Keizer op karakter naar titel. Van Dellen bellen schiet te kort. Sijperda Verhuur en Leo Reitsma/Huhtamaki resterende kampioenen.

In de strijd om de titel moesten er afgelopen vrijdagavond nog drie beslissingen vallen, namelijk in de hoofdklasse, de tweede klasse en de vierde klasse. Opvallend was dat er een aanzienlijk aantal toeschouwers aanwezig was en dan vooral voor de topper tussen Keizer Autoschade en Van Dellen bellen. Beide teams hadden voor aanvang van dit beladen duel even veel punten waarbij v.Dellen het voordeel had dat het op grond van het doelsaldo aan een gelijk spel voldoende zou hebben. Keizer moest dus winnen. Het leek er aanvankelijk op dat v.Dellen deze klus gemakkelijk zou klaren, want het kwam op een 2-0 en 3-1 voorsprong. Keizer toonde karakter, zette een tandje bij en onder aanvoering van W.v.d.Meer met vier treffers werd het geroutineerde v.Dellen vooral in de tweede periode overrompeld, 7-3. Een prachtige prestatie van het jonge team van coach Henk Deelstra en dat als debutant in de hoofdklasse In de tweede klasse ging de strijd om de titel tussen Sijperda Verhuur en Koopmans Schilders. Sijperda kon volstaan met een gelijk spel, maar won met 5-1. Toch ging het moeizaam, het stond halverwege tegen De Tap zelfs op achterstand na een treffer van K. a Nijeholt. Het was Sijperda speler K. Meinsma die met drie treffers zijn team over het dode punt hielp. In de vierde klasse moest de beslissing vallen in het duel tussen Leo Reitsma/Huhtamaki en Bar Yn ‘e Stal. Het werd een bloedstollend gevecht met kansen aan weerszijden. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond er 1-1 op het scorebord en dat was voor Leo Reitsma/Huhtamaki voldoende voor de titel. Het Dronrijper Yn ‘e Stal had een fles champagne meegenomen voor het geval dat de titel zou worden binnengehaald. Deze fles werd nu aangeboden aan Leo Reitsma/ Huhtamaki. Een sportieve geste.

Keizer Autoschade – van Dellen bellen 7 – 3

Met een hard schot vanaf de zijkant opende D. Drent meteen de score. Even later was het weer raak toen doelman J. Visser een inzet van dezelfde Drent niet onder controle kon krijgen. Keizer zat in deze fase ook niet stil en het was daarom niet verrassend dat de zelfbewuste W.v.d.Meer de bal uit een vrije kans boven in het dak van het doel joeg. Een onoplettendheid in de verdediging stelde H. Hartman in staat om zijn team weer op twee doelpunten verschil te brengen. Van Dellen had genoeg aan een puntendeling en Keizer moest winnen. Het verschil van drie doelpunten leek in deze fase voor het jonge, maar talentvolle Keizer een onmogelijke opgave. Nog in de eerste periode gaf de uitblinkende W.v.d.Meer zijn team weer hoop met een harde schuiver in de verre hoek. Het duel kantelde. Van Dellen kwam steeds meer onder druk en Keizer zag steeds meer mogelijkheden. Na een perfect uitgevoerde aanval was het E. Hiemstra die gelijk maakte. Het duel kon vervolgens alle kanten op, maar het overwicht van Keizer werd steeds groter. Sterspeler D. Drent was ook niet meer in staat om zijn team op sleeptouw te nemen. Na de 4-3 en 5-3 van de ontketende W.v.d.Meer gingen bij Keizer alle remmen los. Het werd in de laatste minuten nog een ruime overwinning via twee maal S. Hoekstra. Keizer Autoschade werd zo de terechte zaalvoetbalkampioen van Franeker na een fraai en spannend slot. De spelers die dit resultaat hebben bereikt zijn S. Hoekstra, J. Visser, E. Reversma, R. Reversma, W.v.d.Meer, M. Kuperus, E. Hiemstra, J.v.Duyn en C. Terpstra en niet te vergeten coach H. Deelstra.

