Koopmans Schilders schildert Killtriton tegen een muur van doelpunten

Waar het in de eerste speelrondes doelpunten waaide daar gooide de stormen van afgelopen week letterlijk roet in het programma. Hierdoor was er een extra weekje rust en dus konden de ploegen zich extra goed opladen voor deze derde speelronde in de ZVF zaalcompetitie. Wie kon hiervan profiteren en schoot met volle scherpte? Je leest het hieronder en dus weet je snel wat jou favoriet gedaan heeft!

Hoofdklasse

Sportcafé de Trije – Foto Techniek Service 6-3

Beide ploegen hebben er een lange tijd op moeten wachten maar vanavond mochten ook zij weer de wei in. En dus zou je verwachten dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden, gezien ze een hele tijd niet gespeeld hebben. En leuk werd het vanaf minuut één want beide ploegen wouden voetballen en dat leverde gelijk enkele goede mogelijkheden op en zelfs de openingstreffer. De bal kwam terecht bij Brandon Derambure en hij punterde de bal in het hoekje binnen 0-1. Maar lang was het niet wachten op het antwoord want kort erna was daar een snelle omschakeling waarna Marco de Groot de bal hard en hoog door het midden van het doel schoot 1-1. De ene aanval was nog mooier dan de andere en dat leidde uiteindelijk tot een mooie treffer van Rimar Uijthof en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong 1-2. Maar ook ditmaal was de reactie er snel want een goede strakke voorzet werd binnen getikt door Daan Bootsma en daarmee bracht hij alles weer in evenwicht 2-2.  En dan is daar vervolgens Joshua Cuperus die de bal krijgt en met een harde pegel schoot hij de bal door de benen van van de keeper heen 3-2. De thuisploeg had de voorsprong dus te pakken en deze werd vlak voor rust nog iets verder uitgebreid. Middels een mooie aanval kwam de bal terecht bij Marco de Groot en deze deponeerde de bal met een hakje het linker hoekje in en daarmee bracht hij de score op 4-2. Konden de mannen van Foto Techniek Service nog terug komen in het tweede bedrijf? Nee leek het antwoord te worden want nadat Joshua Cuperus een rebound wist binnen te werken 5-2, daar tikte diezelfde Cuperus de bal iets later simpel binnen 6-2. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al bepaalde Rimar Uijthof de eindstand op 6-3 door het maar eens te proberen van afstand en deze viel fraai binnen.

Eerste klasse

Killtriton – Koopmans Schilders  0-18

Waar de thuisploeg hun eerste duel dik verloor daar verloren de mannen van Koopmans al tweemaal. Je kon dus zeker spreken van een degradatie clash al zitten we nog maar vroeg in het seizoen. Maar dat de punten belangrijk zijn in deze periode dat moge duidelijk zijn en dus stond er veel druk op dit potje. En dat was ook wel te merken want waar de mannen van Koopmans Schilders uit de startblokken schoten met drie snelle doelpunten via Oscar Elsinga 2x en Frank Visser 0-3, daar konden de mannen van Killtriton geen vuist maken in deze wedstrijd. De ploeg werd volledig overlopen door de gasten en dat leidde uiteindelijk tot een 0-8 ruststand. Waar de wedstrijd wel gespeeld was daar was het alleen nog de vraag hoeveel word de eindstand? Waar er voor rust maar liefst achtmaal gescoord werd daar ging de turbo er in het tweede bedrijf nog verder op met als resultaat nog tien mooie doelpunten. Hiermee kwam de eindstand op 0-18 te staan en dat is tot op heden de grootste eindstand van alle teams in deze competities.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – MC Donalds Harlingen  0-2

Waar Haarsma vorige week won in een knotsgekke wedstrijd daar waren de mannen uit Harlingen vrij. Met drie punten uit twee wedstrijden vs. nul punten uit één duel was het een belangrijk potje voor aanhaken bovenin of voorlopig kijken naar de middenmoot. Op voorhand kon je dus twee gedreven ploegen verwachten en dus konden de supporters zich opmaken voor een leuke pot voetbal. En een leuke wedstrijd was het zeker want beide ploegen wilde wel voetballen en hierdoor golfde het spel mooi over en weer. Mogelijkheden kwamen er wel maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Maar dan schrijven we de zevende minuut als Hidde Politiek het maar eens van afstand probeert en dit schot viel prima binnen 0-1. De toon was gezet en helemaal toen het twee minuten later wederom raak was. Wederom was het Hidde Politiek die de bal ontving en zijn schot ging door de benen heen van zijn tegenstander waarna de bal in het doel belande 0-2.  Hiermee was er een gaatje geslagen en dus moesten de mannen van Bouwbedrijf Haarsma wel in de achtervolging. Dit gebeurde ook zeker wel maar de geboden kansen werden niet omgezet in doelpunten en dus zouden zij deze wedstrijd blijven steken op de nul. Ook de mannen van de MC Donalds Harlingen kregen nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar ook zij wisten niet meer te scoren en dus eindigde dit duel in een 0-2 eindstand.

