Keizer Autoschade verspeelt kostbare punten. Sportcafe de Trije moeiteloos langs De Stadsherberg.

Van de bovenste twee teams in de hoofdklasse had Keizer Autoschade duidelijk een moeilijker programma dan Van Dellen bellen. Keizer – Bowling Bloemketerp werd een moeizame 2-2. Van Dellen bellen daarentegen trof een verzwakt Regina’s Lingerie en dit leverde geen enkele moeite op. De gevolgen hiervan zijn dat vrijdag op de laatste competitieavond v.Dellen op grond van een beter doelsaldo met voordeel tegen Keizer aan de laatste klus begint. Deze beslissende topper begint om 21.45 uur. In de tweede klasse heeft Sijperda Verhuur aan een punt genoeg voor de titel. Dit moet gebeuren tegen De Tap. Koopmans Schilders kan alleen maar hopen op een misstap van Sijperda, maar die kans is niet groot, al zullen de jongens van W. Kuipers zich niet zo maar gewonnen geven. Ook in de vierde klasse moeten Leo Reitsma/Huhtamaki en Bar Yn ‘e Stal het onderling uitmaken wie de titel pakt. Leo Reitsma is in het voordeel omdat het aan een gelijk spel genoeg heeft. Deze topper begint om 22.25 uur, een latertje dus. In deze klasse won Sportcafe de Trije verrassend van De Stadsherberg catering en maakte hierdoor een sprong op de ranglijst. In de eerste klasse lijkt Herberg de Bogt na een moeizaam seizoen toch nog aan degradatie te ontkomen. Het won afgetekend van concurrent Sans Souci, 2-6. In de derde klasse hetzelfde beeld voor wat betreft Expert Franeker. Het team stond steeds onderin maar door een sterke eindfase lijkt het aan degradatie te ontkomen. Deze maal won het van Zuidema Scheepsbouw. Het seizoen wordt vrijdagavond a.s. met de huldiging van de kampioenen en de topscoorders feestelijk afgesloten. 

Bowling Bloemketerp – Keizer Autoschade  2 – 2

S. Hoekstra 0-1, T. Bonnema 1-1, S. de Vries 2-1, S. Hoekstra 2-2.

In dit duel bewees Bloemketerp dat het nog steeds een topteam is. Het zette vanaf het begin flink druk en hier had Keizer moeite mee. Toch werd het tegen de verhouding in 0-1 na een fraaie actie van S. Hoekstra. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. T. Bonnema schoot vol overtuiging de gelijkmaker binnen. Na de 2-1 van S. de Vries zette Keizer aan voor een slotoffensief. Zelfs doelman E. Reversma werd opgeofferd. Het leverde in de laatste seconden de gelijkmaker op van S. Hoekstra en met dit resultaat konden beide teams tevreden zijn.

 

Regina’s Lingerie – van Dellen bellen  4 – 13

K. Pols 6x, D. Drent 5x, M. Hartman en tegen scoorden G. Glazema 2x, J.v.d.Zee en D. Riemersma

Voor Regina stond er weinig meer op het spel. Het kwam met een gehavend team binnen de lijnen, zelfs sponsor coach B. Talhout moest als wisselspeler het gevechtstenue aantrekken. Van Dellen had geen moeite met deze omstandigheden en scoorde er lustig op los.

 

Cafe De Posthoorn – Maxstuc  6 – 3

H. Huisman 0-1, R. Reitsma 0-2, W. Hoogterp 1-2 en 2-2, J.v.d.Wal 3-2, T. Adolfs 4-2, W. Kingma 5-2, J.v.d.Wal 6-2, R.v.’t Hoenderdaal 6-3.

De Posthoorn had weer eens de beschikking over W. Kingma en dit scheelde een slok op een borrel. Hij zorgde voor de nodige dreiging, was balvast en zette zijn team goed neer. Alleen in de openingsfase kon Maxstuc volgen en kwam zelfs op een 0-2 voorsprong. In het vervolg domineerde het Rypster team.

 

Devicamp.nl – Warmtetechniek  1 – 6

A.Koning 0-1, C. Braak 0-2, C. Boonstra 0-3, 0-4 en 0-5, A.J. Jukema 0-6, D. Bosma 1-6

Devicamp gaat door een diep dal. Het bood ook aan Warmtetechniek weinig weerstand. Pas na 0-6 scoorde D. Bosma tegen. Voor Warmtetechniek vonden C. Boonstra 3x, A. Koning, C. Braak en A.J. Jukema het net.

