Keizer Autoschade kan opmars Bouwbedrijf Scharringa niet stoppen.

In de tweede klasse is er weer een nieuwe koploper. Ulenburgh Adviseurs kon de weelde van de koppositie moeilijk aan, want het verloor met 7-4 van concurrent Hansedruk. Bouwbedrijf Scharringa profiteerde hiervan, het team maakt de laatste tijd toch al een sterke indruk, door een ruime 4-1 op Keizer Autoschade. Elektrokoopjes.nl. verslikte zich lelijk in het pittige Regina’s Lingerie en profiteerde dus niet van de misstap van Ulenburgh. Overigens blijven de onderlinge verschillen klein. Onderin in deze klasse was er winst voor Anytyme ‘t Park en dat was ook wel nodig. In de hoofdklasse kwamen alleen Bruinsma en de Tapperij in actie. Bruinsma behield de aansluiting door met 4-1 te winnen en Tapperij raakt steeds verder achterop. In de eerste klasse is The Phone House de nieuwe koploper. Ook in het duel met Rijschool v.d.Harst maakte het indruk, winst 6-2. Opvallend was hier het eerste punt van The Dance Factory. Het speelde gelijk tegen Expert Franeker. In de vierde klasse tenslotte bleef Happy Boys ongeslagen, al had het lang moeite met H.B.M. Verrassend was hier de ruime winst van De Reizende Herbergier op Leo Reitsma/Huhtamaki, 0-6.

Bouwbedrijf Bruinsma – Tapperij ‘t Noord 4 – 1 Je kon merken dat Tapperij een tijd niet had gespeeld want het startte moeizaam. Ook in het verdere verloop kwam het snelheid te kort tegen de beweeglijke Arumers. R. Vlieger opende in de rebound de score, maar hierop kwam snel het antwoord van A. Venema met een beheerste inzet in de verste hoek.. Vervolgens kregen beide team mogelijkheden en daarin vond R. Reinsma onder de vallende doelman W. Hempenius door het net., 2-1. Het waren J.Althuis en J. de Snoo die het betere spel van Bruinsma nog zagen beloond met een treffer.

Expert Franeker – The Dance Factory 2 – 2 Een terechte uitslag na een open wedstrijd met wisselende kansen. Het leek er overigens lang op dat Expert er met de winst vandoor zou gaan. In de openingsfase behoedde doelman J. de Bruin Expert voor een achterstand waarna H. de Vries en E. Boes de stand naar 2-0 tilden. TDF moest aanvallen en had resultaat toen M. Roersma via de binnenkant paal raak schoot. Vlak voor het einde kwam de verdiende gelijkmaker toen T. Dijkstra uit een onoverzichtelijke situatie raak schoot.

Saab W./Bl.Horse – Pannendekkers R.S. 2 – 6 S.de Bruin 0-1, C. Terpstra 1-1, S. de Bruin 1-2 en 1-3, G. Smits 1-4, D. Wassenaar 2-4, M. Tichelaar 2-5, S. Banning 2-6. De strijd ging lang gelijk op totdat S. de Bruin halverwege de tweede periode met twee snelle treffers naar 1-3 tilde. Saab had hierna niet de veerkracht om terug te komen.

The Phone House – Rijschool v.d.Harst 6 – 2 D. Sommer 1-0, J. Elting 2-0, H. Vonk 2-1, W. Mariman 3-1, A. Beuker 4-1, W. Mariman 5-1, G. Nieuwenhuis 6-1, S. Haijma 6-2. The Phone House had het duel volledig onder controle. Het Rijschool team werkte ontzettend hard, maar kwam tegen de nieuwe koploper uit de eerste klasse op alle onderdelen te kort.

Bogt fen gune – Bouwbedrijf v.Marrum 4 – 0 De Bogt had het vooral in de eerste periode moeilijk tegen het stugge v.Marrum. Op aangeven van K.J. Bijlsma brak F. de Wit het duel open. Verder waren er mogelijkheden voor de v.Marrum spelers D. Deinum en M.Kamerling met een schot op de paal. K. J. Bijlsma besliste in feite het duel en de score werd nog opgevoerd door W.v.Duyn en T. Zwier.

