Keizer Autoschade doet uitstekende zaken met het oog op de titel

Hoofdklasse

Moto Delicato – Auto Haitsma – Jansma Wonen 1-1

Met de nummer twee tegen één was dit een belangrijk duel om de titel. De winnaar zou goede zaken doen en dus stond er genoeg op het spel. Het tempo in de openingsfase was hoog en hierdoor kon het beide kanten op vallen. Na zeven minuten spelen was daar de eerste echte grote mogelijkheid van de wedstrijd en deze was voor de thuisploeg maar het schot eindigde op de keeper. Uiteindelijk duurde het tot de twaalfde minuut voordat er gescoord werd. De bal werd terug gespeeld naar de middenlijn waar Henk Vonk stond en deze streepte de bal van grote afstand hard binnen 0-1. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken maar beide ploegen stonden goed en dus was het lastig om er doorheen te komen en dus was de ruststand 0-1. De druk bleef er in het tweede bedrijf op en dus kregen de supporters een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Na tien minuten spelen kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker maar de bal eindigde op de keeper en dus bleef de voorsprong er voor de gasten. Toch nam de druk van Moto Delicato steeds meer toe en dus zou je verwachten dat de gelijkmaker in de lucht hing. En deze kwam er uiteindelijk ook en wel zes minuten voor tijd. Een toegekende vrije trap werd slim naar links gespeeld waarna Lars Koster de bal in één keer nam en de bal tegendraads wist binnen te werken 1-1. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde beide ploegen een verdienstelijk puntje.

Bogt fen Gune – Foto Techniek Servie 3-2

Op papier was dit een leuke wedstrijd want beide ploegen wilde de aansluiting naar boven vinden en dus moest er gewonnen worden. Beide ploegen opende het bal fel en nadat er enkele kansen gemist waren was het vervolgens wel raak voor de gasten Toine Muizer kreeg een bal waarna zijn schot eindigde in het lege doel en daarmee bepaalde hij de stand op 0-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want een goede voorzet kwam voor de voeten van Siard Bloemsma terecht en deze roste de bal hard tegen de touwen 1-1. Hiermee was de ruststand ook bepaald en dus moest het voor beide ploegen gebeuren in de tweede helft. En sensatie kwam er genoeg in dat bedrijf en dat leidde uiteindelijk ook tot doelpunten. Toine Muizer kreeg de bal en zijn schot eindigde hard in de rechter bovenhoek en daarmee bracht hij de 1-2 op het scorebord. Maar de thuisploeg liet zich niet afleiden hierdoor en dus zochten zij massaal de aanval. Uiteindelijk werd dit ook beloond in de vorm van een doelpunt. De bal kwam bij Siard Bloemsma terecht en deze prediceerde een laag zacht schotje in de linker onderhoek en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 2-2. En dus beloofde het een interessante slotfase te worden waarin beide ploegen vol opzoek gingen naar de winnende treffer. Uiteindelijk kwam deze er ook nadat Willem van Duijn een mooie kap in huis had waarna hij de bal beheerst wist binnen te schieten 3-2. Dit bleek tevens de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-2.

Eerste klasse

MC Donalds Harlingen – Killtrition 6-2

Waar de ene bovenin mee draait daar staat de andere helemaal onderaan de ranglijst. En dus zou je verwachten dat het een makkie zou worden voor de thuisploeg. De openingsfase begon levendig en beide ploegen zochten de aanval. Uiteindelijk duurde het vijf minuten voordat de score geopend werd. Een snelle intrap richting het midden werd goed doorgespeeld naar de linkerkant waarna Jelte Kroes de bal snoeihard wist binnen te werken 1-0. Het tempo in de wedstrijd bleef hoog en de thuisploeg stond goed waardoor het voor de gasten lastig was om er doorheen te komen. Uiteindelijk werd het na twaalf minuten spelen ook nog 2-0. Een goede snelle aanval werd afgerond door Mateusz Roman Ijpe en daarmee verdubbelde hij de score. Maar een tegen reactie kwam er snel want twee minuten later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Nadat de bal goed werd rond gespeeld achterin bij de gasten kwam er een goede steekpass op Sven Jurre de Vos en die bleef ijzig kalm waarna hij de bal goed wist binnen te werken 2-1. Het spel bleef hierna lekker over en weer gaan en het tempo bleef hoog en dus zou je verwachten dat er nog wel doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde uiteindelijk ook en wel vier minuten na rust. Mateusz Roman Ijpe kwam opzetten over de linkerkant waarna hij naar binnen dribbelde, twee man uit kapte en de bal goed wist binnen te werken 3-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen Leeroy Purvis over rechts wist op te stomen om vervolgens hard raak te schieten 4-1. De thuisploeg nam de wedstrijd steeds meer in handen maar toch kon het niet voorkomen dat een snelle in trap terecht kwam bij Sven Jurre de Vos en deze tekende voor de 4-2. Kon het dan toch nog spannend worden? Nee was het antwoord want in de laatste minuten wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 6-2.