 

Sijperda Verhuur – De Tap 5 – 1

Sijperda startte dit seizoen in de tweede klasse als debutant en het werd meteen een succes. Het heeft lang de koppositie moeten delen met het eveneens in deze klasse toonaangevende Koopmans Schilders, maar het kwam afgelopen vrijdag als sterkste uit de bus. In de wedstrijd tegen De Tap was een puntendeling voldoende voor de titel. Zo ver liet Sijperda het niet komen, al ging het de eerste periode heel moeizaam. Het werd zelfs 0-1 toen K. a Nijeholt twee maal de kans kreeg om in te schieten. In de tweede periode schoot K. Meinsma snoeihard raak uit een vrije trap en meteen brak de spanning bij de latere kampioen.. Met een intikker zorgde K. Meinsma ook voor 2-1, schoten van J. Elting en V. Ram en opnieuw K. Meinsma met een subtiel hakje zorgden er voor dat het feest kon beginnen. De titel werd behaald door J. Elting, F. Hoekstra, V. Ram, J.v.Abbema, W. Slager, K. Meinsma en A. Veenstra.

 

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – Bar Yn ‘e Stal 1 – 1

Het was in deze wedstrijd tot de laatste zweetdruppel spannend. Een mooiere afsluiting van een uitmate spannend competitieverloop is bijna niet denkbaar. Dit duel bewees opnieuw dat de teams niets voor elkaar onder deden. Ook hier had Leo Reitsma aan een punt voldoende terwijl Yn ‘e Stal moest winnen. Aanvankelijk had Leo Reitsma het beste van het spel, maar was de Rypster doelman D. Algra goed op dreef. Halverwege was het dan toch raak. C. Outhuyse was zoals zo vaak voor Leo Reitsma de schutter. Yn ‘e Stal moest nu wel komen en deed dit ook. Het was K.J. Hendriks die de spanning terug bracht, 1-1. Het vervolg van de wedstrijd was bloedstollend. Beide teams kregen voldoende mogelijkheden, maar de stand bleef ongewijzigd. Dit succes werd behaald door C. Outhuyse, M. Spanjersbergh, S. Wierda, K. Egbers, M. Teerstra, M. de Vries, E. Boonstra, G. Hof, A. Postma, E. Jongsma en speler coach G. de Bruin.

 

Alle uitslagen ;

 

HOOFDKLASSE

Keizer Autoschade    -van Dellen bellen         7 – 3

Regina’s Lingerie    -Bouwbedrijf Scharringa    4 – 4

Bowling Bloemketerp-Bogt fen Gune        2 – 2

Steensma F.I.        -Martens Vis            11-4

Tapperij ‘t Noord    -Autobedrijf Haitsma        3 – 6

 

EERSTE KLASSE

Warmtetechniek    -Zijlstra Beroepskleding    3 – 9

Sportcentrum Shape    -Cafe de Posthoorn        8 – 0

Sans Souci        -Oosterlaar/Verhoeven    5 – 4

G. Pars Graanhandel    -Maxstuc            10-2

De Skearmessen    -Pluimveeservice Smeding    5 – 0

Herberg de Bogt    -Devicamp.nl            6 – 3

 

 

TWEEDE KLASSE

Auto Strikwerda    -Primera Haitsma        1 – 6

Preton Nederland    -Koopmans Schilders        1-10

Horeca de Trije    -Schroevenkopen        5 – 1

Sijperda Verhuur    -De Tap            5 – 1

De Korenaar        -Verno Verhuur        2 – 2

 

DERDE KLASSE

De Struners        -Miedema Bouw        5 – 0 reglementair

De Jager Accountancy-T.G.J. communicatie    2 – 2

Zuidema Scheepsbouw-SDV Projectbuilding    0-20

Expert Franeker    -Betterfit            3 – 6

 

IERDE KLASSE

W.I.K            -Stadsherberg catering    6 – 1

Sportcafe de Trije    -H.Vijver Rietdekkers        9 – 5

Fitnesscentrum CCM    -The Phone House        1 – 8

Leo Reitsma/H.    -Bar Yn ‘e Stal        1 – 1