Keizer Autoschade weet weer eens wat winnen is na spannende strijd

Inmiddels zitten we ruim op de helft van de competitie en dus zijn de eerste contouren wel goed zichtbaar. Vanavond beloofde het wederom een spannende speelronde te worden want er stonden weer enkele mooie potjes op de planning. Dus kijk snel naar wat jou favoriet heeft gedaan.

Hoofdklasse

Royal Steensma – Sportcafé de Trije 5-5

Een leuk en spannend duel stond er op de planning. Waar we de thuisploeg terug vonden in de middenmoot met drie punten uit vier duels, daar stonden de gasten met zeven uit drie op een tweede plek. Wilde de gasten nog kans maken op plek één dan moest er dus gewonnen worden. Vanaf minuut één werd het een leuke wedstrijd die over en weer ging en dus kon het beide kanten op vallen. Uiteindelijk duurde het vijf minuten en achttien seconden voordat de score geopend werd. De bal kwam terecht bij Gerlof Dijkstra en deze schoot de bal in de rechterhoek binnen 0-1. Hiermee was het bal officieel geopend. Drie minuten na dit doelpunt was het wederom Gerlof Dijkstra die aan de bal kwam en ditmaal schoot hij de bal door de benen van de keeper heen en daarmee werd het 0-2. De thuisploeg bleef goed mee voetballen al werd dat niet beloond met treffers.Met nog negen minuten en veertig seconden op de klok word de bal in de rechterhoek geschoten en daarmee werd de ruststand bepaald op 0-3. Ondanks deze stand beloofde het een leuke tweede helft te worden. En leuk werd het want na één minuut en acht seconden gespeeld te hebben was het Jorrit Tolsma die de bal ontving en met een goed schot bracht hij de stand op 1-3. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want vijftig seconden later was het Gerlof Dijkstra die een hard schot in huis had waarna deze via de handen van de keeper in het doel eindigde 1-4. Het gaatje was geslagen al was dit maar van korte duur  want vanaf de aftrap ging de bal naar Jorrit Tolsma en deze schoot de bal door het midden binnen 2-4. Diezelfde Tolsma verkleinde even later het gaatje door de keeper te omspelen om de bal vervolgens binnen te leggen 3-4. Een ommekeer was dus weer mogelijk en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En dan met nog dertien minuten en veertig seconden op de klok komt de bal terecht bij Marwin Tolsma en zijn harde schot ging via het been van de doelman en de binnenkant van de paal het doel in 4-4. Een knappe comeback en dus gingen beide ploegen nog vol de aanval in om een doelpunt te maken. Deze kwam er ook nog en wel met nog vier minuten en dertien seconden op de klok. De keeper kon eerst nog redden maar vervolgens kwam de bal voor de voeten van Rimmert Tolsma terecht en deze schoot de bal over de benen van de doelman heen 5-4. Een ware klap voor de mannen van Sportcafé de trije maar ze gaven niet op en dus zette zij vol de achtervolging in. Uiteindelijk leek Steensma de winnaar te worden maar niets was minder waar want met nog veertig seconden op de klok is het Joshua Cuperus die aan de bal kwam en met een ferme trap bepaalde hij de eindstand op 5-5.