Bouwbedrijf Haarsma – Zijlstra Beroepskleding 4-8

Beide ploegen hebben de afgelopen tijden wisselvallige prestaties behaald en dus konden beide ploegen wel een overwinning gebruiken. Beide ploegen waren dan ook gebrand op een goed resultaat en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. De openingstreffer was dan ook al gauw een feit. Na een mooi één tweetje kwam de bal terecht bij Tiemo Postma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Maar een tegen reactie was er snel want na een goede actie kon Lieuwe Beuker de bal simpel en zachtjes binnen tikken 1-1. Het kwam de wedstrijd alleen maar ten goede en daar dacht Jeffrey Jellema blijkbaar ook zo over want zijn zachte schotje viel ook binnen en daarmee werd het 2-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want kort na het vorige doelpunt was het Johannes v/d Veen met een mooie schijnbeweging waarna hij de bal hard door het midden binnen schoot 2-2. De tweede helft begon en de gasten gooide gelijk meer tempo in de wedstrijd en dat leidde al snel tot twee doelpunten van Tiemo Postma en daarmee bracht hij zijn team op een 2-4 voorsprong. Het gaatje was geslagen en dat bleek het sein te wezen voor meer want nadat Mathieu van der Veen de bal langs de keeper wist te punteren 2-5, was het wederom Tiemo Postma die wist te scoren en daarmee bracht hij de stand op 2-6. Maar toch deed de thuisploeg nog iets terug via Wessel Elting en daardoor werd het 3-6. Er werd dus volop gescoord en dan zijn we nog niet eens op het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk wist Mathieu van der Veen nog tweemaal te scoren voor de gasten en scoorde Nick van Dorsselaar nog voor de thuisploeg en daarmee eindigde de wedstrijd in een 4-8 eindstand.

Man of the World Lwd. – ZM Beweegcentrum 4-1

De koploper nam het vandaag op tegen een team uit de middenmoot en dus zou je een simpele avond verwachten voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar te wezen want vanaf minuut één lag het tempo aan beide kanten hoog en stonden beide ploegen goed in de organisatie. Hierdoor werden er in de eerste tien minuten nauwelijks mogelijkheden gecreëerd. De ruststand leek dan ook nul – nul te worden maar dan is daar nog één diepe bal die niet goed onderschept kan worden waarna Jens de Ruyter de bal vanaf links stijf in de bovenhoek weet te schieten 1-0. Waar het lang duurde voordat er gescoord werd daar was dat in het tweede bedrijf niet het geval. Vanaf de aftrap kwam er een opbouw van achteruit door Jay de Vries die de bal goed in het hoekje legde om vervolgens zelf door te lopen om de gegeven voorzet vervolgens zelf binnen te werken 2-0. Nu moesten de gasten iets bedenken om terug te komen in de wedstrijd en dus beloofde het een interessante tweede slotfase te worden. En interessant werd het want de mannen van het Beweegteam voerde de druk meer en meer op en dat leidde er toe dat de thuisploeg meer en meer loerde op de omschakeling. En dan is daar met nog zeven minuten te gaan een goede opbouw van achteruit waarna de bal gespeeld word achter de laatste linie van de thuisploeg waarna de gegeven voorzet werd binnen gewerkt door Lennard Feenstra 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een leuke slotfase te worden. Met nog vijf minuten op de klok moesten de gasten met een mannetje minder spelen wegens een gele kaart en daar profiteerde Jay de Vries optimaal van door de 3-1 hard tegen de touwen te schieten. Maar ondanks dat bleef de druk van ZM Beweegcentrum er al wisten zij die druk niet meer om te zetten in doelpunten. Met nog drie seconden op de klok ging Jay de Vries om de doelman heen waarna hij de bal in het lege doel wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Dikland installatie Techniek – Braak Financiële Diensten 2-2

