Keizer autoschade behaald eerste driepunter na winst op koploper Offinga kappers

Een nieuwe ronde en dus weer nieuwe kansen. Wie kan erboven zichzelf uitsteken en de drie punten in handen nemen? Zodoende beloofde het een spannende avond te worden waarin het alle kanten op kon vallen. Wil je weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Zijlstra beroepskleding – Welgeschikt 14-2

Een duel tussen twee ploegen die verschillend draaien in de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en dus leek het alle kanten op te kunnen vallen. Toch duurde het even voordat de eerste treffer een feit was. Na tien minuten en vijftien seconden was het Cornelis Zijlstra die de bal keurig binnen wist te leggen en daardoor werd het 1-0. Diezelfde Cornelis Zijlstra schoot de bal drie minuten voor de rust strak in de kruising en daarmee verdubbelde hij de score 2-0. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want vijfenvijftig seconden later was het Sonay Yilmaz die de bal keurig binnen legde en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat er gescoord werd daar ging het in de tweede helft supersnel. Na één minuut en éénentwintig seconden gespeeld te hebben is het Peter de Vries die de bal hard binnen werkt en daarmee tekende hij voor de 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd nog een stuk groter want twee minuten en zestien seconden na de vorige goal was het Roy vermaning die zijn tegenstander te snel af was en dus werd het 4-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog lang niet gedaan. Het was namelijk Johannes v/d Veen die het maar eens van afstand probeerde en ook dit schot viel binnen 5-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de laatste tien minuten werd de schiettent pas echt geopend. Daarin vielen namelijk nog tien doelpunten en daarmee eindigde dit duel uiteindelijk in een 14-2 eindstand.

Bogt fen gune / Veltman vloeren – ZM Beweegcentrum 1-1

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Hierdoor kon het alle kanten op vallen en dat zorgde ervoor dat de supporters een spannende pot te zien kregen. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord en dus moest het gaan gebeuren in het tweede bedrijf. Deze was drie minuten en vijfentwintig seconden onderweg als Mateusz Roman Ijpe de bal ontvangt en met een ferme trap wist hij de keeper kansloos achter te laten 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en uiteindelijk ook met resultaat. Met nog zes minuten en zesendertig seconden te spelen is het namelijk Mark Hartman die hard uithaalt waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 1-1. Beide ploegen gingen in de slotfase nog opzoek naar de winst maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijke stand.

Sportcafé de Trije – Royal steensma 1-6

Met drie uit twee versus zes uit twee was dit een duel van aanhaken of afhaken. En dus zou je verwachten dat er gestreden werd om elke meter. Dat gebeurde ook en beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Dit leidde ertoe dat beide ploegen mogelijkheden kregen om de score te openen. Toch duurde dit even want uiteindelijk viel de eerste treffer pas na negen minuten spelen. Het was Marco de Groot die zijn man te snel af was en met een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie volgde gelijk hierna al. Mathijs Buma was zijn man te snel af waarna zijn schot hard tegen de touwen sloeg 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden. Waar het in de eerste helft even duurde voordat er gescoord werd daar gold dat niet voor de tweede helft. Deze was namelijk drie minuten en achtentwintig seconden onderweg als Dani van Eijk er als de kippen bij is en met een goed schot liet hij de keeper kansloos achter 1-2. En dus moest de thuisploeg de achtervolging in zetten. Dat gebeurde ook wel maar daarbij kon men niet voorkomen dat Dani van Eijk de bal netjes langs de doelman wist te schieten en daardoor werd het 1-3. Hiermee was het gaatje geslagen en dat bleek ook de bevrijding te wezen voor de gasten. Deze wisten namelijk in de laatste drie minuten nog driemaal te scoren en driemaal gebeurde dit via Dani van Eijk en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

Eerste klasse

Autobedijf strikwerda – Bouwbedrijf Hiemstra 5-2

Beide ploegen hadden nog geen punten behaald en dus moest er vandaag gewonnen worden wilde het weg komen uit de onderste regionen van de competitie. Beide ploegen gingen dus vol vertrouwen de wedstrijd in. Toch bleek al gauw dat de thuisploeg wel iets de betere ploeg was en dat leidde al snel tot de eerste treffer van het duel. Uiteindelijk wisten Joel Herrema 2x, Lars Koster 2x en Niels Strikwerda te scoren voor de thuisploeg. Voor de gasten was Erwin de Boer tweemaal trefzeker en daardoor eindigde dit duel in een 5-2 eindstand.

