Huhtamaki/Leo Reitsma haakt af. Nuttige winst Bouwbedrijf Haarsma Franeker.

 AXL0675

In de tweede klasse zette Zijlstra Beroepskleding een belangrijke stap naar de titel. Het won de topper tegen R.E.S. overtuigend met 5-3. Huhtamaki/LR haakte af in de strijd om promotie door te verliezen van Schroevenkopen.nl. Onderin in deze klasse blijft het ook spannend. Verno Verhuur bracht Preton Nederland flink in de problemen, 8-2, waardoor de strijd nog lang niet is beslist. In de hoofdklasse lijkt Keizer Autoschade de titel zonder veel problemen te gaan prolongeren en gaan Pars Graanhandel en Oosterlaar/Verhoeven het onderin uitvechten. In de eerste klasse won Syperda Verhuur moeizaam van concurrent Grand Cafe De Doelen, maar liep wel verder uit omdat Sportcafe de Trije opnieuw verloor en wel van hekkesluiter Bouwbedrijf Haarsma. Door de winst van laatstgenoemd team is de strijd onderin weer helemaal open, ook al omdat Autobedrijf Strikwerda aan een opmars bezig is. De Tzummers waren deze maal te sterk voor Coop Tolsma Winsum. In de derde klasse liep Maxstuc weer een flinke deuk op. Het kwam niet voorbij Sannes & Voorintholt. Rintec profiteerde hier optimaal van, al kwam de winst tegen SDV Projectbuilding pas laat tot stand.

Autobedrijf Haitsma – G.Pars Graanhandel 5-2

Het eindresultaat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Oscar Elsinga was met vier treffers de meest opvallende speler. Hassan Bartouhtouh opende de score en Menno van Zwieten en Jarco Pars scoorden tegen.

Keizer Autoschade – Mr. On & Offshore Service 5-2

De beste kansen waren ook al in de eerste periode voor Keizer, maar gescoord werd er toen niet. Nadat Keimpe Pols het duel open brak tekende hij meteen voor een hattrick. Na de 4-0 van Cees Terpstra scoorden Eelco Tanghe en Rick de Graaf tegen en was er opnieuw succes voor Keimpe Pols.

Oosterlaar/Verhoeven – De Strûners F.C. 3-3

De gelijkmaker van Ane Schaap in de laatste minuut kan wel eens heel belangrijk zijn voor Oosterlaar in de strijd tegen degradatie. Het was een gelijk opgaande strijd. Ruben van Dokkumburg opende en Ane Schaap maakte halverwege gelijk. De 1-2 van Roar van Dellen werd meteen beantwoord door Roar van Dellen waarna Hendrik v.d.Baan het duel leek te beslissen. Ane Schaap verhinderde dit.

Syperda Verhuur – Grand Cafe De Doelen 3-2

Van krachtsverschil was hier geen sprake.Uit een counter werd Sander de Vries matchwinnaar. Justin van Abbema en Jordi de Cumptich en vervolgens Niek Tiemersma en Arjen Veenstra hielden de stand lang in evenwicht.

Coop Tolsma Winsum – Autobedrijf Strikwerda 2-3                                              Strikwerda lijkt het gevecht tegen degradatie alsnog te winnen. Topschutter Klaas Meinsma opende en Jelte Dijkstra maakte gelijk. Coop kwam op voorsprong via Ynte v.d.Veen en toen was het de beurt aan Jurrit Dijkstra met de gelijkmaker en de winnende in de laatste minuut.

Horeca de Trije – Sportcentrum Shape 5-5

Het initiatief lag lang bij Shape wat resulteerde in 1-4 door Almer v.d.Voorn 2x, Daniël Wijbenga en Jos v.d. Meulen. Chris van Dijk scoorde in deze fase tegen. Een hattrick van Patrick Poelstra en Patrick van Dijk deden de kansen keren. Het was in de laatste minuut Jos v.d. Meulen die er voor Shape alsnog een gelijk spel uit sleepte.

Freedom Energy – De Skearmessen 3-1

Met een geplaatste inzet in de verre hoek opende Cornelis Zijlstra de score. Uit een van richting veranderd schot maakte Tjibbe Krottje gelijk waarna Pieter Zijlstra en Robin Hamer het duel beslisten.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Sportcafe de Trije 7-6

Marco de Groot was weer beschikbaar voor het in nood verkerende de Trije, hij scoorde maar liefst zes maal, maar dit was niet genoeg voor de winst. Tot halverwege ging de strijd gelijk op en toen viel de beslissing door een hattrick van Daan Marra. De overige Haarsma treffers in dit boeiende duel kwamen van Raymond Mobach 2x, Jort van Gils en Redmar v.d.Kooi.

