Keizer Autoschade naar verlies. Tapperij ‘t Noord op schot.

Het was vrijdagavond flink raak in de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie. Zo verloor de tot heden ongeslagen koploper Keizer Autoschade van het op revanche beluste Bowling Bloemketerp. Ook naaste belager v.Dellen bellen ging onderuit. Regina’s Lingerie kwam van een ruime achterstand goed terug en won verrassend met 5-6. De strijd om de titel is dus nog lang niet beslist. Onderin werd het Tapperij ‘t Noord wel heel erg gemakkelijk gemaakt. Concurrent Martens Vis kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen en werd onder de voet gelopen. In de tweede klasse bleven Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur gemakkelijk overeind tegen De Tap en Primera Haitsma. Onderin roerden Horeca de Trije en Verno Verhuur zich. Horeca de Trije ging gemakkelijk voorbij Alinex, 6-2 en Verno Verhuur haalde een verdienstelijke 3-3 tegen het sterke Preton Nederland. In de derde klasse wees De Struners concurrent Betterfit resoluut terug en het kan voor het team uit Berlikum nu al bijna niet meer mis gaan. In de vierde klasse hadden de koplopers Leo Reitsma/Huhtamaki, Bar Yn ‘e Stal en Phone House het niet moeilijk. Het eerstvolgende programma is pas op vrijdag 11 januari.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 1 – 4

F. de Vries 1-0, E. Boonstra 1-1, H. Vonk 1-2 en 1-3, O. Elsinga 1-4.

De Bogt fen Gune begon goed en kreeg de meeste kansen. De beloning kwam met een treffer via een intikker van F. de Vries. Nog in de eerste periode herstelde E. Boonstra het evenwicht. Vervolgens was het H. Vonk die met twee treffers het duel besliste in een fase dat Haitsma het initiatief naar zich toe trok. O. Elsinga bepaalde de eindstand.

 

Tapperij ‘t Noord – Martens Vis 13 – 0

J.D. Dijkstra 5x, W. Blaauw 5x, R. Post 2x en J. Prins.

Martens Vis kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen en de vraag was alleen maar hoe hoog de score zou oplopen. Tapperij toonde zich gretig want het kon nog niet bogen op veel succes. Een duel om snel te vergeten. Voor Tapperij waren het belangrijke punten.

 

Van Dellen bellen – Regina’s Lingerie 5 – 6

D. Drent 1-0, J. Rodenhuis 1-1, D. Drent 2-1, D. Riemersma 2-2, D. Drent 3-2 en 4-2, H. Wassenaar 4-3, K. Pols 5-3, A. Hansma 5-4, H. Wassenaar 5-5, G. Glazema 6-5

Aanvankelijk lag het initiatief duidelijk bij v.Dellen dat in D. Drent de grote uitblinker had met vier treffers. Dat v.Dellen niet kon beschikken over wisselspelers werd haar in de slotfase fataal. Regina is een karakter team en dat werd ook deze maal getoond. Het kwam van een schijnbaar beslissende achterstand goed terug.

 

Keizer Autoschade – Bowling Bloemketerp 1 – 4

T. Bonnema 0-1, Y. Brijker 0-2, C. Mertopawiro 0-3, R. Reversma 1-3, D. Kingma 1-4.

Er was weinig krachtsverschil, maar Keizer werd wel afgestraft voor de enkele fouten die het maakte. Bovendien speelde Bloemketerp met meer overtuiging dan Keizer, dat na de verkregen achterstand steeds meer probeerde te forceren.

 

Warmtetechniek – Sans Souci 9 – 2

C. Boonstra 1-0, J.v.d.Meij 1-1, A. Koning 2-1, C. Boonstra 3-1 en 4-1, A. Koning 5-1, C. Boonstra 6-1, M.v.Zwieten 6-2, C. Boonstra 7-2 en 8-2, C. Braak 9-2.

C.Boonstra bevestigde met zes treffers het grote overwicht van Warmtetechniek. J.v.d.Meij maakte in de openingsfase nog gelijk en M.v.Zwieten zorgde voor 6-2. De overige Warmtetechniek schutters waren A. Koning 2x en C. Braak. Man van de wedstrijd was uiteraard C. Boonstra.

 

Koopmans Schilders – De Tap 11 – 1

De Tap stelde teleur. De kans was uiteraard groot dat het haar meerdere moest erkennen in de koploper, maar een dergelijk groot verschil had met iets meer inzet wel voorkomen kunnen worden. Pas na 8-0 was er een succesje voor K. a Nijeholt. B..v.d.Zee was hier de uitblinker met vijf treffers en de verdere Koopmans schutters waren J. Hogendorp 2x, S. Bootsma 2x, M. Guertin en J. Talhout.

 

Primera Haitsma – Sijperda Verhuur 2 – 5

Het duel bleef lang in evenwicht. F. Poorte brak het duel open, K. Meinsma maakte gelijk en J.v.Abbema zorgde voor 1-2. C. Zijlstra liet de teams bij 2-2 wisselen. Met een bekeken kopbal en een behendige actie om doelman J. de Jong van F. Hoekstra was beslissend. K. Meinsma besloot het duel met een late treffer.

