Keizer Autoschade een klasse apart. Sportcentrum Shape kansloos.

Afgelopen vrijdagavond bewees Keizer Autoschade opnieuw dat het rijp is voor de hoofdklasse. In de topper tegen Shape werd het maar liefst 1-5. In deze eerste klasse is er onderling verder weinig krachtsverschil. In de hoofdklasse is Bowling Bloemketerp nog ongeslagen. Het behaalde een regelmatige 3-1 zege op het nog jonge team van Ulenburgh Adviseurs. Opmerkelijk is hier het sterke optreden van Bouwbedrijf Scharringa. Tegenstander Bouwbedrijf Bruinsma had geen enkele kans, 7-3. Tapperij ‘t Noord liet het in de slotfase lelijk afweten tegen een veerkrachtig Steensma F.I. Het werd na 4-1 alsnog een gelijk spel. De Bogt fen Gune raakt op stoom gezien de royale 8-2 op Martens Vis. In de tweede klasse leek Zijlstra Beroepskleding een taaie klus te hebben aan Cafe De Posthoorn, maar het werd een duidelijke 10-3. Maxstuc en Devicamp.nl blijven goed volgen. In de derde klasse tenslotte waren er ruime zeges voor de koplopers Oosterlaar/Verhoeven Pars Graanhandel, zette De Korenaar na een bikkelpartij De Tap opzij en pakte Braak Financiele Diensten het eerste punt.

Bogt fen Gune – Martens Vis  8 – 2

K.J.Bijlsma was hier de grote man met 6 treffers. De Bogt raakt steeds beter op dreef en dit is natuurlijk een interessant gegeven met de topper op 28 oktober tegen koploper Bloemketerp. De overige treffers kwamen van H. Visser en L. Vlaskamp en tegen scoorden W. Tankink en H. Veldman.

 

Tapperij ‘t Noord – Steensma F.I.  4 – 4

A.Venema 1-0, J. Dijkstra 2-0, R.Post 3-0, J.Hijlkema 3-1, A. Venema 4-1, R. Oosterbaan 4-2 en 4-3, J. Hijlkema 4-4.

Tapperij leek de zege binnen te hebben met een score van 4-1 in de slotfase. Het kreeg zelfs nog ruime mogelijkheden via A. Venema en A. Bergsma om de voorsprong verder uit te bouwen. Na de 4-2 van R. Oosterbaan werd Tapperij defensief onzeker en dit leverde Steensma een niet meer verwacht punt op.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Bouwbedrijf Bruinsma  7 – 3

J. Althuis 0-1, P.Y.Walda 1-1, S. Zijlstra 2-1, P.Y. Walda 3-1 en 4-1, S. Greidanus 5-1 en 6-1, J.v.Dellen 6-2, S. Greidanus 7-2, J. de Snoo 7-3.

Scharringa was niet veel beter, maar straalde veel meer zelfvertrouwen uit. Bruinsma wilde te geforceerd de achterstand wegwerken en dit bood Scharringa de ruimte om de score op te voeren.

 

v.Dellen Bellen – Autobedrijf Haitsma 3 – 1

H. Bartouhtouh 1-0, M.v.d.Ploeg 2-0, K. Pols 3-0, O. Elsinga 3-1.

Tot de 1-0 had Haitsma ook mogelijkheden, maar de juiste afwerking ontbrak. Na de treffer van H. Bartouhtouh was van Dellen duidelijk sterker.

Haitsma heeft het in deze fase van de competitie moeilijk en ook niet een beetje geluk de afgelopen weken.

 

Bowling Bloemketerp – Ulenburgh Adviseurs  3 – 1

D. Kingma 1-0, Y. Brijker 2-0 en 3-0, S. Scheltema 3-1.

Ulenburgh drong wel veelvuldig aan, maar kon niet echt gevaarlijk worden. De tegentreffer kwam pas nadat het duel al beslist was. De ervaring speelde in dit duel duidelijk mee in het voordeel van Bloemketerp.

