Horeca de Trije verspeelt koppositie door nederlaag tegen sterk spelend Roosma Schilders

Nadat er vorige week maar een beperkt aantal wedstrijden waren daar was het heden avond weer volle bak. Op de velden dan want de tribunes bleven verder leeg en dus was het een wat rare entourage. Maar dit was blijkbaar niet erg want bij alle wedstrijden werd er voluit gescoord en hierdoor kende we een productieve avond met veel doelpunten en lachende gezichten.  Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het hieronder.

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Auto Haitsma – Jansma wonen 2-4
En wederom stond deze ware clash op het programma. Beide ploegen doen nooit veel voor elkaar onder en dus beloofde het wederom een spannend potje te worden. En spannend werd het inderdaad want beide ploegen stonden goed als de tegenstander de bal had en middels een hoog tempo probeerde beide ploegen er doorheen te komen. Uiteindelijk was het Edwin Hiemstra die een solo aanging waarna zijn schot in de verre hoek binnen ging 0-1. Diezelfde Hiemstra deelde even later een dubbele panna uit waarna hij de bal feilloos wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-2. Maar dit duel was nog lang niet gespeeld want daarvoor hebben beide ploegen teveel kwaliteiten en dus werden er nog wel wat doelpuntjes verwacht. En uiteindelijk kwamen deze er ook. Frank de Vries wist de bal in de rechter kruising te schieten 1-2, waarna Willem van Duijn de score weer in evenwicht bracht met een schot in de korte hoek 2-2. Alles was weer in evenwicht en beide ploegen bleven zoeken naar de volgende treffers. Uiteindelijk was daar een uitgespeelde counter waarna Mart Zwier de bal simpel wist binnen te schuiven 2-3. Nu moest de Bogt meer en meer komen maar tot doelpunten leidde dit niet. En als jezelf de kansen niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. Een mooie volley van Mart Zwier ging nog binnen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Moto Delicato – Royal Steensma 3-1
Met de nummer drie tegen vier maakte beide ploegen nog enigszins kans om plek twee te behalen maar dan moest er wel gewonnen worden. En dus leek het een wedstrijd te worden waarin beide ploegen vol gas gingen geven. Vanaf minuut één gebeurde dit ook enigszins maar qua tempo viel het nog wel mee. Maar ondanks dat deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk werd het zelfs 1-0 door Jan van Duijn die de bal hard en zuiver door de muur wist te schieten. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en daardoor was de ruststand 1-0. Maar ondanks dat bleef Royal steensma zoeken in het tweede bedrijf en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Een voorzet kwam terecht bij Durk Tichelaar en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Hierna ging het tempo wat lager bij beide ploegen en dus was het geduldig wachten op de mogelijkheden. En dan is daar een schot op doel waarna de weg gegeven rebound binnen gewerkt kon worden door Johan de Vries en daarmee bracht hij de stand op 2-1. Nu moest Steensma meer komen en uiteindelijk leidde dat er toe dat de thuisploeg iets meer de overhand kreeg en dat leidde uiteindelijk tot de 3-1 van Lars Koster die de bal van afstand in de linkerhoek wist te schieten. In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar meer doelpunten maar deze kwamen er niet meer en dus eindigde dit treffen in een driepunter voor Moto Delicato.