ZM Beweegcentrum – Bogt fen Gune  1-2

Met de nummer drie tegen één was dit ook een mooi affiche. Op voorhand was het verschil maar drie punten in het voordeel van de gasten en dus wilde de thuisploeg vol voor de overwinning gaan om zodoende naast de koploper komen. Zeker gezien het resultaat van bovenstaande wedstrijd waren drie punten hele mooie en dure punten voor beide. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar bleek dat ook het geval te wezen op het veld. In verdedigende zin stonden beide ploegen goed en aanvallend bleef het geduldig zoeken naar doelpunten. Uiteindelijk duurde het zestien en een halve minuut voordat de score geopend werd. De doelman van de thuisploeg kon nog redden maar Sytse Jorrit Jorritsma was er als de kippen bij en hij kon de bal over de liggende keeper hen liften 0-1. Hiermee was het bal geopend en dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. Waar het in de eerste helft lang duurde voordat de score geopend werd daar gold dat niet voor het tweede bedrijf want na zesenvijftig seconden spelen was het al raak. Willem van Duijn wist goed op te dribbelen waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 0-2. Nu moesten de mannen van ZM Beweegcentrum nog meer risico gaan nemen voor de aansluitingstreffer en dus zou er meer ruimte komen voor de mannen van de Bogt fen Gune. Beide ploegen kregen mogelijkheden op meer maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden en wel twee minuten en acht seconden voor tijd. Het was Lennard Feenstra die de bal wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-2 en dus behaalde de koploper drie gouden punten.

Eerste klasse

Koopmans schilders – Keizer Autoschade 5-7

Met negen punten vs. drie punten leek dit op voorhand een duel te wezen waarin de thuisploeg favoriet zou wezen. Maar de gasten waren erg gebrand en dus stond er wederom veel voetballende kwaliteiten op het veld. En leuk werd het want vanaf het begin kon je merken dat beide ploegen niet heel veel voor elkaar onder deden en hierdoor kon je veel doelpunten verwachten want het spel ging gelijk over en weer. Uiteindelijk duurde het maar vier minuten voordat de score geopend werd. Martijn Werkhoven kreeg de bal na goed samenspel en hij schoot de bal hard binnen 0-1. Maar lang duurde de voorsprong niet want vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Stefan Adema en deze wist de bal goed binnen te werken 1-1. Een snel antwoord dus maar dat had Keizer hierna ook want twee minuten later was het Yuri Riemersma die de bal wist binnen te punteren 1-2, waarna Marcel Koning een minuut later de 1-3 wist te maken nadat hij een voorzet wist binnen te werken 1-3. En zodoende kende we een leuke openingsfase van dit duel en werden de supporters op hun wenken bediend. Maar de mannen van Koopmans bleven goed meedoen en dat resulteerde in de twaalfde minuut tot de aansluitingstreffer van Mike van Dorselaar die een voorzet vanaf de zijkant uit de lucht wist te schieten en daarmee werd het 2-3. De spanning was terug maar wederom was dit van korte duur want gelijk vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Martijn Werkhoven en deze wist de bal strak in de kruising te schieten 2-4. Toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut voor tijd was het Stefan Adema die de bal ontving na goed samenspel en zijn schot ging prachtig binnen 3-4. Een doelpuntrijk duel dus en dus beloofde het wederom een leuke tweede helft te worden. Waar er in het eerste bedrijf snel gescoord werd daar gold dat ook voor het tweede duel want na drie minuten spelen was het alweer raak. Een snelle counter werd goed uitgespeeld waarna Marcel Koning de bal wist binnen te werken 3-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want vijf minuten na dit doelpunt was de aansluitingstreffer al een feit. Lee-Roy Purvis probeerde het maar eens van afstand en zijn schot viel mooi binnen 4-5. Dit doelpunt gaf vleugels en dat leidde een minuut later zelfs tot de gelijkmaker. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Stefan Adema en met een goed schot schoot hij de gelijkmaker op het bord 5-5. Beide ploegen gingen hierna op zoek naar meer maar dat meer leek er niet meer te komen want in het eind stadium was men niet meer scherp genoeg. Maar dan met nog twee minuten te gaan komt de bal voor de voeten van Marcel Koning terecht en deze puntert de bal hard binnen 5-6. Een domper voor Koopmans en dus gingen zij alles of niets spelen. Uiteindelijk werd het voor hun niets want in de slot seconde was het Rick Koning die een rebound wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-6.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Huhtamaki 0-7

