Knappe zege voor Primera Haitsma en Keukenland .

In de tweede klasse van de Visual Reklamecompetitie haalde Keukenland de stunt uit door runner-up Bouwbedrijf Bruinsma met 4-2 te verslaan. Niet minder verrassend was in deze klasse overigens de winst van rode lantaarndrager Primera Haitsma op Regina’s Bruidskamer. Dit alles was gunstig voor de koplopers Shape en Steensma, die steeds verder uitlopen. In de hoofdklasse liet Tapperij het lelijk liggen tegen Kleine Beurs. De Hoenderdaal boys pakten weer een punt. Niet geheel onverwacht was de winst van Cafe De Harmonie op De Bogt fen Gune, 3-2. Het team uit Sexbierum speelt steeds beter en zal nog wel voor meer verrassingen gaan zorgen. In de derde klasse won koploper Phone House moeiteloos van Warmtetechniek en ging concurrent Elektrokoopjes stevig onderuit tegen Eco Protecta, 16-2. Nu had deze hoge score wel een oorzaak. De verliezers kwamen slechts met drie veldspelers binnen de lijnen. In de vierde klasse was er puntverlies voor Leo Reitsma. Het kwam tegen Offinga Kappers niet verder dan 1-1 terwijl de concurrentie won.

Expert Franeker – Lovis Design 0 – 7 Expert kampt al vele weken met spelersproblemen o.a.door langdurige blessures en kon ook deze maal niet beschikken over wisselspelers. Tegen een topteam als Lovis Design zijn dergelijke omstandigheden fataal. Expert kwam weinig aan aanvallen toe en verloor kansloos. De treffers kwamen van H. Visser 3x, P. Visser 2x, J. de Haan en M. Saamangun.

Cafe De Harmonie – Bogt fen Gune 3 – 2 Dit was de beste en spannendste wedstrijd van deze avond. J. Kingma opende de score en hoewel beide teams hierna ruime mogelijkheden kregen bleef het hier in de eerste periode bij. Het was al halverwege de tweede periode dat K.J. Bijlsma na veel aandringen van zijn team de gelijkmaker produceerde. De Bogt leek nu door te drukken, maar het was de opkomende R. Reitsma die met een hard schot De Harmonie weer op voorsprong bracht. Het duel werd in de slotfase steeds boeiender. De Bogt moest komen en met een behendige beweging schoot F. de Wit zijn team weer langszij. Beide teams gingen vervolgens voor de winst. Vlak voor het eindsignaal leek K.J. Bijlsma het duel te beslissen toen hij vrij op doelman A.v.d.Zee af kon gaan. Hij faalde en de counter via R. Reitsma was wel raak. Het was meteen het einde van een boeiend duel.

Prinsbouw/v.Dellen – Bowling Bloemketerp 1 – 7 Onder aanvoering van een uitblinkende Y. Brijker werd het Pr/vDellen team naar een kansloze nederlaag gestuurd. Het Bloemketerp team heeft deze competitie diverse punten laten liggen omdat bepalende spelers niet altijd beschikbaar waren, maar op volle oorlogssterkte, zoals op deze avond, is het een topteam. Dat ondervond ook Pr/vDellen. Halverwege stond het al 0-4 en de treffers kwamen van Y. Brijker 3x, B. Kuiper 2x, S. de Vries en G. Herrema. A. Draaisma zorgde voor de tegentreffer.

Tapperij ‘t Noord – Cafe de Kleine Beurs 2 – 2 De Kleine Beurs was zeker niet de mindere en pakte een verdiend punt. R. Hoenderdaal opende in de rebound de score en een tempoloos Tapperij stelde hier weinig tegen over. Uit een vrije trap scoorde W. Blaauw tegen, maar M. Kruize rondde een voorzet beheerst af en zo lagen de problemen weer wij Tapperij. Het was G. de Boer die zijn team langszij bracht waarna Tapperij in de slotfase nog flink aandrong en ook kansen kreeg, maar een Tapperij zege zou niet verdiend zijn geweest.

Grauwe Paard – Autowas Dijkstra 3 – 6 E. Boonstra 0-1 en 0-2, K.B. Malda 0-3, L. Visser 0-4, R. Post 0-5, E. Boonstra 0-6, M.v.Wieren 1-6, B. Boonstra 2-6 en B.v.d.Baan 3-6. Het Marssumer team kwam er tegen het wisselvallige, maar deze maal goed spelende Dijkstra niet aan te pas. Het was al 0-6 toen Dijkstra gas terug nam en er tegentreffers vielen. Man van de wedstrijd E. Boonstra.

Meijer Plaatbewerking – Bouwbedrijf Panbakker 2 – 4 J. Bosma 0-1, K. Pols 0-2, M.v.d.Zwaag 1-2, J. Bosma 1-3 en 1-4, D. Schouten 2-4. Het krachtverschil was gering, maar waar Panbakker de kansen wel goed benutte was dit bij Meijer niet het geval. Tevens behoedde Panbakker doelman A. Veenstra zijn team met enkele fraaie reddingen er voor dat Meijer dichter bij kon komen.

Regina’s Bruidskamer – Primera Haitsma 3 – 4 Regina liep door het scoreverloop steeds achter de feiten aan dit in niet goede, maar wel spannende duel. L. Dalstra joeg de bal al vroeg in het duel in de kruising en P. Procee kon een voorzet zo maar in een leeg doel tikken, 0-2. H. Wassenaar herstelde met twee treffers het evenwicht. L. Dalstra in de rebound en F.J. Pander na een vloeiende aanval zorgden voor een verrassende 2-4. Verder dan een succesvol afstandschot van D. Riemersma kwam Regina niet.