Regina’s Lingerie – Elektrokoopjes.nl 5 – 2 Uit een penalty opende D. Riemersma de score en hier bleef het lang bij. In de tweede periode was het duel binnen de minuut beslist via opnieuw D. Riemersma en G.J.v.Dijk. Regina bleef onverzettelijk opereren en nadat F. Feenstra van korte afstand voor 4-0 had gezorgd konden S. Hirsi en W. Hew-A-Kew iets terug doen. G.J. v.Dijk besloot dit levendige duel.

Snackhouse – Warmtetechniek Franeker 7 – 5 C. Braak 0-1, P. Huisman 1-1, L. Looijenga 2-1, E. Lodewijk 3-1, P. Huisman 4-1 en 5-1, C. Braak 5-2, S. Kuiper 5-3, P. Huisman 6-3, S. Kuiper 6-4, L. Looijenga 7-4, S. Kuiper 7-5. Snackhouse had in P. Huisman met vier treffers de uitblinker en was het gehele duel attenter voor wat de mogelijkheden betreft. Een verdiende Snackhouse zege.

Sportcafe de Trije – Anytyme ‘t Park 2 – 9 Y. de Jong 0-1, P. Bootsma 1-1, D. Wybenga 1-2 en 1-3, O. Hof 1-4 en 1-5, D. Wybenga 1-6 en 1-7, O.Hof 1-8, Y. de Jong 1-9, D.Molenaar 2-9. Het werd wel weer eens tijd dat ‘t Park wat punten aan het totaal ging toevoegen, want het team was na een flitsende start op de ranglijst ver teruggevallen. Het nog puntloze De Trije moest het op snelheid volledig afleggen.

Keizer Autoschade – Bouwbedrijf Scharringa 1 – 4 Jurjen Hofstee 0-1 en 0-2, Jelmer Hofstee 0-3, W.v.d.Meer 1-3, J.P. Walda 1-4. Scharringa won verdiend, maar het spel was matig. Omdat Keizer aanvallend te kort schoot werd het een gemakkelijke Scharringa zege.

Hanzedruk Bolsward – Ulenburgh Adviseurs 7 – 4 F. Tichelman 1-0, R. Geilenkirchen 1-1 en 1-2, J.v.Wieren 2-2, A. Westerdijk 3-2, W. Lanting 4-2, S. Scheltema 5-2, B. Geilenkirchen 5-3, F. Tichelman 6-3, J. Vos 6-4, W. Lanting 7-4. De strijd was tot halverwege volkomen in evenwicht, maar toen Ulenburgh door te forceren te veel ruimte weg gaf was het duel snel beslist.

Happy Boys – H.B.M. 6 – 3 Een duel met twee gezichten. H.B.M. nam het initiatief en dit leverde treffers op van A. Atsma en H. Westra, 0-2. Happy Boys kwam langszij via R. Bruinsma en E. Reversma enigszins gelukkig via een H.B.M speler. De tweede periode was rommelig. J. Krijnen zorgde voor 3-2 en 4-2 en E. Boersma bracht de spanning terug. Happy Boys werd het in de slotfase gemakkelijk gemaakt omdat een speler van H.B.M. strafminuten kreeg en R. Bruinsma en E. Reversma mede hierdoor het konden afmaken.

Leo Reitsma /Huhtamaki – De Reizende Herbergier 0 – 6 S. Bootsma 2x, G.J. Dreijer, M.v.d.Werf, A.J. Jukema en S. Anema. Coach/speler G. de Bruin had de grootste moeite om een team binnen de lijnen te krijgen en was op voorhand kansloos. Het jonge team van Sjoerd Ferwerda maakte hier optimaal gebruik van.

Zuidema Scheepsbouw – Fitnesscentrum CCM 4 – 1 Het team van A.Zuidema pakt weer punten en dat is al heel wat na een matige seizoenstart. CCM presteerde naar vermogen en kreeg ook wel mogelijkheden, maar verder dan een treffer van V.Breemen-Scheider na een 3-0 achterstand kwam men niet. Voor Zuidema scoorden N. Rusticus 3x en K.J. Hendriks.

Preton Nederland – Noord Ned. Wikkelcentrale 4 – 2 M.v.Zwieten 1-0, J. Baron 1-1, M.v.Zwieten 2-1, D. Rienstra 3-1, S.v.d.Meer 3-2, D. Nijkamp 4-2. Beide teams hadden vier wisselspelers op de bank, de motivatie is dus uitstekend. Preton was iets beter en won verdiend. De eindstand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. N.N.W. scoorde weer en is op de goede weg.