SDV Keukens en meer 2 – Rijschool Posseth 2-7

Met beide zes punten uit twee duels was dit een duel om de koppositie. Wie kan de ongeslagen status vast houden? De wedstrijd was een minuut onderweg als Alwin Bierema opkomt over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot hard binnenviel 0-1. En zo was de ban al snel gebroken. Het gaatje werd na acht minuten spelen verder vergroot. De bal werd goed afgelegd op Alwin Bierema en deze schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen 0-2. Toch volgde de tegen reactie al binnen een minuut. Een toegestane rebound werd door Luc de Vries simpel binnen gewerkt en daardoor werd het 1-2. Toch was deze stand ook maar van korte duur want weer een minuut later was het Jasper Hoekstra die de bal van dichtbij wist binnen te werken en daardoor werd het 1-3. Maar hier bleef het niet bij want weer een minuut later was het Alwin Bierema die de bal van dichtbij hard wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 1-4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was alleen nog de vraag hoe hoog wordt de score. Toch kwam de spanning weer enigszins terug want een minuut na de vorige treffer was het Stijn Cevat die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 2-4. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want vier minuten voor de pauze was het Rick Beimers met een goede dribbel waarna hij de bal door de benen van de keeper schoot en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-5. Waar er in de eerste helft veel gescoord werd daar gold dat niet voor de tweede helft. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat een volgende treffer een feit was. Het was Alwin Bierema die de bal zacht in de linkerhoek wist te schieten en daardoor werd het 2-6. Drie minuten na deze treffer was het weer de beurt aan Rick Beimers om raak te prikken want met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos achter 2-7. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel te wezen en zo behouden de gasten de ongeslagen status.

Tweede klasse

Rin-Tec – WR Unit 11-2

Waar de ene meedraait in de middenmoot van de competitie daar vinden we de andere terug in de onderste regionen. Genoeg reden dus om een goede wedstrijd te spelen. Het duurde dan ook maar twee minuten voordat de score werd geopend. De bal kwam terecht bij Hendrik Jelte Sijtsma en die wist van dichtbij simpel binnen te werken 1-0. Dit doelpunt zorgde ervoor dat de gasten al vroeg in de achtervolging moesten gaan. Helemaal als het na zeven minuten spelen alweer raak was. Ditmaal was het Menne Langhout die simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 2-0. Een minuut na deze treffer was het Jeffrey Jellema die de bal via de doelman wist binnen te schieten 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld, ook omdat het gelijk hierna ook nog 4-0 werd via Erik Terpstra. Diezelfde Erik Terpstra was een minuut later opnieuw trefzeker en daardoor werd het 5-0. Maar hier was het nog niet mee gedaan want twee minuten later was het Jeffrey Jellema die van dichtbij wist binnen te prikken en dus was het al 6-0. Maar toch wisten de gasten iets terug te doen en wel via Harry van der Veen die de bal door de benen van de keeper schoot 6-1. De eer was gered en die blijdschap leidde gelijk na dit doelpunt tot wederom een treffer van Harry van der Veen die een corner van dichtbij wist raak te schieten 6-2. Toch mocht het niet baten want de ruststand werd bepaald op 7-2 nadat Menne Langhout simpel wist binnen te werken. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Uiteindelijk werd er nog viermaal gescoord door de thuisploeg en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 11-2 eindstand.

North line – SDV Keukens en meer 3-6

Waar de ene onder in de competitie mee draait daar doet de andere juist mee om de bovenste plekken. En dus zou je denken dat het wel een overwinning moest gaan worden voor de gasten. Toch werd het niet zo makkelijk als gedacht want de thuisploeg gaf goed weerstand. Deze wisten uiteindelijk zelfs driemaal te scoren. Toch mocht dat niet baten want omdat de gasten zesmaal wisten te scoren konden zij de volgende drie punten bij schrijven.

