Kampioenen nog niet bekend. Favorieten laten het volledig afweten.

 AWA6379

Met nog twee speelronden voor de boeg zijn nog steeds geen kampioenen bekend. De teams die afgelopen vrijdag de mogelijkheid hiervoor hadden lieten het volledig afweten. In de hoofdklasse was dit niet het geval. De winnaar van de topper tussen Keizer Autoschade en De Bogt fen Gune zette wel een flinke stap in die richting. Keizer was favoriet omdat het de laatste tijd met meer overtuiging de winst binnen haalde t.o.v. De Bogt. Het werd een spannend duel met een verrassende winnaar, namelijk De Bogt, eindstand 3-4. In de eerste klasse had Autobedrijf Strikwerda goede zaken kunnen doen omdat concurrent Moto Delicato opnieuw verloor. Het verslikte zich echter in het onberekenbare Syperda Verhuur. Coop Tolsma doet nu plotseling ook weer mee in de strijd om de bovenste plaats. In de tweede klasse ging het bij koploper Bosma Timmerwerken ook volledig mis. Het had aan een enkel punt genoeg voor de titel, maar het verloor van het tegen degradatie vechtende Grand Cafe De Doelen. In de derde klasse moest Apenmeeuw het kampioensfeest ook uitstellen na verlies tegen Rintec en hetzelfde verhaal geldt in de vierde klasse voor Zandstra & v.d.Meer na verlies tegen Sportcentrum Shape. In de vijfde klasse tenslotte lijkt de titelstrijd zich te beperken tot Sannes & Voorintholt en Schroevenkopen.nl nu Zwart Machines niet voorbij het lastige SDV Projectbuilding kon komen.

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune 3-4
Het werd een echte kraker tussen de twee sterkste teams uit de zaalvoetbalcompetitie. Keizer was duidelijk favoriet en toonde dit ook met een vroege treffer van Keimpe Pols. Het antwoord kwam van Feite de Haan waarna Remco Reversma de wisselstand op 2-1 bepaalde. Keizer zat op rozen omdat het ook bij een gelijk spel en een beter doelsaldo koploper zou blijven en ruim zicht had op de titel. Het duel kantelde bij de 2-2 van Jesper Deelstra. De Bogt rook kansen en kwam via twee fraaie treffers van de altijd nuttige Frank de Wit op 2-4. In een alles of niets offensief kwam Keizer niet verder dan de aansluitingstreffer van Wiebe v.d.Meer.

Autobedrijf Haitsma – Zijlstra Beroepskleding 3-2
Het initiatief lag in de eerste periode volledig bij Haitsma en dit betaalde zich uit in twee treffers van Marcellino Saamangun. In de tweede periode kwam Zijlstra sterk terug. Kees v.d.Schoot zorgde voor de aansluiting en Siard Bloemsma maakte gelijk. Deze gelijke stand bleef niet lang op het scorebord, want Stevan Bootsma zorgde voor de beslissing.

Royal Steensma – De Strûners F.C. 5-0 reglementair

Autobedrijf Strikwerda – Syperda Verhuur 4-5
Dit duel bewees dat het onderlinge verschil in deze eerste klasse uitermate klein is. Strikwerda begon sterk. Klaas Meinsma opende de score, wel maakte Jelmer Elting gelijk, maar opnieuw Klaas Meinsma was met twee treffers uiterst actief. Vlak voor de wisseling waren treffers van René Cnossen en Dirk Jan Weistra er verantwoordelijk voor dat de teams met gelijke kansen aan de tweede periode konden beginnen en dat was verrassend. Jelmer Elting bracht vervolgens zijn team op voorsprong, Klaas Meinsma zorgde voor 4-4 en René Cnossen werd matchwinnaar in dit volkomen gelijk opgaande duel.

R.E.S. – Salarisburosport 2-5
De herboren Rypsters waren te sterk voor het de laatste tijd tegenvallende R.E.S. De eerste periode werd afgesloten op 0-3 en in feite beslissend. Daniël v.d.Zee en Jesper Landskroon scoorden in de slotfase nog tegen en voor Salarisburosport kwam de treffers van Roel Frijling 3x en Hepke de Boer 2x.

Coop Tolsma Winsum – Moto Delicato 5-4
Door dit resultaat ligt de strijd om de titel weer geheel open. Coop had duidelijk het initiatief en won verdiend. Gezien het scoreverloop liep Moto Delicato steeds achter de feiten aan. Scoreverloop; Jelte Dijkstra 1-0, Alper Bolat 1-1, Jelte Dijkstra 2-1, Rowan de Vries 2-2, Remco Jorritsma 3-2, Jelte Pieter Dijkstra 4-2, Tsjeard Boorsma 4-3, Jelmer Zijlstra 5-3, Tsjeard Boorsma 5-4.