Huhtamaki – ZM Beweegcentrum 3-5

Beide ploegen opende het seizoen tegenstrijdig. Waar Huhtamaki hun eerste potje verloor daar wonnen de mannen van ZM Beweegcentrum met dubbele cijfers. Op voorhand zou je dus verwachten dat zij de favoriet zouden wezen voor deze wedstrijd maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. En dat de bal rond is bleek wel want uiteindelijk deden beide ploegen vrij weinig voor elkaar onder. De thuisploeg stond verdedigend goed en kwamen er uit wanneer ze konden. Dit leidde uiteindelijk tot de 1-0 via Chris Outhuyse die de bal achter het standbeen langs haalde en dee binnen viel. Maar de gasten waren niet van slag van dit tegendoelpunt en dus zochten zij de aanval veelvuldig en dit leidde uiteindelijk tot een uitgespeelde aanval waarna Lennard Feenstra de bal wist binnen te werken 1-1.  Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-2 nadat een afstandschot van Marten Jansen binnen viel in de korte hoek. Gezien het eerste bedrijf moest het ook een leuke tweede helft worden. En dat werd het ook want het was Chris Outhuyse die door de verdediging heen soleerde waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 2-2. Alles was weer in evenwicht en het kon beide kanten op vallen. En dit zeggende is daar een rebound die voor de voeten van Gerard Hof valt en deze wist de bal simpel binnen te werken 3-2. Maar de mannen van ZM Beweegcentrum bleven vol de aanval zoeken en dat leidde tot goede mogelijkheden en zelfs meer doelpunten. Nadat Henk Jansma de bal van afstand in de korte hoek wist te schieten 3-3, was het Sofian Azehaf die aan het einde stond van een uitgespeelde aanval waarna hij de 3-4 wist binnen te schieten. Nu moest Huhtamaki weer komen en dat deed het ook maar het laatste doelpunt viel toch aan de andere kant van het veld. De keeper was mee waarna Marten Jansen de bal in de het lege doel wist te plaatsen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-5.

Tweede klasse

SDV Pojectbuilding – Braak Financiële Diensten 1-3

Met de koploper tegen de nummer negen en een verschil van zes punten op de ranglijst kon je dus op voorhand een één invullen op je toto formulier. Maar willen de gasten niet degraderen dan moeten de punten wel snel behaald worden. Op voorhand was het dus een lastige klus maar hoe zou dit uitpakken in de wedstrijd? In het eerste bedrijf kon het beide kanten op gaan. De aanval werd gezocht en mogelijkheden werden er gecreëerd maar doelpunten vielen er niet in dit eerste bedrijf. Maar deze stand bood hoop voor de gasten en dus was er wellicht een stunt mogelijk. Helemaal toen twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld en binnen werd geschoten door Wessel Roorda 0-1. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten want middels een afstandschot van Jan Karel werd de stand in evenwicht gebracht 1-1. Maar ook deze stand bleef niet lang op het bord staan want twee minuten later was daar weer een uitgespeelde twee tegen één situatie en ditmaal wist Colin Braak raak te schieten 1-2. In de laatste twaalf minuten moest de thuisploeg alles of niets spelen maar uiteindelijk werd het niets want een minuut voor tijd kwam Colin Braak één op één met de keeper waarna hij de eindstand bepaalde op 1-3.

SDV Keukens en Meer – Dikland Installatie Techniek 4-1

Met de nummer acht tegen zeven was dit een clash in de middenmoot van de competitie. Wie kon zijn team bij de hand pakken en zorgen dat de drie punten binnen kwamen?  Je zou denken doe maar niet één persoon maar meerdere want dan zou het betekenen dat het een leuke wedstrijd zou gaan worden. En leuk en interessant werd het want in het eerste bedrijf bleek wel dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen kregen zeker mogelijkheden om te scoren en uiteindelijk deden beide ploegen dat ook eenmaal. Eerst was het Jelle Pieters die een goede uitgespeelde aanval wist af te ronden 0-1, waarna Elmer Boonstra zijn strakke schot in de linkerhoek zag eindigen 1-1. Wanneer de tweede helft ook zo wordt als de eerste dan zouden er zeker doelpunten moeten gaan vallen. En uiteindelijk gebeurde dat ook want Eric Reversma onderschepte goed de bal wanneer hij alleen op de keeper af kon gaan en deze uiteindelijk kansloos achter liet 2-1. Diezelfde Reversma had even later wederom een goede solo in huis waarna hij de keeper opnieuw kansloos liet en de 3-1 tegen de touwen wist te schieten. Nu moesten de mannen van Dikland wel komen maar het zat hen niet mee en dus bleven zij steken op dat ene doelpuntje. Uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden en door Eric Reversma die na een tikkie takka aanval om de keeper heen ging en de bal in het lege doel wist te schuiven 4-1.

