Keizer Autoschade ondanks ruime nederlaag kampioen tweede klasse

De ene laatste speelronde stond op het programma en dus zouden de meeste beslissingen vandaag gaan valen. Wie kan het voor zichzelf nog leuk maken en wie zijn er na deze speelronde definitief uitgespeeld? Uiteindelijk viel er weer voldoende te beleven in het zaaltje en was de spanning soms weer om te snijden. Benieuwd wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het hieronder.

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma Wonen – Bogt fen Gune 3-6

Een ware clash tussen twee ploegen die weten hoe je zaalvoetbal speelt en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Maar niets bleek minder waar te wezen want vanaf de eerste minuut waren de gasten de wat bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de openingstreffer. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en helemaal toen de score al snel verder werd uitgebreid. Uiteindelijk waren de mannen van de bogt erg doeltreffend want de ruststand werd bepaald op  0-5 en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. In het tweede bedrijf werd het een wat leukere wedstrijd waarin Haitsma wat meer in de wedstrijd kwam. Uiteindelijk vielen er in het tweede bedrijf nog vier doelpunten te noteren en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 3-6 eindstand.

Eerste klasse

ZM Beweegcentrum – Koopmans schilders 12-3

Waar de ene nog vol bezig is met kampioen worden daar speelt de andere geen rol meer in deze competitie. Je zou dus verwachten dat de thuisploeg gebrand was op een goed resultaat. Deze dive leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Een voorzet kwam terecht voor de voeten van Jesse Jaarsma en daarmee werd het 1-0. Maar lang duurde het niet voordat het antwoord een feit was. Bas van der Baan kwam één op één met de keeper en vanuit de kluts ging de bal alsnog in het doel 1-1. Maar de thuisploeg bleef de betere partij en zij wisten zichzelf uiteindelijk ook te belonen met een treffer. Marten Jansen ontving de bal en met een snoeihard schot eindigde zijn schot in de kruising 2-1. Hiermee was het zijn verder op groen gezet voor een goed resultaat en helemaal toen Lennard Feenstra rustig bleef en de bal langs de keeper wist te schuiven 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 4-1 nadat een voorzet werd binnen getikt door Marten Jansen 4-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want kort na rust werd een voorzet binnen geschoten door Thomas Werkhoven en daarmee werd het 5-1. Hierna ging het snel want nadat een rebound werd binnen gewerkt door Marten Jansen 6-1, daar schoot Koen Wartena de bal hard in de hoek 7-1. Hiermee was de wedstrijd wel bepaald en was het alleen de vraag nog hoe hoog de stand zou gaan worden. Dat Mike van Dorselaar nog een voorzet wist binnen te prikken 7-2 dat was voor de eer want de thuisploeg bleef oppermachtig.  Marten Jansen was de grote man bij de thuisploeg en met drie treffers op rij tekende hij voor de 10-2 tussenstand. Mike van Dorselaar wist vervolgens nog wel raak te tikken 10-3 maar daarmee eindigde deze wedstrijd nog niet want in de slotfase maakte Mart  Beuker nog twee treffers en daarmee tekende hij voor de 12-3 eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – MC Donalds Harlingen 3-2

Met de nieuwe koploper tegen de nummer drie was dit op papier een interessante wedstrijd. De gasten spelen nergens meer voor en de koploper moest winnen wilde het deze plek behouden. Dit leek de thuisploeg goed te beseffen want na twee minuten spelen was het al raak.  Na balverlies van de gasten was het Tiemo Postma die de bal ontving en met een stifje liet hij de keeper kansloos 1-0. De wedstrijd was hiermee al snel geopend en in de fase hierna ging het over en weer en daarin kon het alle kanten op gaan. Met nog vijf minuten te spelen werd er een corner goed terug getrokken na de vijftien meter lijn waarna Jochem de Vries de bal hard wist binnen te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut te spelen ging Johannes v/d Veen een goede solo aan waarna hij de bal hard wist binnen te schieten 2-1. In de tweede helft moesten de gasten dus komen wilde het nog wat betekenen in deze wedstrijd. Het spel golfde over en weer en dus bleef het een leuke wedstrijd om te zien. En dan met nog negen minuten op de klok is daar een counter van de thuisploeg waarna de bal werd binnen geschoten door Tiemo Postma 3-1. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen maar dan valt de bal goed op de cirkel waarna Leeroy Purvis de bal hard weet binnen te schieten 3-2. Maar dit doelpunt kwam te laat want de voorsprong werd niet meer weg gegeven en daarmee behaalde de koploper drie belangrijke punten.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Killtrition 4-1