Offinga kappers – Keizer Autoschade 1-3

De koploper speelde vandaag tegen een ploeg uit de middenmoot. En dat zou dus een mooie ploeg moeten wezen om de volgende drie punten te laten bij schrijven. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten gaven goed weerstand en dat werd uiteindelijk ook beloond met doelpunten. Uiteindelijk werden dit er drie via: Yuri Riemersma 2x en Marcel Koning. Voor de thuisploeg wist Rudy Kleefstra te scoren maar meer dan dat doelpunt kwam er niet meer. Zodoende behaalde de gasten een knappe overwinning en kunnen zij zich gaan opmaken voor een goed vervolg van de reeks.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – CK Corporation 5-1

Met vier en drie punten stonden beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst. En dus kon een winstpartij voor veel verschil zorgen. Beide ploegen begonnen dan ook vol overgave aan de wedstrijd en dat leidde na één minuut spelen tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam voor de voeten terecht van Jos van der Velde en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-0. En zo was de ban al snel gebroken. Vijf minuten na de openingstreffer was het wederom raak. Het was weer Jos van der Velde die aan de bal kwam en ditmaal eindigde zijn schot in de verre hoek 2-0. En dus moesten de gasten al vroeg in de achtervolging gaan al betekende dat wel dat er nog genoeg tijd over was. Beide ploegen kregen in de eerste helft nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus gingen we rusten met een 2-0 tussenstand. Waar er in de eerste helft al snel gescoord werd daar gold dat ook voor de tweede helft. Deze was namelijk twee minuten onderweg als Jelle Scharringa de bal in de korte hoek weet te leggen en daardoor werd het 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Daar dacht Joel Lopez blijkbaar anders over want met nog negen minuten op de klok schiet hij de bal in de korte hoek binnen en daardoor werd het 3-1. Toch zou dit doelpunt niet leiden tot de ommekeer want met nog vier minuten te spelen is het Jan Pieter Walda diie de bal simpel kan binnen tikken en daarmee tilde hij de stand naar 4-1. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Tjitte Bonnema die de bal een minuut voor tijd door de benen van de doelman schoof en daarmee tekende hij voor de 5-1 eindstand.

Lahaise schoonmaak & glasbewerking – Braak financiële diensten 6-3

Waar de thuisploeg de bovenste plek bezit met negen uit drie daar vinden we de gasten terug in de middenmoot met vijf punten. Wilde de gasten dus nog kans maken om de bovenste plekken dat moest er dus gewonnen worden. De start was echter niet goed voor de gasten want na vier minuten spelen kwam de openingstreffer van dit duel. Het was Colin Boes die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee werd het 1-0. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar nog meer treffers maar de mogelijkheden werden maar niet omgezet in doelpunten en dus gingen we met een minimale stand rusten. Waar het in de eerste helft al snel raak was daar duurde het in de tweede helft zeven minuten. Wederom was het Colin Boes die simpel kon binnen tikken en dus veranderde de stand naar 2-0. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want twee minuten later was het wederom raak. Randy rispens wist de bal in de verre hoek te leggen en daarmee tekende hij voor de 3-0. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog wat groter. Het was Clint Baks die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 4-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al wist Jort Snijdelaar vijf minuten voor tijd nog wat terug te doen door de bal simpel binnen te tikken 4-1. Diezelfde Jort Snijdelaar was drie minuten later wederom trefzeker nadat hij ook de bal kon binnen tikken en daardoor werd het 4-2. Een ommekeer leek uitgesloten maar dan is daar Erik Kamstra die op de goede plek staat en de bal simpel kan binnen werken 4-3. De gasten gingen in de laatste minuut nog alles of niets spelen maar uiteindelijk werd het niets want in deze laatste minuut wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren en daarmee eindigde dit duel in een 6-3 eindstand.