Offinga Kappers – R.E.S 1-6

Op papier was dit een mooie kraker want beide ploegen hebben al vaak genoeg laten zien dat het goed kan voetballen. Zowel aanvallend kan men hoog pressing spelen maar ook verdedigend kan het goed compact staan. Een waar schaakspel werd dan ook verwacht maar dat zou zeker gepaard moeten gaan met een leuke intensieve wedstrijd. En de wedstrijd begon ook lekker fel van beide kanten en dus kon je wel verwachten dat er vandaag doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk gebeurde dit ook en wel in de zevende minuut toen Sander Bootsma één op één met de doelman kwam en deze op rustige manier kansloos liet 0-1. Offinga zocht hierna gelijk de aanval maar dat leidde er toe dat een snelle bal op Niels Altenburg ervoor zorgde dat deze ook één op één kwam met de keeper en ook hij bleef rustig waardoor het 0-2 werd. Hiermee was het gaatje geslagen al werd deze drie minuten voor rust nog iets groter middels een afstandschot van Sander Bootsma. Maar een tegen reactie was er al een minuut later toen Leonardo Wassenaar één op één kwam met de doelman en ook hij bleef rustig en bepaalde de ruststand op 1-3. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld al duurde het ditmaal wel iets langer voor er gescoord werd. We schrijven minuut één en dertig als Colin Kruishaar een doelpunt maakt en daarmee bracht hij het verschil weer op drie 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel definitief gespeeld al was het nog niet klaar qua het maken van doelpunten. Eerst was het Frits Schreefel die de stand op 1-5 bracht waarna Sander Bootsma de eindstand bepaalde op 1-6.

Bouwbedrijf van Marrum – Keizer Autoschade 1-6

Een duel der Voltstraat ploegen en dus kon je een interessant potje verwachten. Je wilt namelijk altijd winnen maar ook laten zien dat je het sterkst van de straat bent. Op voorhand zou je denken dat de gasten favoriet waren ook gezien de stand op de ranglijst maar een gemotiveerde tegenstander kan een ieder zomaar overlopen. En dit leek ook even te gebeuren want al gauw was het Laurens Looijenga die de bal terug kreeg na een goed één tweetje waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 1-0. Een verassende tussenstand al was dit maar van korte duur want een schot in de korte hoek van Remco de Valk leidde er toe dat de stand weer in evenwicht was 1-1. Beide ploegen kregen hierna wel mogelijkheden al waren de meeste er voor de gasten en dat leidde voor rust ook nog in de voorsprong. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Tristan Osinga en deze schoot de bal goed binnen 1-2.  Nu moesten de mannen van, van Marrum wat verzinnen maar de mannen van Keizer Autoschade waren de betere partij en dat leidde er toe dat Martijn Werkhoven de bal vanuit een lastige hoek wist binnen te werken 1-3. Waar het gaatje twee was daar was dit maar van korte duur want een tikki takka aanval werd afgemaakt door Rick Koning en daarmee bracht hij de stand op drie verschil 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog wat wordt de eindstand? Uiteindelijk wisten de gasten nog tweemaal te scoren middels Teunis van der Boon en Cornelis Zijlstra en daarmee bepaalde zij de eindstand op 1-6.