Waar de thuisploeg drie punten had uit hun eerste duels daar hadden de gasten er drie meer en dus zeven. Op voorhand wist je dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat en dus verwachtte je een leuke wedstrijd. Maar al gauw bleek dat de gasten de betere partij waren en dat leidde na twee minuten spelen al tot de openingstreffer. Na een goede combinatie kwam de bal terecht bij Chris Outhuyse en deze wist de 0-1 tegen de touwen te schieten. De thuisploeg moest nu in de achtervolging alleen dan moeten de geboden kansen wel omgezet worden in doelpunten en dat gebeurde niet. En dan zitten we in de slotfase van het eerste bedrijf als een voorzet vanaf de zijkant wordt binnen geschoten door Frits Hoekstra en daardoor werd het 0-2.  Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Joel Herrema met een dribbel en deze wist hij om te zetten tot een doelpunt 0-3. Maar toch zou dit niet de ruststand wezen want een minuut later kreeg Mathieu van der Veen de bal en deze wist de bal binnen te punteren en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-4. De wedstrijd leek gespeeld te wezen of kon de thuisploeg dan toch nog terug komen? De start van het tweede bedrijf was van beide goed en beide ploegen kregen dan ook mogelijkheden om te scoren maar de bal wou er maar niet in en dus kende we een droge start van het tweede bedrijf. Uiteindelijk zou er na twaalf minuten spelen dan toch gescoord worden. Na een goed één tweetje werd de bal goed binnen gewerkt door Billiam Herrema en daardoor werd het 0-5. De wedstrijd was definitief gespeeld maar gescoord zou er nog wel worden en wel twee minuten voor tijd.  Na een goede pass kwam de bal terecht bij Mathieu van der Veen en deze wist de bal strak in de hoek te schieten 0-6. Het slotakkoord was er voor Frits Hoekstra die vanaf de rechterkant op stoomde en de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-7.

Welgeschikt – Skearmessen 5-1

Met de ongeslagen koploper tegen de nummer vijf leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen. Maar de bal is rond en dus kan er van alles gebeuren. Maar toch merkte je al gauw dat de thuisploeg een overwicht had en dat werd uiteindelijk ook uitbetaald in een doelpunt van Luke Glas die de bal simpel kon binnen tikken 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de gasten al snel in de achtervolging. Helemaal toen Jens de Ruyter de bal ontving en deze schoot hij strak in de kruising 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd kort voor rust nog iets groter. Joris Tijdeman schoot op doel maar het schot leek gepakt te kunnen worden door de doelman maar door een foutje taste hij mis en ging de bal er alsnog in 3-0. Dit was tevens de ruststand en dus moesten de mannen van Skearmessen in het tweede bedrijf vol aan de bak. Beide teams begonnen dan ook voortvarend en dat leidde al snel tot enkele mogelijkheden maar deze gingen er nog niet in. Nog niet inderdaad want doelpunten kwamen er wel. Waar het eerst Luke Glas was die de bal in de korte hoek wist te schieten 4-0, daar wist Roel Frijling de bal simpel binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de eretreffer 4-1. Maar ondanks deze treffer hadden de mannen van Welgeschikt het duel onder controle en dus leken de drie punten wel in de tas te zitten. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog eenmaal te scoren via Joris Tijdeman en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Killtrition  7-3