Voor beide ploegen geld eigenlijk dat ze nergens meer voor spelen en dus zou dit een open wedstrijd kunnen worden. Doelpunten werden er dus verwacht en dus konden de supporters er eens goed voor gaan zitten. En leuk werd het zeker al was de thuisploeg wel de wat betere partij. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de openingstreffer van het duel. De keeper van de gasten lag al op de grond waarna Leeroy Jellema de bal over de doelman wist heen te stiften 1-0. De ban was hiermee gebroken maar de gelijkmaker stond al vrij snel op het scorebord. Enrico Post ontving de bal en met een harde strakke bal wist hij de keeper kansloos te laten 1-1. Maar toch zou er met deze stand niet gerust worden want Willem Miedema ontving de bal waarna hij de bal langs de keeper wist te punteren 2-1. De gasten moesten dus in het tweede bedrijf meer komen en dat zou uiteindelijk ook gebeuren. Maar het kon daarbij niet voorkomen dat het uiteindelijk 3-1 werd via Menne Langhout die een voorzet wist binnen te tikken. Uiteindelijk zou er in deze open wedstrijd nog eenmaal gescoord worden en wel door Nick van Dorsselaar die de bal simpel wist binnen te tikken 4-1.

Huhtamaki – Man of the World Lwd. 4-1

Met acht vs. twaalf punten was dit een duel van aanhaken of afhaken richting elkaar. En dus stond er genoeg op het spel voor beide ploegen. Dit kon je ook wel merken in de wedstrijd al begon de thuisploeg beter aan dit duel dan de gasten. Uiteindelijk leidde dit na één minuut spelen zelfs tot de openingstreffer. Mike Spanjersbergh ontving de bal op de cirkel waarna zijn schot binnen viel. Hiermee was de ban dus al snel gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen wel mogelijkheden op een doelpunt maar deze gingen er niet in en dus bleef het spannend. Uiteindelijk werd er kort voor rust nog wel gescoord. Een drie tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Justin van Abbema raak wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd uiteindelijk nog iets groter toten Frits Hoekstra de bal strak in de hoek wist te schieten en daarmee werd het 3-0. Het gat was geslagen en dus leken de punten wel binnen te wezen. Maar dan komt de bal terecht bij Sven Flikkema en zijn schot ging via de kluts het doel in 3-1. Kon het dan toch nog spannend worden? Nee bleek want de mannen van Huhtamaki waren sterker dan de mannen uit Leeuwarden en dat werd uiteindelijk ook nog omgezet in een vierde treffer. Frits Hoekstra kwam aan de bal waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 4-1. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus vindt de thuisploeg de aansluiting richting de nummer vier van de ranglijst.

Tweede klasse

Keizer Autoschade – R.E.S 2-6

Twee voetballende ploegen stonden er vandaag tegenover elkaar en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. En leuk werd het want vanaf minuut één was het tempo lekker hoog en daarmee lieten beide ploegen zien vol voor de winst te willen gaan. De openingstreffer was al gauw een feit. Jesper Landskroon ontving de bal waarna hij deze hard in de rechterhoek wist te schieten 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd even later nog wat groter gemaakt. Na een goede aanval wist Jesper Landskroon rustig te blijven waarna hij de bal rustig langs de doelman wist te schuiven 0-2. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want Rick Koning kwam opzetten over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-2. Het verschil was weer minimaal maar  dit werd uiteindelijk anders toen Ferdi Zijlstra de bal kreeg want zijn schot eindigde strak in het midden van het doel 1-3. Maar hiermee hadden we de rust nog niet bereikt want diezelfde Zijlstra schoot even later de bal laag in de rechterhoek binnen en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-4. Nu moesten de mannen van Keizer Autoschade wel komen en dat gebeurde dan ook. Marcel Koning kwam aan de bal waarna zijn schot mooi langs de keeper het doel in ging 2-4. De spanning was hier enigszins mee terug maar dichterbij dan dit doelpunt kwam de thuisploeg niet. En wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Ferdi Zijlstra had een mooie actie richting de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de linker onderhoek 2-5. Hiermee was het duel wel beslist al zou er uiteindelijk nog eenmaal gescoord worden. De keeper van de thuisploeg was mee in de aanval waarna keeper Jurrien Huitema de bal vanaf zijn eigen doel in het doel van de tegenstander schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Offinga Kappers – SDV Projectbuilding 5-4

