Keizer Autoschade naar hoogste klasse. Weer verlies Steensma F.I.

De carrousel der kampioenen in de zaalvoetbalcompetitie komt op gang. Deze maal was het Keizer Autoschade die de titel pakte in de eerste klasse en het volgend seizoen op het hoogste nivo mag gaan proberen. Dit zal voor dit talentvolle team geen problemen opleveren. In de hoofdklasse is de beslissing nog niet gevallen. De Bogt fen Gune wenste niet mee te werken. Het was hier wel het geluk van de sterksten want koploper Bowling Bloemketerp won pas in de laatste seconden van Tapperij ‘t Noord met een gelukkig doelpunt en De Bogt fen Gune scoorde tegen Autobedrijf Haitsma in de laatste minuut de winnende treffer. Onderin wil het met Steensma F.I. de laatste tijd maar niet lukken. Deze maal was Van Dellen bellen met 1-3 te sterk. Het heeft in de laatste wedstrijden nog wel een paar punten nodig. In de derde klasse maakten de kanshebbers geen fout en dit gebeurde ook met royale cijfers. De Tap won met 7-1 van Miedema Tegelzetbedrijf en Oosterlaar/Verhoeven kende geen pardon met SDV Projectbuilding, 8-1. Het meest opzienbarende was de 15-1 zege van Primera Haitsma tegen Offinga Kappers met 10 treffers van C. Zijlstra. In de vierde klasse was er winst voor de bovenste drie teams zodat er weinig veranderde. Het blijft spannend. De Jager Accountency had het wel heel gemakkelijk omdat Sportcafe de Trije geen team binnen de lijnen kon krijgen. Opvallend was wel dat Leo/Reitsma Huhtamaki voor de vierde maal op rij aan de goede kant van de score bleef.

Bowling Bloemketerp – Tapperij ‘t Noord 4 – 3

Het werd een verrassend spannend duel. R. Post opende met een schot op de paal en R. Smedinga liet een grote mogelijkheid onbenut. Gescoord werd er aan de andere kant waar C.Mertopawiro wel een gaatje vond. Tapperij bleef in deze fase volhouden, nu was het W. Blaauw die de paal raakte. Een foutje van Y. Brijker betekende via Blaauw de gelijkmaker. De betere kansen bleven voor Tapperij met een misser van R. Smedinga en de 1-2 van R. Post. Bloemketerp ontwaakte uit de winterslaap en zette Tapperij onder druk. Het leverde de gelijkmaker op van W.v.d.Zee met een van richting veranderd schot. A. Venema zorgde er met een vloeiende combinatie voor dat Bloemketerp niet lang kon nagenieten, 2-3. In de slotfase maakte Y. Brijker van afstand gelijk en zette Bloemketerp steeds meer druk. R. Post leek na een uitbraak op aangeven van A. Venema opnieuw te scoren, maar met een uitermate snelle reactie ranselde doelman K. Hoek de bal langs de voor hem goede kant van de paal. In de laatste seconden waagde S. de Vries nog een doelpoging en belandde de bal via enkele verdedigers tergend langzaam achter de doellijn. Tapperij kreeg hiermee te weinig.

 

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 1 – 2

Na de 0-1 van F. de Wit en de gelijkmaker van O. Elsinga leek het hierbij te blijven en gezien de krachtsverhouding was dit ook wel terecht. Het was de altijd gevaarlijke K.J. Bijlsma die in de laatste minuut de Bogt naar de overwinning schoot.

 

Steensma F.I. – van Dellen Bellen 1 – 3

Steensma kon lang bogen op de 1-0 van F. Oosterbaan. In de tweede periode was v.Dellen beter. K. Pols 2x en K. Kuiken brachten dit in de stand tot uitdrukking.

 

Martens Vis – Bouwbedrijf Scharringa 3 – 7

W. Tankink 1-0, G.R.Stremler 1-1, P.Y. Walda 1-2, J. Jongsma 2-2, G.R. Stremler 2-3, P.Y. Walda 2-4, K. Tankink 3-4, G.R.Stremler 3-5, G.R. Stremler 3-6 en 3-7.

