Kleine Beurs troeft koploper af – De Posthoorn langs Big Boss.

Er vielen afgelopen vrijdagavond diverse verrassingen te noteren in de Visual Reklame competitie. Zo moest de ongeslagen koploper Autowasbedrijf Dijkstra het afleggen tegen Cafe De Kleine Beurs en lieten de concurrenten ook punten liggen. Dijkstra zat geen moment in de wedstrijd, Kleine Beurs was agressiever en de 4-2 winst is geen moment in gevaar geweest. Scoreverloop; R. Hoenderdaal 0-1, A. Hussein 0-2, E.v.d.Geest 1-2, P.Hoenderdaal 1-3, M.Kruise 1-4 en A.v.Vliet 2-4. De nummer twee uit deze hoofdklasse wist hier niet van te profiteren, want Plus van Zuuk liet zich na een boeiend duel in de laatste seconden inpakken door Bogt fen Gune door toedoen van de handige L. Vlaskamp, 2-2. Hiermee was de koek nog niet op want ook runner up Panbakker liet zich verrassen. Het stond tot halverwege de tweede periode via J. Talhout 2x en K. Pols op 3-0 tegen Grauwe Paard, maar de Marssumers toonden onder aanvoering van de drie maal scorende B.v.d.Baan veerkracht en wonnen met 5-3. Tapperij ‘t Noord kwam wel tot de volledige winst tegen Bar Yn ‘e Stal, maar dit ging heel moeizaam. De Rypsters keken via M. Jaarsma, K. Breidenbach en R. v. Wier tegen een 3-0 achterstand aan, kwamen met treffers van H. Voordewind en H. Koster goed terug, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. In de 2de klasse was er het eerste puntverlies voor Haarsma & de Bruin. Het team moest met de 2-2 tegen Lageweg uitermate tevreden zijn. Het kwam via M. Andreae en W. Dijkstra op een 2-0 achterstand en door twee snelle treffers in de slotfase van S. Sytsma en S. Amels bleef de schade beperkt. In de 3de klasse was er ook al puntverlies voor de koplopers. In een prima duel hield Ganzinga Schilders koploper Bouwbedrijf Bruinsma na een uitstekende wedstrijd op 1-1. R. Oegema en J.v.Althuis scoorden. Naaste belager Gekroonde Leeuw ging in een doelpuntrijk duel onderuit tegen Sportcentrum van Hurck, 6-7. Voor v.Hurck scoorde J.v.d.Meulen drie maal en N. Bruinsma deed het voor de Arumers met vier treffers nog beter. De grootste verrassing was hier de eerste winst van Cafe De Posthoorn. Door een fraaie hattrick van T. Kemper werd in de tweede periode tegen Big Boss een 4-2 achterstand omgebogen in een 5-4 eindzege.

Postbank Call Center – Expert Franeker 8 – 4
In dit open duel was Postbank op alle onderdelen beter en won verdien, al leek er vlak na de wisseling even een zonnetje aan de horizon toen J. Broersma 2x scoorde en de stand op 3-2 bracht. Twee snelle tegentreffers maakten het verschil snel weer duidelijk. Doelpuntenmakers J. Bosch 3x, R. Willemsma 2x, H. Reitsma en S. Ferwerda met tegentreffers van J. Broersma 3x en D. Poeteray.

Saab Wassenaar/Black Horse – The Dance Factory 2 – 2
P. Algra 1-0, H. Born 1-1, S. Bosma 1-2, D. Wassenaar 2-2.
Een duel met wisselende kansen en een terechte einduitslag. Het was voor de Menaldumers meteen het eerste punt.

Pannendekkers R.S. – Braak Financiele Diensten 5 – 4
C. Jensma 1-0, W. Beimers 1-1, J. Berg 1-2, R. Schat 2-2, S. de Bruin 3-2, G. Eppinga 3-3, R. Herrema 3-4, C. Jensma 4-4, A. Arts 5-4.
Onder het toeziend oog van sponsor C. Braak leek zijn team wel iets aan dit duel over te houden, maar treffers van C. Jensma en A. Arts in de slotfase voorkwamen dit. Een puntendeling was verdiend geweest.

Eco Protecta – Sportcentrum Shape 1 – 0
Het duel leek doelpuntloos te zullen eindigen. Beide teams kregen wel enkele kansen, maar het leverde niets op. In de laatste seconden mocht Eco Protecta nog een hoekschop nemen waaruit de vrijstaande D.J. Volbeda kon intikken.

Keizer Autoschade – W.I.K. 0 – 4
Het initiatief lag vooral in de eerste periode bij Keizer, maar verder dan een schot binnenkant paal kwam het team niet. Uit een vrije trap opende P.v.Dijk de score. E. Bruinsma verdubbelde deze van afstand en toen Keizer steeds meer aandrong zorgden opnieuw P.v.Dijk en E. Bruinsma in de counter voor 0-4.

Cafe Zalen ‘t Holt – Martens Vis 2 – 3
P. Hellinga 1-0, R. Pijpker 1-1, M. Kalma 2-1, P.S. Rollingswier 2-2, R. Pijpker 2-3.
Dit spannende duel kreeg een terechte winnaar

Regts Yzerwaren – Warmtetechniek 1 – 10
Regts met diverse veteranen in de gelederen kon het tempo van het jonge Warmtetechniek lang niet volgen. Bij 0-6 scoorde A. Tjoelker tegen en voor de winnaars scoorden A. Koning 3x, A. Sharif 3x, J. Nijkamp 2x, R. Robijn en T. Winsemius.

H.B.M. – Autobedijf Strikwerda 1 – 8
Een verrassende en verdiende Strikwerda zege waarin het team na de 2-0 voorsprong in de tweede periode losbrandde.
De treffers kwamen van R. Dijkstra 3x, S. Vietor 2x, A.P. Strikwerda 2x, S. Didden met een tegentreffer van D.v.Baarsen.

Offinga Kappers – Autorijschool v.d.Harst 1 – 5
De koploper uit de 4de klasse had het niet moeilijk tegen Offinga Kappers. Voor de wisseling hadden F. de Beer en R. Geertsma voor een veilige 0-2 gezorgd. C. de Vries 2x en E. Bouwman met een tegentreffer van W. Mariman bepaalden het eindresultaat. V.V.O.E. – Leo Reitsma 8 – 3
P.Boskma 1-0, J.v.d.Molen 2-0, M. de Boer 3-0, F. Vijver 3-1, D.v.d.Veen 4-1, E. Goodijk 5-1 en 6-1, J.v.d.Molen 7-1, M. de Boer 8-1, J. Rombout 8-2 en H. Westra 8-3.
V.V.O.E. heeft in de nieuwelingen E.Goodijk en J.v.d.Molen goede versterkingen. Leo Reitsma kwam pas in de slotfase onder de druk vandaan.

Tijsma/ nr 1 Hypotheek – Selekt Meat Produkt 6 – 1
Op de ranglijst was er vooraf weinig verschil, in het veld was Tijsma duidelijk sterker, het speelde met meer overleg. Halverwege wa de stand al beslist na treffers van K. de Beer, S. Boersma en R. Zondervan. Na de 3-1 van K. Buwalda leek SMP zich te herstellen, maar toen enkele mogelijkheden niet werden benut beslisten A. Glas en S. Boersma het duel definitief.