Rijschool Posseth – Huhtamaki/LR 0-5 reglementair

Wash ‘n Go – Horeca de Trije 3-3
Om van de onderste plaats af te komen schoot Horeca de Trije met dit resultaat niets op. Was ‘n Go daarentegen pakte wel een nuttig puntje, al werd dit moeizaam bereikt. Patrick Poelstra opende de score na een vloeiende combinatie en Jort Beimers herstelde het evenwicht. Met een lobje zorgde Michel v.d.Veen voor 2-1 en nu had Rick Koning het antwoord klaar. Michel v.d.Veen leek de matchwinnaar, maar Tristan Osinga zorgde in de laatste minuut voor een gelijke eindstand. Zelfs had Wash ‘n Go nog kunnen winnen, maar Tjitse Oegema faalde vanaf de stip.

Grand Cafe De Doelen – Bosma Timmerwerken 4-2
Een verrassende, maar verdiende De Doelen zege. Roy Hoekstra was met drie treffers in de eerste periode de grote uitblinker. Robert Visser en Tjerk Helfrich scoorden wel tegen, maar Huib Tiemersma had het laatste woord.

Rintec – Apenmeeuw 7-6
Steeds leek het er op dat Apenmeeuw het duel naar zich toe zou gaan trekken, maar toen dit niet lukte was het in de slotfase Rintec dat toesloeg met een fraaie hattrick van Frank v.d.Zee. Scoreverloop; Jesse Kemper 0-1, Rick Beimers 1-1, Jisse Kemper 1-2, Klaas Nieuwhof 1-3, Rick Beimers 2-3 en 3-3, Remko Giesing 3-4, Frank v.d. Zee 4-4, 5-4 en 6-4, Rick Beimers 7-4, Remko Giesing 7-5, Patrick Nauta 7-6.

HDJ Bouw – Sytsma Noord 3-5
Voor beide teams stond er veel op het spel, namelijk het ontkomen aan degradatie. HDJ opende via Sietse Kuiper, Jurjen Vriesinga maakte gelijk en Sebas van Gils zorgde voor 1-2. Van beide kanten leek de druk hoog, want er werd slordig en onzorgvuldig veldspel afgeleverd. Na de gelijkmaker van Albert Jan Jukema trok Sytsma het initiatief naar zich toe en scoorde via Jurjen Vriesinga uit een vrije trap en Bauke Idsardi met een uitbraak. Sietse Kuiper bracht de spanning terug en Jurjen Vriesinga kegelde een van dicht bij genomen vrije trap in het dak van het doel.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Widia Boys 5-7
Een open duel met wisselende kansen. Na de 1-0 van Hoite Schaap brachten Justin Reitsma, Kris v.Hofwegen en Dani van Eyk de stand naar 1-3. De Posthoorn kwam heel sterk terug en leek de winst naar zich toe te trekken via Thijs Adolfs, Hoite Schaap, Wilke Hoogterp en Jacob Tiemersma met een tegentreffer van Kris v. Hofwegen, 5-4. In de slotfase toonde Widia Boys karakter waarbij Dani van Eyk, Kris van Hofwegen en Justin Reitsma de winst binnen haalden.

Sportcentrum Shape – Zandstra & v.d.Meer 3-2
Shape liet Zandstra niet in haar spel komen. De 0-1 van Joël Rooij werd meteen beantwoord door Daniël Wijbenga. Van de weinige kansen die Shape kreeg wist Phillip Hibma er wel één te benutten, Koen Wartena herstelde het evenwicht en Phillip Hibma had de beslissende actie in huis.

A.M.Transport – Lybo 6-1
Het duel kwam moeilijk op gang, maar toe het Transport team éénmaal op los raakte was Lybo kansloos. Vlak voor de wisseling schoten Tymo Terpstra 2x, Jesse Terpstra en Mitchel Bosma de stand plotseling naar 4-0. Harry Oenema scoorde nog tegen en het restant kwam van Iwan Hibma en Ari de Waal.

Bouwbedrijf Scharringa – Stadsherberg catering 3-3
Stadsherberg keek in de eerste periode tegen een verrassende 2-0 achterstand aan. Willem Miedema en Tjitse Hoekstra hadden hiervoor weinig ruimte nodig.. Hierna werd de druk op Scharringa steeds groter en Friso van Eyck 2x en Willem Beimers zorgden voor 2-3. Toch kwam Scharringa na een uitbraak via Danick Sikkema nog op een verdienstelijke 3-3.

SDV Projectbuilding – Zwart Machines 3-2
Simon Houtsma opende en besloot het duel en hier tussen in scoorden Sammy de Vries, Mark Kerkhof en Jonathan Meeuwis voor SDV. Het was een gelijk opgaand duel waarin SDV de gelukkigste was en Zwart Machines vrijwel zeker uitgeschakeld werd voor de titel.

Sannes & Voorintholt – Engineeringsburo Zuidema 5-0 reglementair

Bowling Bloemketerp – Schroevenkopen.nl 0-2
Een duel met te weinig hoogtepunten waarin pas in de tweede periode de beslissing viel via Jelle Wieringa en Teunis Regeling.