Keizer Autoschade wint topper. Schroevenkopen.nl en Expert in de problemen.

DSC 0020

Onze fotgraaf heeft vrijdag 16 januari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

Koploper Keizer Autoschade lijkt in de hoofdklasse onbedreigd naar de titel te gaan. Het versloeg in een rechtstreeks duel concurrent Bogt fen Gune met 4-3. Verder toonde in deze hoogste klasse Oosterlaar/Verhoeven haar kwaliteiten door Zijlstra Beroepskleding op een geweldige afstraffing te presenteren. In de eerste klasse had Warmtetechniek weinig in te brengen tegen koploper Van Dellen Bellen en raakte Cafe ‘t Wap verder achterop na een gelijk spel tegen het lastige De Strûners F.C. De sub topper tussen Pars Graanhandel en Syperda Verhuur werd een magere 1-0 voor de mannen uit St.Jacobieparochie. In de tweede klasse was de winst van Horeca de Trije op Betterfit/Combistralen een geweldige verrassing. Het niet spelende Autobedrijf Strikwerda komt hierdoor in een zetel terecht. Voor de tweede plaats dient zich inmiddels het royaal winnende The Phone House aan. Onderin krijgt Schroevenkopen.nl het steeds moeilijker. Deze maal was Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin veel te sterk. Het zelfde is van toepassing op Expert Franeker, maar dan in de derde klasse. Dat het niet kon winnen van de sterke koploper Sportcafe de Trije was geen verrassing, maar concurrent Rijschool Posseth heeft de laatste tijd haar draai gevonden. Nu werd Verno Verhuur aan de zegekar gebonden. In de vierde klasse bleef Bouwbedrijf Scharringa tegen De Korenaar met veel moeite overeind. Naaste belager is op ruime afstand Miedema Bouw dat Preton Nederland in een onderling duel versloeg.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Zijlstra Beroepskleding 19-3

Zijlstra heeft de laatste tijd moeite om een team op de been te brengen en kwam ook nu gehavend binnen de lijnen. Oosterlaar/Verhoeven had hier geen boodschap aan. Het team wil er altijd voor gaan en dat heeft Zijlstra ondervonden. De teller stopte na treffers van Andre Alberts 5x, Dylan Drent 5x, Lutsen Smits 5x, Marcel Visser 3x, Steven Beuker met tegentreffers van Yoonis Shire 2x en Pieter Hoekstra.

Mr. On & Offshore – Autocentrum Harlingen 8-7

Tim Grond 1-0, Justin Abbema 1-1, Tim Grond 2-1, Klaas Kuiken 2-2, Tim Grond 3-2, Eelco Tanghe 4-2 en 5-2, Erdogan Yildiz 5-3, Edwin Westra 5-4 en 5-5, Freek Topfer 5-6, Erdogan Yildiz 5-7, Erwin de Boer 6-7, Steven de Bruin 7-7, Tim Grond 8-7.

Een boeiend duel met een sensationeel scoreverloop. In de openingsfase was Tim Grond met drie treffers uitermate actief. Na 5-2 was het de beurt aan het Autocentrum. Met vijf treffers op rij leek het op weg naar een ruime zege, 5-7. Het Offshore team zette nog eens flink aan, kwam weer op gelijke hoogste waarna de grote uitblinker Tim Grond matchwinnaar werd.

Steensma F.I. – Autobedrijf Haitsma 3-3

Henk Vonk, Oscar Elsinga en Mart Zwier zette Haitsma al vrij snel op een royale 3-0. Jacob van Althuis bracht met twee treffers de spanning terug en in de laatste minuut tikte Jelte Hylkema de verrassende gelijkmaker binnen.

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune 4-3

Keizer legde de basis voor de overwinning in de openingsfase. Jan van Duyn was twee maal succesvol. Wiebe v.d.Meer zette zelfs 3-0 op het scorebord. De Bogt ging va-banque spelen met Frank de Vries als vijfde veldspeler. Het leverde resultaat op. Jesper Deelstra en Jordi Stecking brachten de spanning terug. Het was Keimpe Pols die het duel definitief besliste en Jesper Deelstra bepaalde de eindstand.

Warmtetechniek – van Dellen Bellen 0-10

De koploper tegen een team wat het de laatste tijd uitermate moeilijk heeft werd een ongelijke strijd. De treffers werden gelijk over de twee speelhelften verdeeld en de schutters waren Elmer Boonstra 3x, Ronald Post 3x, Jan Geert Dijkstra, Wietse Blaauw, Arnold Bergsma en Wilfred v.d.Zee.

Sportcentrum Shape – Cafe De Posthoorn 1-4

De Posthoorn lijkt de strijd tegen degradatie nog niet op te geven. De weg is echter lang. Shape heeft een veilig puntenaantal opgebouwd, maar moet in deze fase nog wel oppassen. Het team is de laatste tijd matig op dreef. Phillip Hobma bracht Shape op voorsprong, maar dat was meteen het laatste wapenfeit. Jolle de Wit en Thijs Adolfs bogen halverwege de score om naar 1-2. Hoite Schaap binnenkant paal en Thijs Adolfs met een fraaie actie door de Shape defensie maakten vervolgens het verschil duidelijk.

G.Pars Graanhandel – Sijperda Verhuur 1-0

Twee verdedigend ingestelde teams zorgden voor een matig duel. Johannes Draayer was de meest opvallende speler met de beslissende treffer en een inzet op de paal.