Eerste klasse

Man of the World Lwd. – Skearmessen  10-5
Een ware degradatiekraker stond er vanavond op het programma in de eerste klasse. Met de nummers acht tegen negen en het aantal punten van twee vs. één kon je dus speken van een ware kraker. Op voorhand zou je dus spanning verwachten maar uiteindelijk kwam hier weinig van terecht. Het was Rutger van der Pol die het bal opende met een bekeken schot 1-0 waarna hij een goed uitgespeelde aanval wist binnen te werken 2-0. Hiermee was het gaatje dus enigszins geslagen en deze werd namaten het eerste bedrijf alleen maar groter want Vibushan maakte eerst de 3-0 middels een solo waarna hij een uitgespeelde aanval wist binnen te tikken voor open doel 4-0. De mannen van Skearmessen probeerde het wel maar de geboden mogelijkheden gingen er maar niet in. Nadat Sven Flikkema een snelle counter wist binnen te werken 5-0, werd de ruststand bepaald middels een snoeihard afstandschot en daarmee werd het 6-0. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld al dacht Henk de Boer daar blijkbaar anders over want een toegekende vrije trap schoot hij keihard binnen 6-1. Maar ondanks deze treffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en middels twee knappe treffers van Vibushan werd de stand naar 8-1 getild. Maar ondanks deze tik bleven de gasten het proberen en via een afstandschot van Harke Hilboezen werd het 8-2. Maar bij dit afstandschot bleef het niet want ook Jens de Ruiter probeerde het van afstand en ook deze vloog er in 9-2. En zo bleef het een levendige wedstrijd waarin de thuisploeg de teugels iets liet vieren en hier werd vervolgens optimaal van geprofiteerd.  Nadat Harke Hilboezen een rebound wist binnen te werken 9-3 was het Hepke de Boer met een schot in de linker bovenhoek 9-4. Kon het dan nog spannend worden? Enigszins leek het antwoord want middels een eigendoelpunt van Marijn de Vries werd het nog 9-5. Maar kwam daar toch nog de tiende treffer en wel in de laatste paar seconden. Een aanval van Jay over de linkerkant werd goed voorgezet en bij de tweede paal binnen gewerkt door Vibushan en daarmee bepaalde hij de eindstand op 10-5.

ZM Beweegcentrum– Stukadoorsbedrijf Yildiz 3-2
Een ware kraker in de eerste klasse want dit waren de nummers één en twee van de competitie. De winnaar kon de concurrent dus enorm pijn doen en dus waren de messen op voorhand goed geslepen. En dat men scherp was bleek wel want in de derde minuut was het al raak. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van Lennard Feenstra en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Hiermee was het duel los en dat bleek ook wel want beide ploegen kregen hierna mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf nog maar eenmaal gescoord worden. Een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Marcel Amels en daarmee bracht hij de ruststand op 1-1. Het beloofde dus een interessante tweede helft te worden waarin beide ploegen vol voor de winst wouden gaan. Dit leidde er toe dat het spel over en weer ging en beide ploegen kansen kregen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Lennard Feenstra en middels een fraaie schijnbeweging wist hij zich vrij te maken waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 2-1. Nu moest Yildiz weer in de achtervolging en helemaal toen de mannen van ZM Beweegcentrum een strafschop kregen en deze door Lennard Feenstra werd binnen gewerkt 3-1. Hiermee leek het duel met nog een paar minuten te spelen gespeeld te wezen maar uiteindelijk wist Yildiz toch nog een doelpunt te maken en daardoor werd het 3-2. Maar verder kwamen beide teams niet meer en dus behaalde de thuisploeg drie hele belangrijke punten.

Huhtamaki – Zijlstra Beroepskleding 1-3
Met de nummer drie tegen zes was dit een duel waarin voor beide teams drie belangrijke punten waren te verdelen. En dus kon je een leuk en interessant duel verwachten. En leuk werd het want beide ploegen wilde voetballen en dus ging het spel over en weer. Dat er doelpunten zouden gaan vallen kon je wel uit tekenen en zo gebeurde ook. Het was Chris Outhuyse met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. De voorsprong was er al was dit maar van korte duur want niet veel later was het Folkert Bakker met een actie over de rechterkant en ook hij schoot de bal in de rechterhoek 1-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus konden we ons opmaken voor een spannende tweede helft. Ook in het tweede bedrijf bleef het spel over en weer gaan al hadden de gasten toch een lichte overhand en dit monde zelfs uit in een volgende treffer. Wederom was het Folkert Bakker die vanaf de rechterkant kwam waarna zijn schot keihard binnen viel 1-2. Nu moest Huhtamaki meer komen maar dat betekende ook dat er meer ruimte kwam voor Zijlstra beroepskleding. Uiteindelijk leidde dit er toe dat Johannes v/d Veen kon op stomen over de rechterzijde waarna hij de bal in de korte hoek binnen schoot 1-3. In de slotfase probeerde de thuisploeg het nog wel maar het kwam niet door de sterke muur van de gasten heen en daarmee eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Tweede Klasse