Keukenland – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 2 J. Althuis 0-1, W. Buurstra 1-1, P. Groothoff 2-1, J. de Snoo 2-2, E. Beerda 3-2 en 4-2. Bruisma is de laatste weken van slag en Keukenland was nodig weer aan een succesje toe. Toch was de winst verrassend, maar wel verdiend. Keukenland liet Bruinsma komen en had aanvallend genoeg ruimte om tot scoren te komen.

The Dance Factory – Braak Financiele Zaken 4 – 3 TDF is de laatste tijd goed bezig, maar had deze maal wel wat geluk nodig om tot dit resultaat te komen. Na de openingstreffer van T. v.d. Graaf lag het initiatief bij Braak. Het resultaat was treffers van W. Beimers 2x en S. Vellinga, 1-3. TDF kwam sterk terug. J.v.d.Graaf profiteerde van een verdedigende misser en T.v.d.Graaf met een schot hoog in het doel betekende 3-3. Beide teams hadden zich met deze uitslag verzoend, maar uit de laatste aanval van de wedstrijd tikte M. Roersma de bal nog over de doellijn.

Anytyme ‘t Park – Gekroonde Leeuw 1 – 13 Na de eerste periode stond het 1-3 en was er van krachtsverschil geen sprake. Hierna liep de score snel op omdat ‘t Park de verdediging volledig verwaarloosde. De doelpuntenmakers waren N. Bruinsma 7x, M. Reinsma 2x, J. Reinsma 2x, S. Torenbeek en Y. Dijkstra. De tegentreffer kwam van P. Hibma.

Cafe de Posthoorn – Sportcentrum Shape 4 – 5 H. Timmermans 0-1, M. Hoekstra 0-2, T. Adolfs 1-2, J.v.d.Meulen 1-3, M. Hoekstra 1-4, B. Buwalda 2-4, H. Schreuder 3-4, T. Kemper 4-4, H. Timmermans 4-5. De zege van Shape was verdiend, maar het was tot de laatste minuut spannend. Door beter spel liep Shape naar een gemakkelijke 1-4. De Rypsters kwamen heel sterk terug, 4-4. Het was tenslotte H. Timmermans die in de laatste minuut het duel besliste.

The Phone House – Warmtetechniek 8 – 3 Phone House nam vanaf het beginsignaal het initiatief, Warmtetechniek kwam na 3-0 nog wel terug tot 3-2, maar heeft de koploper van de derde klasse geen moment in de problemen kunnen brengen. De doelpunten kwamen van W. Mariman 5x, M. Zwier 2x, D. Sommer met tegentreffers van C. Braak, A. Koning en C. Outhuyse.

Selekt Meat Product – W.I.K. 3 – 3 Het probleem voor WIK komt vaak in de tweede periode. Het team had een mooie 0-3 opgebouwd, maar kon dit niet vasthouden. Hoewel er in de eerste periode van krachtsverschil geen sprake was kroop het sluwe WIK via P.v.Dijk 2x en E. Bruinsma naar een comfortabele voorsprong. Het zat SMP in deze fase niet mee, het kreeg wel kansen, maar het leverde niets op. WIK kwam vervolgens steeds meer onder druk wat resulteerde in doelpunten van P. Roorda, D. Bosma en K. Buwalda. Een terechte puntendeling.

Eco Protecta – Elektrokoopjes 16 – 2 Een duel om snel te vergeten. Elektrokoopjes kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen waardoor het alleen maar aanvallen en verdedigen werd. Meest opvallende spelers E.v.d.Veen met 6 treffers en M.v.d.Veen met 4 treffers.

Tijsma Installatie/ 1 Hyp. – Keizer Autoschade 6 – 2 W.v.Duyn 1-0, S. Boersma 2-0, J. Haarsma 3-0, E.J. Faber 3-1 en 3-2, W.v.Duyn 4-2, R. Reversma 5-2, W.v.Duyn 6-2. Tijsma was opvallend veel sterker dan het de laatste tijd sukkelende Keizer. Even leek het er op dat Keizer terug zou komen in de wedstrijd toen E.J. Faber de stand van 3-0 naar 3-2 bracht, maar de snelle W.v.Duyn had het antwoord nog in de eerste periode klaar.

G. Pars Graanhandel – Autobedrijf Strikwerda 1 – 5 Pars Graanhandel begon sterk, S. Krol opende de score al in de tweede minuut. Strikwerda kwam langzaam op gang, maar werd in het verdere verloop van het duel steeds sterker waarbij het regelmatig tot scoren kwam. Voor het team uit Tzum scoorden A.P. Strikwerda 2x, J. Dijkstra, R. Dijkstra en B. Strikwerda.

Frankena Winsum – Zuidema Scheepsbouw 9 – 2 N. Rusticus 0-1, J. Boersma 1-1, J. Tymersma 2-1, J. Boersma 3-1, R. Grovestein 4-1, N. Rusticus 4-2, W. Hylkema 5-2, J. Boersma 6-2, J.Tymersma 7-2, R. Grovestein 8-2, Y. Zuidema 9-2. Frankena had zoals verwacht niet veel moeite met Zuidema. In de openingsfase ging de strijd nog gelijk op, maar naar mate het duel vorderde werd het krachtsverschil groter.

Leo Reitsma – Offinga Kappers 1 – 1 Leo Reitsma verspeelde belangrijke punten in een rommelig duel. Pas na de wisseling brak G. Cats in de korte hoek het duel open. Deze stand bleef niet lang op het scorebord, want E. Thange maakte met een geplaatste inzet gelijk.