De Strûners F.C. – Cafe ‘t Wap 3-3

Dat De Strûners een moeilijk te bespelen tegenstander is ondervond ook Cafe ‘t Wap. Van afstand opende Hendrik v.d.Baan de score en Kerst Hofman streek dit rimpeltje weer plat. Sietse Jansma van afstand betekende 1-2 en Roar van Dellen had met een inzet in de kruising het antwoord klaar. Nog in de eerste periode zorgde Hendrik v.d.Baan van afstand voor 3-2 en bepaalde Sietse Jansma van grote afstand de eindstand.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Schroevenkopen.nl 7-0

Schroevenkopen moest op alle onderdelen het onderspit delven en dat was verrassend omdat de teams op de ranglijst niet veel voor elkaar onder doen. Hieruit blijkt dat Haarsma op grond van haar kwaliteiten te laag staat. Hendrik Hiemstra 3x, Henk Stienstra 3x en Sjouke Stienstra hadden succes.

Betterfit/Combistralen – Horeca de Trije 1-2

Kevin Egbers was hier de gevierde man met beide Horeca treffers. Gert Rijpstra maakte gelijk, Betterfit was ook meer in de aanval, maar doelman Frank van West was heer en meester.

Primera Haitsma – de Jager Accountancy 3-3

Deze volkomen gelijk opgaande strijd kreeg een terecht eindresultaat. Wel nam Primera een 2-0 voorsprong via Cornelis Zijlstra en Pattrick Prosee, maar De Jager kwam uitstekend terug. Jurjen de Jager en Adnan el Marini herstelden het evenwicht. Vlak voor het einde leek Primera er toch nog met de buit vandoor te gaan toen Pieter Zijlstra voor 3-2 zorgde, maar Lev v.d.Eng verhinderde dit.

The Phone House – Bowling Bloemketerp 9-2

The Phone House doet weer mee om de bovenste plaatsen terwijl Bloemketerp moet knokken voor behoud. Het verschil was duidelijk, Phone House was veel te sterk en scoorde via Tristan Ozinga 2x, Martijn Werkhoven 2x, Jort Beimers 2x, Marcel Koning. Het Bloemketerp succes kwam van Jan Bosman en Daniel Scholten.

Rijschool Posseth – Verno Verhuur 9-5

De openingsfase was volledig voor Verno wat op 0-3 kwam via Tjibbe Haitsma 2x en Egbert v.d.Veen. Hierna kwam Posseth beter in de wedstrijd en kantelde de wedstrijd. Luuk Steensma 2x, Pedro Lopez en Marcel Amels betekende 4-3. Even kwam Verno nog langszij via Zeija Korell, maar verder was Posseth aan zet met treffers van Pedro Lopez, Luuk Steensma 2x en Marcel Amels 2x. Egbert v.d.Veen had nog succes aan de andere kant.

Grand Cafe De Doelen – Huis & Hypotheek 3-1

De Doelen dicteerde het duel en won verdiend. Robbin de Klerk stelde Johannes Talhout in staat te openen, Roy Hoekstra verdubbelde de voorsprong en Jordy Wijk scoorde met een subtiel hakje de 3-0. Toen het duel al was beslist mocht Dirk Pieter Weistra zijn scorend vermogen nog tonen.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Schapie Multiservice 3-5

Door dit resultaat is Huhtamaki bijna uitgeschakeld voor de bovenste plaatsen. Het kwam in dit duel ook duidelijk te kort. Al in de eerste periode had Schapie genoeg afstand genomen met treffers van Wesley Schaap 2x, Pieter Beuker en Kevin Hoekstra. Arjan Veltman scoorde in deze fase tegen. Het werd zelfs 1-5 via Tjerk Helfrich voordat Mike Spanjersbergh 2x het voor zijn team iets dragelijker kon maken.

Sportcafe de Trije – Expert Franeker 9-3

De Trije was beter, maar Expert kreeg ook mogelijkheden. Het ontbrak hierbij aan de afwerking. In de laatste vijf minuten kreeg De Trije nog zo veel ruimte dat |Marco de Groot een hattrick kon produceren. De Schutters waren Joshua Cuperus 2x, Marco de Groot 3x, Joost Meijer, Rob Postma met tegentreffers van Marcelino Samangun 2x en Sjaak Roorda. Verder schoot Expert twee maal in eigen doel.

Rintec – Stadsherberg catering 5-2

Willem Beimers 0-1, Jeffrey Jellema 1-1, Willem Beimers 1-2, Jeffrey Jellema 2-2, Leeroy Jellema 3-2, Bauke Lokhorst 4-2, Jeffrey Jellema 5-2.

De strijd bleef lang gelijk opgaan, al was Rintec wel sterker. Pas in de laatste minuten viel de definitieve beslissing.

Miedema Bouw – Preton Nederland 3-1

Miedema maakte aan de opmars van Preton een abrupt einde. Hierdoor is de spanning om de tweede plaats flink toegenomen. Miedema won verdiend omdat het met meer overleg speelde. Bauke Okkema opende beheerst en Perseus Hellinga zorgde met twee treffers voor de beslissing. Ewoud Walda scoorde tegen.

De Korenaar – Bouwbedrijf Scharringa 1-2

Scharringa was beter en won verdiend, maar omdat het niet voldoende afstand nam werd het in de slotfase voor Scharringa nog onnodig spannend. Erik de Groot en Lieuwe Beuker zorgden voor 0-2 en Niels Krikke scoorde in de slotfase tegen.