Keizer Schade vrij langs Happy Boys.

Keizer Autoschade kon in tegenstelling tot zijn tegenstander met drie punten de kantine in. Happy Boys werd ruim verslagen. Autowas pakte een puntje en Lovis had een zware avond. Total Security werd nog net op tijd wakker en Pars Graanhandel scoorde er flink op los.

Panbakker-Martens Vis 5-2 In deze, voor het publiek leuke wedstrijd, lijkt Martens Vis de weg een beetje kwijt. In het begin lukt het altijd wel, maar na een kwartiertje is meestal de leg er uit. Voor rust is voor Panbakker de buit reeds binnen door K.Pols, G. Hoekstra en E.Hiemstra 2x. Amels en Pijpker houden de stand nog dragelijk. Na rust is het alleen J.Bosma die het goal weet te vinden en hard binnen schiet.

Autowas Dijkstra-Prinsbouw/van Dellen 1-1 Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was er strijd van het begin tot het eind. Beide teams wilden winnen en lieten dat ook blijken. D.Drent liep wat gelukkig tegen een bal en 0-1. Halverwege de 2e helft schoot de jarige A.van Vliet hard door het midden de 1-1 binnen. Een leuke wedstrijd met helaas te weinig goals.

Tapperij ’t Noord-Bogt fen Gune 1-0 Pas in de 18e minuut wist W.Blaauw voor het eerst raak te schieten. Dat dit ook de enige van deze wedstrijd was, bleek later. De Bogt wilde wel maar kon niet, de Tapperij vond het wel best en was tevreden met de stand en later ook de overwinning.

Cafe de Harmonie-Lovis Design 2-3 Het werd een spannende avond voor Lovis. In principe veel beter dan de rest van de hoofdklasse, maar om elke keer maar even te winnen is toch lastig. Ook vrijdagavond was het erg moeilijk tegen het stugge de Harmonie. S. v.d. Baan maakte wel de 1-3, maar vlak na rust schoot H.Veldman de aansluitingstreffer binnen. Voor Lovis bleef het hier bij.

Warmtetechniek-T.D.F. 3-4 Een goed spelend Warmtetechniek lukte het maar niet om kansen te creeren. TDF deed dit minder maar was wel veel effectiever. R.Robijn, A.Koning en C.Outhuyse voor Warmtetechniek. T.Dijkstra, H.v.d. Baan en M.Roersma 2x voor TDF.

Elektrokoopjes.nl-Regina’s Lingerie 1-3 Veel gepruts en geknoei op de vierkante meter maakt het een niet erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Dit keer was er uitverkoop aan de kant van Elektrokoopjes, W.Parry 2x en H. de Groot kochten goed in. S.Kuiper redde de spreekwoordelijke eer.

Anytyme ’t Park-Primera Haitsma 3-1 Voor de rust schiet Y. de Jong en P.Hibma, mooi krullend 2-0 binnen. Na de rust doet Haitsma nog iets terug middels FJ Pander, maar B.Wybinga bepaald de eindstand op 3-1

Frankena-Zijlstra 4-3 Tot de 15e minuut hielden de teams elkaar in evenwicht, daarna liep Franekena uit naar een 4-2. Zijlstra kon nog terug komen tot 4-3, maar toen was de koek op.

Strikwerda-Eco Protecta 2-0 Ruststand 0-0, betere kansen voor Eco, na rust gaat Strikwerda beter spelen en schiet 2x raak. S.Didden en B.Strikwerda. Eco heeft te veel kansen nodig om raak te schieten.

Smedinga-Leo Reitsma 6-3 Leo Reitsma kwam ruim op voorsprong (0-3) maar wist deze niet te behouden. H.Voordewind wist maar liefst 4x raak te schieten en brak daarmee het verzet van Leo Reitsma. M. de Vries maakte 2 goals.

Ulenburgh-Tijsma 1-3 Het leek een technisch hoogstandje te worden maar M.Guertin wist dit met 2 fraaie treffers te voorkomen. Ulenburgh kreeg wel kansen maar wist ze niet te benutten.

Happy Boys-Keizer Autoschade 1-7 Dit keer waren er vrolijke gezichten bij Keizer en was de schade vooral bij de Happy Boys. Maar liefst 7x wist Keizer de Happy keeper te passeren. M.Kuperus deed dit 3x.

N.N. Wikkelcentrale-Total Security 4-4 Pas bij een 4-0 stand warden de (nacht)wakers wakker. En wisten ze deze grote achterstand recht te zetten. R.Baron en R.Bruinsma beide 2x.

Bar yn e Stal-Selekt Meat 3-2 Voor de rust leek alles oke en dacht SMP nog aan een overwinning. Daarna liep het wat minder en wisten de Rijpsters de overwinning binnen te halen. D.Verboom deed dit (bijna) in zijn eentje.

HBM-Pars Graanhandel 5-7 In dit doelpuntrijke duel wist Pars de meesten raak te schieten. GJ Marra was heel goed op dreef en schoot maar liefst 5x raak. W.Lautenbach en J.Smidt hielpen hem daarbij. B.Miedema 2x, E. van Alphen, E.Hoekstra en A.Vogel maakten het op het einde nog even spannend maar dit bleek niet genoeg.