Dikland installatie techniek – SDV Projectbuilding 3-4.
Met de nummer zes tegen vier was dit een duel van aanhaken of afhaken. De winnaar zou dus goede zaken doen en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. En dit leidde er gelijk toe dat het een interessante wedstrijd werd waarin beide ploegen geconcentreerd de aanval zochten. Uiteindelijk leidde dit al snel tot de openingstreffer nadat een bal vanaf de achterlijn werd binnen getikt 1-0. Maar lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong want kort erna was het alweer gelijk nadat de speler om de keeper heen ging en de bal in het lege doel wist te schuiven 1-1. Het duel bleef over en weer gaan en beide ploegen kregen de mogelijkheden op meer en uiteindelijk werd het ook meer voor de gasten. Eerst werd de bal onder de keeper door geschoten 1-2, waarna een voorzet gemakkelijk binnen getikt kon worden 1-3. Het verschil was dus twee in het voordeel van de nummer vier maar toch zou dit niet de ruststand worden want een voorzet werd simpel in het verre hoekje getikt en daarmee werd de ruststand 2-3. Waar de doelpunten dus gemakkelijk vielen in het eerste bedrijf daar gold dat niet voor het tweede bedrijf. Het duurde dan ook even voordat een volgende treffer een feit was. Maar dit betekende wel de gelijkmaker van deze wedstrijd. De bal werd van een afstandje door de benen van de keeper geschoten en daarmee was de stand weer in evenwicht 3-3. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar de winnende treffer en dus was de spanning goed voelbaar .Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden in dit duel maar dat was wel een wonderschone treffer. Een actie over de rechterkant werd voorgezet waarna de bal tegendraads door de benen van de keeper in de rechterhoek eindigde en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-4.

Braak Financiele Diensten – Bouwbedrijf van Marrum 7-4
Een duel tussen twee ploegen die wisselvallig presteren deze competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een resultaat. En dat men gebrand was kon je wel merken want in de eerste minuut was het al raak. Het was Colin Braak met een schot in de rechter onderhoek en daarmee opende hij de core 1-0. Hierna ging het mal want vervolgens was het Stijn Beerends met een simpele intikker en daarmee werd het 2-0. Maar de gasten gaven zich niet gewonnen en bleven de aanval zoeken en middels Mark Hoekstra werd het 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want kort voor het skoft werd het 3-1 middels Haitze Weistra die de bal goed onderschepte om het vervolgens simpel binnen te schuiven langs de keeper. Waar het eerste bedrijf levendig was daar begon het tweede bedrijf ook leuk. Eerst schoot Stijn Beerends de bal in de onderhoek 4-1, waarna Laurens Looyenga een punter loste en deze van richting veranderde waardoor die in het doel eindigde 4-2. De spanning bleef om te snijden want nadat Colin Braak een dubbele rebound wist binnen te werken 5-2, daar schoot Jelmer Uythof de bal van afstand binnen en daarmee werd het verschil weer twee 5-3. En gespeeld was het hiermee nog niet want even later werd het zelfs 5-4 middels een solo van Jan Bosma en daarmee was de spanning weer volledig terug. In de slotfase kwam er meer ruimte te liggen voor de thuisploeg en daarvan wist men nog tweemaal van te profiteren en daarmee werd de eindstand bepaald op 7-4.

R.E.S – SDV Keukens en meer 3-0
Met de nummer vijf tegen zes was dit een echte middenmoter clash. De winnaar kon naar boven kijken en de verliezen moet letten op de achtervolgers. En waar beide ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar stonden daar deden beide ploegen weinig voor elkaar onder in het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen wel de mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en daarmee werd de ruststand bepaald op 0-0. In het tweede bedrijf moest het dus gebeuren bij beide ploegen. Het tempo ging dan ook wat meer omhoog en de nummer vijf zocht iets meer de aanval. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de openingstreffer van Frits Scheefel middels een had schot door het midden van het doel 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moest SDV meer komen. Dit gebeurde ook wel en het kreeg ook wel mogelijkheden om te scoren maar omgezet in doelpunten werd het niet en daardoor bleef de hatelijke nul voor hen op het scorebord staan.  En dan is het Colin Kruishaar die het maar eens probeerde van een afstandje en zijn schot eindigde hard en strak in de kruising 2-0.  In de slotfase werd er nog eenmaal gescoord door Frits Scheefel middels een subtiel chipje en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0. En daarmee behaalde R.E.S. drie belangrijke punten en kan het verder omhoog zien op de ranglijst.