Met de nummer negen tegen vier en een verschil van vijf punten was dit een wedstrijd van aanhaken of afhaken. De ene richting de bovenste plekken en de andere dus richting de middenmoot en dus stond er genoeg op het spel voor beide. Maar waar de verschillen zichtbaar waren op de ranglijst daar gold dat niet echt voor de wedstrijd zelf. Het werd een leuke wedstrijd waarin beide vrij weinig voor elkaar onder deden. Doelpunten konden er dus wel verwacht worden en dat gebeurde uiteindelijk ook. Jan van der Wal kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 1-0. De opening was er maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Niels Krikke kwam aan de bal en zijn harde schot ging door het midden van het doel binnen en daarmee werd het 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dat was gezien het spelbeeld niet onverdiend. Het tweede bedrijf begon en er veranderde vrij weinig in vergelijking met het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren en het spel golfde over en weer. En dan komt de bal terecht bij Jan van der Wal die op de grond ligt en deze wist de bal nog zo te verlengen dat de bal via de binnenkant van de paal binnen vloog 2-1. Nu moest de nummer vier weer in de achtervolging en net als in het eerste bedrijf gebeurde dat ook. De bal kwam terecht bij Mark de Vries waarna zijn schot via de kluts in het doel vloog en daarmee werd het 2-2.Uiteindelijk gingen beide ploegen nog opzoek naar meer maar dat kwam er niet en dus eindigde dit duel in een boeiend gelijkspel.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Keukens en Meer 3-2.

Beide ploegen waren gebrand op een goed resultaat en dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. De thuisploeg kwam ijzig sterk uit de kleedkamers en dat leidde er gelijk toe dat de gasten onder druk werden gezet. De gasten waren in de openingsfase erg slordig en dat had gelijk al moeten leiden tot drie treffers maar de mogelijkheden werden niet afgestraft en dus bleef de nul op het scorebord staan. Maar dat veranderde na zes minuten spelen. Robin Hamer stoomde op over de linkerkant waarna hij de keeper kansloos liet met een verdekt schot in de linker korte hoek 1-0. In deze fase van de wedstrijd waren de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum heer en meester en dat leidde uiteindelijk na tien minuten spelen tot de volgende treffer. Een aanval over de rechterkant werd goed verplaatst naar de linkerkant waar Jelle Pieter v/d Wal stond en deze wist de bal beheerst tegendraads binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus was de vraag hoeveel doelpunten komen er nog bij? Nou de volgende treffer was na zestien minuten spelen al een feit. Er was een aanval over de linkerkant waarna de bal via de kluts en Johan Westerhof het doel in rolde en daarmee was het 3-0. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar het spel ging hierna wat meer over en weer en dus leek er nog iets mogelijk te wezen voor de gasten. Helemaal toen een counterbal terecht kwam bij Eric Reversma, deze passeerde twee man waarna hij hard raak schoot 3-1. Hiermee was het gaatje weer twee en dus kon er wellicht nog iets gebeuren. En dat gebeurde ook want drie minuten na de rust leek een aanval van de gasten onderschept te kunnen worden maar de bal kwam via de kluts alsnog terecht bij Eric Reversma die vervolgens rustig om de keeper heen ging en de bal wist binnen te schuiven 3-2. Dit doelpunt bracht het geloof terug want in de tien minuten hierna voerde SDV de druk meer en meer op maar de geboden mogelijkheden werden niet benut en dus bleef het nog enorm spannend. Met nog vijf minuten op de klok gingen de gasten alles of niets spelen en dus zou er ruimte komen voor de omschakeling bij de thuisploeg. Maar uiteindelijk wisten beide ploegen de mogelijkheden niet meer te benutten en dus eindige dit enerverende duel in een 3-2 eindstand.