Met de nummer één tegen vier en een verschil was van zes punten was dit een wedstrijd van uitlopen of aanhaken. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dit leidde tot een leuke open eerste bedrijf waarin beide ploegen de aanval zochten. Het duurde uiteindelijk negen minuten en achtenvijftig seconden voordat de openingstreffer een feit was. Gijs Bakker stoomde op vanaf eigen helft waarna hij de bal keurig in de rechterhoek schoot 0-1. Een verassende tussenstand dus al zou dit maar voor drie minuten zijn want toen was het Robin Hamer die aangespeeld werd waarna hij de bal door het midden wist binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dat ook maar van korte duur zijn want anderhalve minuut later ontving Eelco Tanghe de bal en zijn schot eindigde in  het midden van het doel 2-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want in de laatste minuut probeerde Wesley Kuperus het maar eens van grote afstand en zijn schot eindigde strak in de kruising 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en gezien de wedstrijd was dit wel verdiend. Waar het in het eerste bedrijf een tijdje duurde voordat de score werd geopend daar duurde het nu maar één minuut en achtenveertig seconden. Robin Hamer ging goed de actie in waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 3-2. Het tempo ging meer en meer omhoog bij de thuisploeg en dat leidde er toe dat het volgende doelpunt al gauw een feit was. Johan Westerhof kwam aan de bal waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging waarna hij eindigde tegen de touwen 4-2. Het gaatje was geslagen en dus was de vraag is hiermee de wedstrijd ook gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want met nog zeven minuten en tweeëndertig seconden op de klok is het Jelle Pieter v/d Wal die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechterbovenhoek 5-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in een tijdsbestek van vijfentwintig seconden was het tweemaal Eelco Tanghe die wist te scoren en daarmee bracht hij de stand op 7-2. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Wesley Kuperus die een rebound goed wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-3.

Offinga kappers – SDV Keukens en meer 2   4-1

Met de nummers twee tegen drie was dit een ware clash. Waar de thuisploeg zeven punten behaalde uit de eerste drie wedstrijden daar behaalde de gasten een punt minder. Wilde beide ploegen nog kans maken op de eerste plek dan moest er dus gewonnen worden en dus stond er genoeg op het spel voor beide. Dat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar deden dat liet men ook wel zien in het eerste bedrijf. Beide ploegen mochten voetballen waar kon en stonden verdedigend goed compact. Het duurde dan ook uiteindelijk acht minuten voordat er gescoord werd. Het was Dilet Brahne die de bal schoot en middels een tegenstander ging de bal het doel in 0-1. En dus moest de nummer twee met een antwoord komen en die kwam er uiteindelijk ook. Met nog een minuut te gaan kwam Willem Nieuwhof na goed samenspel aan de bal en zijn harde pegel viel goed binnen 1-1. Waar het verschil in het eerste bedrijf niet groot was daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Toch duurde het zeven minuten voordat een volgende treffer een feit was. Jelte Meijer ontving de bal waarna zijn schot strak en hard in de hoek eindigde 2-1. Nu moesten de gasten in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus moest de ploeg steeds meer risico’s gaan nemen en dus kwam er steeds meer en meer ruimte voor Offinga. Hiervan werd drie minuten voor tijd optimaal van geprofiteerd. Feike Nieuwhof speelde zijn tegenstander goed uit waarna hij de bal gelijk strak in de hoek wist te schieten 3-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al kwam er toch nog een slotakkoord.  Timo Tuinenga probeerde het maar eens van grote afstand en zijn bal eindigde strak in de kruising en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Vierde klasse

CK Corporation – Horeca de Trije 4-5

Beide ploegen vinden we respectievelijk terug in de middenmoot van de competitie. Wilde beide ploegen nog omhoog kijken dan diende er dus gewonnen te worden. Al snel bleek dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Het werd een open wedstrijd waarin het beide op kon gaan. Het duurde dan ook tien en een halve minuut voordat de score geopend werd. Michel van der Veen dribbelde driekwart van het veld over waarna hij strak wist af te werken 0-1. De thuisploeg moest komen en dat gebeurde ook en met nog vijf minuten en drieënvijftig seconden op de klok is het Ogi Austin die de bal mee neemt en de bal onder de keeper weet door te schieten 1-1. De laatste vijf minuten zouden vijf erg leuke minuten worden want met nog vier minuten en vijfenveertig seconden op de klok is het Kevin Egbers die de bal ontving en ook zijn schot ging onder de keeper door 1-2. Maar toch zou het hier niet bij blijven want in de laatste twee minuten wist Pedro Lopes de bal tweemaal binnen te werken en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-2. Als de tweede helft net zo leuk zou worden als die in de eerste helft dan beloofde het veel goeds. De tweede helft begon en de wedstrijd bleef open en beide kanten op gaan. Nadat de eerste mogelijkheden nog gemist waren was het na zes en een halve minuut spelen wel raak. Kevin Egbers controleerde de bal goed waarna zijn schot in de rechterbovenhoek eindigde 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus waren de kansen weer gelijk. Beide gingen opzoek naar meer doelpunten en deze kwamen er ook. Met nog zes minuten en twintig seconden op de klok kreeg Ari Lumputu de bal aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linker onderhoek 4-3. Nu was het weer de beurt aan de Trije om een reactie te plaatsen en deze kwam er ook met nog één minuut twaalf op de klok. Na een goede actie van Michel van der Veen wist hij de bal in het hoekje te prikken en daarmee werd het 4-4. Dit leek ook de eindstand te worden maar dan met nog twaalf seconden op de klok is het wederom Michel van der Veen die aan de bal kwam en met een ferme trap plaatste hij de bal in de rechterhoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-5.