Verno Verhuur – Preton Nederland 8-2

Beide teams beschikten niet over wisselspelers, maar Verno kon hier veruit het beste mee om gaan. Er werd gewisseld bij 2-0, de Sexbierumer doelpunten kwamen van Egbert v.d.Veen 4x, Jeroen Mosselman 2x en Gooitzen Scheffer 2x. Preton scoorde via Ewoud Walda 2x tegen.

B.O.L.H.W. – Rijschool Posseth 0-5 reglementair.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Schroevenkopen.nl 2-4

De beslissing viel in de slotfase. Wouter Hylkema 2x, Gerard Hof en Arjen Veldman hielen de stand lang in evenwicht, 2-2. Schroevenkopen beschikte over de langste adem via Johannes Boersma en Wouter Hylkema.

Zijlstra Beroepskleding – R.E.S. 5-3

R.E.S. opende sterk en kwam op 1-3. Frits Schreevel 2x, Niels Altenburg en aan de andere kant Marc Wijbenga waren hier verantwoordelijk voor. Zijlstra kreeg vervolgens steeds meer de controle over de wedstrijd en dit leverde ook succes op via Tjibbe Haitsma 2x, Pieter v.d.Schoot en Jelmer Ykema.

Schapie Multiservice – Bouwbedrijf Scharringa 4-3

Scharringa kon de punten goed gebruiken, maar Schapie stond dit niet toe. De eerste periode was overigens voor Scharringa. Danick Sikkema 2x en Jeroen van Dellen betekende 2-1. De slotfase was spannend. Tjerk Helfrich maakte gelijk,Tjitse Hoekstra zette Scharringa weer op voordeel en Kevin Hoekstra 2x bracht Schapie in de laatste minuten de winst.

SDV Projectbuilding – Rintec 3-7

Leeroy Jellema 0-1, Sammy de Vries 1-1, Rick Beimers 1-2, Bouke Lokhorst 1-3, Richard v.d.Veer 2-3, Rick Beimers 2-4, Frans de Beer 3-4, Jildert Boekema 3-5, Bouke Lokhorst 3-6, Jurjen Vriesinga 3-7.

Rintec won verdiend, maar SDV hield de spanning er lang in. Pas in de slotfase viel de beslissing via Jildert Boekema.

Sannes en Voorintholt – Maxstuc 2-2

S & V is de laatste tijd goed op dreef. Wel was Maxstuc beter, maar het verzuimde in deze fase genoeg afstand te nemen. Kelvin v.d.Wal opende van afstand en Erwin Boiten maakte beheerst gelijk. Justin Reitsma leek het duel te beslissen, maar Maxstuc zette niet door. Met een kopbal zorgde Kelvin v.d.Wal verrassend voor de gelijkmaker en hierna kregen beide teams nog volop mogelijkheden om het duel te beslissen.

Engineeringsburo Zuidema – Miedema Bouwbedrijf 1-5

Miedema was zoals verwacht sterker, maar Zuidema kon goed volgen. Er werd gewisseld bij 0-3,Harm Germ Hallema 3x en Dirk Jan Posthumus scoorden en aan de andere kant lukte dit Willem Buurstra.

Bowling Bloemketerp – Sytsma Noord 5-4

Sytsma opende sterk en bleef ook vrijwel het gehele duel aan de goede kant van de score. Jurgen v..d. Wal 2x en Laurens Looijenga betekende halverwege 1-2. Arne Tichelaar maakte gelijk en Hidde v.d. Wal bracht Sytsma weer aan de leiding. Laurens Looijenga en Hidde v.d.Wal hadden opnieuw succes, 3-4 waarna in de slotfase Arne Tichelaar en Laurens Looijenga Bloemketerp naar de winst schoten.

Stadsherberg catering – Expert Franeker 4-11

Een open duel en een veel sterker Expert. Willem Beimers opende wel en scoorde vervolgens nog twee maal en doelman Gerard Eppinga, die vanuit zijn eigen doelgebied de bal over de hele in het andere doel schoot waren de hoogtepunten voor de Stadsherberg helden. Expert combineerde er lustig op los waarbij Friso van Eyck 6x er duidelijk zin in had en verder kwamen er treffers van Edwin Lodewijk 2x, Sjaak Roorda 2x en Gerard Vaas.