 

Sportcentrum Shape – Pluimveeservice Smeding  10 – 0

H. Timmermans 2x, S. Offenga 3x, J.v.d.Meulen 2x, G. Hoekstra 2x en A. Pool.

Het is al eerder vermeld, maar het Pluimveeteam ontbreekt het de laatste tijd aan overtuiging. In eerste instantie ging het niet zo slecht, maar na enkele ongelukkige momenten liet het team van de gebroeders Smeding het volledig lopen. De stand bij de wisseling was 3-0. Bij Shape is de Motivatie nog steeds aanwezig met als gevolg een derde plaats op de ranglijst..

 

De Skearmessen – Zijlstra Beroepskleding  6 – 6

H. Mulder 1-0 en 2-0, T. Grond 2-1, H. Mulder 3-1, Y. Shire 3-2, S. de Bruin 3-3, J.W.v.Beem 4-3, H. Mulder 5-3, E. Dijkstra e.d. 5-4, E. Tanghe 5-5, T. Grond 5-6, H. de Boer 6-6.

Ondanks dat er ook hier niets meer op het spel stond maakten beide teams er een aanvallend een heerlijke pot van. De Skearmessen waren het minste content met het eindresultaat omdat het bijna het gehele duel de bovenliggende partij was. Toch leek Zijlstra in de slotfase aan het langste eind te trekken. H. de Boer zorgde vlak voor het eindsignaal voor de terechte gelijkmaker.

 

Pars Graanhandel  – Oosterlaar/Verhoeven  2 – 6

G.J. Marra 1-0, M. Visser 1-1, G.J. Marra 2-1, P. Amels 2-2, M. Visser 2-3, A. Schaap 2-4, 2-5 en 2-6.

Pars bleef tot halverwege in de strijd, 2-3. Hierna konden de mannen uit St. Jacob het tempo niet meer volgen. Oosterlaar-Verhoeven maakte ook nu weer een sterke indruk.

 

Sans Souci – Herberg de Bogt  2 – 6

L. Looijenga 0-1 en 0-2, D. Scholten 0-3, J. Bosma 0-4, J.D. Tuinenga 1-4, G. Hoekstra 1-5, L. Looijenga 1-6, B.P. de Vries 2-6.

Herberg de Bogt is aan een tweede leven bezig. Het pakt de laatste wedstrijden belangrijke punten op de concurrentie en lijkt zich te handhaven. Het had in L. Looijenga de uitblinker. Sans Souci lijkt zich bij de degradatie neer te leggen. 

 

Auto Strikwerda – Verno Materieelverhuur  3 – 5

E.v.d.Veen 0-1, A.v.d.Bosch 0-2, E.v.d.Veen 0-3, A.P. Strikwerda 1-3, R. Dijkstra 2-3, D.J. Volbeda 2-4 en 2-5, S. Vietor 3-5.

De eindsprint van Verno komt te laat. De degradatie is inmiddels een feit. Het team verraste Strikwerda in de openingsfase volkomen en scoorde via E.v.d.Veen 2x en A.v.d.Bosch. Geschrokken van deze tegenstand ging Strikwerda in de achtervolging. A.P. Strikwerda en R. Dijkstra brachten de spanning terug. Vervolgens was het D.J. Volbeda die met twee treffers het duel besliste. S. Viètor scoorde nog tegen.

 

Alinex Uitzendbureau – Sijperda Verhuur  6 – 9

K. Meinsma 0-1, J. Elting 0-2, F. Hoekstra 0-3, J. Zuiderhof 1-3, W. Slager 1-4, K. Meinsma 1-5 en 1-6, J. Zuiderhof 2-6, S. Gumrukuioglij 3-6, J. Zuiderhof 4-6, W. Slager 4-7, D. Kleiterp 4-8, K. Meinsma 4-9, S. Klees 5-9, J. Zuiderhof 6-9.

Alinex is de laatste tijd goed op dreef, het scoort  vrij gemakkelijk. Dat bleek ook weer in dit duel waar een 1-6 achterstand bijna werd weggewerkt. Alleen verdedigend laat het team te veel steken vallen waardoor Sijperda het niet moeilijk kreeg.

 

Koopmans Schilders – Primera Haitsma  6 – 4

P. Zijlstra 0-1, B. Herrema 1-1, J. Guertin 2-1 en 3-1, D. Sikkema 3-2, G.J. Herrema 4-2, D. Sikkema 4-3, N. Guertin 5-3, G.J. Herrema 6-3, C. Zijlstra 6-4.

Koopmans deed wat het moest doen, namelijk winnen om nog een kans te maken op de titel. Haitsma bood goed tegenstand, maar moest Koopmans halverwege de tweede periode los laten. Een terecht eindresultaat.