Beumako – Bouwbedrijf van Marrum 2-0

Beide ploegen doen niks voor elkaar onder op de ranglijst en dus bezetten ze de ene laatste en laatste plek. De winnaar kon even een slagje slaan en de verliezer lijkt zich op te mogen maken voor degradatie. In de eerste helft zag je ook wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het tempo van de wedstrijd lag niet al te hoog en de thuisploeg mocht voornamelijk de bal hebben. Waar de gasten dus wat meer loerde op de omschakeling daar kregen beide ploegen toch enkele mogelijkheden om te scoren. Maar in de afronding was men niet scherp genoeg en daardoor was de ruststand na een spannende eerste helft 0-0. In het tweede bedrijf moest het dus gebeuren en dus moest men in de laatste fase van de aanval scherper zijn dan dat in het eerste bedrijf. Uiteindelijk bleven beide teams weinig voor elkaar onder doen en kon het beide kanten op vallen. Na negen minuten spelen was daar dan de eerste treffer van de wedstrijd. Gerben Jellema stoomde op over de rechterkant van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 1-0. De score was dan eindelijk geopend en dus moest de hekkensluiter nu nog meer gaan komen. Dat gebeurde ook en dus ontstond er meer en meer ruimte voor de mannen van Beumako maar hier werd niet optimaal van geprofiteerd. Uiteindelijk viel in de laatste seconde van de wedstrijd nog een treffer te noteren. Nadat de keeper van Bouwbedrijf van Marrum mee was naar voren kon Jurre Span er vandoor om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven 2-0. Dit was tevens de eindstand en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Roosma schilders – North Line 3-7

Een ware kraker in deze klasse met de nummer twee tegen de nummer één. Beide ploegen hadden twaalf punten verzamelt uit hun eerste drie duels. Wie kon de ongeslagen status behouden en wie is er na deze avond de nummer één? Beide ploegen deden in het begin van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Het tempo was hoog en het spel ging over en weer. Toch viel het eerste doelpunt pas na zeven minuten en tweeënvijftig seconden spelen. Een toegekende vrije trap werd door Thijs Haak in de linker kruising geschoten en daardoor werd het 0-1. Met dit doelpunt was de wedstrijd los en dat bleek ook wel uit de aanvalsdrift die de teams hadden. Maar toch waren de gasten de iets betere partij en dat werd met nog acht minuten spelen beloond met een doelpunt. Olaf Dijkstra stoomde op over het midden van het veld waarna hij de duikende keeper ontweek om vervolgens om hem heen te gaan en de bal binnen te schuiven 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd met nog twee minuut vijftien op de klok verder vergroot. Thijs Hoek kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot in de linker bovenhoek eindigde en daardoor werd het 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Elmer Feenstra blijkbaar anders over. Hij ontving de bal waarna hij deze met gevoel in de linker bovenhoek wist te plaatsen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-3. Hopelijk zou het tweede bedrijf net zo levendig wezen als het eerste bedrijf en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. En deze werden na vier minuten en acht seconden beloond voor hun geduld. Jurre Scheenstra kreeg de bal aangespeeld waarna zijn schot door het midden binnen viel 1-4. Het gaatje was weer drie maar van korte duur want in een tijdsbestek van vijfendertig seconden wist Elmer Feenstra tweemaal te scoren en daarmee zorgde hij dat het 3-4 werd. Maar diezelfde Feenstra kreeg even later een gele kaart en met dat mannetje meer wist Olaf Dijkstra wel raad mee want hij schoot de bal in de rechterhoek van het doel en daarmee werd het 3-5. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld want in de fase erna waren de gasten de bovenliggende partij en dat werd wederom omgezet in een doelpunt. Jurre Scheenstra wist de bal net in te houden waarna hij op de keeper af mocht gaan, deze kwam uit maar werd omspeeld waarna Scheenstra de bal simpel kon binnen tikken 3-6. Uiteindelijk werd er in de slotfase nog eenmaal gescoord en wel door Timen v/d Zee die de bal in rechterhoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-7.