Vierde klasse

Anytime Fitness Harlingen – Verno verhuur 9-1

Met nul versus zes punten was dit op voorhand een belangrijk duel voor beide. De thuisploeg wilde de eerste punten behalen om uit de onderste regionen te komen en de gasten wilde de aansluiting vinden met de top van de competitie. Beide ploegen begonnen dan ook met spanning aan dit duel. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de ban gebroken werd. Jeroen Bronger kwam aan de bal en deze tilde de bal over de doelman heen waarna die binnenviel 1-0. De ban was gebroken en het gaatje werd zevenenvijftig seconden later verder vergroot. Het was Wesley Kuperus die de bal over de doelman heen lobte en daarmee verdubbelde hij de score 2-0. En dus was de voorsprong er voor de ploeg uit de onderste regionen van de competitie. Dat deed de ploeg goed en dat leidde zelfs tot de volgende treffer. Het was Michael Zernov die zijn man te snel af was waarna hij strak wist binnen te werken 3-0. En dus moesten de gasten iets verzinnen om terug te keren in de competitie. Dat gebeurde ook en met resultaat want vier minuten voor de pauze probeert Klaas Auke Dijkstra het maar eens van afstand en zijn schot viel heerlijk binnen 3-1. Maar ondanks de aansluitingstreffer kwam de spanning hierdoor niet terug want met nog éen minuut en twaalf seconden op de klok is het Gijs Bakker die de bal vanaf tien meter in het doel weet te krijgen en daardoor werd de ruststand bepaald op 4-1. De tweede helft was amper onderweg of er kon alweer gejuicht worden. Ditmaal was het Liam van den Heuvel die de trekker overhaalde en daarmee tekende hij voor de 5-1. En dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. De mannen van Verno probeerde het nog wel maar de scherpte in de afronding was er niet en dus bleef het bij die ene treffer vooralsnog. En dan met nog acht minuten en zesenveertig seconden op de klok is het Gijs Bakker die er vandoor ging en met een strak schot liet hij de doelman kansloos achter 6-1. Nu ging het snel want amper twee minuten later was het Liam van den Heuvel die een goede snelle aanval wist af te ronde en daarmee tekende hij voor de 7-1. Toch bleef het hier niet bij want met nog iets meer dan vijf minuten te spelen is het Wesley Kuperus met een snelle sprint waarna hij de bal keurig in het hoekje wist te leggen 8-1. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Michael Zernov want hij plaatste de bal netjes achter de doelman en daarmee tekende hij voor de 9-1 eindstand.

Visual Reklame – Martens fish & chips 1-2

Met drie versus zes punten staan beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. De noodzaak om te winnen was er dus want de onderste plek is in zicht en de koploper ook nog. Een boeiend gevecht zou het dus zeker gaan worden. En dat werd het ook want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het duurde dan ook veertien minuten voordat de ban gebroken werd. De bal kwam voor de voeten terecht van Thom Boskeljon en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken en met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Waar het in de eerste helft even duurde voordat er gescoord werd daar was het in de tweede helft al raak binnen de minuut. Het was Jildert Bouma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 1-1. En dus was alles weer in evenwicht. Beide ploegen gingen hierna vol opzoek naar de voorsprong en deze kwam er zes minuten later ook. De bal kwam terecht bij Dyano Watters en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-2. En dus was het de beurt aan de thuisploeg om te komen met een reactie. De aanval werd dan ook gezocht maar gescoord zou er niet meer worden in dit duel en daardoor pakte de gasten drie belangrijke punten.

Project eindbaas – Beumako 2-2

Een ware kraker in de vierde klasse want met beide negen punten en de eerste twee plekken op de ranglijst kon je wel spreken van een mooi affiche. En dat beide ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst stonden was ook terug te zien in de wedstrijd zelf. Beide ploegen voetbalde enkele goede kansen bij elkaar en uiteindelijk werden deze kansen ook omgezet in doelpunten. Voor de thuisploeg scoorde Patrick Hoekstra tweemaal en voor de gasten wist Levi voor ’t Hekke tweemaal te scoren. En daarmee eindigde deze kraker in een 2-2 eindstand.