Martens Vis speelde slordig en liet het verdedigend volledig afweten. Scharringa lijkt over de zwakke periode heen te zijn en maakte in dit duel goed gebruik van de mogelijkheden. Man van de wedstrijd G.R. Stremler.

 

Keizer Autoschade – Verno Materieelverhuur 7 – 3

W.v.d.Meer 1-0, E.v.d.Veen 1-1, M. Kuperus 2-1, E.v.d.Veen 2-2, C. Terpstra 3-2, W.v.d.Meer 4-2, E.v.d.Veen 4-3, J.v.Duyn 5-3, R. Reversma 6-3, D. Drent 7 – 3.

Verno bood onder aanvoering van E.v.d.Veen goed tegenstand waardoor dit duel pas laat werd beslist. Het betekende voor Keizer Autoschade wel de titel.

 

The Phone House -The Dance Factory 3 – 8

H.v.d.Baan 0-1, T.v.d.Graaf 0-2, H.v.d.Baan 0-3, T.v.d.Graaf 0-4, S. Amels 1-4,T.v.dGraaf 1-5, S. Amels 2-5,T. Hoekstra 2-6, H.v.d.Baan 2-7, J. Terpstra 3-7,T. Hoekstra 3-8.

The Phone House speelde ongeconcentreerd en zonder overleg. Het duel was amper begonnen of het stond al 0-3 voor TDF. Het team uit Berlikum maakt de laatste weken een gemotiveerde indruk en de resultaten zijn er dan ook naar. Een terechte uitslag.

 

Regina’s Lingerie – Herberg de Bogt 6-5

A.Hansma 1-0, B. Sondervan 2-0, J.Uythof 2-1, A. Hansma 3-1, J.Bosma 3-2, D. Riemersma 4-2, J. Duizendstra 4-3, L.Looijenga 4-4, D. Riemersma 5-4, E. Keijzer 6-4 e.d., J. Uythof 6-5.

Een uitermate spannend duel waarbij een puntendeling meer op zijn plaats was geweest. Nu behield het Herberg team wel steeds de aansluiting, maar liep wel achter de feiten aan. Pech had E. Keijzer dat hij bij 5-4 zijn eigen doelman passeerde.

 

Koopmans Schilders – De Skearmessen 2-4

E. Dijkstra 0-1, H.de Boer 0-2, J.W.v.Beem 0-3, H. Hilboezen 0-4, B.v.d.Zee 1-4 en 2-4

De Skearmessen zijn op geen enkele wijze in de problemen geweest. Pas in de slotfase kon B.v.d.Zee twee maal tegen scoren. Ook nu gaf De Skearmessen verdedigend niets weg.

Saab Wassenaar – Sportcentrum Shape 1-4

E.v.d.Veen 1-0, J.v.d.Meulen 1-1, H. Timmermans 1-2 en 1-3, A. Pool 1-4

Een regelmatige zege van een sterker Shape op een tegenvallend Menaldumer team.

 

Warmtetechniek – Sans Souci 3-4

J.E. v.d.Meij 0-1, C. Boonstra 1-1, S. Bosma 1-2, S. Kuiper 2-2, S. Bosma 2-3, J.E.v.d.Meij 2-4. C. Braak 3-4

Voor beide teams stond er nog maar weinig op het spel en dat was aan het verloop van de wedstrijd ook wel te merken. Er werd in de openingsfase weinig actie ondernomen en pas in de tweede periode kwam er wat meer beweging in en vielen ook de treffers. De teams deden weinig voor elkaar onder.

 

Preton Nederland-Betterfit 5-3

K.Hoekstra 1-0, T.Helfferich 2-0, J.Scharringa 3-0, T.Helfferich 4-0, E.Vellinga 4-1, J.Scharringa 5-1, G. Rijpstra 5-2 en 5-3

Dit onderonsje tussen twee middenmoters uit de derde klasse werd een duidelijke prooi voor Preton dat de winst in de eerste periode al bijna veilig stelde, 3-0.