SDV Projectbuilding – Keizer Autoschade 1-3

Een ware clash deze speelronde want met deze wedstrijd treffen we de nummer drie tegen één. Het verschil was op voorhand twee punten in het voordeel van de gasten en dus waren beide teams gebrand op drie punten. Op het veld bleek al snel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen maar uiteindelijk zou er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. De bal kwam terecht bij Cornelis Zijlstra en deze wist de bal hard en strak binnen te werken 0-1. In het tweede bedrijf moest SDV gaan komen en uiteindelijk gebeurde dit ook zeker wel. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot de gelijkmaker binnen deze wedstrijd. De bal kwam terecht voor de voeten van Stijn Cevat en deze wist de bal simpel binnen te tikken. Alles was weer in evenwicht en dus bleef de spanning aanwezig. Maar dan is daar Marcel Koning die aan de bal komt en met een harde pegel in de linkerhoek liet hij de keeper kansloos 1-2. Beide ploegen bleven hierna nog zoeken naar meer doelpunten maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden dit duel. Martijn Werkhoven kwam goed aan de bal waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3. Een belangrijke overwinning dus voor de mannen van Keizer Autoschade en daarmee blijven zij de huidige koploper.

Derde klasse

Stadsherberg Catering – BSH Partyservice 0-7

Beide ploegen behaalde tot op heden zes punten uit hun eerste wedstrijden en dus kon de winnaar enigszins goede zaken doen. Zodoende leek het op voorhand een interessant potje te gaan worden. De openingstreffer was al gauw een feit. Het was Rene de Haan met een actie over de zijkant waarna zijn schot in het hoekje eindigde 0-1. Diezelfde de Haan herhaalde dit kunstje even later weer en daardoor werd het al gauw 0-2. Waar het niet de helft van de thuisploeg zou worden daar werd het wel de helft van Rene de Haan want nadat hij de bal via de binnenkant van de paal wist binnen te schieten 0-3 , daar bepaalde hij later de ruststand op 0-4 door goed door te zetten en de bal binnen te punteren. De gasten waren de bovenliggende ploeg in het eerste bedrijf en dat was ook wel terug te zien in de tussenstand. Aan het spelbeeld veranderde in het tweede bedrijf niks want BSH Partyservice bleef de bovenliggende partij en de Stadsherberg moest achter de bal aan blijven lopen. Tjalling Feenstra wist al gauw de bal bij de tweede paal binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 0-5. Uiteindelijk wisten Rene de Haan met een puntertje in de korte hoek en Tjitse Oegema met een hard schot door de midden nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 0-7.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – VDV Techniek 1-4

Een ware strijd om de laatste plek stond op de planning. Met een score van -3 tegen 1 moest er dus gewonnen worden door de thuisploeg wil het niet onderaan eindigen in deze competitie. En dus zou je twee gedreven ploegen verwachten en dus was de hoop op veel doelpunten er ook. Uiteindelijk zouden die er ook zeker komen want nadat de bal werd terug getrokken werd deze snoeihard in de kruising geschoten door Jan v/d Veer en daarmee zette hij zijn team op voorsprong 0-1. Nu moesten de mannen van Bruinsma in de achtervolging en dat gebeurde ook met als resultaat de verdiende gelijkmaker. Wiebe Jan de Kok ontving de bal waarna zijn schot hard in de onderhoek eindigde 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dat maar van korte duur wezen want na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Jan v/d Veer en deze punterde de bal goed langs de doelman het doel in 1-2. De spanning steeg meer en meer en dat leidde uiteindelijk tot een foutje in de verdediging van de thuisploeg waarna Tjerk Kemper één op één kwam met de doelman en deze goed wist te omspelen waarna hij de bal simpel in het doel wist te schuiven 1-3. Met deze stand werd uiteindelijk ook de rust gehaald en dus moest de thuisploeg in de tweede helft alles uit de kast halen om een nederlaag te voorkomen. Men probeerde het wel maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dan wordt het lastig om en wedstrijd te winnen. Helemaal als de tegenstander nog wel een keer weet te scoren via Auke Heida die de bal hard in de bovenhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij uiteindelijk de eindstand op 1-4.