Koopmans Schilders deelt tik uit. Alinex Uitzendbureau goed op dreef.

Koopmans Schilders is de nieuwe koploper in de tweede klasse van de Visual Reklame Competitie. Het deelde vrijdagavond een enorme tik uit aan Horeca de Trije, 12-1. De koppositie was vacant omdat Schroevenkopen koploper Primera Haitsma met 3-2 wist te verslaan. In deze klasse is debutant Alinex Uitzendbureau na een aarzelende start goed bezig. Het liet deze keer Verno Verhuur kansloos, 0-6. In de hoofdklasse had de ongeslagen koploper Keizer Autoschade een moeilijke avond. Het stond tegen Autobedrijf Haitsma lang op achterstand en het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt. De achtervolgers Bouwbedrijf Scharringa en v.Dellen Bellen hadden het een stuk gemakkelijker om tot winst te komen. Opvallend was het punt wat Regina’s Lingerie behaalde tegen een moeizaam spelend Bowling Bloemketerp. In de eerste klasse liep Zijlstra weer verder uit op de concurrentie. De achtervolgers Maxstuc, De Skearmessen en Oosterlaar/Verhoeven faalden. Shape won opnieuw en doet weer volledig mee. In de derde klasse ging alle belangstelling uit naar het treffen tussen Betterfit en De Jager Accountancy. Van een spannende wedstrijd was echter geen sprake omdat Betterfit speler R. de Klerk het geweldig op zijn heupen had. Hij scoorde al vroeg in de wedstrijd vier maal en daarmee was meteen de spanning verdwenen. Betterfit speelde overigens een heel sterke wedstrijd. In de vierde klasse bleef W.I.K. tegen Bar Yn ‘e Stal heel lang overeind, maar strandde alsnog in het zicht van de haven. Voor aanstaande vrijdag staat de topper op het programma tussen The Phone House en Leo ReitsmaHuhtamaki. Tevens wordt er dan geloot voor het kersttoernooi.

Van Dellen Bellen – Martens Vis 12 – 1

D. Drent 5x, K. Pols 4x, M. Hartman 2x en R. Jelgersma met een tegentreffer van R. Pijpker.

Het werd v.Dellen Bellen erg gemakkelijk gemaakt. Martens Vis heeft op dit moment spelersproblemen en kon ternauwernood een team binnen de lijnen krijgen. Met twee debutanten kon er worden afgetrapt, maar van enige strijd kon geen sprake zijn.

 

Bowling Bloemketerp – Regina’s Lingerie 3 – 3

Het zat Regina in het verloop van het duel nu eens mee en dat leverde een verdienstelijk punt op. Een geweldige actie waarbij Bloemketerp verdediger W.v.d.Zee volledig werd afgetroefd besloot B. Zondervan met een harde schuiver in de verste hoek. Nadat T. Bonnema aan de andere kant de paal raakte was het Y. Brijker die in eigen doel schoot. Beide teams kregen vervolgens kansen. Het was tenslotte W.v.d.Zee die de spanning terug bracht 1-2. Na de wisseling zette Bloemketerp steeds meer druk en Y. Brijker zorgde voor de gelijkmaker. Met een schot onder doelmans K. Hoek door kwam Regina toch weer op voorsprong. B. Zondervan scoorde. Het duel kreeg een terechte uitslag toen T. Bonnema met een kopbal na een inzet van Y. Brijker de 3-3 op het scorebord zette.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Tapperij ‘t Noord 8 – 2

J. Hofstee 1-0, B. Strikwerda 2-0, R. Bussink 3-0, G.R. Stremler 4-0, J. Prins 4-1, G.R. Stremler 5-1 en 6-1, T. Sikkema 6-2, R. Bussink 7-2, S. Zijlstra 8-2.

Het duel was snel beslist. Een verzwakt Tapperij stond halverwege al op een 4-0 achterstand. Een gemakkelijke Scharringa zege dat de laatste tijd een sterke indruk maakt.

 

Steensma F.I. – Bogt fen Gune 1 – 2

De eerste acties waren voor Steensma waarbij T. Hoekstra doelman K. Oosterveld op zijn weg vond. Aan de ander kant had F. de Vries pech met een schot binnenkant lat. Verder gebeurde er in de eerste periode te weinig. J.v.Althuis opende de score nadat hij zich prima vrij had gespeeld. In deze fase was Steensma ook sterker, maar dat veranderde. W.v.d. Vaart maakte gelijk en F. de Vries zorgde voor de Bogt zege in een fase dat beide teams voor de winst gingen.

 

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 2 – 1

Het was E.J. Broersma die verrassend uit een vrije trap het duel open brak. Al ver in de tweede periode zorgde J.v.Duyn voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd werd het toch nog een nauwelijks verdiende 2-1 via W.v.d.Meer.

 

Zijlstra Beroepskleding – Devicamp.nl 6 – 2

J. Dijkstra 1-0, P. Hibma 1-1, D. Bosma 1-2, Y. Shire 2-2, T. Grond 3-2 en 4-2, M.Tigchelaar 5-2 en 6-2..

Devicamp kwam in de tweede periode zelfs op voorsprong, 1-2, maar toen schakelde Zijlstra een tandje bij en werd het nog een ruime zege.

 

Cafe De Posthoorn – G. Pars Graanhandel 2 – 3

J. Landman opende de score in een fase dat Pars al sterker was. H. Schiphof trok de stand weer gelijk en nadat Pars al enkele mogelijkheden had gehad was het S. Wijnstok die met twee treffers het duel besliste. T. Adolfs scoorde in de laatste minuut nog tegen.

