannen van Moto Delicato kwamen fel uit de kleedkamer en dat leidde na twee minuten spelen in de volgende treffer. Karst Hannema ging zijn tegenstander op snelheid voorbij waarna hij de bal snoeihard tegen de touwen wist te werken 0-2. De problemen voor de thuisploeg werden dus groter en dus moest er meer risico genomen worden. Dit gebeurde ook zeker weten maar dat werd hen ook fataal met nog tien minuten op de klok. Karst Hannema kreeg de bal en hij wist de bal simpel in het open doel te plaatsen en daarmee werd het 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en helemaal omdat het drie minuten later wederom raak was. Ditmaal was het Lars Koster die de bal in het open doel wist te plaatsen en daarmee werd het 0-4. Maar met nog vijf minuten op de klok deed Siard Bloemsma iets terug middels een goed schot en daarmee werd de eer enigszins gered 1-4. Diezelfde Bloemsma was twee minuten later wederom scherp waarna hij de bal simpel wist binnen te tikken 2-4. Kon het dan nog spannend worden? Nee was het antwoord want in de laatste minuut wist Karst Hannema en Stijn van der Geest nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-6.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Stukadoorsbedrijf Yildiz 5-4

Met een verschil van vijf punten verschil op de ranglijst ging de thuisploeg  wellicht als favoriet het duel in. Maar wilde de gasten nog iets betekenen richting de middenmoot dan moest er wel gewonnen worden. Beide teams waren dus erg gebrand om de drie punten binnen te halen. En dat beide ploegen gebrand waren kon je wel merken want het tempo was vanaf minuut één hoog en daarin kon het alle kanten op vallen. Lang duurde het dan ook niet voor de openingstreffer een feit was. Marcel Amels kwam één op één met de doelman waarna hij de bal langs de keeper in het doel wist te schieten 0-1. De ban was gebroken en even later werd het gaatje zelfs nog iets vergroot. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Ilhan Yildiz en deze schoot de bal rustig binnen 0-2. Werk aan de winkel dus voor de thuisploeg en dus voerde zij het tempo nog maar even extra op. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Een balletje tussendoor kwam terecht bij Sven Flikkema en deze schoot de bal strak in de verre hoek binnen 1-2. Het verschil was weer één al zou het hier niet bij blijven want kot voor de rust was daar Jay de Vries met een snelle counter waarna hij goed naar binnen toe kwam en de 2-2 op het bord wist te schieten. Een levendig eerste bedrijf dus en dat moest nu door gezet worden in de tweede helft. Dit gebeurde ook en dat leidde al vrij vlot tot de volgende treffer. Na een goede actie werd de bal goed breed gelegd waarna Erdogan Yildiz de bal simpel kon binnen werken 2-3. Nu moest de thuisploeg weer de aanval zoeken en dus zou je verwachten dat er meer ruimte zou komen voor de gasten. Maar een eigen doelpunt leidde er toe dat alles weer in evenwicht kwam en dus ook de stabiliteit in beide ploegen 3-3. Maar de scoringsmachine bleef lopen en dus hadden de supporters genoeg te beleven. Een afstandschot  van Ayhan Yildiz vloog tegen de touwen en daarmee zette hij zijn team weer op voorsprong 3-4. De overwinning leek er aan te komen voor de mannen van Yildiz maar dan gaat de verdediger van hun de fout in waarna Joris Tijdeman het cadeautje wist uit te pakken een de 4-4 op het scorebord bracht.  In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar meer maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord gaan worden. Jens de Ruyter kwam aan de bal waarna zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