Beide ploegen vinden we terug in de middenmoot van de competitie en dus zou je denken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder hoeven te doen. En dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Interessant werd het zeker want vanaf minuut één zat er echt tempo in de wedstrijd en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Leonardo Wassenaar die de bal in de rechter bovenhoek wist te punteren 1-0. De toon was gezet en even later was het Feike Nieuwhof die de score verdubbelde nadat hij een rebound wist binnen te punteren 2-0. De gasten moesten in de achtervolging en dat gebeurde ook, met als resultaat de aansluitingstreffer van Stijn Cevat die de bal links langs de keeper wist te plaatsen 2-1. De spanning was weer terug al zou dit maar van korte duur zijn want na een mooie actie van Feike Nieuwhof wist hij de bal netjes tegen de touwen te werken en daarmee werd het 3-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 3-2 nadat Noa de bal in de linkerhoek wist te leggen. De spanning was weer terug en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder.  Dit leidde er uiteindelijk toe dat de score weer in evenwicht werd gebracht. Na een mooie snelle counter en een splijtende pass was het Noa die rustig bleef en de bal wist binnen te werken 3-3. Beide ploegen konden de overwinning ruiken en dus beloofde het nog enorm spannend te worden. En dan is daar Willem Nieuwhof die de bal ontving en met een mooi schot liet hij de keeper kansloos 4-3. Nu moesten de mannen van SDV weer komen en dus zou er ook meer ruimte komen voor de mannen van Offinga. En dan is daar een vrije trap voor de thuisploeg, Sander Prins gaat achter die bal staan en weet deze laag in de linker onderhoek te schieten 5-3. Het gaatje was weer twee en dus zou je denken dat de overwinning wel binnen was. Maar daar dacht Noa blijkbaar anders over want na een goede aanval wist hij de bal simpel binnen te tikken. Maar verder dan dit doelpunt kwamen de gasten niet meer en daardoor eindigde dit interessante duel in een 5-4 eindstand voor Offinga kappers.

Derde klasse

BSH Partyservice – WR Unit 5-2

Beide ploegen vinden we terug in de top van de competitie. Waar de thuisploeg nog speelt om plek drie daar strijden de gasten nog om het kampioenschap. Nog genoeg dus om voor te spelen en dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk was het Jeffrey Beeksma die de bal over de doelman heen schoot en daarmee werd het 0-1. Diezelfde Beeksma bleek ijzig scherp te wezen want enkele minuten later schoot hij de bal in de korte hoek binnen en daarmee werd het 0-2. De thuisploeg moest iets verzinnen wilde het nog in de wedstrijd terug komen. Maar het antwoord kwam er al vrij snel. Na een goede voorzet wist Rene de Haan binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-2. De tweede helft begon en de thuisploeg ging meer gas geven en dus moesten de gasten iets meer verdedigen dan ze lief hadden. Na een goede aanval over de linkerkant van het veld was het Rene de Haan die de bal in de rechter onderhoek wist te schieten en daarmee werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag hoe verloopt de wedstrijd vervolgens. De thuisploeg bleef goed spelen en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de voorsprong. Tjalling Feenstra ontving de bal en middels een zacht balletje over de keeper heen werd het 3-2. Alles was weer om gedraaid en dus moesten de mannen van WR Unit meer risico nemen wilde het de titel niet verspelen.  Doordat de gasten meer risico moesten nemen kwamen er meer ruimtes op het veld en daarvan werd optimaal van geprofiteerd. De keeper stond iets te ver voor het doel waarna Rene de Haan de bal over de keeper wist heen te stiften en daarmee werd het 4-2. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja bleek het antwoord te wezen want kort voor tijd werd het ook nog 5-2 via Tjalling Feenstra en daarmee behaalde de mannen van BSH Partyservice een knappe overwinning.

VDV Techniek – Stadsherberg catering 5-4

Met twee teams die weinig voor elkaar onder hoefde te doen beloofde dit een interessante wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want de verschillen waren inderdaad niet heel groot. Nadat er enkele mogelijkheden niet benut waren was het vervolgens wel raak. Jan van der Veer ontving de bal waarna hij deze hard in de kruising wist te schieten 1-0. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want Erik Menks punterde de bal binnen en daarmee bracht hij de 1-1 op het scorebord. Dan moest het maar gebeuren in de tweede helft, en zo gezegd zo gedaan.  Na een flitsende counter was het Wietse Blauw die de bal in de korte hoek wist raak te schieten en daarmee werd het 1-2. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want Tjerk Kemper ontving de bal en zijn puntertje ging door de benen van de keeper het doel in 2-2. Beide ploegen bleven lekker gelijkwaardig aan elkaar en dat was mooi om te zien. Diezelfde Tjerk Kemper schoot even later ook de 3-2 binnen nadat hij de bal op de cirkel ontving en niet nadacht en schoot. Maar ook ditmaal had de tegenstander een snel antwoord en wel in de persoon van Edwin Lodewijk die een mooie combinatie door het midden wist af te ronden 3-3. Het kon alle kanten op gaan en dus was het een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale toeschouwer. Maar we waren er nog niet en dus kon er nog voldoende gescoord worden. Dat gebeurde ook vrij kort na elkaar en wel tweemaal door Jan van der Veer en daarmee bracht hij zijn team op een 5-3 voorsprong. Het gaatje was even twee verschil maar inderdaad even want Erik Menks prikte de bal in het hoekje binnen en daarmee werd het 5-4. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Roosma Schilders – Verno Verhuur 5-5