 

Horeca de Trije – Alinex Uitzenbureau 6 – 2

O. el Yousfi 0-1, P. Quarre 1-1, T. Haitsma 2-1, M.v.d.Veen 3-1, T. Haitsma 4-1 en 5-1, M.v.d.Veen 6-1, N. Idsardi 6-2.

Horeca de Trije heeft in nieuwkomer T. Haitsma een speler die het juist nodig had. Hij breng meer ruimte voor M. v.d.Veen en P. Poelstra en zorgt aanvallend voor meer gevaar. Alinex kwam verzwakt binnen de lijnen en was kansloos. Een nuttige Horeca zege.

 

Verno Verhuur – Preton Nederland 3 – 3

Eindelijk was er weer eens puntverlies voor Preton dat aan een prima reeks bezig was. Het puntverlies tegen Verno was dubbel verrassend. Door D.J. Volbeda 2x werd het 2-0 waarna P.v.d.Sloot en J. v.d.Veen de stand gelijk trokken. Preton leek het duel onder controle te hebben, maar de Oranje brigade dacht daar via al weer D.J. Volbeda anders over, 3-2. In de slotfase herstelde J.v.d.Veen het evenwicht. Preton leek in de laatste minuut alsnog de buit te gaan halen, maar de toegekende strafschop werd gemist. Een terechte uitslag.

 

Schroevenkopen.nl – Auto Strikwerda 3 – 1

J.P.Dijkstra opende in de eerste periode met twee treffers en zorgde na de 2-1 van R. Dijkstra ook voor de beslissing. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

 

Expert Franeker – De Jager Accountancy 3 – 6

J. de Jager 0-1, M. Snipper 0-2, J. de Jager 0-3 en 0-4, S. Roorda 1-4, J. Miedema 1-5, M. Snipper 1-6, O. Born 2-6, F.v.Eyck 3-6.

Waar Expert in de openingsfase verzuimde te scoren was het De Jager die wel drie maal het net vond. Expert zocht vervolgens de aanval en het snellere De Jager counterde naar een ruime voorsprong.

 

SDV Projectbuilding – TGJ communicatie 1 – 1

Meer dan een intikker van W. Sloterdijk viel er in de eerste periode niet te vermelden. Hierna zette TGJ steeds meer druk en H. Stienstra zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

 

De Struners – Betterfit 3 – 1

De Struners waren sterker, wonnen verdiend, maar het duurde lang voordat het verschil werd gemaakt. Verder bleef de uitstekende Betterfit doelman J. Hogendorp lang overeind. Pas halverwege de tweede periode brak R. de Vries het duel open en meteen hierna was de spanning verdwenen na twee acties van J.H. Kooistra. R. de Klerk scoorde in de slotfase tegen.

 

Miedema Bouw – Zuidema Scheepsbouw 4 – 2

Miedema kwam moeilijk los van een zich goed verwerend Zuidema. Het bleef in de eerste periode bij een doelpunt van afstand van S. Hoekstra. Na de 2-0 van H.G. Westra schoot R. Miedema in eigen doel waarna H.G. Westra en S. Hoekstra de score opvoerden. M. Wijbenga scoorde nog tegen.

 

Bar Yn ‘e Stal – Sportcafe de Trije 8 – 3

M. Werkhoven 0-1, W. Greidanus 1-1, N. Rusticus 2-1 en 3-1, I. Roersma 4-1, R. Postma 4-2, J.K. Huong 5-2, N. Rusticus 6-2, J. Meijer 6-3, Y. Zijlstra 7-3, K.J. Hendriks 8-3.

Bar Yn ‘e Stal is goed op dreef en dat bewees het in dit duel ander maal. De Trije opende wel via M. Werkhoven, maar Yn ‘e Stal had al snel de controle over de wedstrijd. Het eindresultaat geeft een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding.

 

The Phone House – H. Vijver Rietdekkers 5 – 1

S. Driessen 1-0, T. Osinga 2-0, A. Hoekstra 3-0, M. Koning 4-0, S. Driessen 5-0, S. Grotenboer 5-1.

Het duel was al in de eerste periode gespeeld, 5-0. In het vervolg bood Vijver meer tegenstand en werd hiervoor beloond met een tegentreffer van S. Grotenboer. Dit laatste werd met veel enthousiasme gevierd.

 

Stadsherberg catering – Leo Reitsma/Huhtamaki 3 – 6

J. Zagema 1-0, M. Teerstra 1-1, G. de Bruin 1-2, M. Teerstra 1-3, E. Boonstra 1-4 en 1-5, J. Zagema 2-5, W. Beimers 3-5, C. Outhuyse 3-6

Het Stadsherberg team beschikte niet over wisselspelers en had niet de middelen om dit te compenseren. Zonder dat Leo Reitsma veel sterker was werd het toch een gemakkelijke zege.

 

Fitnesscentrum CCM – W.I.K. 1 – 4

S. Osinga 0-1, R. Boonstra 0-2, E. Bruinsma 0-3, W. Buurstra 1-3, R. Dongelmans 1-4.

WIK liep vrij vlot naar een gemakkelijke 0-3. Na de tegentreffer van W. Buurstra kwam CCM flink opzetten en moest good old G. Hof zijn keepers talenten nog even tonen.