MC Donalds Harlingen – Skearmessen  4-3

Met beide ploegen op tien punten en plek drie en vier in handen te hebben leek dit een beslissingsduel te worden voor plek drie. De winnaar zou een gaatje slaan en met nog twee rondes te spelen moeten er rare dingen gebeuren wilde het deze plek nog uit handen geven. En dus werd er een ware strijd verwacht met veel doelpunten en kansen. En die ware strijd kwam er ook want al snel bleek dat beide ploegen weinig tot niets voor elkaar onder deden. Het spel golfde lekker over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Uiteindelijk werd de score dan toch geopend en wel via Mateusz Roman Ijpe die de bal van afstand wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een goede actie kwam de bal voor de voeten terecht van Harke Hilboezen en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Het tempo bleef hoog en dus kon het alle kanten op vallen. En dan is daar wederom Mateusz Roman Ijpe met een afstandschot en ook deze bal viel er op identieke wijze in 2-1. Met deze stand werd de kleedkamer gehaald en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want de aanval werd veelvuldig gezocht en dus konden doelpunten niet uitblijven. Deze bleven uiteindelijk ook niet uit want een schot van Hepke de Boer eindigde stijf  in de kruising en daarmee was alles weer in evenwicht 2-2.  Beide ploegen konden weer door vanaf een gelijke stand en dus nam Mateusz Roman Ijpe zijn ploeg bij de hand en middels een tikki takki aanval was hij de laatste persoon die de bal wist binnen te werken 3-2. Maar zoals het de hele wedstrijd al ging hadden de mannen van Skearmessen gewoon weer een antwoord op deze tegen treffer want na een uitgespeelde aanval kwam de bal terecht bij Harm Schuitemaker en deze wist de bal lekker binnen te werken 3-3. Gezien de wedstrijd zou een gelijkspel dus verdiend wezen maar uiteindelijk kwam deze er niet. Er zou namelijk nog maar eenmaal gescoord worden in dit duel en wie anders dan Mateusz Roman Ijpe was de afmaker en daarmee bezorgde hij zijn ploeg een 4-3 overwinning.

Zijlstra Beroepskleding – ZM Beweegcentrum  4-3

Een ware clash tussen de nummers twee en één van de eerste klasse. De thuisploeg stond op voorhand twee punten achter de koploper maar deze had wel een duel meer gespeeld. En dus kon de thuisploeg goede zaken doen wanneer het wist te winnen. De gasten daarentegen waren ook erg gebrand want met een overwinning komt het kampioenschap wel erg dichtbij. Genoeg reden dus om er maar eens goed voor te gaan zitten en dat deed men dan ook maar eens. En een leuke wedstrijd werd het zeker met een open karakter waarin het beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk werd het al snel 0-1 via een afstandschot van Sofian Azehaf en daarmee was de ban gebroken. Diezelfde Azehaf probeerde het even later wederom van afstand en ook deze viel binnen en dus werd er een gaatje van twee geslagen 0-2. De spanning leek even weg te wezen maar niets was minder waar want even later was het Tiemo Postma die een uitgespeelde aanval wist af te ronden 1-2. De spanning was weer terug en er waren genoeg kansen te noteren en dus zouden we zeker nog meer doelpunten krijgen. Zo gezegd, zo gedaan want na een snelle counter was het Johannes v/d Veen die wist raak te schieten en daarmee werd het 2-2. Alles was weer in gelijke evenwicht en dus konden beide ploegen weer opnieuw beginnen. En dan is daar wederom Johannes v/d Veen die de bal ontving en zijn schot eindigde ditmaal in de linkerhoek 3-2. De spanning bleef aanwezig en dus bleef het een leuke wedstrijd om te zien. Helemaal toen er een eigen doelpunt werd gemaakt en de 3-3 een feit was. Beide ploegen bleven kansen krijgen maar deze gingen niet binnen en dus bleef het erg leuk en spannend. En dan zijn daar de laatste secondes als Kelvin Born het maar eens probeert vanaf eigen helft en daarmee veraste hij alles en iedereen want het schot viel strak binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Bouwbedrijf Haarsma –Koopmans Schilders 8-0