 

Maxstuc – Sans Souci 3 – 3

S. Bosma 0-1, R. Reitsma 1-1, M.v.Zwieten 1-2, H. Huisman 2-2, J. Faas e.d. 3-2, M.v.Zwieten 3-3.

Beide teams hadden genoeg mogelijkheden voor een hogere score, maar het gelijk spel was terecht. J. Faas schoot bij 2-2 in eigen doel en M.v.Zwieten zorgde in de slotminuut voor de gelijkmaker.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Sportcentrum Shape 2 – 4

G. Hoekstra 0-1, P. Amels 1-1, H. Timmermans 1-2, G. Hoekstra 1-3, P. Amels 2-3, H. Timmermans 2-4.

Shape is weer op het oude niveau Oosterlaar/Verhoeven daarentegen is te wisselvallig. Soms speelt het wedstrijden op hoofdklasse niveau en zoals in dit duel bleef het ver onder de maat. Nu liet Shape ook weinig toe en speelde geconcentreerd. De winst was volkomen verdiend.

 

Pluimveeservice Smeding – Herberg de Bogt 3 – 2

H. Voordewind 1-0, J. Uythof 1-1, D.v.d.Wal 2-1, L. Looijenga 2-2, M. Diertens 3-2.

Om van de onderste plaats af te komen moesten beide teams winnen. In de slotfase besliste M. Diertens het duel.

 

Warmtetechniek – De Skearmessen 2 – 1

Met een wereldgoal opende M. Oegema de wedstrijd en hij zorgde ook voor 2-0. De Skearmessen konden aanvallend weinig uitrichten en kwamen pas twee minuten voor het einde via H. Mulder op 2-1.

 

Schroevenkopen.nl – Primera Haitsma 3 – 2

Het werd geen echte topper, daar was het spel te matig voor. Het duel ging gelijk op, maar Schroevenkopen toonde zich via drie maal J.P. Dijkstra productiever. C. Zijlstra zorgde voor 2-1 en pas in de laatste seconden werd het door E. de Groot 3-2. Verder had Schroevenkopen de wedstrijd volledig onder controle.

 

De Korenaar – Preton Nederland 3 – 8

Z. Korell 0-1, J.v.d.Veen 0-2, Z. Korell 0-3, L. Ghandy 1-3, J.v.d.Veen 1-4, K. Hoekstra 1-5, P.v.d.Schoot 1-6, J.v.d.Veen 1-7, N. Krikke 2-7, L. Ghandy 3-7, K. Hoekstra 3-8.

De Korenaar heeft wat spelerswisselingen ondergaan en bleek nog lang niet ingespeeld. Preton speelde als collectief sterk en had in Z. Korell en J.v.d.Veen sterke spelers. Een terechte uitslag.

 

De Tap – Autobedrijf Strikwerda 3 – 3

Deze volkomen gelijkopgaande strijd kende een terechte eindstand. Strikwerda opende sterk met treffers van S. Didden en A.P. Strikwerda. De Tap kwam sterk terug. K.A. Nijeholt zorgde voor de aansluiting en J. Soolsma 2x zette zijn team zelfs op voorsprong. J. Dijkstra bracht de ploegen weer naast elkaar.

 

Koopmans Schilders – Horeca de Trije 12 – 1

M. Guertin 5x, B.v.d.Zee 4x, J. Hogendorp 2x, S. Bootsma met een tegentreffer van M.v.d.Veen.

Koopmans neemt in de tweede klasse het heft in handen. Het bewijs werd geleverd in dit duel. Pas na 12-0 kon M.v.d.Veen tegen scoren.

 

Verno Verhuur – Alinex Uitzendbureau 0 – 6

Alinex bewees deze avond dat met het team rekening moet worden gehouden. Het begon vanaf de eerste minuut druk te zetten waardoor Verno slechts sporadisch tot aanvallende acties in staat was. J. Zuiderhof excelleerde met drie treffers, S. Zakaria 2x en S. Klees deden de rest.

 

Betterfit – De Jager Accountancy 8 – 3

A. el Marini opende voor de Harlingers wel de score, maar dat was voorlopig ook het enige wapenfeit. R. de Klerk maakte meteen gelijk, G. Rijpstra zorgde voor 2-1 en verder waren drie treffers van de uitblinkende R. de Klerk al vroeg beslissend. G. Rijpstra met een schitterend stifte betekende 6-1 waarna M. Snippe twee maal tegen scoorde. R. Post en G. Groen zorgden voor het eindresultaat.

 

De Struners – Zuidema Scheepsbouw 11 – 2

Y.W. Dijkstra 3x, C. Knol 2x, R. de Vries 3x, T. Dijkstra, R.v.Dokkumburg, T.v.d.Graaf met tegentreffers van T.v.Faassen en M. Wijbenga.

De eerste periode kon Zuidema nog aardig meekomen. Een hattrick van R. de Vries en een tegentreffer van T.v.Faassen betekende 3-1. Hierna was het verwachte krachtsverschil groot en scoorde Zuidema pas bij 11-1 nogmaals tegen, doelpuntenmaker M. Wijbenga.

 

Bar Yn ‘e Stal – W.I.K. 5 – 3

N. Rusticus 1-0, S. Osinga 1-1, K.J. Hendriks 2-1, J.K. Huong 3-1, E. Bruinsma 3-2, K.J. Hendriks 4-2, R. Boonstra 4-3, K.J. Hendriks 5-3

Bar Yn ‘e Stal was favoriet, maar W.I.K. kon het veel jongere team lang bijsloffen. Pas in de slotfase viel de beslissing.