 

Koopmans Schilders – Regina’s Lingerie  3 – 4

Een spannend duel met een verdiende winnaar. Na de 0-2 van G. Glazema en G.v.d.Meer kwam Koopmans sterk terug. Het waren G. Herrema en B.v.d.Zee die de stand weer gelijk trokken. De tweede aanzet van A. Hansma en G. Glazema was Koopmans te veel, slechts B.v.d.Zee scoorde in de laatste minuut nog tegen.

 

Sportcentrum Shape – Keizer Autoschade  1 – 5

W.v.d.Meer 0-1, H. Timmermans 1-1, M. Kuperus 1-2 en 1-3, J.v.Duyn 1-4, W.v.d.Meer 1-5.

Keizer was duidelijk de betere, maar kwam moeilijk los van de concurrent. Pas in de tweede periode brak M.Kuperus met twee treffers het verzet.

Keizer lijkt veruit de sterkste in deze eerste klasse. De rest is volkomen aan elkaar gewaagd.

 

Verno Verhuur – The Phone House  4 – 4

Verno stond al vrij snel op 2-0 en dat was al een grote verrassing. J. Mosselman en W. de Haan scoorden. In het vervolg trok Phone House het initiatief aar zich toe. Drie treffers van S. Amels betekende 2-3, A.v.d.Bos maakte gelijk en T. Phiwwiang leek het duel te beslissen. Verno pakte alsnog een punt toen in de laatste minuut R. Ysbrandy vanaf de stip mocht aanleggen.

 

Herberg de Bogt – The Dance Factory 3 – 4

Met een goed geplaatst schot brak J. Bosma het duel open wat maar moeilijk op gang kwam. L.Looijenga verdubbelde de voorsprong en pas halverwege de tweede periode deed T.v.d.Graaf iets terug. Dit gaf het stroef draaiende team uit Berlikum weer inspiratie want vervolgens werd de lat geraakt, maakte H.v.d.Baan gelijk en zorgde R. de Vries uit een vrije trap voor 2-3. De 3-3 vlak voor het einde leek een terechte beloning voor beide teams, maar daar dacht R. de Vries in de laatste minuut anders over.

 

Saab Wassenaar – De Skearmessen  1 – 1

D. Wassenaar 1-0, J.W. v.Beem 1-1.

Her weinige krachtsverschil lag ook in de lijn der verwachtingen. Dat er tot halverwege de tweede periode niet werd gescoord lag aan de krachteloosheid van de aanvallers en het goede keeperswerk van de doelmannen R. Brouwer en J. Wassenaar. D. Wassenaar opende de score en J.W.v.Beem maakte gelijk.

 

Snackhouse – Warmtetechniek Franeker  6 – 5

C. Boonstra 0-1, E. Lodewijk 1-1, C. Boonstra 1-2, M. Oegema 2-2 en 3-2, C. Boonstra 3-3, J.v.Assen 4-3 en 5-3, C. Boonstra 5-4, F.v. Assen 6-4, C. Boonstra 6-5.

De eerste zege voor Snackhouse is binnen, maar het heeft heel veel moeite gekost tegen een tegenstander waarbij de gehele productie kwam van de uitblinkende C. Boonstra.

 

Devicamp.nl – Rijschool v.d.Harst 5 – 4

D. Wybenga 1-0, S. Haijma 1-1, F. de Beer 1-2 en 1-3, D. Wybenga 2-3, P. Hibma 3-3 en 4-3, G.J. Dreijer 4-4, O. Hof 5-4.

Aanvankelijk leek v.d.Harst het duel onder controle te hebben, maar Devicamp toonde karakter en dat is wel eens anders geweest. Ook de gelijkmaker van G.J. Dreijer vormde geen beletsel, O. Hof zorgde in de laatste seconden voor de winst.