Vijfde klasse

Van der Woude fietsen – Bouwbedrijf van Marrum 9-0

Met zeven punten tegen zes punten was dit een duel van aanhaken naar boven of enigszins kijken naar de onderste plekken. En dus zou je een spannende wedstrijd verwachten. Maar niet was minder waar want vanaf de eerste minuut bleek al snel dat de thuisploeg de betere ploeg was. Het duurde dan ook niet lang voor de score werd geopend. Maar hier zou het niet bij blijven want de score werd uiteindelijk opgevoerd tot een 9-0 eindstand op het bord stond. Voor de thuisploeg scoorde Ken Knoeff vijfmaal, Johannes Abma 3x en Mark Ypma eenmaal.

Team Aboubakar – Connexa 4-2

Waar de ene ploeg nog vol mee draait om de titel daar is de andere ploeg de hekkensluiter van de competitie. En dus zou je een gemakkelijke overwinning verwachten van de thuisploeg. Maar in de praktijk bleek het toch anders te wezen dan verwacht. De gasten gaven goed weerstand en dat leidde zelfs na veertien minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het is Mel Zorge die één op één met de doelman rustig bleef om de bal vervolgens binnen te werken 0-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus moest de thuisploeg aan de bak. Dat gebeurde uiteindelijk ook en met resultaat want na acht minuten spelen in de tweede helft is daar een goede uitgespeelde aanval waarna Kevin Menks raak kan schieten 1-1. De gelijke stand was er weer al was dat ook maar van korte duur want vier minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Stijn de Vries kwam opzetten over de linkerkant waarna zijn schot laag in de linkerhoek eindigde 1-2. Toch kwam er ook gelijk een tegen reactie en wel via Nuel Bloos die de bal laag in de hoek schoot en daardoor was alles weer in evenwicht 2-2. En dus gingen beide ploegen weer opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel drie minuten voor tijd. De bal kwam terecht voor de voeten van Oskar Ijpe en deze schoot van dichtbij raak 3-2. En dus moesten de gasten nu in de achtervolging gaan en daar had men nog maar weinig tijd voor. Er werd uiteindelijk alles of niets gespeeld en het werd uiteindelijk niets want in de laatste minuut was het Nuel Bloos die de bal vanaf de rechterkant hard wist binnen te werken en daarmee eindigde dit duel in een 4-2 eindstand.

VDV-Techniek – stadsherberg catering 3-1

Op voorhand was dit een duel waarin de thuisploeg een verschil van vier punten goed moest maken op de gasten. En dus konden beide ploegen vanavond goede zakendoen door de drie punten binnen te harken. Het duurde dan ook maar één minuut en vijfendertig seconden voor de score werd geopend. Het was Sikke Brandsma die aan de bal kwam en zijn lob ging over de doelman heen het doel in 1-0. En zo was de ban al vroeg gebroken. Maar ondanks dat bleven beide ploegen weinig voor elkaar onder doen en dus kregen beide ploegen ook enkele goede kansen om te scoren. Toch gebeurde dit in de eerste helft niet meer en dus gingen we rusten met een minimale stand. Waar er in de eerste helft al snel gescoord werd daar duurde dat in de tweede helft ook maar vier minuten. Het was Auke Heida die een mooie lob had waarna de bal over de doelman heen in het doel viel 2-0. En dus moesten de gasten vol in de achtervolging gaan wilde het nog winnen. Vier minuten na de tweede treffer was het wederom raak. Het is Sikke Brandsma die aan de bal komt op vijftien meter van het doel waarna hij niet nadenkt en uithaalt om vervolgens te zien dat zijn schot heerlijk binnenvalt 3-0. En dus leken de drie punten wel binnen te wezen. Leek inderdaad want met nog zes minuten en negenendertig seconden op de klok is het Wayne Cuttress die een toegekende strafschop weet binnen te leggen en daarmee werd de stand teruggebracht tot 3-1. Hier zou het uiteindelijk ook bij blijven en dus waren er drie gouden punten voor de thuisploeg.