Frankena Loonbedrijf – Offinga Kappers 3-5
Waar de ene ploeg vecht tegen degradatie daar draait de andere ploeg mee om plek één. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een interessant treffer te worden. En interessant werd het want in het eerste bedrijf zouden beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Beide zochten de aanval waar kon en stonden verdedigend rustig te wachten als de tegenstander kwam. Maar dan is het Feike Nieuwhof die één op één met de doelman kwam en deze bleef rustig waarna hij de 0-1 wist binnen te werken. Maar ondanks deze tegentreffer bleef Frankena goed in de wedstrijd en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker van Daniel Rob die de bal simpel wist binnen te tikken. Hiermee was het eerste bedrijf gespeeld en dus werd het een interessante tweede helft. Hierin werd de score al gauw geopend door Feike Nieuwhof die de bal vanaf links simpel wist binnen te tikken 1-2. Maar wederom gaf de thuisploeg niet op en wederom was het Daniel Rob met een actie over de rechterkant waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 2-2-2. De wedstrijd bleef leuk en het kon beide kanten op vallen. Uiteindelijk wist Offinga zelfs weer de voorsprong te pakken dan wie anders dan Feike Nieuwhof en daarmee werd het 2-3. Nu moest de thuisploeg meer komen en helemaal toen een toegekende penalty werd binnen gewerkt door Klaas Offenga en daarmee werd het 2-4. Diezelfde Klaas Offenga leek even later het duel te bepalen door de 2-5 binnen te tikken. Maar daar dacht Daniel Rob blijkbaar anders over want één op één met de doelman maakte hij nog de 3-5. Maar daar bleef het bij en dus behaalde de nummer twee drie belangrijke punten.

Derde klasse

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – WR Unit 0-7
Met de nummer negen tegen twee en een verschil van tien punten leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. En dus zou je verwachten dat de thuisploeg zich zou in gaan graven. Maar niet was minder waar het speelde mee wanneer het kon en stond compact wanneer de gasten de bal hadden. Maar het tempo bij de gasten was hoog en daardoor was de openingstreffer al gauw een feit. Een afstandschot van Rutmer de Vries werd niet goed verwerkt door de keeper en daardoor werd het 0-1. Hiermee was de ban ook wel gebroken want de nummer twee was de bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de 0-2 van Randy Rispens met een schot in de linkerhoek. Maar mooie doelpunten bleven er want het was Jan Tymen Eisma die vervolgens goed wist weg te draaien waarna hij de bal hard wist binnen te werken 0-3. Hiermee was het gaatje geslagen. Bouwbedrijf Jelle Bruinsma probeerde het wel maar het wilde gewoon niet en dus bleef de nul nog op het bord staan. De ruststand werd vervolgens bepaald op 0-4 nadat Randy de bal breed legde en de bal hard werd binnen geschoten door Jeffrey Beeksma.  In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. WR Unit was de bovenliggende partij al ging het spel nu wel iets meer over en weer. Maar ondanks dat kwam de 0-5 al snel op het bord te staan door een hard schot van Jens Jellema in de linkerhoek. Het duel was hiermee gespeeld en dus was de enige vraag nog hoeveel doelpunten komen er nog bij? Uiteindelijk wisten Randy Rispens en keeper Bjarne Melchers nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 0-7.