Vijfde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – BSH Partyservice  1-6

De nummer één speelde tegen de nummer twee. Beide ploegen zijn nog ongeslagen want de thuisploeg behaalde twaalf uit vier en de gasten negen uit drie. De winnaar deed dus goede zaken en dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. In de openingsfase kon je merken dat er spanning op zat want beide ploegen waren slordig aan de bal en hierdoor leden ze veel balverlies. Wel waren de gasten de bovenliggende partij en dat leidde uiteindelijk ook in de openingstreffer van Tjalling Feenstra die een corner wist binnen te werken 0-1. De thuisploeg kwam er ook zeker uit maar na foutief balverlies kon Rene de Haan er vandoor en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-2. Maar ook de gasten bleven slordig en dat leidde gelijk na de vorige treffer in de aansluitingstreffer van Siebe Greidanus die de bal in de verre hoek wist te plaatsen 1-2. Maar ondanks deze treffer waren de grootste kansen er voor de gasten en dat leidde vervolgens ook tot de 1-3 van Leon de Kok die de bal in de korte hoek wist te schieten. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-4 nadat Tjalling Feenstra de bal in de verre hoek wist te schieten.  De mannen van ex BTW moesten iets bedenken en dus zouden zij meer risico gaan nemen. Uiteindelijk leidde dit tot meer ruimte en zelfs nog tot een doelpunt van Tjalling Feenstra die de bal bij de tweede paal kon binnen tikken 1-5. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Rene de Haan die een vrije trap hard wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

Verno verhuur – VDV- Techniek 0-3

Met de nummer vier tegen de nummer laatst was dit een duel van aanhaken of afhaken. De thuisploeg had namelijk vier punten uit drie wedstrijden en de gasten waren nog puntloos. Maar waar het verschil er was op de ranglijst daar gold dat zeker niet op het veld. Beide ploegen voetbalde leuk en hierdoor werd het een open wedstrijd welke elke kant op kon gaan vallen. Beide ploegen kregen dan ook zeker kansen om te scoren maar dit gebeurde niet en dus was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf moest het dan gaan gebeuren voor beide teams. De mannen van VDV kwamen messcherp uit de kleedkamer en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Jan van der Veer ontving de bal en deze schoot hij kiezelhard in de kruising 0-1. Een verrassende stand maar wel een verdiende. De wedstrijd vorderde zich steeds meer en dus moest Verno meer en meer risico gaan nemen. Uiteindelijk ging zelfs de keeper mee voetballen en daar wist Jan van der Veer wel raad mee. Hij kreeg de bal waarna hij zo door kon en de bal in het lege doel wist te schuiven 0-2. Uiteindelijk bepaalde Tjerk Kemper de wedstrijd door de bal simpel binnen te tikken en daarmee behaalde de hekkensluiter zijn eerste drie punter 0-3.