Derde klasse

V/d Woude fietsen – Verno Verhuur  2-10

Waar de thuisploeg hun eerste twee potjes verloor daar verloren de gasten ook hun eerste pot. En dus was dit een potje onderin de competitie. Winst was dus voor beide even belangrijk en dus kon je een open en leuke wedstrijd verwachten. Maar waar de verwachtingen vooraf hoog waren daar viel dat in de wedstrijd zelf goed tegen. De mannen van Verno Verhuur waren in deze wedstrijd de bovenliggende partij en dat leidde al snel in een 0-2 voorsprong via Jorik v/d Veen. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld leek het en ook omdat de ene na de andere aanval van de bezoekers een feit was. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf nog viermaal gescoord via: Pieter Tulner, Jelte Hanenburg, Dirk jan Volbeda en Jorik v/d Veen en daarmee zorgde zij dat de ruststand 6-0 was. De vraag was niet of de drie punten na de gasten gingen maar eerder hoeveel doelpunten moesten de mannen van v/d Woude fietsen nog incasseren. Dat volgende doelpunt kwam er al redelijk snel. Dirk jan Volbeda ontving de bal waarna zijn schot hard en zuiver in het hoekje eindigde 7-0. Maar dan is het Jelle de Jong die aan de aandacht ontsnapt waarna hij één op één komt met de doelman om vervolgens de eretreffer binnen te schieten 7-1. De eretreffer was een feit maar de mannen van Verno bleven aanvallen en dat leidde via Wiets Vlietstra tot het volgende doelpunt want zijn schot viel keurig binnen 8-2. Op naar de tien zou je denken en dat leek ook inderdaad te gaan gebeuren want kort na het vorige doelpunt was het Jelte Hanenburg met een hard schot in de linkerhoek 9-1. Maar de thuisploeg bleef het proberen om nog een treffer te maken en dat gebeurde uiteindelijk ook nog. Wederom was het Jelle de Jong die aan de bal kwam en met een hard schot in de linkerhoek tekende hij voor de 9-2. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor Dirk jan Volbeda die de bal nog goed wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor een tien klapper als afsluiting van dit duel.

WR Unit – Roosma Schilders 5-2

Met de nummer twee tegen drie was dit al een ware clash in de derde klasse. Waar de thuisploeg zes uit twee had en daarmee gelijk stond met de koploper daar volgen de gasten met drie punten uit één duel. De vraag op voorhand was dan ook wie blijft er na vanavond nog ongeslagen? Het duel begon leuk en dat leidde al snel tot enkele mogelijkheden over en weer. Toch duurde het tot de achtste minuut voordat de score geopend werd. De bal kwam vanuit de kluts terecht bij Jeffrey Beeksma en deze wist de bal langs de doelman te schuiven 1-0. Nu moesten de gasten in de aanval en helemaal toen Joel Herrema de bal binnen schoot na een goed uitgespeelde aanval 2-0. Gelijk hierna kregen de gasten een gele kaart waarvan gelijk geprofiteerd werd door Meindert Jan Feenstra en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-0. Het gat was geslagen al gaven de gasten niet op en dus bleven zij de aanval zoeken. Hierdoor kwam er meer ruimte voor de mannen van WR Unit en daarvan werd na drie minuten spelen optimaal van geprofiteerd. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Jan Tymen Eisma de bal wist binnen te werken 4-0. Maar dan krijgt de thuisploeg een gele kaart en daarvan wisten de gasten optimaal van te profiteren en dus werd het 4-1. En dan met nog tien minuten te spelen word de stand verder verkleind en daardoor werd het 4-2. Kon het dan nog voor de gasten? Nee zou het antwoord wezen want Jens Jellema kwam één op één met de doelman waarna hij de bal simpel wist binnen te schieten 5-2. Dit was de laatste treffer van dit duel en dus behoudt de thuisploeg de ongeslagen modus.

BSH Partyservice – Rijschool Posseth   2-7

Beide ploegen zijn nog niet in actie gekomen deze competitie en dus waren beide ploegen blij dat ze weer beginnen mochten. Op voorhand zou je denken het word een enerverende wedstrijd maar hoe zou dit uiteindelijk in de praktijk zijn ? De wedstrijd was amper drie minuten onderweg of de openingstreffer was al een feit. Alwin Bierema kwam één op één met de keeper waarna hij simpel de 0-1 kon binnen werken. Hiermee was het sein op groen gezet voor een leuke wedstrijd en helemaal toen de score in minuut tien werd verdubbeld. Wederom een situatie één op één en ditmaal bleef Jorrit Vellinga rustig en daarmee verdubbelde hij de score 0-2. Maar ondanks dat bleef de thuisploeg de aanval zoeken en dat werd omgezet in een doelpunt van Rene de Haan die de bal goed onderschepte waarna hij de bal simpel wist binnen te werken. Met deze stand werd er ook gerust en dus beloofde het op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Maar daar dacht Jasper Hoekstra blijkbaar anders over want een minuut na rust schoot hij de bal van afstand binnen en daarmee werd het 1-3. Hierna kwamen de twee minuten van Alwin Bierema want eerst wist hij doel te vinden middels een afstandschot 1-4, waarna een twee tegen één aanval goed werd uitgespeeld en Alwin het eindstation werd en daarmee belande de 1-5 op het bord. In de volgende tien minuten werd er nog niet gescoord,  inderdaad nog niet want het was wachten tot de laatste drie minuten van de wedstrijd. Eerst was het Jorrit Vellinga die een één tegen één situatie goed af maakte 1-6, waarna een lange bal bij Tjitse Oegema kwam en deze maakte nog de eretreffer 2-6. Het slotakkoord was er voor Rick Beimers en daardoor eindigde dit duel in een 2-7 eindstand.