 

Sans Souci – Maxstuc  2 – 8

R.v.Hoenderdaal 0-1, A. Breidenbach 0-2, P.v.Hoenderdaal 0-3, M. Kruize 0-4 en 0-5, S. Lutgendorff 0-6, S. Bosma 1-6, A. Breidenbach 1-7, K.v.d.Woude 2-7, A. Breidenbach 2-8.

Halverwege had het goed spelende Maxstuc de schaapjes al op het droge, 0-6. Het zonder overtuiging spelende Sans Souci kwam te laat tot aanvallende activiteiten.

 

Zijlstra Beroepskleding – Cafe De Posthoorn  10 – 3

T. Grond 1-0 en 2-0, E. Tanghe 3-0, W. Kingma 3-1, M. Tigchelaar 4-1, T. Adolfs 4-2, Y. Shire 5-2 en 6-2, J. Landman 6-3, M. Tigchelaar 7-3, S. de Bruin 8-3, Y. Shire 9-3 en 10-3.

Evenals het vorige seizoen had Zijlstra ook nu weinig te stellen met De Posthoorn. Het was op alle onderdelen beter. Van de Rypsters ging te weinig dreiging uit waardoor Zijlstra een gemakkelijke avond had.

 

Autobedrijf Strikwerda – Pluimveeservice Smeding  2 – 3

Een volkomen gelijkopgaand duel waarbij de gelukkigste won J. de Wit brak de wedstrijd open en vervolgens deden R. Dijkstra en B. Strikwerda de kansen keren. Opnieuw J. de Wit maakte gelijk en H. Voordewind werd matchwinnaar.

 

Braak Fin. Diensten – Tegelzetbedrijf Miedema 3 – 3

Braak trad aan zonder wisselspelers en dat moeten ze vaker doen, want het leverde het eerste punt op. Wel had het team het scoreverloop mee want de altijd gevaarlijke W. Beimers zorgde voor 2-0. Braak kwam wel steeds meer onder druk met als gevolg dat J.v.d.Meulen tegen scoorde, F. Hoekstra gelijk maakte en H.G.Westra uit een prachtige pass van J.v.d.Meulen voor 2-3 zorgde. Op aangeven van W. Beimers bepaalde S. Vellinga de eindstand.

 

G.Pars Graanhandel – Primera Haitsma  8 – 3

K. Kobus 1-0, C. Zijlstra 1-1, K. Kobus 2-1, T. Lodewijks 3-1, C. Zijlstra 3-2, S. Wijnstok 4-2, T. Helfferich 5-2, C. Zijlstra 5-3, T. Helfferich 6-3, 7-3, S. Wijnstok 8-3.

Hoewel C. Zijlstra drie maal tegen scoorde was het Pars dat domineerde. Het verschil werd overigens pas in de tweede periode gemaakt.

 

Offinga Kappers – Oosterlaar/Verhoeven  3 – 8

H. de Ruiter 1-0, A. Schaap 1-1 en 1-2, S. Beuker 1-3, A. Alberts 1-4 en 1-5, F.J. Pander 2-5, A. Schaap 2-6, A. Alberts 2-7, J. Torenbeek 2-8, R. Bruinsma 3-8.

H. de Ruiter mocht de score openen, maar verder maakte het team uit Harlingen de dienst uit. Het is in deze derde klasse nu al een titelkadidaat.

 

Betterfit – SDV Projectbuilding  4 – 4

Een duel wat alle kanten op kon. In de eerste periode lag het initiatief bij SDV, 1-3. Hierna was Betterfit beter en kwam op 4-3 waarna M. Kerkhof in de laatste minuut terecht gelijk maakte nadat SDV al enkele goede mogelijkheden had gemist.

 

De Korenaar – De Tap  4 – 2

L. Ghandy 1-0, H. Vonk 2-0, J. Soolsma 2-1 en 2-2, M. Zwier 3-2, H. Vonk 4-2.

Een onvriendelijk duel met een terechte uitslag en een goed leidende scheidsrechter. Verder maar snel vergeten.