Waar de ene bivakkeert op plek negen daar vinden we de andere terug op plek vijf van de ranglijst. Op voorhand zou je dus denken dat de gasten favoriet waren maar van onderschatting mocht zeker geen sprake wezen. Wie pakt die o zulke belangrijke punten of gaan deze juist verdeeld worden? Vanaf minuut één bleek uiteindelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen zochten de aanval en kregen hun mogelijkheden. Uiteindelijk duurde het dertien minuten voordat de score werd geopend. Leeroy Jellema kwam één op één met de doelman waarna hij de bal hard wist binnen te werken 1-0. De ban was gebroken en helemaal toen Leeroy Jellema het een minuut later van afstand probeerde waarna zijn schot wederom lekker binnen viel 2-0. De gasten moesten nu in de achtervolging gaan maar scoren lukte nog niet. Maar ook de scoringsdrift bij de thuisploeg bleef een tijdje droog staan want uiteindelijk duurde het tot zeven minuten voor tijd voordat er weer gescoord werd. Wederom was het Leeroy Jellema die het eens van afstand probeerde en wederom was het raak 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en helemaal toen Henk Jan Wijma het van afstand probeerde en ook dit schot viel lekker binnen 4-0. De gasten bleven ruimtes weg geven in de laatste vijf minuten en daardoor wisten Henk Jan Wijma en Menne Langhout beide nog twee doelpunten te maken en daardoor eindigde het duel in 8-0.

Tweede klasse

R.E.S. – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  1-2

Beide ploegen zijn nog vol in de race voor plek twee en dus stond er vandaag genoeg op het spel. Daarom werden er ook twee fanatieke teams verwacht aan de aftrap. Vanaf minuut één bleek al dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Verdedigend stonden beide ploegen goed en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Maar dan is daar Sander Bootsma die een goede actie in huis heeft en met een strak schot zorgde hij voor de 1-0. Maar de mannen in Tzummarum bleven er in geloven en dat geloof werd uiteindelijk ook beloond met de gelijkmaker. Jelle Pieter v/d Wal probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel hard binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten op vallen. Beide ploegen kregen zeker nog mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk was het Ramon Hoogerhuis die de bal van afstand tegen de touwen wist te krijgen en daarmee bracht hij de stand op 1-2. Dit bleek uiteindelijk de winnende treffer te wezen en daarmee namen de gasten de tweede plek over van de thuisploeg.

Offinga kappers – SDV keukens en meer 1-0

Met acht vs vijf punten vinden we beide ploegen terug in de onderste helft van de ranglijst. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen erg gebrand waren kon je wel merken want het werd een leuke en spannende open wedstrijd. Beide ploegen kregen de kansen om te scoren maar uiteindelijk lukte dit nog niet. Nog niet inderdaad want uiteindelijk gebeurde dit wel. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Feike Nieuwhof en deze wist de bal uiterst beheerst binnen te werken 1-0. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 1-0 eindstand.

Derde klasse

Horeca de Trije – WR Unit 5-3

Met negen tegen negentien punten leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. De gasten konden een goede stap zetten richting de titel maar dan mochten er geen punten verspeeld worden. De gasten begonnen in ieder geval goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong via Meindert Jan Feenstra die een solo vanaf eigen doel wist af te ronden 0-1. Maar lang liet het antwoord niet op zich wachten want na een goede counter werd het alweer gelijk door Michel van der Veen 1-1. Het bleef een leuke pot om te zien en beide ploegen wilde de aanval ook zoeken. Na een goede uitgespeelde aanval was het Patrick van Dijk die wist raak te schieten en daarmee bracht hij zijn team op een voorsprong 2-1. Maar waar de thuisploeg kon scoren vanuit de counter daar gold dat ook voor de gasten want Jan Tymen Eisma was het eindstation van een snelle counter en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen kregen genoeg mogelijkheden om te scoren en dus kon je wel uit tellen dat het hier niet bij zou blijven. Dat bleek ook wel want nadat Michel van der Veen een vrije trap verwoestend hard wist binnen te werken 3-2, daar pakte Keimpe Pols niet veel later de bal af van de keeper waarna hij deze simpel wist binnen te werken 4-2. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want na een fout in de verdediging van de thuisploeg was het Jan Tymen Eisma die deze blunder hard wist af te straffen 4-3. De gasten moesten nu wel alles of niets gaan spelen en dus zou er meer ruimte komen voor de mannen  van de Trije. Uiteindelijk werd hiervan optimaal van geprofiteerd want Patrick van Dijk probeerde het van eigen helft waarna deze bal in het mandje binnen viel 5-4. Dit bleek tevens de laatste treffer te wezen en daarmee werden de mannen van WR Unit van plaats 1 verdreven.