Verno Verhuur – BSH Partyservice  3-7
Waar het verschil op de ranglijst maar twee plekken en punten verschil is daar was het een duel vanuit de middenmoot van de competitie. Aanhaken of afhaken was dus het devies voor beide ploegen. En dat leidde tot een leuke open wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Dit leidde al vrij snel tot de openingstreffer van het duel. Het was Leon de Kok met een schot in de verre hoek en daarmee bracht hij de stand op 0-1. Hiermee was het ijs gebroken en helemaal toen Arne Tigchelaar de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten en daarmee werd het 0-2. Nu moest Verno Verhuur in de achtervolging en dat deed het dan ook maar de geboden mogelijkheden gingen er nog niet in. En waar het bij de thuisploeg niet lukte daar profiteerde de gasten wel via Tjalling Feenstra die een voorzet gemakkelijk wist binnen te tikken 0-3. Maar toch deed de thuisploeg via Dirk Jan Volbeda wat terug en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-3. Het verschil voor de tweede helft was weer minimaal maar dat veranderde al gauw in het tweede bedrijf. Nadat Rene de Haan de bal in het lege doel wist te tikken 1-4, daar wist hij vervolgens weer simpel binnen te tikken 1-5. Hiermee was het verschil weer vier verschil en dus leek de wedstrijd beslist te wezen. Leek inderdaad want nu kwamen de mannen van Verno Verhuur weer in de aanval en via Sicco de Vries werd de stand op 2-5 gebracht. Maar hiermee was het nog niet gedaan want Dirk Jan Volbeda kwam vanaf de rechterkant opzetten waarna hij de bal in de verre hoek wist binnen te werken 3-5. Maar nu kwamen de mannen van BSH weer in de aanval en dat leidde uiteindelijk tot een geniale goal via Arne Tigchelaar die de bal middels een hakje in het doel wist te werken 3-6. Hiermee was het gat weer drie verschil en daarmee was het duel wel gespeeld. Uiteindelijk werd er nog eenmaal gescoord via Tjalling Feenstra en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-7.

Horeca de Trije – Roosma Schilders 3-4
Met de koploper tegen de nummer vijf leek dit een duel te worden waarin de thuisploeg de favoriet was maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. En dat bleek ook wel want het werd een leuke wedstrijd waarin beide ploegen niks voor elkaar onder deden. Nadat de eerste mogelijkheden gemist waren was het vervolgens Jordi Hoek die de bal door de benen van de keeper schoot en daarmee werd het 0-1. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook in het tweede bedrijf en dat leidde er al snel toe dat de gelijkmaker een feit was. Een mooie tiki taki goal werd binnen gewerkt door Keimpe Pois en daarmee was de stand weer in evenwicht 1-1. Maar Roosma Schilders gaf niet op en de volgende mogelijkheid werd binnen gewerkt door Jordi Hoek en daarmee werd het 1-2. Maar zoals het hele duel al gelijkwaardig was daar gold dat ook voor de doelpunten want even later was het Michel van der Veen die de bal ontving en zijn schot eindigde knap in het hoekje 2-2. Maar Jordi Hoek had het al eerder op de heupen en dat leidde nu tot zijn derde treffer van de avond en daarmee werd het 2-3. Een gelijkspel leek wellicht het eerlijkst te wezen en dat leek het ook te worden toen Keimpe Pols de bal strak in de hoek wist te schieten 3-3. Beide ploegen gingen nog op zoek naar die ene treffer en die ene treffer kwam er uiteindelijk ook nog. Een toegekende penalty een paar minuten voor tijd werd hard binnen geschoten door Tom Roorda en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-4.

Rijschool Posseth – Zaalvoetbalteam ex. BTW 6-1
Met de nummer zeven tegen drie was het verschil enkele plekken op de ranglijst. Maar ook in punten was er een licht verschil want dit was vijf punten voorsprong in het voordeel van de gasten. Wilde de thuisploeg nog aanhaken richting de top drie dan zou er dus gewonnen moeten worden. En deze opdracht kwam blijkbaar goed binnen want het schoot uit de startblokken met als resultaat de 1-0 van Rick Beimers die de bal vanaf de rechterkant wist binnen te schieten in de verre hoek. Hiermee was de opening gemaakt en dit gaf een boost want even later werd de score verder uitgebreid door een afstandschot vanaf de linkerkant van Rick Beimers en daarmee werd het 2-0. Maar de zaalheren gaven niet op en via Yannick Strobl werd de spanning weer terug gebracht tot 2-1. De spanning was weer terug dus en beide ploegen gingen verder opzoek naar doelpunten, al viel de volgende treffer voor de thuisploeg. Een bal vanaf de zijkant werd binnen getikt door Jasper Hoekstra en daarmee bracht hij de stand op 3-1. Ging Rijschool Posseth dan toch de verassende aansluiting vinden met de top drie? Ja bleek het antwoord te wezen want waar zij nog driemaal wisten te scoren daar scoorde de mannen van Zaalvoetbalteam ex. BTW niet meer en daardoor eindigde dit duel in een 6-1 eindstand.