 

De Tap-Tegelzet Miedema 7-1

J.Soolsma 1-0 en 2-0, E.Bootsma 3-0, J.Boonstra 4-0, J.Soolsma 5-0, J.Boonstra 6-0, K. a Nijeholt 7-0, J.v.d.Meulen 7-1

De Tap doet nog steeds mee voor de prijzen en daar hoorde deze royale zege zeker in thuis. Het duel was al vrij snel beslist. Miedema zit momenteel in een zware dip en moet nog flink aan de bak om degradatie te voorkomen.

Primera Haitsma – Offinga Kappers 15-1

C.Zijlstra 10x, E.de Groot 3x, P. Zijlstra en P. Prosee met een tegentreffer van R. Bruinsma

Offinga mist enkele dragende spelers en is niet in staat dit op te vangen. De tussentijdse blessure van H. de Ruiter was ook niet bevorderlijk voor het bieden van de nodigde tegenstand. Voor Haitsma was dit een uitgelezen kans om wat aan het doelsaldo te doen.

 

De Korenaar – Braak Financiele Diensten 10-2

W. Beimers 0-1, H. Vonk 1-1 en 2-1, W. Beimers 2-2, H. Vonk 3-2 en 4-2, R. Hoekstra 5-2, L. Ghandy 6-2, M. Zwier 7-2 en 8-2, S. Schaper 9-2,

R. Hoekstra 10-2

De eerste 10 minuten kon Braak het nog goed volgen, 2-2 mede dankzij W. Beimers 2x. Hierna was het team niet in staat om H. Vonk c.s. af te stoppen.

 

Oosterlaar /Verhoeven – SDV Projectbuilding 8-1

P. Amels 3x, L.R. Purvis 2x, M.Visser 2x, A. Schaap met een tegentreffer van K. Breidenbach

Ook Oosterlaar/Verhoeven doet in deze spannende derde klasse nog mee om de prijzen. SDV kwam er met uitzondering van enkele kleine kansen niet aan te pas.

 

Bar Yn ‘e Stal – Leo Reitsma Huhtamaki 4-8

G. de Bruin 0-1, N. Rusticus 1-1 en 2-1, J. Rodenhuis 2-2 en 2-3, C. Outhuyse 2-4, E Boonstra 2-5 en 2-6, R. Jorritsma 3-6 en 4-6, G.Hof 4-7, C. Outhuyse 4-8

Halverwege stond het nog 2-1 voor Yn ‘e Stal en leek het er niet op dat Leo Reitsma een dergelijk grote overwinning zou gaan behalen. Het team va Leo Reitsma is wel aan een opmerkelijke opmars bezig.

Fitnesscentrum C.CM. – De Struners 1-5

F.Vrieswijk 0-1, W.Breemen-Schneider 1-1, T.Dijkstra 1-2, R.Dokkumburg 1-3, F.Vrieswijk 1-4, T.Dijkstra 1-5

Een regelmatige zege voor een sterker De Struners dat nog steeds kansen heeft op de titel.

 

De Jager Accountancy – Sportcafe De Trije 5-0 reglementair.

Sportcafe De Trije was niet in staat om een team binnen de lijnen te krijgen.

 

Bouwbedrijf Kooistra – Schroevenkopen.nl. 2-6

A.Barkat 1-0, N. Vietor 1-1. Bouwma 1-2, A. Los 2-2, J.Boersma 2-3, J.P.Dijkstra 2-4, J.Boersma 2-5, G.Dijkstra 2-6

Pas halverwege de tweede periode viel de beslissing via J. Boersma, 2-3. Hierna liep de score snel op naar een geflatteerde 2-6 en bleef Schroevenkopen.nl ranglijstaanvoerder van de vierde klasse