 

De Korenaar – Horeca de Trije  6 – 5

M..v.d.Veen 0-1, 0-2 en 0-3, R. Mousa 1-3, N. Krikke 2-3, J.V. de Cumptich 3-3, 4-3 en 5-3, M.v.d.Veen 5-4, P. Quarre 5-5, R. Mousa 6-5.

Een matig duel met wisselende kansen. Aanvankelijk was De Trije sterker en had in M.v.d.Veen met een gave hattrick een sterke troef in handen. De Korenaar herstelde zich waarna de wedstrijd kantelde, 5-3. Het werd alsnog gelijk. R. Mousa werd in de laatste minuut matchwinnaar.

 

Preton Nederland – Schroevenkopen.nl  3 – 1

J.v.d.Veen 1-0 en 2-0, J. Boersma 2-1, L. Boersma 3-1.

Preton won verdiend al ging het niet gemakkelijk. Het tempo lag in dit duel hoog, de beslissende pass ontbrak en de treffers kwamen pas in de tweede periode tot stand.

 

Zuidema Scheepsbouw – Expert Franeker  2 – 3

Expert opende sterk maar verzuimde dit duidelijk in treffers uit te drukken. Alleen een sterke actie van T. Vellinga was raak. Het was zelfs T.v.Faassen die beheerst de gelijkmaker binnen schoot. Expert raakte niet onder de indruk en kwam via E. Lodewijk met een harde schuiver en S. Roorda na een vloeiende combinatie op een terechte 1-3. Een loeier in de kruising van S. de Jong bracht in de slotfase nog enige spanning, al had Expert de wedstrijd in deze fase goed onder controle.

 

De Jager Accountancy – Miedema Bouwbedrijf  10 – 3

H. Brandes 6x, L. Wouters 3x, E.v.Sertima en tegen scoorden B. Okkema 2x en R. Miedema.

De Jager won royaal van Miedema dat maar over slechts 3 veldspelers kon beschikken. Van een echte wedstrijd was dan ook geen sprake.

 

De Struners – SDV Projectbuilding  5 – 3

K. Groothoff 0-1, J.H. Kooistra 1-1, R.v.Dellen 2-1, J.H. Kooistra 3-1, W. Sloterdijk 3-2, R. de Vries 4-2, M. Kerkhof 4-3, Hv.d.Baan 5-3.

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. SDV bood goed tegenstand, maar De Struners was iets sterker. Een leuk duel waar niets meer op het spel stond.

 

H. Vijver Rietdekkers – Leo Reitsma/Huhtamaki  1 – 7

Leo Reitsma had weinig problemen met Vijver. De eerste periode werd afgesloten op 0-3 en hierna scoorde J. Outhuyse tegen. De treffers van Leo Reitsma kwamen van C. Outhuyse 3x, M. Teerstra 3x en M. Spanjersbergh.

 

Sportcafe de Trije – Stadsherberg catering  5 – 2

D. Bootsma 1-0, J. Cuperus 2-0, W. Beimers 2-1, J. Cuperus 3-1 en 4-1, P. Bootsma 4-2, R. Postma 5-2

Waar Sportcafe de Trije het antwoord klaar hadden voor de gevaarlijke W. Beimers was dit bij de Stadsherberg t.o.v. J. Cuperus 3x niet het geval. Oom Peter en oom Eelco moesten het behoorlijk afleggen tegen neef Daan Bootsma.

 

W.I.K. – The Phone House  2 – 2

S. Osinga 1-0, A. Hoekstra 1-1, K. Zeinstra 1-2, S. Osinga 2-2.

WIK was behoorlijk content met het behaalde resultaat wat met een treffer in de laatste minuut van S. Osinga tot stand kwam. Dit duel was de return van vorige week toen WIK het tegen de jonkies met 7-2 moest afleggen. Een kleine revanche dus.

 

Fitnesscentrum C.C.M. – Bar Yn ‘e Stal  3 – 18

K.J. Hendriks 6x, N. Rusticus 5x, R. Jorritsma 3x, I. Roersma 2x, J. Zijlstra 2x en tegen scoorde R. Bruinsma 3x.

Een duel om snel te vergeten. CCM kwam met 3 veldspelers binnen de lijnen waarbij G. Vriesema ook nog geblesseerd raakte. Yn ‘e Stal kon in eerste instantie moeilijk met deze situatie omgaan, wisselstand 1-4, maar vervolgens werd er met de regelmaat gescoord. Het serieuze werk voor Yn ‘e Stal komt vrijdag a.s.