Verno verhuur – Stadsherberg catering  2-2

Met de nummer tien tegen de nummer acht was dit een duel uit de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat want niemand wil uiteindelijk laatste eindigen in deze competitie en gezien de verschillen onderin kunnen beide ploegen nog hekkensluiter worden. Dat er spanning op dit duel stond kon je wel merken want beide ploegen waren soms wat slordig waardoor mogelijkheden voor de tegenstander waren. Toch duurde het uiteindelijk twaalf minuten voordat de ban gebroken werd. Pieter Tuiner kwam één op één met de doelman waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-0. En hiermee had de hekkensluiter wat ze wouden namelijk de voorsprong. Beide ploegen kregen zeker mogelijkheden en dus had je het gevoel dat het nog niet klaar was qua doelpunten.  En zo gezegd zo gedaan want drie minuten na rust was het raak aan de andere kant van het veld. Paul Dragstra had een goede actie in huis waarna hij gelijk van afstand schoot en de bal zag binnen slaan 1-1. Alles was weer in evenwicht en dat beloofde veel goeds voor de slotfase. Beide ploegen gingen hierna ook vol op jacht naar de volgende treffer en deze kwam er uiteindelijk ook en wel tien minuten voor tijd.Egbert v.d. Veen had een actie in huis waarna hij één op één kwam met de keeper en hard wist raak te schieten 2-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld of niet. De gasten gingen uiteindelijk steeds meer risico nemen en dat werd twee minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Wietse Blauw probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel mooi binnen waarna het 2-2 stond. Dit bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee werden de punten verdeeld en blijft het ijzig spannend onderin de derde klasse.

Zaalvoetbalteam ex BTW – VDV Techniek 2-3

Beide ploegen presteren wisselvallig dit seizoen en dus was dit ook een duel waarin alles kon gaan gebeuren. Dit bleek ook snel in de wedstrijd want het spel ging over en weer en dus was het wachten op het eerste doelpunt. Dit eerste doelpunt kwam er uiteindelijk ook en wel via Auke Heida die een counter goed wist af te werken 0-1. Maar lang duurde het niet voordat het tegen antwoord er kwam. Een corner werd strak gegeven waarna Jan Pieter Walda de bal rustig kon binnen tikken 1-1. Het bleef een leuke en levendige wedstrijd om te zien en dus was de eindstand zeker nog niet bereikt. Helemaal omdat Tjerk Kemper een goede solo aan ging waarna hij deze ook nog eens wist binnen te werken 1-2. Nu moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jitse van Gunst en deze bleef ijzig koel waarna hij de bal simpel wist binnen te leggen 2-2. En zo bleef het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om na te kijken want het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en wel door Tjerk Kemper die aan het einde stond van een mooie uitgespeelde aanval en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3.

V/d Woude fietsen – BSH Partyservice   2-1

Waar de ene mee draait in de onderste regionen van de competitie daar maakt de andere nog enigszins kans op de titel. En dus beloofde het op voorhand een open wedstrijd te worden. In de wedstrijd zelf bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en dus kon het alle kanten op gaan. Nadat er enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven was het vervolgens wel raak. Een snelle counter werd afgemaakt door Arne Tigchelaar en daarmee werd het 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging en dat gebeurde ook zeker weten. Uiteindelijk leidde dit zelfs in de verdiende gelijkmaker want een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Kristiaan Gaastra en zijn schot viel prima binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus kon het beide kanten weer op vallen. En dan is het Wytze Lanting die het maar eens van afstand probeert en zijn schot viel kiezelhard binnen 2-1. De gasten moesten nu alles of niets gaan spelen wilde het de titel nog in zicht houden maar scoren deden zij niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 2-1 eindstand.