Beide ploegen kennen een wat wisselvallige seizoenshelft tot op heden en dus kon je een interessant potje verwachten. Doelpunten zouden er zeker gaan vallen als je keek naar de uitslagen tot op heden en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Het duurde even maar toen was daar wel een mooie uitgespeelde aanval waarna Egbert v/d Veen wist binnen te werken 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie was er ook al razend snel. Na balverlies in de verdediging van de gasten was het Jordi Hoek die er vandoor ging en hij liet de keeper kansloos achter 1-1. Maar toch zou het hier niet bij blijven want kort voor rust was het Alex v/d Bosch met een goed schot en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 1-2. Maar ondanks dat bleef de thuisploeg de aanval zoeken en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. De keeper van Roosma onderschepte de bal waarna hij een lange solo aan ging en deze wist binnen te werken 2-2. En dus konden beide ploegen weer helemaal op gelijke hoogte beginnen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Lasse Burgsma en deze schoot de bal strak in het hoekje binnen 3-2. Maar ook de mannen van Verno bleven gas geven en dat leidde na een mooi en snel één tweetje in de 3-3 van Zeya Korel. Het bleef over en weer gaan en dus kon het beide kanten op vallen. Nadat Mathijs Kramer van afstand wist raak te schieten 4-3, was het vervolgens Dirk Jan Volbeda met een snelle tegen reactie en daarmee werd het 4-4. Of er nog een winnaar zou komen was niet duidelijk maar dat het een leuke wedstrijd was konden we wel vast stellen. En dan is daar een doelpunt van de thuisploeg en daarmee werd het 5-4. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen maar daar dacht Dirk Jan Volbeda blijkbaar anders over want met een strak schot bepaalde hij de eindstand op 5-5. Gezien de wedstrijd een verdiend punt voor beide en de neutrale toeschouwers waren hierbij de grote winnaar.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Horeca de Trije 1-7

Met negen punten versus twaalf punten was het verschil op de ranglijst niet heel groot. En dus zou je wellicht een spannende wedstrijd verwachten.  Maar vanaf minuut  één kon je merken dat de gasten wel wat feller en scherper waren. Dit leidde al snel tot een goed lopende aanval die terecht kwam bij Pieter quarre en deze tekende voor de 0-1. Maar de thuisploeg wou wel en probeerde er wel doorheen te komen maar de gasten stonden goed en wisten de bal snel te onderscheppen waarna een drie tegen één situatie goed werd uitgespeeld en werd afgemaakt door Keimpe Pols 0-2. Het gaatje was hiermee geslagen en deze werd kort voor rust ook nog groter. Een goede bal op Patrick Poelstra kwam goed aan waarna laatst genoemde goed weg draaide en fraai wist binnen te werken 0-3. Met deze stand werd er ook gerust en dus moesten de zaalvoetballers iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd.  Dit leek te werken want na twee minuten spelen was daar al de aansluitingstreffer. Radoslaw Kuligowski had een goede solo in huis waarna hij de bal in de kruising wist te schieten 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want vier minuten later was het raak aan de andere zijde van het veld. Een speler van de thuisploeg kreeg een gele kaart waarna een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Keimpe Pols 1-4. Twee minuten later was het wederom raak, een fantastische pass van Patrick over de verdediging heen kwam terecht bij Simon Haijma en deze ging om de keeper heen waarna hij de bal simpel wist binnen te werken 1-5. De wedstrijd was wel beslist maar met mooie doelpunten maken waren we nog niet gestopt. Na drie keer een één tweetje te zijn aangegaan kwam de bal terecht bij Keimpe Pols en deze mocht de bal simpel afmaken 1-6. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk drie minuten voor tijd. Nadat Keimpe Pols eerst tweemaal op de keeper schoot daar was poging drie wel raak en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-7.